Че то и Sharp го може това.Първоначално публикувано от TODD
Че то и Sharp го може това.Първоначално публикувано от TODD
Така малко разяснения, че стана прекалено голяма мешавицата тука.
1. От Шарпа си можеш да искараш 2 канален -стерео сигнал с два чинча, към музикалната или ДВД система. Всички системи имат стерео входове точно поради причината да искарат звука от ТВ повечето хора през тях. Друг е въпроса дали ти позволява само стерое сигнал да слушаш или има и псевдо 5.1 което го прави от 2 каналният звук. Почти 90% от всички PDP и LCD имат стерео изходи.
2. От set top box по същият начин можеш да си вземеш звука. Виждал съм приемници( SD и HD), които имат и коаксиален изход за 5.1 звук, но за него вече трябва да има отделен усилувател, понеже много малко ДВД системи имат такъв вход(много скъпите).
3. Относно цените на Инатерсервиза какво съм писал тука. При тях е като при всеки друг магазин за техника демек скъпо, защото те залагат на високата цена да направят печалба, а не от бройки. При мен цената на 32" RD2 ще е 1999 без ДДС- 2398,80 с ДДС, засега не знам за 37", но ще е под тяхната цена поне 100 лева надолу, т.е. около 2899 лева. В момента в който ги получим има хора които ще си вземат.
Нещо ми бяха логиката с тоя RD2. Той е само HD Ready, а за същата цена може да си вземеш Full HD XD1E. Само заради едни 100 херца да се откажеш от по-високата резолюция??
Здравейте!Кои от двата модела PANASONIC TX-32LX700P илиPANASONIC TX-32LX70P да взема.Или ми предложете друг в този ценови диапазон.
Двата са еднакви и двата са 100 HZ ,разликата е в дизайна.
Да,но разлика от 500лв.само за дизайн ми се вижда много.
Не знам за вас, но аз съм меркалия на LG 42PC1RR.
Гледах то в ТМ на кабеларката и имам чувството, че тази XD Engine наистина върши работа. В съседство имаше друго LG на същия канал но без XD и разликат в картината беше очевидна.
За съжаление обаче прогнозите ви за спад в цените през лятото нещо не се сбъдват, защото по едно време 42PC1RR я бяха пуснали на 2099 лв. а от 2-3 месеца насам я вдигнаха на 2299 и така си и стой. Е вярно, че в началото на година беше 2799, но какво пък ...
На ясно ли е някой с тенденциите, че аз докато се накумя и ще вземат да я спрат от производство![]()
Също съм в почуда. И най- вече заради ползата от тия 100Hz. Лично аз не мога да си представя по-стабилно от това изображение, което ми дава в момента прогресивното сканиране при 50 и 60Hz, но да каже някой, който ги е виждал на живо тези 100Hz. Явно има и някакво друго подобрение в картината.Първоначално публикувано от lazarus18
Логиката за мен е,че 100-те херца ти опресняват два пъти по-бързо картината и от там предава два пъти по-плавно движенията и недостатъците свързани с това са два пъти по-малко.Колкото до Full HD -само демота ли ще въртиш на него?За сега са много малко са филмите с тази резолюция.Обема на такъв филм е над 25Gb,ако започнеш да го сваляш,защото няма и откъде да го наемеш или купиш(Утре е премиерата на Блурей диска на Сони в България-около 1700лв. е плеъра.).Първоначално публикувано от lazarus18
Аз гледах 32" Панасоник на 100Hz.
Образа беше много по-отчетлив, контраста значително подобрен (в сравнение с Панасониците в съседство) и при 100 Hz може по-добре да се компенсира motion blur. При Панасоник се нарича 100Hz motion compensation technology.
Т.е. при по-бързо движение не се вижда насичане. Същата е приложена и в Самсунг LE32M86BD, но пък не е в LE40M86BD?!
FullHD засега можеш да си пускаш от компютър или ако имаш high end Bluray/HD DVD.
Но пък предимството му е в мапинга 1:1. Аз съм решил да изчакам новите 37" 100Hz FullHD и ако не ми харесат ще си взема 32" 100
Hz HD ready. На 32" не може да се рзличи толкова разликата в детайлите между HD ready и FullHD. И без това ще се сменя до 4,5 години, когато FullHD ще е нещо обикновено и ще има доста сорсове.
Аз пък съм малко скептичен към тия 100 херца. При кинескопите бяха простотия и предполагам, че е и тука ще е така. Просто при това опресняване им идва множко и почват да мажат. Не знам при този модел как ще е, но не бих си го купил само заради това. Такава висока цена за 32" инчов модел е безумие.
Момчета да ви ги обясня аз тез 100HZ както съм го разбрал де мога да бъркам някой да ме поправи , значи в самия телевизор има процесор който обработва картината та този процесор вкарва чрез изчисления кадър който не съществува по принцип той си го изчислява или между два кадъра вкарва още един и по този начин движенията стават по плавни .
Тези 100 HZ нямат нищо общо с трептенето и опресняването на картината като при мониторите!!!!!!
Точката при TFT се променя само по команда от процесора ,тук го няма това трептене.
Това, което обясняваш беше при първият 100Hz модел на Самсунг миналата година.
Имаше подобрение само при игрите.
Ето ви и работата на 100HZ при LCD телевизорите точно ясно и прегледно
http://www.jvc.co.uk/site/lcd_tv/feat2.html
LUDIA като получите 42"-я Sharp RD2 или 46"-я D3000 Sony нали ще кажеш,please!