Страница 70 от 223 ПърваПърва ... 2060686970717280120 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,036 до 1,050 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Подкрепям! .... а относно новите модели на Шарп които скоро ще се появят и у нас .... ами очаква ви много приятна изненада! Изчакайте леко и ще се уверите сами.... все пак успех на нетърпеливите!!!

2.  

3. Тук е от
    May 2007

От къде ти е информацията и освен от Интермаркет и Метро(ограничени модели) от къде може да се купи Sharp?

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Да само от тях и за съжаление нещо са много мудни, иначе новите модели може да се поръчат от която си точка на Европа + доставката. Като разгледах интернет търговските предложения най-изгодно и доста по-евтино идва да си купиш от Обединеното кралство - примерно от Англия.

http://www.zettavolt.co.uk/HDTV/LC32RD2E.html

5. Тук е от
    Apr 2007

тук има инфо за моделите : http://www.sharp-cee.com/index.php?id=27

и сайта на Интермаркет http://www.intermarket.bg/products.p...&podgrupa_id=1, където има цени, макар че не са особено актуални.

всичко е наред ако купуваш от вънка, (УК например) но имай предвид че по този начин гаранцията ти отпада, и ако се почупи нещо, или си дойде почупено какво правиш ?

а пък все пак Интерсервиз, дори и българска фирма има сервизи, има място където можеш да видиш, да пипнеш това което купуваш.

избора си е твой.

6. Тук е от
    May 2007

За сега колебанията са между full HD- LC-42XD1E и 100Hz-я LC-42RD2E.Относно XD1- много малко филми са full HD.От друга страна LC-42RD2E е по-скъп(не че го има в България).Ще се чака и ще се мисли !

7. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Странно, но тук никак не се говори за един друг вариант освен LCD/Plasma - прожекционен TV. Знам че имат недобро (донякъде то е заслужено) реноме, но в случая става дума за новото поколение Full HD 1080p SXRD на Sony.
    Сетих се защото се разприказвахме в HWBG на тази тема, а и лично аз съм с отлични впечатления от тези телевизори.
    Ако щете вземете цената им - 55" /70" супер образ за 2000/4000$ малко трудно се постига с LCD/Plasma.
    Има си разбира се един недостатък - лампата му държи 4000 часа. Може да се каже, че телевизора се купува на изплащане, защото всяка година - нова (за около 200$) .
    Лично аз ако мога, бих си сменил шарпа за това http://astore.amazon.com/hdforindies...ail/B000GZUN9M

//mod edit Lupus
    Темата е конкретно за LCD/Plasma. Ако искаш пусни нова тема за тези телевизори.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Има и друг вариант - проектор. Един приличен 3LCD Full HD проектор струва към 4000$ и можеш да постигнеш значително по-голям размер от 55/70 инча.
    Отделно, тези прожекционни ТВ май все още имат проблем със зрителния ъгъл.

Варианти много, пара да има само.

10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005

Някой има ли идея как може да се пусне пълната поддържана резолюция /1366х768/ през VGA на Sharp LC-32SA1E. Опитах с Powerstrip и успях да задам резолюция 1360х768 при клониране /с видео GeForse 7300 GS/ но Sharp-a продължава да изобразява само XVGA /1024х768/. В началните страници един участник бе писал, че е успял да подкара всичките пиксели с Powerstrip през VGA входа. При мен обаче не се получава.

11. Тук е от
    Apr 2007

и в книжката на телевизора пише,а и тука, на по-предишните страници някой беше споменал, че през VGA максималната резолюция е 1024x768, варината е с преходник - DVI (то компа) към HDMI(на телевизора).

а и ти да не виждаш разлика между 1024x768 и 1366x768 ?

12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от mano_chao
    и в книжката на телевизора пише,а и тука, на по-предишните страници някой беше споменал, че през VGA максималната резолюция е 1024x768, варината е с преходник - DVI (то компа) към HDMI(на телевизора).

а и ти да не виждаш разлика между 1024x768 и 1366x768 ?
    Определено виждам разлика Дебели вертикални черни ивици от двете страни на екрана. Много е дразнещо. Ето какво бе писал участника vassco :

Цитат Първоначално публикувано от vassco

Здрасти попаднах на тази програма PowerStrip 3.73 от тук http://www.download.bg/index.php?cls...fault&id=10069и при мен с ATI-видео ми свърши идеална работа.Максимума който истисках от LCD-то е 1360х768 на 59Hz http://www.snimka.bg/album.php?album_id=98541дано помогне и на теб.

Ngoro "включвам си лаптопа. Включвам си ТВ-то. Свързвам ги през ДСУБ-а. Вече имам 2-ри монитор с резолюция 1360x768. Ха кажи сега защо и кои точно пиксели не мога да управлявам ? и ако не мога - как точно гледам на него каквото и да било ?"На ДУМИ всички сме добри и става лесно.
    Ха кажи като можеш да управляваш пикселите как ето на тази снимкаhttp://snimka.bg/profile.php?edit_ph...oto_id=2048769 ще направиш пикселите по вертикалата да светят и контрастират както по хоризонтала,или поне да влезат в пикселната решетка а не със сенки в съседните пиксели.

13. Тук е от
    Apr 2007

интересно....

за резолюцията 1024x768 на Sharp:
    Цитат Първоначално публикувано от LUDIA
    lio76, да уточним, че през VGA е тази резолюция. Инак си имаш HDMI и си пускаш от DVI сигнал и си ползваш или 1280х720 и 1920х1080i и ако е full HD, вече имаш, и 1920х1080p. Така че преди са пишеш мисли какво пишеш.
    още повече в книжката (гледам в момента книжката на LC37GA9E си пише(на страница 23)
    PC Compatibility chart :
    VGA 640 g 480 31.5 kHz 60 Hz
    SVGA 800 g 600 37.9 kHz 60 Hz
    XGA 1024 g 768 48.4 kHz 60 Hz 
    което поне за мен означава, че ограничението е чисто хардуерно и не може да се поправи с някакъв software от компа.

за момента чакам да ми пристигне Sharp-а и това което пиша са предположения "на книга". Като го взема ще пробвам това което си написал.
    Пише все пак ако си упял да го пребориш

14.  

15. Тук е от
    Jun 2007

Здравейте пичове ,

От известно време следя темата и благодарение на Вас направих избора си на ТВ - Toshiba 37C3000P. Вчера реших да отида до Техномаркет Варна и да го купувам. Намерих го и го разгледах. Всичко ОК. Казвам на консултанта че ще го взема и той започна да сваля мострата от ?! Малко взех да се разобеждавам ... питах дали няма някаква отстъпка за това че ТВ е работил 3 месеца по 10часа и ми отговориха че само управителя може да направи отстъпка. Управителят категорично отказа ... нямали такава практика. Аз му казах че аз нямам практика да си купувам използвани стоки от магазините на цена за чисто нови и се разделихме с противоречиви чувства. В последствие ми се обадиха и ми казаха че в София е останала 1 бройка и ще го пратят. Мен лично ме съмнява че пак ще ми продадат някоя мостра. Та моля за съвет ... как да разбера дали ТВ е чисто ново ?

За пореден път се убеждавам че в тази държавица нещата няма да се оправят. В УСА отворените стоки са с 30% по ниски цени ... да не говорим че ако нещо не ти хареса го заменяш или връщап без никакъв проблем.

Поздрави

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Да в USA е така, но тука няма да стане никога. Ако беше телевизора CRT нямаше да имаш грижа. Колкото повече е работил на щанда толкова по-добре, но при LCD-то търси запечатано. Гаранция Франция, че това което ще ти пратят няма да е тяхната мостра добре опакована. Най-малкото ще разбереш по кашона. Той трябва да изглежда чист, без драскотини, свити ъгли, разни тикса и прилепки на двата отвора. Като се отвори всичко трябва да изглежда опаковано в строго точен вид и окомплектовано-подредено с налични запечатани оказания (техн. книжка). Аз не бих го взел. Търси магазин с поне 2 налични и запечатани, тъй като има вероятност да попаднеш и на фабрично дефектен по някои от показателите на проверката и теста на покупката (изгорели пиксели, различна видима калибрация от например тяхната мостра). Изобщо всичко е до късмет, но за да има късмет трябва поне от 2 бройки да избереш едната!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Успех и УМНАТА! Не се съгласявай с нищо ако ти не си сигурен!!!

17. Member
    Тук е от
    Dec 2006

И в USA вече не навсякъде връщат телевизорите специално. Усетили са се - щото нали като дойде някой финал за техния футбол или първенство, най-лесно е да си вземеш една стена и после да я върнеш. За монитора, който си поръчах например от там искат 50$ ако искам да го сменя (защото търся една определена версия на матрицата) или върна.
    Колкото до това, че LCD-то е работило 2-3 месеца в магазина - голяма работа, тъкмо каквото има да му се случва, ще стане, включително е и тест за пикселите.
    А за CRT-то логиката да работи на щанда не я разбрах, освен ако не е като горната, макар че живота му е по-малък от този на едно LCD.

18. Тук е от
    Feb 2007

Хора при закупуване на LCD задължително взимате мострата. Оглевдате я добре за драскотини и изгорели пиксели и взимаш. Първите стотина пуска на TV-то са фатлани за изгарянето на пиксел. При мострата поне ще са минали и ако няма изгорели, то почти 100% няма и да има и за в бъдеще.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 10:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 19:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 21:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 22:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 14:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе