Трябва да имаш опция Clone, която е за да ти показва едно и също и на двете устройства.
Трябва да имаш опция Clone, която е за да ти показва едно и също и на двете устройства.
Благодаря!Направихго но незнам как.А мога ли да подам звук от РС към ТВ чрез аудио входа.
можеш - през изхода за слушалки (най-вероятно звуковата ти карта има такъв изход) и оттам на входа на телевизора(аудио) вход като за слушалки.
Мисля че повечето съвременни телвизори го имат.
Ако все пак нямаш такъв вход - директно вързваш аудиото на компа към активни тонколонки или през усилвател към тонколони.
Трябва ти кабел малък стерео жак -> 2 чинча. Жака в изхода на компютъра, а чинчовете в Audio In на ТВ-то.Първоначално публикувано от zlatna58
Здравейте!
Доста се рових, но не успях да намеря отговор на притеснението ми: Имам Panasonic TH37PV600E от около половин година и тези дни забелязах логото на бТВ да прозира - изключих го с тайната надежда да изчезне, но не се получи. Може би трябва да го изкл. от захранването? преди да потърся сервиз. Ако може някой да помогне, че сърцето ме боли, ако трябва да се разправям със сервизи.
Предварително благодаря
Ludia благодарско![]()
Аз бях разбрал, че rd2 е с 4 пикселната матрица а не XD1. Вече ми се изясни какво да си купя. XD1 е моят избор само да успея да го намеря.
а нямали в менюто една опция точно за това пускаш го за една нощ то ти пуска нещо като сив екран и стои цяла нощ така и изчезва сянкатаПървоначално публикувано от daniev
lio76не съм срещал такава опция, къде трябва да търсяПървоначално публикувано от lio76
Здравейте
daniev контраст и яркост на половина, и би трябвало да се оправи проблема, защото ако са на повече, се получава прогаряне което обикновенно изчезва за час, два! Значи намали контраст и яркост на половина, и си пусни нещо да върти, но да не е бтв все пакИ би трябвало да се оправи проблема, или пък пусни сигнал от компа, примерно да се редуват черен цвят с други след него, ако ти е вързан телевизора към компютъра
Специално съм тествал на панасоник за прогаряне и знам как се държат, ако контраста и яркостта са ти на 50 примерно, дори и 12 часа да седи статичен образ, няма прогаряне, виж, ако са на повече, получава се, но после в течение на работата на телевизора се оправя , но отнема от час, два нагоре, зависи !
А ако си прогорил екрана, което ме съмнява, в сервиза няма как да ти помогнат, понеже това НЕ е гаранционен дефект
Здравейте, чаках доста време за новите модели на Sharp - перфектни са, ама взеха че свършиха парите
Та думата ми, ще бъде нещо по-старичко като модел и по-малко като размер- Sharp RA1E или Sharp SA1E да си взема? В събота ще ходя до Техномаркета във Враца, казаха че ги има и двата модела, и ще взема един от двата - посъветвайте ме
![]()
varieca, не това е добавен 4 физически пиксел, отиди 5-6 страници по-назад където сложих снимките на матрици и там се вижда много добре даже съм го написал. Добави ли са един светло син пиксел - цианов цвят се води.
shpeksi, има ги споко.
daniev, ако ТВ е вързано към комп, си истегли NOKIA MONITOR TEST. От него пускам да върти постоянно има такава опция, черен и бял екран. Но както каза колегата намали яркост и контраст. за 10-20 минути го оставяш и вярвам че трябва да се оправи. Друг е въпроса ако си гледал на максимално ярки настройки ТВ и дълго време БТВ, това може и да не се махне и да си остане като перманентен заден фон -burn in ефект. Тогава никой не може да ти помогне. Просто проблем на плазмената технология. Както има изгаряне на пиксели при LCD матриците. Дано да не е второто, защото е гадно.
mortix, разликата между 32SA и 32RA не е голяма, но се учеща. Като първата разлика, е че RA има truD чип, докато SA няма. Както при Сони U серията няма бравия енджин, а вече по-горните имат. Втората разлика е външният вид. Третата е в матриците, те като характеристики са еднакви, но имат 2-3 съществени разлики: на RA матрицата не пуска чак толкова много светлина, но за сметка на това има подобрено цветово предаване, т.е. цветове при RA не са толкова ярки, но са по-наситени като цвят. Бялото е доста по-чистокато цвят от това на SA моделите. Реално голяма полза в картината като цветове няма от truD чипа, но като матрица е малко по-добре.
daniev,
Изтегли си тази малка програмка,пусни я няколко часа с РС и проблема трябва да се реши.
http://jscreenfix.download-227-12716.programsbase.com/
Учени обещават по-големи и по-евтини дисплеи
Течност с частици от железен окис е в основата на нова технология, която ще се опита да заеме мястото на популярните сега LCD дисплеи. Разработката е дело на учени от Калифорнийския университет в Ривърсайд, съобщава New Scientist Tech.
Високо-заредените частици се отблъсват една от друга, като по този начин създават структура, наречена колоиден фотонен кристал. Всяка една частица може да бъде пиксел, който предава уникален цвят.
Тъй като разстоянието между частиците е микроскопично, колкото дължината на светлинната вълна, повърхността отразява светлината. Частиците в течността могат да се управляват чрез задно разположен магнит.
Технологията обезпечава широк цветови спектър. Изследователите твърдят, че на нейна база могат да се произвеждат по-големи и по-евтини дисплеи от сегашните LCD. Разработката би намерила приложение и като гъвкава, презаписваема електронна хартия.
mortix - Вземи SA1E!!!
Преди седмица ходихме да го тестваме с един приятел, който и си го купи. Произведен е в Япония. Става дума за 37' модел. С 2 думи перфектен телевизор на перфектна цена 1699 за 37-ца е направо супер. Картинката и контраста са 6! Стойката му е много стабилна, което е проблем при много други марки и модели. Може би това е най-добрата оферта за момента!
Успех!
Да уточним понятията
Four-Wavelength Backlight System
The conventional three-wavelength red, green and blue
LCD backlight just got better. Sharp has vastly improved
natural color reproduction with the development of its
four-wavelength backlight system, adding a remarkably
vivid crimson red to the palette—and changing the way
LCD TV is viewed. The LC-57D90U takes the technology
a step further with a five-wavelength backlight system,
adding an even deeper green. With Sharp, the color
possibilities are endless.
или тук имаме борба за подобрение на цветовете, при 4-вълнова подсветка - червеното, при 5-вълнова-зеленото Има го като технология и при другите фирми, но с различни имена. Тук пиксели не играят.
SHARP вкарват нещо като виртуален пиксел в друг вид технология "multipixel" и твърдят, че подобравя ъгъла на виждане, макар че нещо подобно се използва в LED стените и служи просто за увеличаване на резолюцията при динамични кадри.
P.S. не че го знаех преди, просто сега се поразрових в нета.