Страница 100 от 223 ПърваПърва ... 50909899100101102110150 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,486 до 1,500 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    20
    #1486

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

    lazarus18 , благодаря!
    Някъде четох, че на шарпа времето за реакция е 4 мс, а на всички останали, които видях е 8 мс или в най добрия случай 6мс. Това вярно ли е и оказва ли влияние върху насичането на картината при бягащи обекти примерно, защото това е което най ме дразни при тези телевизори

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,834
    #1487

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

    Имай предвид, че с този показател /и не само с него/ много се спекулира. Реално, дори при 8 мс не би трябвало да се забелязва замазване, но е факт че много производители лъжат най-нагло. С този Шарп няма да го имаш този проблем със замазването. Сега виждам, че в сайта на официалния представител са объркали данните му. ТВ е FullHD 1920x1080, a ne 1280x1024.
    А пък ако искаш тотално да нямаш проблем от този род си вземи плазма.

  4. Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    186
    #1488

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

    aма тоя шарп не вярвам да е 26,6 кг, а?

  5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,834
    #1489

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

    Около 40 кг., според мен.

  6. hsh
    hsh е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    3
    #1490

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

    Здравейте! Има ли някой практически опит да приема българските програми от кабел с вградения в тв цифров тунер. Благодарение на Лудия приемам свободните програми на Сони 32D3000 /чрез пълно сканиране/. Ако сложа CAM /и какъв/ ще се получи ли нещо?

    Разликата в картината при директното приемане е страхотна, няма никакво мазане.

  7. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    180
    #1491

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

    Цитат Първоначално публикувано от hsh
    Ако сложа CAM /и какъв/ ще се получи ли нещо?

    Разликата в картината при директното приемане е страхотна, няма никакво мазане.
    Зависи каква е кодировката на сигнала (на коя кабелна телевизия си). Повечето кабеларки кодират на Conax и различните и разновидности. Така че провери първо в кабелната. Set top box-а които предлагат кабелните оператори са DVB-C приемници с модул. Например PREMIUM HCR приемниците са с модул Conax CAS 5.

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    2
    #1492

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

    Ето моите отговори. Съжалявам че ги забавих и има доста други преди тях та човек като чете може да не разбере за какво става въпрос.
    Монитора ми е NEC 1960NXi. Не е от новите модели, защото е купуван втора ръка. За контраста съм се заблудил само 500:1 е. 25мс време на реакция. Със сигурност е S-IPS. Има един сайт дето казва какви са матриците на повечето LCD монитори. www.prad.de Тази серия е от добрите на NEC и те не сменят матриците за даден модел както правят DELL например. На мен ми трябва освен за програмиране да вади истински цветове и да става за обработка на фотографии. Но както казах много съм доволен и от ТВ, филми. Някои игри ги маже, осбено при екшън от типа на Quake, но игри практически не играя. За инцидентни неща става на други игри ефекта почти не се забелязва. Разбира се когато говорех за контраст 3000:1 и TN имах впредвид ЛЦД монитори не ТВ. Просто исках да обърна внимание че доста често стойностите на даден параметър могат да бъдат подвеждащи или дори неверни.

    LG 32/37LB1R техномаркет ги има в изобилие. LC и LE сериите не е задължително да са с IPS, това го пишат и по руските форуми. Даже са публикували някакъв документ в който пише че даден модел може да се намери с два три различни вида матрици. Гаранция Франция. Но фотоапаратчето казва бързо истината. Това дето снимах в техномаркета определено бе IPS. Шарката дето е като <<<<<, е толкова характерна и толкова отчетливо се вижда, че не може да се сбърка. Но в технополис - изненадка повечето не са IPS и това важи почти на 100% при новите модели 3С, 4С и т.н.. Ще мина утре в техномаркет да нащракам отново някои модели в по-ниския ценови диапазон, за да се види за какво става въпрос.

    френския сайт може да се прочете като се използва преводача на Google.
    http://www.google.com/translate_t

    Чета си френски без проблем и трябва да призная превода на google го бива, така че може да прочетете как и за какво се дават оценките. Според мен същественото и интересното е да се видят истинските резултати от втория линк дето дадох Face to Face. - Там се разбира какво тестват и как и да се видят конкретните резултати при всеки модел. По нататък ще преведа и методиката им на тест ако има интерес тук.

    lio76 ти задаваш един много важен въпрос - какви да са критериите за избиране. Моите са следните:

    Цветове:
    Максимално близки до реалните или такива че да ми харесват, Повечето ТВ и монитори могат успешно да се донастроят на правилните цветове с калибратор от типа на Spyder. Това междудругото ме смути във френския тест на Шарпа. Дори след калибрация не могат да вкарат цветовете в нормата. Към цветовете влиза и това дето му казвам динамичен диапазон. Други му казват по друг начин, но идеята е проста. Ако имаш една скала от бяло до черно с преходи на сиво през 5% трябва да се виждат преходите и всички степени на сивото от бяло до черно. Тук си проличава и една от основните слабости на S-PVA матриците например. Последните 2-3 деления към черно са замазани практически в черно. Този дефект/ефект е многократно коментиран. Някои не ги бърка, но за мен е важно да се вижат всички преходи и отенъците на сивото да са близки до истината а не да бият в някой от основните цветове. Тук е и една от силните страни на IPS - по-тъмни места на снимки, филми се виждат много ясно детайлите. Не се губят и замазват към черно. Към цветовете влиза и т.нар. Гамут или дълбочина на цветовото пространство. Т.е. колко отенъка на един цвят се изобразяват, покрити ли са добре трите основни цвята и т.н. Известно е че CRTтата изобразяват повече цветове, но според мен вече почти няма LCD което да не покрива основното RGB цветово пространство и обикновено това не ме интересува чак толкова. Просто преценям цвета на око. Сочен ли е или стои малко като измит или като рисунка с водни боички. Тоя ефект го има при мониторите от тип TN където цвета е 6 битов + разни чалъми, а не 8 както би трябвало да бъде. При LCDтата няма TN матрици, но разлика в цветовете има. Някои могат да се оправят с настройки, други не. Някои с по-лошите матрици например бледнеят. Тук се доверявам по-скоро на очите си.

    Време на реакция:
    При мониторите съм чел доста тестове и това е един от параметрите с които се спекулира. Едните го мерили при преход от черно до черно, Другите тарикати обаче го мерили от сиво до сиво. Т.е. това дето се пише като стойности първо не винаги се достига реално и второ може даже да не е истинско. При ТВтата не знам как е, но аз гледам маже ли картинката при много бързи сцени от филми например. Както някой спомена става и спорт. Ако маже твърде много е дразнещо. Т.е. времето на реакция трябва да е добро и според мен един тест на око с подходящи сцени казва кой кой е. Не трябва да ги има въпросните шлейфове следи и т.н. Примерно филма Аз Робота, има места с доста динамични сцени и там съм забелязвал този ефект на замазване при някои LCD TVта.

    Рязкост на изборажението, детайл при качествен сигнал - DVD, ако може HD.
    Значи това е видова особеност на LCDтата. Те имат пиксели, обаче като им пуснеш сигнал който не е за тяхната основна резолюция и дори понякога е предназначен за друг тип ТВта, се разчита на електрониката така да направи нещата, че картината да не трекпка, да няма един ефект като на светулки, детайлите да се виждат максимално отчетливо, а не замазано и колкото повече детайли се виждат толкова по-добре. Това разбира се на качествен сигнал. Добре би било LCDто да се справя добре и да прави картината да изглежда добре, подтискайки въпросните ефекти/дефекти и при некачествен сигнал - от обикновен кабел например. Разбира се всичко това при положение че се гледа от нормално разстояние - 2м примерно.

    Това са основните неща, които аз гледам. Други са
    Място на производство, гаранция. Made in Japan е голям плюс, иска ли питане.
    Контраст. Доста относителен според мен. На практика всичко което над 1000:1 реален контраст е ОК. Е плазмите в това отношение са супер, но пък си имат други проблеми.
    Как се държи при сигнал от компютър. Това също може да е важно, щото доста филми може да идват под формата на DiVx.
    Дали дизайна ти харесва. Има хора които не биха си купили даден телевизор само щото дизайна не им харесва.

    При LCDтата като и много неща в живота се опира до приемливия компромис. Идеално няма, особенно за по-малко пари. Затова избора на LCD е субективен, дотолкова доколкото харесвам е субективно нещо. Така че lio76, щом при сравнение на живо Шарпа ти е харесъл повече, ами той е твоя телевизор. Тестовете са по-скоро насочващи и отсяващи плявата. Опасното при такава покупка е човек да не купи нещо, което е много зле като качество и после да го е яд. А да си купи нещо което му харесва като цяло въпреки дребните кусури тук и там. В крайна сметка и аз мога да се окажа с Шарп в къщи. Просто исках да обърна внимание на някои добри алтернативи, които аз смятам да включа в огледа.

    Къде в София има Шарпове ? Метро ?


  10. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна
    Мнения
    446
    #1493

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

    Цитат Първоначално публикувано от hsh
    Разликата в картината при директното приемане е страхотна, няма никакво мазане.
    Както бях казал в една друга тема никой цифров приемник не може да ти даде такава картина като вградения. Честито и със здраве да си го ползваш. На коя кабелна телевизия си.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    121
    #1494

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

    Здравейте, след дълго лутане и четене в нета за LCD TV се навих да си купувам PHILIPS 37PF3321/12. Отидох в техномаркет(около полови час го сравнявах обаче само с други Филипси защото е такова разположението на магазина),горе долу ми хареса.Оттам в технополис там сравняването е по лесно с други марки и забелязах че едно LG дава мн по добра картина(черно и бяло).Посъветваха ме да не се хвърлям на Филипса(наи ниския клас и др, такива). Започнах голямото сравняване (Филипс,лг, самсунг иии JVC LT-37A80ZU). Като видях каква картина вади направо се учудих страхотни цветове, чернота е черно и бялото е бяло.произведен в Англия а беше на промоция 1749лв. и го отнесох.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    121
    #1495

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

    Ето някои черти които забелязах в JVC LT-37A80ZU . Картината е перфектна с изключение на малкия ъгъл на видимост, звука средна хубост, при прехвърляне на каналите има гадно преминаване от канал на канал(прескача дразнещо).Като цяло съм доволен.Някакви други отзиви за този модел ако имате споделете.

  13. Novice
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    3
    #1496

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

    Здравейте, спрял съм се на няколко модела и ми е трудно да преценя кой е по-добър или да се насоча към други марки/модели. Това са: SAMSUNG LE 32R87BD, SONY 32V2000AEP, SONY 32S2530E. Какво ще ме посътвате?

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    121
    #1497

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

    kokoland за Самсунг забрави а за сонито става.Защо точно тези модели и марки има Шарп, JVC, Филипс които са по евтини от сонито и не му отстпват по качество.Аз имам JVC LT-37A80ZU купих го вчера след избиране около 1, 30мин в технополис.Засега съм доволен.

  16. Novice
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    3
    #1498

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

    Препоръчаха ми ги, тъй като все пак били Сони... Друга марка която също ми препоръчаха е Панасоник. За JVC и Sharp, нямам отзиви и поради причини не ги споменах.

  17. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна
    Мнения
    446
    #1499

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

    kokoland 32V2000AEP e ве че стар аз имам новия модел 32V2500 от 3 месеца и половина никакви грижи съм нямал с него. Ако можеш да отделиш малко повече пари си земи 32D3000 това е най-новият им модел в който има вграден цифров тунер за наземна ТВ но определено го вземи от ТМ а не от някъде другаде преди време като го гледах картината там беше най-добра спрямо други магазини.

  18. Novice
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    3
    #1500

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

    TODD благодаря за съвета, ще посъбера още малко пари и ще го взема него.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 10:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 19:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 21:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 22:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 14:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе