PVV напиши впечатления от XD1.
PVV напиши впечатления от XD1.
и мен не интересува XD1E (37" вариант) и най-вече как се справя с предаване от PC, през кой вход, с какъв кабел,
Също ме интересува дали блести неприятно рамката от светлината от стаята (всички нови модели са с гладка черна рамка, която отразява светлината)
Може ли да ми помогнете какъв ТВ да си взема спрял съм се на:
LG RZ-37LE2R - 1699 лв.
SAMSUNG LE-37S71B - 1759 лв.
PHILIPS 37PF5321 - 1699лв.
Пишете всякакви мнения може и за други 37" LCD TV
Телевизора е много добър , а сега и цената падна. С сомпа много не съм го пробвал понеже телевизора е на друго място. Веднъж носих компа и го включих към ЕХ-4 като монитор.Гледах видео заснето от домашна камера и снимки. Намам НД филмчета , но до месец ще се преместя и тогава вече ще имам много време да човъркам.На булсатком съм и има няколко програми които се виждат много добре, но има и такива които са ужасни. Просто в момента няма качествени телевизионни програми.да не говорим за Фул НД.Ей на и компа се скапа , Флекстайпа не сменя регистрите и пердаша на кирилица. Лично мен черния цвят ме кефи ужасно и си взех масичка с черни стъкла отдолу. Ако взема и киното с черен цвят ще е страхотно. Жената само още не подозира какво бърсане на прах я чака , защото още не живеем при телевизора .Отблясъци не виждам от рамката или поне не ме дразнят, но всеки може да види на живо и да прецени сам. Имайте в предвид обаче ,че в магазините осветлението е силно и не е както в къщи.
lio76, не знам, не се занимавам с такива работи. Най-малкото не съм се интересувал нито ще взема да го правя на работа.
shpeksi, mano_chao, XD1E серията е първият им 8-мо поколение ТВ-р въобще в света. като първите 37 и 42" модели бяха без 4 пикселната подветка, тя е запазена само за големите модели 46" и 52". В новият им каталог за тази година вече и 37" и 42" са с 4 пикселната матрица. Като вече при топ модела модела HD1E вече са 5-пикселни матриците. Относно XD1Е, то май от всички Метро Магазини го има само при мен - 46" модел. Аз от образа съм много доволен, трахотно черно, много добри цветове и настройки на картината. Само чe не мога на 1920х1080р. дда го накарам да има full pixel maping. Не съм пробвал друг софт освен този на НВ за слабата 7100 (93.71), която са сложили в компа дето ми го дадоха за да пускам HD сигнал към ТВ-а. Подържани резолюции през DVI to HDMI стандартно са:1280х720р.; 1920х1080i и p. Освен това от малките резолюции са 480p. и 576р. Единственият минус поне за мен на 46" модел, е силно изразеният червен цвят на кожата на хората на определни филмчета. Като само на 2 такива съм виждал тоя ефект: IMAX Blue Angels и още един но на него не му помня името. Инак на другите филми не се забелязва това почервеняване на тона на кожата на хората или е съвсем незначително, като се тушира като се даде цвета на -6 или някъде там.
plkochev, забрави за Самсунга и за ЛГ-то много за зле. При това цената на 37LE2R при мен е на 1554,80, а цената на LC25R е 1669,80. Но и двата модела са с малък контраст, ползват от най-старите модели матрици(погледни 5-6 страници назад на LE32 каква снимка съм сложил на матрицата, на големите е същата). Самсунг-а го нямам като 37 модел, но съм продавал по-малкият му брат 32", който беше с мега засилени цветове, слаб контраст и като цяло вадеше очите, пред него определно ЛГ. Не съм имал нов Филипс от 2 години. Остана само да ти кажа Шарп 37SA1E, 1654,80 лева, японски скагаш го до който и от двата посочени по-горе модела и ги отвява като картина, че и като стабилна основа(на самсунга е мега-зле направена само пластмаса е стойката с малко метал в основата да залъжат хората- но все пак това за 32" модел).
LUDIA , а забелязял ли си на Шарпа при някои картини / примерно тънка пръчка , клонче или нещо подобно / като се измества камерата изгледа за моменти кякаш потрепва и се измесвва за миг и после пак си идва на мястото. Обикновенно това го забелязвам на по-лоши програми откъм качество.И цветовете сякяш се движат и преливат . Това може ли да се оправи с настройките и можещ ли да дадеш примерно ти какво си сложил на твоя в метро. Бях в събота там и гледах 46" модел ,но теб те нямаше и нямах много време .
Ludia, да разбирам ли че XD1 моделите 37" и 42" от тази година са със същата 4 пикселна матрица както и rd2?
LUDIA а имаш ли Шарпа в наличност и в кое метро
PVV, не съм забелязал такъв ефект, но ще ги поогледам за какво иде реч. При мен съм пуснал от един комп сигнал DVI-HDMI и звука си е стерео жак към стерео жак. До скоро пусках на него само Сините Ангели на IMAX, само че орязаната версия 2,2 ГБ дето е кодирана с wmv и с резолюция 1440х880, обаче битрейта е ужасен и се забелязват постоянно къде е орязвано от филма, пикселизациите и разликите в различните цветови преминавания, като цяло грозна картинка. От няколко дена пускам да се върти на HBO HDTV рекламното клипче, има шум в него не е доста по-добре от предишният. Минуса, е че е 1280х720 на 9Мб/с. и машината е слаба особенно видеото(който е казал на ИСУ, че това става за HD генератор е олигофрен) и филма насича. Споменаваш че проблема е при ТВ-и с лошо качество, ами мисля че отговора ми е там, т.е. понеже му идва нанагорнице обработката на лошияъ сигнал на проца на ТВ_а се получава тея мазала и забавяния. Инак в събота до 16 бях на работа просто е трябвало да питаш за мен. Както и да е следващият път.
shpeksi, не RD2 модела е с нормална матрица 3-пикселна, но е мисля по- ново поколение от тея на първите XD1E или си е 8 G, но доста подобрено, защото 4 мс. са реални докатао при първите XD бяха със Overdrive, а матрицата си беше реално 6мс. В момента XD серията си продължава и тази година, но вече всички са с 4 пикслена матрица.
plkochev, ами аз съм в Метро Варна, всъщност основно шарповете ги продавам аз в Метро веригата, докато в другите магазини не ги еба или пък не разбират. В момента имам наличен само 1 брой на 46" XD1E. Идваш разбираме се каквто ти трябва и питам по телефона за цена, ако те урежда ми правят нов артикул, плащаш го и до 1-2 дена, а може и още същият ден(понеже склада на ИСУ е във Варна :-) ) го имаш. И в другите магазини от веригата се процедира по същият начин, само че трябва да говориш с Шефа на отдела, защото инак сътрудниците нищо не знаят или не могат да ти помогнат(единствено да ти вземат телефона и да кажат после на началника). Така се работи поради това, че се създава само за конкретен случай нов артикул, по принцип го нямаме в наличност, но ако има клиент се прави всичко възможно за да помогнем. Достга хора са ме питали за цени и т.н., но нито един не си е купил нещо засега така, може би защото не са свикнали да откриват в магазините от веригата скъпи стоки. Всичко което ми е по каталог на Шарп и Сони, мога да го доставя, но особенно за Сони е малко по-бавно заради доставката от Словакия или Испания, ако го няма в склада на Сони, конкретният модел. При Шаеп или има или няма.
А какво е "4 пикслена матрица", да не е някакъв добавен виртуален пиксел?
Вчера си купих TOSHIBA 32DL66PS и късно снощи ми го докараха вкъщи. Първите ми впечатления са много добри. Пробвах го само на аналогова кабелна и се представи учудващо добре. Има меки и дълбоки цветове както и много добър контраст. Не съм пипал нищо по настройките щото беше след 24.00 часа и трабваше да ставам рано. Довечера ще си поиграя с настройките както и ще пробвам входовете (SAT-TV, DVD и PC). Направи ми обече впечатление, че при "интелигентното разгъване" (SuperLive 1) се получава ефект на сфера, т.е. в ъглите има леко издърпване и разфокусиране, което не е болка за умиране, но го забелязах когато сутринта гледах Канал 1 и там вървят бягащи надписи със заглавията от днешната преса, като се усеща се и леко забързване на текста. В интерес на истината може би всички ТВ имам такъв "ефект", но досега не ми е правило впечатление в магазините понеже там са наредени десетки ТВ-та и погледа не може да се фокусира на един.
Искам да благодаря на всички които ми помогнаха в избора. Това е любимият ми форум и продължавам с четенето, защото следва 42" избор за нова година. Ще помагате![]()
![]()
Здравеите!Имам нужда от съвет и помощ.Свързвам ТВ Panasonic TX-32LE7P -PC чрез DVI HDMI .Както се изисква и двете са изключени.Когато ги включа ТВ работи но монитора не работи изписва-няма сигнал.Монитора е включен на аналоговият изход на PC.Като извадя кабела от ТВ, монитора тръгва ,включвам пак кабела към ТВ и тои работи.Много е неудобно да повтарям операцията всеки път.Какав е проблема и къде.Видеокартата е Radeon 1300.Със този DVI-HDMI кабел трябва ли да има и звук към ТВ.
според мен трябва да се позанимаеш с настройките на видео картата, аз също съм с Радеон и имаше нещо по overlay за да накарам да работи и Телевизора и Монитора ... може да смъкнеш последните драйвери, те вървят с доста богато меню за настойки.
за DVI - той не предава звук, само картина, ако имаш изход HDMI тои предава и звук.