Страница 13 от 13 ПърваПърва ... 3111213
Резултати от 181 до 193 от общо 193
Like Tree21Одобрявам

К-стъкла - има ли смисъл?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2002

Отговор: К-стъкла - има ли смисъл?

Земи първо офертите. Разликата не е чак толкова голяма
    Задължително трите стъкла да са с различна дебелина заради шума.
    Това лято заради жегите смених стъклопакета в кухнята - не можаха да съберат 3 , за това само две стъкла като външното е 4с , веднага паднаха температурите вкъщи

2.  

3. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от ktkiro Виж публикацията
    Земи първо офертите. Разликата не е чак толкова голяма
    Задължително трите стъкла да са с различна дебелина заради шума.
    Това лято заради жегите смених стъклопакета в кухнята - не можаха да съберат 3 , за това само две стъкла като външното е 4с , веднага паднаха температурите вкъщи
    6.2мм високоенергиен триплекс / 5 бяло / 4мм ка с обща дебелина 42 44 мм , с тпс дистанционен и криптон е идеален вариант. Въпроса е има ли смисъл. И има ли кой да го баправи. С климатичните промени вървим обратно към двоен стъклопакет като оптимален цена / загуби / време за откупуване.
    Специално 70мм профил не знам дали е оптимален за 40мм?
    Аз на 60мм рехау смених пакетите с тройни с аргон ен/б/ка и профила си ги носи но конденза е по профила не по пакета. Та комплексно е.
    Синего имам без дъски отдолу , не става конденз и е обърнато с тапети и не е имало проблеми.
    Но той конденза си зависи и от начина на живот основно.
    Но се отвях.
    4с б ка сменят малко цвета към зеленикакво. Последно се чудих за 4с бяло бяло. Но реших че като искаш да пече винаги можеш да си отвориш прозореца.

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

преди 3 години си остъклих терасата със ПВЦ+К стъклопакети изцяло. Ако затворя някого сега на терасата гаранция ще умре от жега и наобратно през зимата - от студ. Стъклопакетите са бяха със стикер + баркод, да речем няма измама. Няма и полза. Външното стъкло е дори матирано - огледално , не знам какъв е точно верния термин, отвън са като огледало , отвътре напълно прозрачно , абе красиво изглежда , но напълно безполезно.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2014

Цитат Първоначално публикувано от eclips Виж публикацията
    За euro 70 нали го дават стъклопакет 40мм. Тогава ще се получи по 14мм междина.

Не искам да слагам Ка стъкло понеже чувам лоши отзиви за през лятото ако нямаш външни щори.
    Аз сменях Ка-б-Ка на къщата ми с Южно изложение , защото не се стоеше от жега лятото. За жалост повярвах на велика Варненска дограмаджийска фирма Комфорт Партнърс , които през 2015 ме убеждаваха ,че това е най-доброто за мен ,защото имам засенчване! Оказа се ,че ще се опечем както лятото,така и зимата. Сам провеверих по фирмите какви слънцезащитни стъкла има и смених всичко с IpaSol -б-б . Ефектът на парник изчезна! Повече никога К ! Може би само на чист Север. А, Партнърсите се изпокриха като мишки след втората година( като мина гаранцията) !

Sent from my iPhone using Tapatalk

6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

И аз сменях двоен стъклопакет с Ка стъкло по същата причина, за троен не става дограмата

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

Получих офертите и да разликата не е голяма. Спрях се на синего с троен пакет. Обаче като попитах дали може стъклата да са с различна дебелина.... Общо взето отговора беше: това да ти не е художник та да ти ги нарисува едно по-дебело едно по-тънко...

Сега въпроса ми е стъклопакета с топъл дистанционер ли да бъде или обикновен алуминиев?

8.  

9. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Е, не шЪ падна…, .
    Аз бих сменил фирмата, явно работят с производител дето не може да направи такъв пакет, или хабер си нямат за какво става въпрос, или и двете.

п.с. Моите са с топъл дистанционер, но ще видим зимата.

10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

Стъклата с каква дебелина да са ?
    6-5-4мм или 4-5-4мм или ?

11. Member
    Тук е от
    Feb 2023

външното да е най-дебело - тоест 6ца , съответно първия избор е за предпочитане - 6-5-4

12. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

TPS дистанционер. Ще качи пакета с 30 процента. но може би си срува.

13. Member
    Тук е от
    Apr 2001

Моята дървена дограма (70мм дебелина)я правих 2008 и тогва поръчах бяло/ка с 28мм стъклопакет 20мм дистационер. Замислям се да сменям стъклопакета на големите прозорци, какъв вариант бихте препоръчали?

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

28mm не знам дали ще можеш троен и дали ще има ефект... Помисли за външни щори или за засенчване.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2001

Е аз не смятам да слагам троен стъклопакет, щори също не ми се занимава да правя. Основната причина за смяната е, че има изпуснали стъклопакети, иначе дограмата си е здрава.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 13 ПърваПърва ... 3111213

Подобни теми

1. Три стъкла на стара дограма - дали ще има ефект?
    От mitakata във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 4
    Последно: 10-02-11, 21:48
  2. Отговори: 12
    Последно: 24-03-09, 20:53
  3. Отговори: 9
    Последно: 17-03-08, 15:13
  4. Няма смисъл?!
    От etg във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 23
    Последно: 02-10-03, 02:44
  5. Има ли смисъл да пиша на ...
    От hipo във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 30-01-02, 06:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе