Страница 12 от 13 ПърваПърва ... 210111213 ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 193
Like Tree21Одобрявам

К-стъкла - има ли смисъл?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Отговор: К-стъкла - има ли смисъл?

Миро, ти с какво изложение си? Аз съм юг. Сега съм с б-К и вътрешни алуминиеви щори. Вътрешното стъкло и при мен е горещо. Вътрешните алуминиеви щори спират(отразяват) лъчите, но К стъклото влиза в действие и се нагрява и от там и помощението. Понеже съм юг, лятото да кажем 1/2 от стъклото се огрява и нагрява, защото слънцето е високо. Действително става топло в стаята и ако мина на твоя вариант К-б-К или остана на б-К мисля по въпроса за външни Al щори. И аз съм в чуденка какво да предприема... Зимата, пролетта и есента с комбинацията б-К, когато има слънце е голям кеф. Лято да кажем, че в комбинация с вътрешните Al щори се трае в стаите... е с външни щори спор няма, че ще е по-приятно. За чист юг е чуденката, да ли има нужда да си усложнява живота човек с външни щори. За запад лятото при б-К най-добре да има външна щора срещу жегата, защото зимата си е благодат комбинацията б-К стъкло.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2014

К-стъкла - има ли смисъл?

Аз минавам на стъкло Stopray Ultra 60-б-б или -б-к! Изложението ми е Юг и къщата е пасивна ! Губи 4kW на час при -11 ! При слънчево време слънцето набива 900W /m2 /час , а аз имам 40 кв прозорци на Юг ! Не мога да сложа алумин щори , защото не ми пасват на екстериора! Великата Варненска дограмаджийска фирма Комфорт Партнърс направо ми е..а мамата с това К на Юг! И монтажът им е толкова- бягайте далеч от тях! Миналата зима живяхме на отворени прозорци , но лятото не се трае !!!
    Имам тестово стъклопакетче STOPRAY ULTRA 60 и като го изложа на слънце отзад е студено! Найс а!

Тази снимка в с термалната ми камера на К-б-К , Май месец! -правете си сами избора.
    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Този пост е редактиран от Miro1972; 18-12-19 в 22:15.
    stiv13 одобрява това.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2005

4с-б-к и всичките ми стаи са на юг, а няма проблем лятото - до 23-25г става

5. Member
    Тук е от
    Feb 2019
    Живее в
    Хисаря

Здравейте, какви са цветовите оттенъци при к-стъклото при проверка със запалка, лек ден

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

Здравейте, имам запитване относно избора на двоен или троен стъклопакет.

Дограмата ще е REHAU – euro design 70
    Казаха ми че двойния стъклопакет при този профил на дограма ще изолира по-добре от колкото тройния. Понеже ако са 3 стъкла се намалява въздушното пространство между тях.

Имало смисъл от 3 стъкла само ако профила е по широк като например при Synego.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2023

правилно са ти казали - броя на стъклата зависи и от профила. Не че не може на по-тесен профил повече стъкла , но няма смисъл.Стандартния за двоен стъклопъкет е около 60мм , тоест ако имаш 70 ти остават едни 10мм за стъкло + разстояние - тоест трябва да сгъстят стъклата.

На тесния профил ( ако избереш двоен) можеш да играеш с дебелината на външното стъкло( или триплекс) - за по-добра шумоизолация и е много вероятно наистина да се справи по-добре. Все пак се предполага ,че фирмите са по-добре запознати от нас потребителите.

Ако избереше троен - там предполагам ще си сметнат хората

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Най-добре си сложи троен стъклопакет, ще ти даде по-добра шумоизолация, а колкото до топлоизолацията, то разликата ще е пренебрежимо малка.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Добрата шумоизолация име един огромен недостатък!
    Основно в кооперации, многоетажни блокове и подобни.
    Ако си в вднофамилна къща почти липсва.
    Започват да се чуват шумовете в сградата, които до момента са маскирани в някаква степен от външните такива. Особено в тихите часове на денонощието, когато обикновено и външният шумов фон е нисък.
    Кучета, блъскане на врати, крясъщи, високо ниво на музика и телевизори, шум от асансьорните двигатели. През няколко етажа се чува всичко това.
    Дори вибрациите от металните индустриални кабелни скари, които малоумниците ни монтираха при "санирането".
    Така, че имайте едно наум!
    vanz и me40 харесват това.

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2002

Цитат Първоначално публикувано от Rakeem Виж публикацията
    Най-добре си сложи троен стъклопакет, ще ти даде по-добра шумоизолация, а колкото до топлоизолацията, то разликата ще е пренебрежимо малка.
    Дограмата е по скъпа ама с малко, троен 4 сезона, бялко и Ко. като всички са с различна дебелина от значение за шума.

Има разлика в топлоизолацията. Дневната е с френски прозорци, 3 стъклопакет. Кухнята с малък прозорец с две стъкла., като сега заради жегата смених стъклопакета . Разликата в двете стаи е 2 градуса , а с обикновените беше както навън

12. Member
    Тук е от
    Feb 2023

стъклото 4 сезона ( както и К ) е нож с 2 остриета - да лятото ти намаля жегата , ама и зимата слънцето не те топли. К стъклото зимата помага , ама лятото пречи

тук много зависи от изложение и местоположение

аз съм в планината и съм с нормално 6мм + К 4мм в цялата къща . Къщата е южно западно ориентирана и зимата като огрее слънцето вътре си става топличко , а климатика спира да работи . Лятото 1 месец вижда малко зор климата , ама не е болка за умиране

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Зимата слънцето е ниско и грее по-директно в прозорците. Затова няма проблем с 4С да се топли. Ка лятото пекне ли го малко без защита от 4С става парник независимо от ъгълът

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

На мен само една стая ми е със северно изложение. Но като цяло се стремя към по добра топлоизолация зимата.

Чакам да ми пратят оферти за euro 70 и synego. Та ако synego ми е по джоба може и него да сложа с троен стъклопакет.

16. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Наскоро сложих Синего с троен 4с-б-Ка пакет, но нямам кой знае какви впечатления тъй като ремонта реално сега почва и не се живее там.
    На пръв поглед ми харесва.
    Има трето допълнително уплътнение.

17. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от eclips Виж публикацията
    Здравейте, имам запитване относно избора на двоен или троен стъклопакет.

Дограмата ще е REHAU – euro design 70
    Казаха ми че двойния стъклопакет при този профил на дограма ще изолира по-добре от колкото тройния. Понеже ако са 3 стъкла се намалява въздушното пространство между тях.

Имало смисъл от 3 стъкла само ако профила е по широк като например при Synego.
    слагай троен и не го мисли , 32мм e стандартният пакет за ед70 и не случайно е така мислено е уж де - това са като махнеш 3х4=12 мм остават 20мм или по 10 мм за междина - ето ти графика за топлопреминаването с аргон:
    https://www.otm.sg/wp-content/upload...s-1024x610.png

10 мм не е перфектно но е ок ако сложиш двоен ще е по-зле. защото при повече разстояние между стъклата започва да става конвекция - циркулира въздуха или аргона или каквото там . можеш да си потърсиш графики. с 2 по 4мм стъкла до 32мм ще остане 24мм въздушна междина.
    за въздух ги има графиките.
    слагай 4сезона бяло ка, аргон и не го мисли, 30 процента ще качи цената на пакета.
    ето ти цялата статия. https://www.otm.sg/dgu-gas-fill

синего с двоен не могат да ти направят. офф могат но ще е тотална простотия.
    най малкото при синего и 42мм -12мм за 3те стъкла ще останат 30мм което са 15мм за междина което като си погледнеш графиката е същото като 10мм. като цяло са се поиздънили рехауците с дизайна но това е за да може да се играе с дебелината на стъклата - 1 -2 6мм оправят нещата , а и навънка са задължителни на някои места.

гледам украинците на какво пердашат 76мм профил с тройни пакети средна гума. прекрасен профил. оптимален, да не трябва да се мисли много много,
    Този пост е редактиран от estqwerty; 16-08-24 в 00:22.

18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

За euro 70 нали го дават стъклопакет 40мм. Тогава ще се получи по 14мм междина.

Не искам да слагам Ка стъкло понеже чувам лоши отзиви за през лятото ако нямаш външни щори.
    Miro1972 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 13 ПърваПърва ... 210111213 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Три стъкла на стара дограма - дали ще има ефект?
    От mitakata във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 4
    Последно: 10-02-11, 21:48
  2. Отговори: 12
    Последно: 24-03-09, 20:53
  3. Отговори: 9
    Последно: 17-03-08, 15:13
  4. Няма смисъл?!
    От etg във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 23
    Последно: 02-10-03, 02:44
  5. Има ли смисъл да пиша на ...
    От hipo във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 30-01-02, 06:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе