Здрасти ,
ми то Brugmann е профил на Саламандер .
Здрасти ,
ми то Brugmann е профил на Саламандер .
Brugmann е фирма производител на дограма от 1960г
През 2000г Salamander ги копуват , използват технологийте , спират обувките и започват производство на профили
Но запазват марката Brugmann и профилите като най-висок клас.
Става въпрос за балконска врата с прозорец.Вратата е висока 2.6 на 0.7 м и прозорец 1.7 висок и 1.5 широк.За тази конфигурация ,можеш ли да ми кажеш приблизителната цена на споменатата от теб марка дограма и стъклопакет, без К стъкло и аргон?Интересува ме по-специално вратата .Понеже е доста висока ,конструкцията ще се повлияе ли от тежеста на троен стъклопакет? Естествено трябва да се разтели на сектори,като мисля да има в горната част малко прозорче което да се отваря двуосно. Възможно ли е прозорец с този размер да бъде цял, без да се дели на две?Нямам нужда да се отваря. Твърдо съм ришил да слагам,петкамерна дограма и троен стъклопакет.Задачата на дограмата и стъклопакета е да борят шума,студа естествено и не на последно място жегата.Помещението е южно. Бягам от К-стъклото защото никой не можа да ме убеди ,че лятото няма да се сдухам от жега заради него.За аргона ...като не мога да го видя от де да знам ,че ще го има? ...и колко ще стои вътре? Под субектевен фактор,какво имаш в предвид?Ментета?добри майстори? Много въпроси станаха. Ще се радвам да споделиш отговорите им...Първоначално публикувано от kaena
Да.Най- добре направи вратата 2,00м с хоризонтален делител на нивото на прозореца,а отгоре 0,60м или отваряем прозорец или НЕотваряемПървоначално публикувано от 22ovoltov
Хубаво е вратата да е двуосна
ДАПървоначално публикувано от 22ovoltov
За шума - асиметричен пакет 40мм 6 - 12 - 4 - 14 - 4 като въздухът между стъклата да не е по-малък от 10мм иначе го губиш като изолатор
За студа - същия но без 6мм външно стъкло, а 4мм и задължително вътрешно 4мм - КА
К-то е едностранен рефлектор на топлинни лъчи и лятото наистина има проблем с прегряването на южни и западни помещения
Решение е Ar - изолатор.Стои вътре около 5-7 год но за цената която плащаш за него мисля че си струва 5-7 лв/м2
Друго решение савъншните щори. Те имат и други плюсове
Под субективен фактор имим впредвид изработката, монтажа ,метала в профилите ,дюбели ,пяна ,винтчета и др. такива дребни но НЕ маловажни неща , откъдето впрочем идва разликата в цената за едно и също нещо при различните фирми
относно цена порови по фирмите , за да не правим реклама!
ПП Благодаря за консултацията за климатика MHI!
здравейте! решил съм да сменям стария прозорец с алуминиев. моля за сравнение между профилите етем, алумил, елвиал, които виждам да се предлагат от фирмите. някой които е изработвал или монтирал такива профили да ми обясни защо да избера единия я не другия и на какво трябва да акцентира човек, когато поръчва алуминиева дограма, освен широчината на термомоста?
Имам алуминиева дограма от 10 години, но е от най-старите, без термомост и прави много конденз, планирам да я сменям с PVC, моля дайте съвет!
Субективно. Вземи по-добрата оферта. И двете са много качествени марки.
Ако e PVC то VEKA,ако е алуминиева то тогава SHUKO.Първоначално публикувано от kaena
аз съм за века прависе в германия от 58 година работя с века,досега нямам забелешки
Грънци 58-а годинаПървоначално публикувано от rodot72
можем да поспорим доста но избора е на всеки изказвам мнение без да се