Страница 16 от 97 ПърваПърва ... 614151617182666 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2008

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Значи , видеокартата е NVIDIA 8800 GT , настройките са CLONE , и на резолюция 1920x1080 всичко е наред , но на монитора ми идват малки буквите и за това ползвам 1360x768 , ТВто го разпознава като 1080i , а за проблема може ли да идва от честотите , защото нещо си играх с настойките на видеокартата и чертите станаха 2 и даже 3 . Въпросната черта се появява само при филми (не зависимо филма дали са HDTV или DIVX) при кадри с повече движение . Извинявам се но не мога да си подредя мислите!

2.  

3. Тук е от
    Oct 2008

Имам и друг въпрос мога ли по този кабел (HDMI-DVI) да се подкара и звук от компютъра ?

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от evgsto
    Значи , видеокартата е NVIDIA 8800 GT , настройките са CLONE , и на резолюция 1920x1080 всичко е наред , но на монитора ми идват малки буквите и за това ползвам 1360x768 , ТВто го разпознава като 1080i , а за проблема може ли да идва от честотите , защото нещо си играх с настойките на видеокартата и чертите станаха 2 и даже 3 . Въпросната черта се появява само при филми (не зависимо филма дали са HDTV или DIVX) при кадри с повече движение . Извинявам се но не мога да си подредя мислите!
    Така като чета може и да не е проблема в кабела. Нещо тотално си объркал настройките. Как ще подаваш 1360x768, а телевизора го разпознава като 1080i? С някои видео карти може да се постигне различна резолюция на монитора и телевизора. Опитай това. Най-добрия варианти при гледане на филми е да подаваш 1080@24Hz или в краен сллучай 60Hz.

5. Тук е от
    Oct 2008

сега ще сваля други драивери но с тези с които съм сега не може да се направят 2 различни резолюций

6. Тук е от
    Jun 2007

evgsto,не написа при всички плеъри ли е проблема?Я дръпни един The KMPlayer 2.9.3.1428 Final Release,щото на мен ми прилича на кодеци,най-вероятно щото не ползваш Overlay Mixer mode.При инсталацията му дай да ползва собствените си кодеци,а не външните и виж после пак дали я има тази черта.Това за Overlay Mixer го "говоря" от собствен опит с карта HD3870 на АТИ.И не ползвай клониран режим,там няма как да направиш две различни резолюции,ами направи два монитора,всеки със собствената си резолюция.

7. Тук е от
    Oct 2008

Значи с КМ плеяра забелязах че чертата я няма, видеокартата ме дава 2 опций CLONE и DUALview, при CLONE не мога да направя 2 резолюций а при DUAL може, но Widowsa ми става като на 2 екрана т.е. все едно телевизора ме е продължение на десктопа на дяно , за да гледам филм примерно трябва да завлача плеяра на дясно т.е. да екрана на ТВто и чак тогава се вижда на ТВто това ли имате предвид да стане , при старата ми видеокарта (много стара) имеше 3 вариант който ползвах ама сега го нямам. Каде да тарся това Overlay Mixer

8.  

9. Тук е от
    Jun 2007

Точно така трябва да е при DUALview,това е компромиса за да гледаш нормално на два монитора с различни неатив резолюции /респективно монитор и ТВ/.Настройваш си резолюциите и на двата и после мяташ прозореца с плеъра на втория.Относно Overlay Mixer,настройва се в самият плеър,кажи с кой гледаш обикновено,но нищо не ти пречи да ползваш КMP.А относно аудиото с твоята карта няма как да стане,става с карти,които освен като видео се разпознават от системата и като аудио такива.При тях в комплекта има преходник DVI към HDMI и ти трябва кабел HDMI-HDMI.

10. Тук е от
    Oct 2008

Еми така ще баде , ама лошото е че ако сложа случаино някоя икона на телевизора без той да работи няма да мога да я пусна коета е малко тъпо . Иначе по принцип ползвам ГОМ плеяр на ще ползвам КМ без значение е за мен , дай пример за такава карта с аудио иначе моята е http://www.galaxytech.com/Product_De...ass1=1&class2=

11. Тук е от
    Jun 2007

Ами направи два шорткъта на двата монитора
    На ГОМ плеъра в настройките (F5),влизаш във видео и там в тип на видео извеждане трябва да е "Overlay Mixer/препоръчително/".
    За видеокартите,тези на АТИ от 2600 нагоре имат поддръжка на аудио,чрез преходниците си DVI към HDMI икабел HDMI-HDMI за "невидя",колегите ще кажат.

12. Тук е от
    Oct 2008

Благодаря за вашата помощ !

13. Тук е от
    Oct 2008

Купух си от Техномаркет DVI към HDMI -19лв -златен . Вързах го разпозна Sony-то като 1080. Без черти без нищо перфектна картина не както при evgsto. Само че при мен много сложно се получи с връзването и ми отнема 10мин докато разкача, закача кабелите и пусна настройките. Видеото ми (GF 6800) е с VGA и DVI изход а и S -video. DVI го изпозвам към монитора които пък има VGA и DVI входове. На VGA входа на монитора съм възрзал 2ро PC работния на жената, а на DVI входа моя компютър. VGA изхода от видеокартата съм го уснал към LCD -то но понеже не мога да подкарам 1080 го правя през HDMI с кабела DVI към HDMI. И като реша да пусна сигнал 1080 се налага да се дупя да разкачам DVI от монитора и да вържа DVI към HDMI за TV-то. После почвам с настройките.
    Някои ако може да даде идея да ми улесни живота. Понеже приятелите направиха пътека да видят новия TV и всеки път това упражнение .

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Fenko
    Купух си от Техномаркет DVI към HDMI -19лв -златен . Вързах го разпозна Sony-то като 1080. Без черти без нищо перфектна картина не както при evgsto. Само че при мен много сложно се получи с връзването и ми отнема 10мин докато разкача, закача кабелите и пусна настройките. Видеото ми (GF 6800) е с VGA и DVI изход а и S -video. DVI го изпозвам към монитора които пък има VGA и DVI входове. На VGA входа на монитора съм възрзал 2ро PC работния на жената, а на DVI входа моя компютър. VGA изхода от видеокартата съм го уснал към LCD -то но понеже не мога да подкарам 1080 го правя през HDMI с кабела DVI към HDMI. И като реша да пусна сигнал 1080 се налага да се дупя да разкачам DVI от монитора и да вържа DVI към HDMI за TV-то. После почвам с настройките.
    Някои ако може да даде идея да ми улесни живота. Понеже приятелите направиха пътека да видят новия TV и всеки път това упражнение .
    Чакай малко по сложно не можа ли да го обясниш! Я пробвай малко по просто че се обърках кое към какво включваш и какво правиш!

16. Тук е от
    Oct 2008

17. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Абе разшифровах схемата. Ами единственото за което се сещам е карта с 2 DVI я или разкарваш работния на жена ти и ползваш VGA входа на монитора.
    Иначе няма начин! Ако си беше взел от новите серии Самсунг нямаше да ги имаш тези проблеми, той си поддържа 1080 през VGA.

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Помогнете ,ТВ ми е http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038604 , а лаптопа е http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09045774 ,как да ги свържа,та да си гледам филмите на ТВ,какъв кабел ми трябва,

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 97 ПърваПърва ... 614151617182666 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 10:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 22:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 11:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 02:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе