Страница 68 от 97 ПърваПърва ... 1858666768697078 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,006 до 1,020 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

По-скоро не я включвай. С тази опция се разваля кино ефекта. Движенията се заглаждат.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2005

Дайте някакво решение. Проблема е следния:
    Вързал съм компа и ЛСД-то през ХДМИ, Каталиста е настроен ЕКСТЕНД и Тиатър мод (отваря ми екрана на плеяра на цял екран на ЛСД-то,
    защото са в различни стаи). До тук по вашите указания - картината е перфектна, за което много благодаря
    Проблема е със субтитрите - излизат на компа, а на ТВ не. Използвам КМP и човърках всички настройки, но без резултат. Пробвах с MPC-HC
    - субтитри излезоха, но много ситни, настроих го за хардуерна обработка на HD - процесора заспа на 5-8%, но вече не се показва на ЛСД-то.
    Предпочитам KMP - моля помогнете да му изкарам субтитрите на ЛСД-то.

4. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

maxo, пробвай това: KMP ----->Subtitles ---------->Draw to Overlay Surface

5. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Momchil
    maxo, пробвай това: KMP ----->Subtitles ---------->Draw to Overlay Surface
    Пробвах и трите опции - не става.

6. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от maxo
    Пробвах с MPC-HC - субтитри излезоха, но много ситни
    А като са излезли субтритрите защо не ги увеличиш до удобен за гледане размер и си готов?

Още един съвет - ако не държиш да ползваш компа докато се гледат филми,защо не пробваш в режима Clone.Там не би трябвало да има проблеми.

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Здравейте,
    Имам свързан компютър с LCD Sony през HDMI. Видео картата е ATI. Сложил съм последните драйвери и Catalyst. Искам да работя в режим clone, за да мога да ползвам телевизора и като монитор. Всичко ми работи, но проблема е че след известно време (недефинирано) на телевизора не излиза нищо (черен екран). КОгато влезна в Catalyst телевизора си ми стои в режим clone. За да тръгне трябва пак да променям настройките, първо на extended, после на clone и всичко пак си е ОК, но е много досадно. Някой имал ли е такъв проблем и знае ли как може да се оправи? Това го правеше и с предишни версии на Catalyst. Благодаря за помощта.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Кофти драйвери... Поради някаква причина видео картата решава че няма нищо на HDMI и го изключва...

10. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Bivola
    А като са излезли субтритрите защо не ги увеличиш до удобен за гледане размер и си готов?

Още един съвет - ако не държиш да ползваш компа докато се гледат филми,защо не пробваш в режима Clone.Там не би трябвало да има проблеми.
    Опитах, но опциите за увеличаване не бяха активни, а и след като настроих MPC за хардуерно декодиране не се показва на ТВ.
    Clone не поддържа различни резолюции и трябва всеки път да променям резолюцията на монитора.
    PC - 1152x864 85Hz
    TV - 1280x720 60Hz

11. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от elcos
    Кофти драйвери... Поради някаква причина видео картата решава че няма нищо на HDMI и го изключва...
    Elcos, благодаря за отговора. Може и да си прав, но не съм сигурен. В режим extended не го забравя.

12. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Ползвайте режим extendet, така си настройвате различни резолюции на двете устройства. Същевременно могат да предават различни неща - някой си ползва нет друг гледа филм. Clone е добре когато са в различни стаи. При MPCHC при Win7 не излизат менютата на суб. ако не е настроен так - по долу снимката!

За вторите субове на KM виж тук ако ти помогне - KM FORUM
    Пробвал ли си да нулираш настройките?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

13. Тук е от
    Apr 2010

Аз съм с видео карта ATI Radeon HD4850, дали ще имам проблем при свързването чрез HDMI с телевизор Samsung LE46C650. Още не съм купил телевизора и затова питам...

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Няма да имаш никакви проблеми.

16. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Освен ако се откажеш да си купиш LCD телевизор ! И все пак си купи сносен hdmi кабел за да нямаш грижи !

17. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    YCbCr 4:2:2
    1-ви въпрос:
    Lazarus18,примерно сега съм си изтеглил Star Trek Generations.В инфо файла ********************/details.php?id=92...5110dc3a4b&nfo пише,че колориметрията е 4:2:0.Аз каква колориметрия да задам в Каталиста,при положение че там 4:2:0 го няма като вариант.Възможните варианти се виждат тука в тази тема в отговор #1001 в поста на bimbata.Аз попрочетох нещо в нета относно тази колориметрия,но не съм много наясно с нещата.
    Става въпрос,че ще го гледам на плазмата,а не на компа.

2-ри въпрос:
    И още един въпрос имам,който май пак е за тука.Когато си пускам филм с MPC-HC в менюто има едни шейдъри(shaders) - там как стоят нещата.Аз принципно си избирам шейдър според конкретния филм,ако нещо не ми харесва картината си избирам един от следните:
    *16-235 -) 0-255 SD/HD
    *YV12 Chroma upsampling
    *16-235 -) 0-255 SD
    *BT601 -) BT709
    *0-255 -) 16-235
    Горе-долу ми се изясниха кой за кв'о е,но ако гледам въпросния филм с друг плеър там тия шейдъри ги няма.Тоест плеъра сам ли си избира кой да ползва..?По същия начин,ако ползвам външен HD плеър,Попкорн примерно.Там е ясно,че плейването е отлично,но откъде знае Пуканката как да обработи въпросния файл?

3-ти върпос:
    И като съм почнал да стрелям с въпроси,да си задам и последния - защо има разлика в качеството и в самата дълбочина на картината между един блу-рей и същия филм,само че 1080р .mkv файл?Компресирането какво точно отнема от блу-рея,за да го смали в общия случай петкратно,като изключим звука и менютата,които ги няма в .mkv файла?

18. Тук е от
    Apr 2010

А като се свърже компютъра и ТВ-то с HDMI кабел нали има и звук и картина и всичко е ОК?
    И още нещо като компа е свързан с ТВ-то, ще излиза ли звук през Аудио системата, която е свързана също с ТВ-то ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 68 от 97 ПърваПърва ... 1858666768697078 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 10:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 22:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 11:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 02:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе