По-скоро не я включвай. С тази опция се разваля кино ефекта. Движенията се заглаждат.
По-скоро не я включвай. С тази опция се разваля кино ефекта. Движенията се заглаждат.
Дайте някакво решение. Проблема е следния:
Вързал съм компа и ЛСД-то през ХДМИ, Каталиста е настроен ЕКСТЕНД и Тиатър мод (отваря ми екрана на плеяра на цял екран на ЛСД-то,
защото са в различни стаи). До тук по вашите указания - картината е перфектна, за което много благодаря
Проблема е със субтитрите - излизат на компа, а на ТВ не. Използвам КМP и човърках всички настройки, но без резултат. Пробвах с MPC-HC
- субтитри излезоха, но много ситни, настроих го за хардуерна обработка на HD - процесора заспа на 5-8%, но вече не се показва на ЛСД-то.
Предпочитам KMP - моля помогнете да му изкарам субтитрите на ЛСД-то.
maxo, пробвай това: KMP ----->Subtitles ---------->Draw to Overlay Surface
Пробвах и трите опции - не става.Първоначално публикувано от Momchil
А като са излезли субтритрите защо не ги увеличиш до удобен за гледане размер и си готов?Първоначално публикувано от maxo
Още един съвет - ако не държиш да ползваш компа докато се гледат филми,защо не пробваш в режима Clone.Там не би трябвало да има проблеми.
Здравейте,
Имам свързан компютър с LCD Sony през HDMI. Видео картата е ATI. Сложил съм последните драйвери и Catalyst. Искам да работя в режим clone, за да мога да ползвам телевизора и като монитор. Всичко ми работи, но проблема е че след известно време (недефинирано) на телевизора не излиза нищо (черен екран). КОгато влезна в Catalyst телевизора си ми стои в режим clone. За да тръгне трябва пак да променям настройките, първо на extended, после на clone и всичко пак си е ОК, но е много досадно. Някой имал ли е такъв проблем и знае ли как може да се оправи? Това го правеше и с предишни версии на Catalyst. Благодаря за помощта.
Кофти драйвери... Поради някаква причина видео картата решава че няма нищо на HDMI и го изключва...
Опитах, но опциите за увеличаване не бяха активни, а и след като настроих MPC за хардуерно декодиране не се показва на ТВ.Първоначално публикувано от Bivola
Clone не поддържа различни резолюции и трябва всеки път да променям резолюцията на монитора.
PC - 1152x864 85Hz
TV - 1280x720 60Hz
Elcos, благодаря за отговора. Може и да си прав, но не съм сигурен. В режим extended не го забравя.Първоначално публикувано от elcos
Ползвайте режим extendet, така си настройвате различни резолюции на двете устройства. Същевременно могат да предават различни неща - някой си ползва нет друг гледа филм. Clone е добре когато са в различни стаи. При MPCHC при Win7 не излизат менютата на суб. ако не е настроен так - по долу снимката!
За вторите субове на KM виж тук ако ти помогне - KM FORUM
Пробвал ли си да нулираш настройките?
Аз съм с видео карта ATI Radeon HD4850, дали ще имам проблем при свързването чрез HDMI с телевизор Samsung LE46C650. Още не съм купил телевизора и затова питам...
Освен ако се откажеш да си купиш LCD телевизор ! И все пак си купи сносен hdmi кабел за да нямаш грижи !
1-ви въпрос:Първоначално публикувано от lazarus18
Lazarus18,примерно сега съм си изтеглил Star Trek Generations.В инфо файла ********************/details.php?id=92...5110dc3a4b&nfo пише,че колориметрията е 4:2:0.Аз каква колориметрия да задам в Каталиста,при положение че там 4:2:0 го няма като вариант.Възможните варианти се виждат тука в тази тема в отговор #1001 в поста на bimbata.Аз попрочетох нещо в нета относно тази колориметрия,но не съм много наясно с нещата.
Става въпрос,че ще го гледам на плазмата,а не на компа.
2-ри въпрос:
И още един въпрос имам,който май пак е за тука.Когато си пускам филм с MPC-HC в менюто има едни шейдъри(shaders) - там как стоят нещата.Аз принципно си избирам шейдър според конкретния филм,ако нещо не ми харесва картината си избирам един от следните:
*16-235 -) 0-255 SD/HD
*YV12 Chroma upsampling
*16-235 -) 0-255 SD
*BT601 -) BT709
*0-255 -) 16-235
Горе-долу ми се изясниха кой за кв'о е,но ако гледам въпросния филм с друг плеър там тия шейдъри ги няма.Тоест плеъра сам ли си избира кой да ползва..?По същия начин,ако ползвам външен HD плеър,Попкорн примерно.Там е ясно,че плейването е отлично,но откъде знае Пуканката как да обработи въпросния файл?
3-ти върпос:
И като съм почнал да стрелям с въпроси,да си задам и последния - защо има разлика в качеството и в самата дълбочина на картината между един блу-рей и същия филм,само че 1080р .mkv файл?Компресирането какво точно отнема от блу-рея,за да го смали в общия случай петкратно,като изключим звука и менютата,които ги няма в .mkv файла?
А като се свърже компютъра и ТВ-то с HDMI кабел нали има и звук и картина и всичко е ОК?
И още нещо като компа е свързан с ТВ-то, ще излиза ли звук през Аудио системата, която е свързана също с ТВ-то ?