Страница 26 от 97 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Това е нормално и се получава само при десктопа,когато си пуснеш филм компа си пуска съвсем друга картина и няма проблем при FULL screen.Интересно какво ще се получи при този който ползва най-новите драйвери на NVidia.При тях няма FULL screen във версиите след юли за XP,а при VISTA изобщо.Преди имах ЛСД Филипс - ОК,след това Шарп 32Д44Е и при него е същия проблем със замазването на десктопа.Сега имам плазма 42ПВ80 - ОК.Може и да нагласиш десктопа ,но ще се промени неприятно резолюцията на монитора на компа ти.Ето сега е момента някой компютърджия да каже нещо по въпроса.

2.  

3. j_n
    j_n е офлайн

Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от ace ventura
    ...
    Вчера си купих ТВ - 37PFL5603D на Philips и днес го включих към компютъра през DVI-HDMI преходник. Извади си веднага натуралната резолюция. ...
    Компютърът ми е доста стар - FX5500 и XP 1800+. Имам съмнения, че може да е негова вината.
    Провери в В Control panel, Display, Display properties, Settings, на каква резолюция ти е настроена видеокартата. Текста под иконите ще е ясен ако избереш максималната резолюция, поддържана от ТВ-то (1920х1080) и ако има опция за 1:1 pixel mapping - на самия телевизор. А колкото до субтитрите - те все пак са с доста по едър шрифт

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Питах в друг форум, ама не ми отговориха и сега се пробвам и тук.

Вчера си купих ТВ - 37PFL5603D на Philips и днес го включих към компютъра през DVI-HDMI преходник. Извади си веднага натуралната резолюция. Но ми направи впечатление, че буквите навсякъде се виждат страшно неясно (примерно на десктопа под иконките), а пък субтитрите на филмите се виждат ОК. Това нормално ли е? Много ме дразни. Пипах настройки на видеото, на телевизора - няма ефект. Mоже ли да се оправи по някакъв начин?

Компютърът ми е доста стар - FX5500 и XP 1800+. Имам съмнения, че може да е негова вината.
    От телевизора дай формат на картината Unscaled и ще заспи.

5. Тук е от
    Jan 2009

А да питам за информация дали точно това ТВ 37PFL5603D поддържа 1:1 pixel mapping? Разбрах какво е това и четох доста в нета, но не можах да открия.

Благодаря за съветите - ще пробвам всичко.

EDIT: не се получи - образа си е все така неясен. Май ще се примиря.

6. Тук е от
    Dec 2008

Някой свързвал ли цифров приемник с LCD монитор с кабел SCART to VGA. В нета намерих че има една пловдивска фирма, която доставя въпросните кабели. Не съм наясно обаче дали ще има някакъв ефект, и ако има какво ще е качеството.

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

А да питам за информация дали точно това ТВ 37PFL5603D поддържа 1:1 pixel mapping? Разбрах какво е това и четох доста в нета, но не можах да открия.

Благодаря за съветите - ще пробвам всичко.

EDIT: не се получи - образа си е все така неясен. Май ще се примиря.
    Подал си 1920х1080 и си сложил телевизора на Unscaled и пак са размазани надписите на иконките?
    Реже ли ти част от Десктопа?

8.  

9. Тук е от
    Jan 2009

Да - от драйверите на Нвидията показва 1920x1080 60Hz и Picture Format на ТВ-то е настроен на Unscaled.

Не ми реже картината - абсолютно нормално я показва.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Да - от драйверите на Нвидията показва 1920x1080 60Hz и Picture Format на ТВ-то е настроен на Unscaled.

Не ми реже картината - абсолютно нормално я показва.
    Може би си включил излишни екстри за картината. При сигнал от компютър почти всичко трябв да е изключено.

11. Тук е от
    Jan 2009

Сега се замислих, че в контрол панела на Нвидията максимум резолюцията беше 1080i, никъде няма 1080p. Има ли значение това?

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Сега се замислих, че в контрол панела на Нвидията максимум резолюцията беше 1080i, никъде няма 1080p. Има ли значение това?
    оо, естествено, че има. От там ти е проблема най-вероятно.

13. Тук е от
    Jan 2009

Здравейте
    Имам проблем когато вържа телевизор Sony Bravia 32S4000 с лаптоп ASUS F5SL,който има видео HD Ati Radeon 3470.Връзката правя чрез кабел тип DVI-HDMI.Кабела е марка Crown и е чисто нов.Картината се появява,филмите си вървят чудно и на ТВто и на PCто,обаче нямам звук на телевизора...единствено лаптопа си "бучи".Пробвах какви ли не настройки и т.н, но не мога да го изкарам тоя звук.
    Докато бяхме в магазина откъдето купих ТВ-то и кабела, помолих да ми вържат пробно лаптопа с ТВ-то.Момчето донесе един друг кабел, който бил с отворена опаковка и затова можело да се пробва с него.Единствената разлика по думите на момчето(а и на външен вид) между кабела с който пробвахме,и този който купих беше че пробния имаше позлатени накрайници.С този който пробвахме в магазина звука вървеше.
    Възможно ли е в кабела да е проблема ??
    Ще се радвам много, ако някой намери време и помогне.Мерси предварително !

14.  

15. Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    оо, естествено, че има. От там ти е проблема най-вероятно.
    Много благодаря на всички, които ми дадоха съвети (особено на lazarus18) - получи се! Кристален образ! Изведнъж открих опцията за 1080p (кълна се, че преди я нямаше) и ме пита дали да има overscan, underscan или native. Избрах native и се получи.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

плазмичката Панасоник мисля да я вържа с 10 метра ХДМИ към видеокартата си която е Ати 3870 и се надявам да ми изкарва и звук по кабела ... видеото поддържа звук по ХДМИ до колкото четох ,даже има хора които го ползват ... в звукови устроиства ми присъства и Ati HDMI sound output ... мислите ли че ще имам някакви проблеми ,някой ползва ли видеото си за звук ? не искам да пускам още един кабел а ресивъра ми си е при компютъра ,там си слушам музика ...
    Да препоръчате и 10 метров ХДМИ кабел ,по възможност под 100 лв

17. Тук е от
    Jan 2009

Здравейте на всички

Доста се рових в интернет и не можах да намеря нищо по моя случай, Скоро си взех LCD TV с FULHD и искам да го включа към PC-то да си гледам HD филми но искам да докарам перфектен образ и ако може евентуално FULHD а именно резолюция 1920 x 1080 та въпросът ми е възможно ли е това вобще, и ако да как става?
    Видео картата ми е GF 7600GT.А и един доста важен въпрос за връзката между PC-то и LCD TV знам, че трябва кабела да ми е DVI-HDMI със сигурност защото имам точно такива букси аудиото съм го свързал с оделен кабел така, че ми трябва единствено перфектна картина а за постигането и ми трябва съответно добър кабел искам да попитам какав да си взема предлагат ми различни и на различна цена не разбирам от марки кабели така, че не знам какав да избера по скъпия кабел гаранция ли е за по добра картина напримерно тея с позлатените букси от пред?

18. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Wisair's Wireless USB Display Adapter Set

Един офтопик, но свързан с връзката между LCD/Plasma и PC. Тази джаджа се очаква да се появи в Европа и САЩ на цена около 129$, като позволява безжично свързване на РС (през USB) и телевизор - VGA или HDMI и поддържа резолюция до 1400 х 1050

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 97 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 10:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 22:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 11:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 02:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе