Страница 76 от 97 ПърваПърва ... 2666747576777886 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,126 до 1,140 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2010

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Цитат Първоначално публикувано от peterstamov
    Докъде я докара? Ако има проблеми са свързани с изгорял HDMI порт на ТВ, а по времето на TV-Out, изхода на видео-картата. За качеството на картината не би трябвало да има проблем. Макар при имен, когато е разрешен сигнала към ТВ, ми смущава сигнала от кабеларката.
    Нещо аз ли не правя както трябва или наистина има проблем с картата. Деинсталирах драйвърите, сложих по-старата версия изключих двете машини, свързах кабела и ги страртирах-voila, компа опозна ТВ-то. До тук добре, но след като зададох в ССС-Extended на SAMSUNG-a отново crash и син екран. След рестатра ръчно зададох 60 Hz и го "клонирах", стана но образа който се появи на телевизора беше тесен и с разделителна способност каквато е монитора 1280х1024-грозна картина. Отново направих опит за Extended и пак греда, отказах се.
    P.S.
    Леко съм клокнал картата през ССС, да не би това да я прави нестабилна?

2.  

3. Тук е от
    Jan 2007

[quote=peterstamov ]
    Настройки>други настройки>зона на сканиране
    Това за ТВ Панасоник. Ако няма сигнал към ТВ "зона за сканиране липсва"
    Снимката съм взел от Гугъл.

колега peterstamov имаш ли идея кой е този контрол панел на НВидия - питам защото при мен е коренно различен и всички тези настройки или липсват или аз не знам къде се намират
    Видеокартата ми е НВидия 9600ГСО с последните драйвери от сайта на НВидия

Благодаря

4. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Съжалявам, нямам поглед върху новия софтуер на nVidia драйвера. Нека някой с такава карта, който знае въпросната опция къде е скътана да пише. Тази снимка я взех от нета някъде и не знам въобще от коя версия на драйвера е. Поразрови се. Общо взето трябва да маркираш (както на снимката ) ТВ-то и после в появилите се опции да търсиш.

А ти пробва ли опцията, която посочих на ТВ? А, това @balkanboy е питал.

За nVidia разгледайте това ръководство. Описано е доста подробно и както виждам опцията е описана по-малко по-различен начин, но мисля че е свързано с overscana - First, select Adjust desktop size and position from the left column. Then select the Resize Desktop button from the right panel.
    Хоп -паа!

@djackomo в този случай бих пробвал да върна честотите по дефолт. Дори мога леко да ги занижа да съм сигурен дали е от това! Ето това бутонче пробва ли го?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

5. Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от peterstamov
    Съжалявам, нямам поглед върху новия софтуер на nVidia драйвера. Нека някой с такава карта, който знае въпросната опция къде е скътана да пише. Тази снимка я взех от нета някъде и не знам въобще от коя версия на драйвера е. Поразрови се. Общо взето трябва да маркираш (както на снимката ) ТВ-то и после в появилите се опции да търсиш.

А ти пробва ли опцията, която посочих на ТВ? А, това @balkanboy е питал.

За nVidia разгледайте това ръководство. Описано е доста подробно и както виждам опцията е описана по-малко по-различен начин, но мисля че е свързано с overscana - First, select Adjust desktop size and position from the left column. Then select the Resize Desktop button from the right panel.
    Хоп -паа!

@djackomo в този случай бих пробвал да върна честотите по дефолт. Дори мога леко да ги занижа да съм сигурен дали е от това! Ето това бутонче пробва ли го?
    Пробвал съм го и този бутон, ефекта е нулев. Смятам да се откажа, за да не изгоря нещо. Благодаря ти за съветите, peterstamov!

6. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

djackomo, имам чувството, че проблема може да идва от операционната система. Ако ти се занимава, инсталирай си едно XP, или преинсталирай този Windows.

7. Тук е от
    Jan 2010

Разполагам с ASUS M51VR series -добра машина , на мен ми върши перфектна работа
    Наскоро си купих LG - 32 LCD Full HD / LF2500 /, естественно с лаптопа си взех и HDMI кабел . Още първият път като включих лаптопа към ТВ-то с HDMI кабела- всико си тръгна без проблеми - перфектна картина - каквото се вижда на екрана на лаптопа - това се вижда и на тв-то . Лошото беше , че след като изключа кабела от лаптопа , примигва и всики икони от екрана се променаха местата - подреждаха се лявата страна....

Така добре до онзи ден - включвам HDMI кабела, включвам след това и от ТВ-то да вземе сигнал от HDMI слота - и НИЩО !!! Тв-то тръгва да се свързва ,но си остава един черен екран !

Почна голямо ровене в ATI CATALIS /не знам точно така ли се пише / - и в карайна сметка упях да изкарам само фона от десктопа на тв-то и то само в центъра обиколен от сив фон...., след това успях и да намеря от къде се прави "clone display " - е така става всичко си е ОК , но трябва всеки път да ровичкам из ATI CATALIS и да насторйвам clone display ????При всяко изключване на HDMI кабела тези настойки се губят , зашо така????Видео картата е ATI MOBYLITI RADEON HD 3470
    Имам и друго 19 TV LCD Philips - при него само включвам HDMI кабела и си тръгва , само си разпознава и се вижда целият десктоп с иконите 1:1 каквото си е на лаптопа- това и на тв-то !

Преинсталирах драиверите на ATI картата - същата работа - проблема с 32 инчовият телевизор си остава .

Как преди само си включвах кабела и всико си тръгваше а сега нестава?Нещо по карта ли не е добре , пнякога като се опитвам да вляза в ATI CATALIS не ми се задесйтва , трабва да рестартирам и след рестарта тогава отварям настройките в ATI CATALIS и т.н. и т.н.

Защо след като му дам "clone display" не го запомня и всеки път трябва да го повтарям.....Къде ли не рових из тези настройки - не става и не става

Така беше доскоро, до преди около 10дни

На последък поне работеше в режим "extendet " - но вече и така не става , свързвам лаптопа с ТВ-то , задействам от дистанционото съответният HDMI слот/номерата ми ги прави и на 2-та слото/ и нищо - на тв -то се изпислва -няма сигнал . Почва се едно лудо бърникане и човъркане из настройките на видеокартата ...., докато го докарам до extendet , и така да следващият път докато откача кабела . Как в началото вс си дейтваше без проблем а сега ме изнервя толкова много!!!Понякога когато е включен HDMI кабела ми разпознава тв-то като друг - не като ЛСД тв , трябва първо в настройките да го променя на ЛСД тв след тов апочвам да човъркам ....., друг път както си е работил в режим extendet и си има връзка , пускам за няколко часа кабела , след това като върна е загубило връзката през HDMI , абе цирка при мен е пълен!!!

След като се появи проблема какво ли не правих , бях с версия на софта на ТВ -то 3.40 /така го купих /, отворих си USB-то с версия 3.15 . след това сложих последната 3.55 /тогава като се занимавах преди месец и повече беше последния и най -новият , по-нов вариянт има ли ?/

дайте съвет , Моля ВИ

Благодаря предварително

ПП: на лаптопа съм с ХР

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Те затова хората са измислили плеъри за целта.
    Само да знаеш, че има шанс да си изгориш HDMI входовете при това вадене/пъхане на кабелите докато работят.

Пробвал ли си с комбинация Fn+F6 или там както ти е на лаптопа за прехвърляне на сигнала към външен дисплей?

10. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Колега , може да ти прозвучи тъпо , но след всяка промяна правиш ли рестарт на компа за да запомни промените ?

11. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

@toshkov, както е писано по-горе, трябва за рестартираш след направени промени за да запомни настройките. Ползвай режим Extend! Така ще си настроиш всеки екран с различна резолюция и няма да ти разбърква иконите. Не закачай и разскачай кабела при подаден сигнал. Като свършиш с ползването просто даваш Disable на сигнала към ТВ и тогава махаш кабела!

Понеже възникват въпроси за Ati картите които ползват DVI-HDMI - за да има звук!
    6141054300G (HD2k series)
    6140063500G (HD3k series)
    6140063500G (HD4k series)
    6140063501G - възможен вариант за (HD4k series)
    Съответно после се копува HDMI-HDMI кабел!
    ЦЪК и ЦЪК

Прикачени изображения Прикачени изображения

12. Member
    Тук е от
    Dec 2009

въпроса ми не е за тук но не виждам къде.та препоръчаите ми 2 терабаита хард за компютъра ми,НЕ Е за лаптоп.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Имам следното питане към хората, които за запознати с материята.
    конфиг . интелпент4 2.4 ghz ati 9250 1GBIT RAM монитор TV LCD 32 INCH 1366x768 60hz
    TA въпроса ми е :драйвъра на ATIпри резолюция 1280 x 720 ми разрешава 60hz
    при резолюция 1920x1080 имам възможност да избера 24,25,30,50,60hz
    ВЪПРЕКИ, че е указано изрично в указанията на телевизора при връзка с комп. задайте 60hz .Телевизора подържа и другите честоти на сканиране . Поради античната конфигурация имам проблм с възпроизвеждането на HD формати .
    дали ако избера 24hz или 25hz 1920X1080 ще натоварвам по-малко копа и по-лесно ще гледам HD.

П.П. в момента гледам на 1280x720 60hz при 1366x768 не мога да постигна 1към 1 пикселмапинг (телевизора не я подържа)

14.  

15. Тук е от
    Jan 2007

проблема при теб не е от херците - конфигурацията с която искаш да гледаш HD е слаба и затова имаш проблем с филмите
    Процесора и видеокартата са слаби - за HD 1080p

16. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от barkly
    проблема при теб не е от херците - конфигурацията с която искаш да гледаш HD е слаба и затова имаш проблем с филмите
    Процесора и видеокартата са слаби - за HD 1080p

Опитах няколко варианта и пак си седи на 100% процесора .е исках с трици ... :
    Явно не става и така , но надеждата крепи човека ..докато не опита... ...

17. Тук е от
    Jan 2007

ако този компютър ти върши работа си го ползвай - няма смисъл да даваш пари за да го ъпгрейдваш , по добре инвестирай в медия плеър за 250-тина лева и си ОК
    (има и по тънки варианти но без вграден диск)

18. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

@venci79 препоръчвам моделите на WESTERN DIGITAL. Синята или черната серия! Сега, има и други положения, за които имам идея, но не знам каква е целта, която трябва да се постигне! Също и паричките!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 76 от 97 ПърваПърва ... 2666747576777886 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 10:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 22:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 11:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 02:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе