Страница 55 от 97 ПърваПърва ... 545535455565765 ... ПоследноПоследно
Резултати от 811 до 825 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2009

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Знам че LCD-то е по добре като монитор,но аз ползвам HTPC(сам съм си го сглобявал,продавам компютри отдавна!)Ползвам плазмата загледане на телевизия(Булсатком ZHD-100+HDMI),гледане на HDTV филми от компютъра и рядко за сърфиране в интернет.Избрах този модел заради оптималното съотношение цена,качество,големина и картина.При гледане на телевизия забележки нямам,всичко е перфектно.При ползването като монитор също съм много доволен от картината с изключение на двата проблема,на 60Hz трепти на 50Hz не и при включване пълноразмерен бял прозорец бялото посивява.При намаляване на прозореца цвета се оправя.Компютъра е с дъно Gigabyte 785 GMT UD2H с вграден HDMI ,видеокартата е Radeon 4200,HDMI кабела ми качествен и е 2м.На другия ми телевизор Sharp 37"LCD нямам никакви проблеми.Огледах всички опции на телевизора не е от тях,сменях портове,ъпдейтвах драйвери все тая и не съм на "ECO" режим.Помагайте моля ви!!!

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Пробвай да сложиш една бяла картинка на един диск и я пусни на ДВД плеър /ако имаш/ и виж дали пак го прави.
    Освен на бял екран усещаш ли да намалява яркостта? Примерно от тъмна картина като стане светла?
    Опитай да минеш на режим Кино и пак пробвай.

4. Тук е от
    Dec 2009

Нямам DVD плеър,но пробвах от USB флаш там няма проблем.Пробвах и с различни лаптопи,през VGA входа,но винаги едно и също,включа ли пълноразмерен прозорец с бял фон и веднага посивявя намаляли прозореца се оправя при друг цвят няма проблеми

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Виж какво намерих по темата и звучи логично.

The screen dims when it displays a 100% white screen is the nature of plasmas. I don't think this will be a problem with actual content.
    The power supplies are very high voltage, to display a full 100% white screen will cause the power supply to overload, hence the APL (Automatic Peak Limiter), this limits the supply to the power supply thus dimming the screen intensity. This will not happen in real life since there will always be some other colours/shadow in pictures. You will not see this in real life movies. If you are seeing it, there is an enchancement that is causing this.

От друга страна пък щом не го прави през USB пак е странно.
    Много е важно да провериш дали нивото на яркост се влияе от това колко светла картинка си заредил.
    Това е чест проблем на много телевизори и обикновено повечето само в Cinema режим не го правят.
    Може да го тестваш като зареждаш една след друга картинки с различни размери бели обекти.

6. Тук е от
    Dec 2009

Благодаря ти за помоща явно точно това е проблема.Ще се опитам да намеря тема с по тъмен фон на прозорците,явно друго решение няма.Между другото когато включа прозореца на цял екран се променя и бръмченето на телевизора.Интересно дали и другите плазми го правят,но вече е късно не мога да го върна.Благодаря отново!!!!

7. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

grond ще претовариш ел.централите с тези бели екрани...

8.  

9. Тук е от
    Dec 2009

Ще гледам само нощни сцени!Но от друга страна няколко дена гледам доста ски слалом и биатлон по Eurosport и там има повече бяло от прозорците в Windos-а,но проблеми не съм забелязал.А някакви идеи за трептенето на 60Hz???

10. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от grond
    Ще гледам само нощни сцени!Но от друга страна няколко дена гледам доста ски слалом и биатлон по Eurosport и там има повече бяло от прозорците в Windos-а,но проблеми не съм забелязал.А някакви идеи за трептенето на 60Hz???
    Това потвърждава инфото което даде lazarus18 от по-горния си пост! В реалността ТВ сигнал само с бяло няма...

п.с. или май не

Обаче бялото в тв сигнала се мени с други оттенъци не е постоянно все пак...

11. Тук е от
    Dec 2009

имам LCD NEO 32'.До скоро връзката между него и компа беше нормална ,но от 3 дни вече няма връзка,само син екран.Някой може ли да ми каже каква е причината .Видео картата ми е RADEON 9550,използвам HDMI-VDI-кабел.Изписва ми ето това:
    An HDMI-toDVI display connection has been detected.In order to hear audio on your HDMI-based TV or display,you will need to have a separate audio connnection from your computer sound outputs to your TV or audio equipment.For more information,click the Help button.
    Ще чакам някой ако може да ми помогне,благодаря ви предварително.

12. getzov
    Guest

Имам малък проблем ,купих си кабел HDMI-HDMI на Hama -10 м.
    http://www.speedcomputers.biz/produc...02gbits-1080p/

Свързах компютъра с телевизора LG32 LH2000, видеокартата ми е GF 9500GT.
    Образа е идеален ,но звук няма- знам че този интерфейс пренася и звук, къде може да е проблема ?
    Щях да питам и може ли на компютъра да се прави нещо друго,докато се гледа филм на ТВ ?
    Сега и на двата екрана се вижда едно и също !

Гледам с KMPlayer

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Настрой видео картата в режим Extended и щ виждаш различни неща на двата екрана и ще можеш да настроиш различни резолЍции.
    Мисля, че ти трябва едно кабелче, което да свърже видео и аудио картата за да излезне и звук. Изобщо компЍтъра има ли HDMI изход или ползваш преходник?

14.  

15. getzov
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Настрой видео картата в режим Extended и щ виждаш различни неща на двата екрана и ще можеш да настроиш различни резолЍции.
    Мисля, че ти трябва едно кабелче, което да свърже видео и аудио картата за да излезне и звук. Изобщо компЍтъра има ли HDMI изход или ползваш преходник?
    Има 1 HDMI + 2 DVI
    Кабелчето го видях в кутията, но не знам къде да го сложа, все пак ще поразгледам, дали само това е проблема ?
    Благодаря за бързия отговор !

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Как очакваш сигнала да стигне от звуковата до видео картата по друг начин? След това трябва да оправиш някои настройки, но сложи първо кабела.

17. getzov
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Как очакваш сигнала да стигне от звуковата до видео картата по друг начин? След това трябва да оправиш някои настройки, но сложи първо кабела.
    Отворих кутията, видях къде е входа на SPDIF кабелчето на видеокартата, но на дъното не мога да разбера откъде излиза- куплунга е с 9 пина ?!
    пробвах различни комбинации ,но нищо .

Прикачени изображения Прикачени изображения

18. Тук е от
    Dec 2007

Може ли да свържа компа с телевизора с HDMI кабел /имат изходи/ при условие че е свързан и с монитора / с VGA кабел/.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 55 от 97 ПърваПърва ... 545535455565765 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 10:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 22:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 11:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 02:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе