Благодаря на всички за отговорите.Всъщност да ,прави сте за кабела, но понеже телевизора е нов и още не съм си взел скарт кабел.Значи да разбирам,че със скарт няма проблем дори и да не го махам като включвам лаптопа ?
Благодаря на всички за отговорите.Всъщност да ,прави сте за кабела, но понеже телевизора е нов и още не съм си взел скарт кабел.Значи да разбирам,че със скарт няма проблем дори и да не го махам като включвам лаптопа ?
Проблем може да имаш ако включваш/изключваш кабели докато роботят уредите. Понякога горят HDMI входовете.
Купи си един приличен Скарт за около 20 лв. и ще усетиш леко подобрение на картината.
Ясно,благодаря, въпроса е поне да си спестя да не включвам и да изключвам постоянно кабела от сеттоп бокса,че омръзва, все пак един кабел по-малко да се ръчка то и без това тоя начин не е от най удобните ама....
Добре и това тръгна като му зададох 25 хц ? Някой би ли обяснил по-точно каква е раликата м/у тези Херци?Първоначално публикувано от bimbata
СЕГА поне дайте ъкъл защо насича от време на време картината при пускане на филм? При някой да, после се оправя ,други постояно ?
П.С> сега видях ,че ако мъ задам 1920х1080 25i Hz! спира да насича , а имали значение дали е на "25ï"или не?
П.С. На всички 1080i го няма това придърпване , нали този Панасоник Г20 подържа 1080р 60хц ?
Насичането предполагам е от компютъра - ако му идва тежък филма! Какъв е хардуера?
Overscan има и в опциите на драйвера!
Не мисля ,че е от хардуера , както по-горе обясних при смена на Херците - в момента е на 50i работи добре.Първоначално публикувано от peterstamov
За протокола - с Phenom II 955 и Radeon 5850 съм.
Някой би ли разяснил каква е разликата между 1080p и 1080i - на това с "и" (1080i 50i Хц ми работи добре...)
Машинката е добра. Не би трябвало да има проблем свързан с херцте. По вероятно е кодеци и плеъри да се мотат нещо. Виж тук какво сме писали!
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg415000
Като гледаш филми е най-добре да подаваш 24Hz. Винаги гледай сигнала да е p, а не i.
АКо нямаш опция за 24Hz подавай 60, но пак да е p.
1.Това е проблема, че когато задам от Каталиста 1920х1080 и 60р Хц на 50р Хц пак същото ... телевизора не показва нищо - черен екран.Първоначално публикувано от lazarus18
2.Когато задам 1920х1080 24Хц го разпознава добре , но видеото сякаш засича постоянно (придърпване).
3.Ако задам 1920х1080 30i/50i/60i го разпознва добре , и върви добре...
Потресен съм.
отвори книжката на телевизора и прочети отзад какви компютърни формати и резолюции подържа телевизора.Първоначално публикувано от bimbata
Първоначално публикувано от loshdancho
Тези опции за какво служат и на кое е добре да се гледа ?
Това 24p Smooth Film - трябва ли да го дам на "On" ?
Това би помогнало при гледане на филми , заснети с такъв фреймрейт , а те повечето са така направени !