Карай си на 1280х720 60хц - хем по-малко ще товариш компютъра, хем ще гледаш перфектна картина на ТВ. Разлика м/у 720р и 1080р не е толкова голяма, а и телевизора ти не поддържа 1080р.Първоначално публикувано от loshdancho
Карай си на 1280х720 60хц - хем по-малко ще товариш компютъра, хем ще гледаш перфектна картина на ТВ. Разлика м/у 720р и 1080р не е толкова голяма, а и телевизора ти не поддържа 1080р.Първоначално публикувано от loshdancho
Здравейте свързах си тв-то с компа, картата е HD4670, след един два часа проби тръгна всичко и звук, обаче дали е възможно докато си върви филм на телевизора и в същото време на компа пак да има звук, сега избирам къде да има звук, или ако има и на двете места ще се смесват.Струва ми се картината не е толкова добра на MKV-тата колкото е когато гледам през SD картата във формат AVCHD, приятно съм изненадан обаче от divx филмите по 700 MB, които са си добре за размера.
Може да има звук и на двете места, но ще е един и същ. Ако е нужно на компютъра да предава различно ти трябват две зукови карти, каквито вероятно имаш. Звука на Ati и вградения на дъното! Трябва ми топологията на връзките ти за да ти отговоря по подробна - ресивър, кабели....т.н!
Здравейте. Имам един въпрос. С видео картата ми REDEON HD4850 имам един преходник (понеже не много напред в тази област и не знам как се казва, мисля, че е DVI/HDMI)
Как трябва да свържа компютъра с ТВ-то. Взимам си кабел HDMI/HDMI и го свързвам с преходника. Преходника го вкарвам в буксата на компютъра, която по принцип мисля, че е за втори монитор и HDMI-то го вкарвам в ТВ-то?
Това ли е начина и ако е така ще имам ли звук на ТВ-то?
Да,
Да, след правилни настройки в Контрол панела.
И аз да питам...отскоро съм с Radeon 5750 с HDMI изход ,закупих си съответния кабел и вързах картата към телевизора Samsung 40 A656,всичко е точно,телевизора се разпознава в пълната резолюция,пуснах му и звук през кабела,та въпроса ми е както и при лошданчo ,при резолюция 1920x1080 имам възможност да избера 25i ,29i,30i ,50,59 и 60 херца на филм с 24 кадъра,25i ли трябва да задам или 60херца.Как е по-добре?
Е айде да обясниш защо .Всеки го казва но никой не обяснява каква е разликата за компа ( процеси и натоварване)и за ТвПървоначално публикувано от Momchil
и как може да се постигне по правилно(реално) подаване на сигнала.
А и защо са му тези 60 hz . освен разлика в примигването и чуствителността(при 60hz движението на мишката е по-плавно и по малко примигва)на мишката друга разлика не видях . от което съдя че за филми е по добре да 24 или 25 кадъра . тия 60hz мй много ми напомнят 100hz при Телевизорите .Имали нещо такова ?
Не се смейте а ми обяснете!
Първо, LCD телевизорите не премигват изобщо. 60Хз е честота, с която се сменяват кадрите. При източник със 24 кад/сек. е добре да се слага или 24Hz ако го имаш или 60Hz защото преобразуването от 24 до 60 е по-добре и движението е сравнително плавно. Ако подадеш 25 или 50 ще имаш прескачане на всяка една секунда.
Много лесно можеш да пробваш сам как се държи с различните режими с този файл.
http://search.data.bg/ready/9fd1dbd3.../24p_demo.m2ts
Да добавя само, че всеки телевизор си има спецификации по отношение на видеосигнала, които е хубаво да си ги прочетете, преди да питате. При мен са следните: 1080/60p (HDMI™ / COMPONENT), 1080/60i, 1080/24p (HDMI™ ONLY), 720/60p, 480/60p, 480/60i
Няма ресивър,връзката е HDMI-HDMI,а звука на компа си е със старите връзки от вградената звукова карта, но видеото към монитора е от HD4670, това все пак е добре да има звук и на двете места без да се избира всеки път, нищо че ще е еднакъв,на едното ще давам mute,и аз гледам на 60hz, ще пробвам и на 24 да видя как е.Първоначално публикувано от peterstamov
p.s.на 24 hz всичко е перфектно,забравям за всички други.
А ако имам и рисивър + колони как трябва да вържа компа и ТВ-то. Пак ли с ХДМИ кабел или е по-добре отделно да вържа аудиото от компа със SPDIF към рисивъра и видиото към ТВ-то? Но в този случай нз компа и тв-то с какъв кабел да ги свържа като звука ми минава от компа директно към рисивъра ?
И ще ми излиза ли звука през рисивъра ако съм вързал компа към ТВ-то с ХДМИ и рисивъра към ТВ-то пак с ХДМИ ?
Това го знам, и съм го пробвал .Първоначално публикувано от lazarus18
по въпроса с примигването казах :при 60hz движението на мишката е по-плавно и по малко примигва . И това имах в предвид.Явно когато честотата е 60hz броя пъти на изобразяване на показалеца на мишката е по голям и затова движението е по плавно и по малко примигва.и затова ми напомня 100hz на телевизора.
за филмовите формати и за правилното им предаване 24p real cinema. това ми е ясно интересно ми е как влиаят на компа ? Какви изчисления и процеси и разлика има или няма и коя честота на опресняване го натоварва по малко?
Brainsick, зависи каква видео карта имаш. Ако може да изкараш HD звук от компютъра по HDMI го вкарай в ресийвъра и от там в телевизора. Ако си с по-стара видео карта може и по оптика, а HDMI в телевизора.