С карта Radeon HD4850 съм. Как мога да разбера дали е възможно ?
С карта Radeon HD4850 съм. Как мога да разбера дали е възможно ?
Дойде и моето време да си свържа комп. с ТВ-то.
Искам да ме посъветвате какво е най-удачно да си купя за да мога да гледам ХДТВ филми на плазмaта(G20), видео картата e nvidia 8600 GT (DVI) ? Това добър избор ли е и какво още ми трябва http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/(xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-1_1_70_81_83_73_6_9_82_91_80&uiarea=3&carea=DEBA5889D53F4EF1A90A002481B479E9&cpgnum=1&citem=DEBA5889D53F4EF1A90A002481B479E9DEF72E4517B7E5479F18D4D25C FBCFA6)/.do?rf=y ? Имам желание да използвам плазмата и за монитор при браузване от време на време.
Ами какво направих аз, взех един кабел на Bandridge DVI/HDMI. Определените накрайници в определената техника и всичко е точно. За игри и филми е пушка. Ползвам го на (Пана S20 серия, Г20-ката ми се видя скъпичка). Виж обаче за браузване качеството картината не е подходяща. Букви се различават но не много чисто, и просто натоварвам повече докатго ги гледам от колкото друго. Незнам настройки ли са или кабела, но не е добра картината на десктоп
Аз от своя страна се чудя какво мога да правя с плазмата от компютъра (освен да го ползвам за монитор), да записвам тв предавания например или нещо такова.
За неясните контури ти е от липсата на 1:1 пиксела мапинг. Трябва да подаваш точно 1920х1080 без нищо да се реже от телевизора или компютъра.
За звукът май трябва да отделни кабели, тъй като искам да идва от ТВ. Има ли някакви особености при избора там ? Какви ще ми препоръчате, по възможост да ги има в ТП или ТМ.
Хм...странно, май картината на телевизора, когато беше свързан с компютъра през композитен кабел повече ми харесваше отколкото сега свързан с HDMI.През композитния картината беше по-ярка,контрастна и цветна,сега ми се вижда една убита, въпреки,че е на 1920х1080.Не мога да си обясня този факт,може и да е въпрос на навик.
Един тъпичък въпрос, но все пак. Има ли смисъл от HD Player, след като компютъра е свързан с ТВ-то ? Аз не мисля че има, защото Компа чете всичко...
А сега май разбрах какво питаш- Искаш един и същ звук на компютъра и телевизора. Правилно ли съм разбрал?Първоначално публикувано от ivan1
KM има такава опция, не съм я пробвал, защото ползвам друг плеър! Всеки плеър, има възможност, за избор на изходящо устройство за звука. Аз съм настроил един плеър само за филми да ми подава звука към желаното устройство, а с други си пускам нещата по монитора.
Колега , това е коментирано много пъти ! Има смисъл за този , за който има смисъл ! Не става въпрос за двете крайности - много евтин или много скъп HD плеър ! Това си е специализирано устройство и като такова се справя много добре ! И повечето случаи излиза по-евтино от един ъпгрейд на съществуващата техника !Първоначално публикувано от Bra1nSicK
Свързах PCто и xv635 с Bandridge DVI/HDMI. преходник и 5м HDMI кабел и картината "заспа" на 1020p,native,60hz
Интересно, с KMP HD филма лагваше и се разминаваше звука,едното ядро на 100 % другото idle,не се занимавах с настройки ами пробвахс splash lite player и проблеми нямах- товари двете ядра на по 30-40%.
cpu e6600 2.4
4gb ram
GF 7600gt -с изключително древен драйвер 93.71
Свързвам компа и плазмата и пусна сигналана плазмата се появява снимката кято ми е на десктопа,която стои неподвижна,а в същото време гледам на плазмата тв пуснато от компа.Че въпроса ми е тая неподвижната снимка от десктопа проблем ли е да стои неподвижна,говориха ми за някакви отпечатаци при дълго стоене на неподвижни обекти.Плазмата е TC-P50VT25
Първо честито-притежаваш един от най-добрите ТВ та във форума.Първоначално публикувано от svile12
Не се разбира много какво питаш,но не е хубаво да стои дълго време неподвижна снимка(30 тина мин примерно).Ама не разбирам защо трявба да стои?
Обобено докато е нова плазмата.Първите 200 часа тр да разработиш панела с намалени настройки.
Когато прехварля сигнала от компа на плазмата нали излиза десктопа и после вече си пускам примерно филм,гледам си филма.Обаче нали снимката от десктопа си стои отдолу филма ,дали това е проблема.Иначе настройките са нискиПървоначално публикувано от iwoto
Важно е какво се вижда на телевизора а не какво има под филма.