Трябва ми спешно да избера климатици за да отоплявам най-ефективно една къща.
От вчера чета форума, доста се обърках и затова моля ако нещо не е по-правилата или съм пропуснал да не ми се сърдите, но времето ме притиска.
Парите са проблем в смисъл, че ще дам колкото трябва, но не ми се ще да се изхвърлям.
1. Температура от 20 градуса е добра, но ми се ще ако може да стига до 24...5 (ако се наложи).
2. Стаите които трябва да се отопляват са с размери:
- 3,5м х 5м
- 3,5м х 3,5м
- 3,5м х 3м
Всичките са на височина 3м. Изложението е без значени, защото наокло има по-високи постройки. Топлозолация няма. Прозорците са много и стари. Къщата е строена 1926г.
За избора на климатик съм решил да е инверторен и да са 3бр.- т.е. за всяка стая. Спрях се на Митсубиши, Панасоник, Мидея в реда на изброяване. Четох за Дайкин, Фуджитсу и Дженерал и ако ми ги препоръчате бих си взел и от тях. Нямам идея 9/25 или 12/35 да се. Казано честно не ми е много ясно защо Митсубишито е толкова по-скъпо от Панасоника примерно, но ако е защото е мерцедеса на климатиците не ми нужно. Аз няма да се хваля с него, а ще се топля.
Благодаря на всички, които се надявам да помогнат и още веднъж се извинявам, че пускам прибързано темата.