Благодаря за препоръката, ще я имам в предвид. Наистина за 50-100лв разлика в цената не си заслужава човек да има ядове при серзизирането/монтажа.Първоначално публикувано от vanko68
Тошибата е добра, ама цената е по-висока.
Хитачито, не се подвеждай че е Японски, не е. Вземи си по-добре 14-Н2, но най-добре YH6.
Панасоника, нямам мнение.
А за Митсубиши нямам добри думи.
Това си е мое мнение.
Колко си склонен да отделиш?
От изброените от теб - Toshiba.
Иначе:
Daikin FTXS35G
Sharp AY-XP12GHR
ME GC35VA
Fujitsu ASYB09LD мисля, че също би се справил, но ако искаш вземи 12-ка LD или пък LGC.
Извинявам се за спама, но да не пускам нова тема... Дайте мнение за избор между:
SANYO ZK22X
FUJITSU AS-E22T
MITSUBISHI MSZ-SV228T
NATIONAL CS 228TB
Вземи си PANASHIBA. Това е нещо средно между PANASONIC и TOSHIBA.Тук си падат по скъпите изгъзици.Да ама и евтините вършат работа.За съжеление на някои господа.
Бе Даикина е най-добро от гореизбоените. Митсубиши хеви по принцип да много добри, но нищи незнам за този моде, а и вероятно е по-скъп от даикина. Фуджитсуто е малко по зле при отрицателни температурни, но пък са много надеждни климатици. Един съвен. Не си ибирай климатика по КОП-а. При 7 градуса може да е върховен, но при -10 нещата са съвсем различни включително и за прехвалената тошиба. Най-добри при ниски темпаратури са Даикин и Мистубиши хеви. В БГ фуджитата са много евтини, а и доста надеждни. Затова ги харесвам.
Ми то в гореизброените,както казваш,май няма Дайкин ?!? И за Тошиба не става въпрос.
Kasap, от изброените - FUJITSU AS-E22T. Има добри отзиви и за модела National, но по показатели го класирам веднага след AS-E22T. Другите са след тях. Дано съм ти помогнал.
А да, цени около 1400-1500 лв максимум за тези климатици. От ниския клас са.
Благодаря много за отговорите!Първоначално публикувано от deian
National-чето с по-висок COP го дават и с по-ниска консумация на празен ход. Иначе всичките са в този ценови сегмент - до 1400 лв. Вероятно цената и гаранционните условия ще са определящи при избора ми, че става въпрос за няколко бройки.
Ако някой може да препоръча добра фирма във Варна, моля да ми пише на лично.
По-важен показател е APF, и той е както следва:
E22T - 5.2
228TB - 4.9
SV228 - 4.8
ZK22X - 4.6
Здравейте,
Имам нужда от помощ - помещение 24м3(65м3), изцяло вътершно, пвц, външна изолация, южно.
Търся климатик предимно за охлаждане и за отопление преходните месеци. Климатик за японския пазар(100в).
Бюджет - 1800 лв. (без монтажа).
Благодаря предварително за помоща.