Аз имам 42LE5500 в EZ настройки в Tool Option 3 има само DVR Ready, но не и TIME MACHINE, при активирането му забелязах че в хелпа на TV-то се появи и тази функция "TIME MACHINE", в менюто нищо друго не забелязах да се е променило.
Аз имам 42LE5500 в EZ настройки в Tool Option 3 има само DVR Ready, но не и TIME MACHINE, при активирането му забелязах че в хелпа на TV-то се появи и тази функция "TIME MACHINE", в менюто нищо друго не забелязах да се е променило.
Обясни ми малко по-подробно за TIME MACHINE. За какво служи? За да знам какво да пиша на нашият приятел от Бразилия.Първоначално публикувано от ambakalov
Ако може дай снимка от сервизното меню.
TIME MACHINE служи за записване на външен USB диск на телевизионни програми без да необходимо друго устройство.Май опцията е валидна само за цифрови канали. В инструкцията на телевизора в бразилската версия е описано
http://www.lge.com/br/common/product...-42LE5500.jsp#
Здравейте!С LG 42LD750 съм и като изкарвам звука от изхода за слушалки към дом.кино(кабела е стерео жак- чинчове) при гледане на филми ,качеството е много лошо.Ниските почти ги няма и като цяло нивото на звука е доста по-ниско.Играх си с настройките на звука в телевизора ,но този дефект остана.
Ще се радвам,ако някой може да даде съвет за отстраняване на това.Ако въобще е възможно......Дом.кино няма оптичен вход ,затова съм принуден да го свързвам по този начин.
Това най вероятно е наименованието за ЛГ на timeshift функцията, с която е възможно да гледаш началото на дадено предаване , докато то все още върви и се записва.Първоначално публикувано от hristoslav2
Да се опитам да помогна....Първоначално публикувано от ivbel
1. звукът от 'слушалките' е приемлив на моя LD420, не вярвам Вашия 750 да е по-лош. Подозирам, че проблемът е с масата - пробвайте с друг кабел или опитайте да наместите.
2. Ползвайте изхода от SCART - само при възпроизвеждане на видео от USB ще имате мълчание от тези портове. Малко по-добър изход спрямо headphones, в много случаи - по-удобен.
Аз избрах вариант да добавя модул с Оптичен вход преди крайния усилвател - така срещу +50лв (в моя случай) имам домашно кино с TOSLINK вход.
Когато тава вапрос за тв по малко от 32" е без зна4ение каква технологиа е,по добре по евтиния модел.Но за ле8500 това е друг клас TV,и ако парите не те притесняват взимаи го и не се 4уди.И после да по4ерпиш.Първоначално публикувано от ukrainian
Ето моето решение HDV-18A, работи перфектно има и ДУ. Е винаги има какво да се желае но за тези пари толкова, поне не си купих нова ситема 5.1. Това е декодер за връзка между тослинк и аналогова уредба. Тествано на 5.1 + LG LH7000 с Dolby Digital с HD програма подържаща това аудио.Първоначално публикувано от Gadnyara
http://www.lunashops.com/goods.php?id=294
Беше доставен безплатно на посочения от мен адрес за около 20 дни до пощенският ми клон.
Здравейте накрая и аз се регистрирах, четох но не можах да видя , проблем като при мен и негово решение- имам два тв- 19LH2000 и 26LH2000 махнах приемника за цифрова телевизия на Софийска Кабелна Компания и решх да настроя програмите ,сложих настройката на държава Финландия и от автоматичното сканиране изкара 68 програми /от цифровия пакет/,с приемника бяха около 80, честотите и модулирането са въведени с такива стойности - така както съм ги видял от приемника - ни изкарва сигнал на честота- 835000khz, 843000khz, 851000khz, от кабелния оператор идваха , мириха и казаха ,че трябва да има сигнал в тв и да излизат програмите , но не става.Забравих да кажа ,че съм със софтуера на тв- 26LH2000 e 03.37 , а на 19LH2000 е 03.24
Gadnyara,
Ще опитам да понаместя кабела,но се съмнявам,че ще се оправят нещата.Като казвам ,че звука е лош,го сравнявам със звука от кабелната телевизия,който вадя с чинчове направо от сет топ бокса.Наистина нивото от изхода за слушалки е по-ниско и басите почти ги няма.Не мога да ползвам скарт,защото наистина от USB-то нищо не излиза.
А какъв е този модул с оптичен вход,който ползваш,и от къде си го взел?Аудиото ,което имаш в крайна сметка на дом.кино ,гледайки филми през USB на телевизора ,DTS/DD/AC3 ли е или пак стерео ,което Dolby Prologic -a прави на 5.1???Връзката между телевизора и тва чудо с оптичен кабел ли е?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1295597866[/time]_________________________________________________
JovaniJo ,
Мерси за линка,но не ми стана ясно как точно този декодер се ползва за връзка между телевизор с оптика и кино с аналогов вход?До колкото виждам от снимките има само изходи за отделните канали,но няма изход RCA за да го вържа към коното,а и моето кино е с активен буфер и колоните са закачени за него ,а не за плейъра.
Проблема е в тази кабеларка ,от която не само ти се оплакваш и те го знаят много добре, на СКК имат проблеми и с Тошиба ,така че нов фърм не мисля че ще помогне. Все пак пробвай да сканираш на -- -- може да хване още някой пакетПървоначално публикувано от emiliann
Ако не е до наместване, имате прекъсната маса някъде по него. Направете проба със слушалки!Първоначално публикувано от ivbel
Аз ползвам полубракувано домашно кино, на което механиката е отказала. Така изглежда:
http://www.springair.de/images/artic...b07a5a0e_5.jpg
Пробвай да сканираш на страна -- -- . При сканирането задай ПЪЛНО не на ПОТРЕБИТЕЛ . Времето за сканиране е малко повече но така намира всички програми. Поне при мен на LG LH7000 така стана на DCC Пловдив.Първоначално публикувано от emiliann
Има два входа тослинк, два коаксиални и един от усилвател с чинчове, изхода е 5+1 RCA, които се явяват вход за 5.1 устройството посредством RCA----RCA FL/FR; RL/RR;Cen/SWJovaniJo ,
Мерси за линка,но не ми стана ясно как точно този декодер се ползва за връзка между телевизор с оптика и кино с аналогов вход?До колкото виждам от снимките има само изходи за отделните канали,но няма изход RCA за да го вържа към коното,а и моето кино е с активен буфер и колоните са закачени за него ,а не за плейъра.
Първоначално публикувано от nkd
Благодаря за съвета сканирах , както ми каза и стана - силата на сигнала е в лошия сектор но има все пак , картината няма проблеми