Страница 19 от 92 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 1376

LG LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Re: LG LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Аз имам 42LE5500 в EZ настройки в Tool Option 3 има само DVR Ready, но не и TIME MACHINE, при активирането му забелязах че в хелпа на TV-то се появи и тази функция "TIME MACHINE", в менюто нищо друго не забелязах да се е променило.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ambakalov
    Аз имам 42LE5500 в EZ настройки в Tool Option 3 има само DVR Ready, но не и TIME MACHINE, при активирането му забелязах че в хелпа на TV-то се появи и тази функция "TIME MACHINE", в менюто нищо друго не забелязах да се е променило.
    Обясни ми малко по-подробно за TIME MACHINE. За какво служи? За да знам какво да пиша на нашият приятел от Бразилия.
    Ако може дай снимка от сервизното меню.

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010

TIME MACHINE служи за записване на външен USB диск на телевизионни програми без да необходимо друго устройство.Май опцията е валидна само за цифрови канали. В инструкцията на телевизора в бразилската версия е описано
    http://www.lge.com/br/common/product...-42LE5500.jsp#

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Здравейте!С LG 42LD750 съм и като изкарвам звука от изхода за слушалки към дом.кино(кабела е стерео жак- чинчове) при гледане на филми ,качеството е много лошо.Ниските почти ги няма и като цяло нивото на звука е доста по-ниско.Играх си с настройките на звука в телевизора ,но този дефект остана.
    Ще се радвам,ако някой може да даде съвет за отстраняване на това.Ако въобще е възможно......Дом.кино няма оптичен вход ,затова съм принуден да го свързвам по този начин.

6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Обясни ми малко по-подробно за TIME MACHINE. За какво служи? За да знам какво да пиша на нашият приятел от Бразилия.
    Ако може дай снимка от сервизното меню.
    Това най вероятно е наименованието за ЛГ на timeshift функцията, с която е възможно да гледаш началото на дадено предаване , докато то все още върви и се записва.

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от ivbel
    Здравейте!С LG 42LD750 съм и като изкарвам звука от изхода за слушалки към дом.кино(кабела е стерео жак- чинчове) при гледане на филми ,качеството е много лошо.Ниските почти ги няма и като цяло нивото на звука е доста по-ниско.Играх си с настройките на звука в телевизора ,но този дефект остана.
    Ще се радвам,ако някой може да даде съвет за отстраняване на това.Ако въобще е възможно......Дом.кино няма оптичен вход ,затова съм принуден да го свързвам по този начин.
    Да се опитам да помогна....
    1. звукът от 'слушалките' е приемлив на моя LD420, не вярвам Вашия 750 да е по-лош. Подозирам, че проблемът е с масата - пробвайте с друг кабел или опитайте да наместите.
    2. Ползвайте изхода от SCART - само при възпроизвеждане на видео от USB ще имате мълчание от тези портове. Малко по-добър изход спрямо headphones, в много случаи - по-удобен.
    Аз избрах вариант да добавя модул с Оптичен вход преди крайния усилвател - така срещу +50лв (в моя случай) имам домашно кино с TOSLINK вход.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от ukrainian
    Да попитам и за едни 22" модела, към които съм се насочил за кухнята 22LE3300 и 22LE5500 по спецификации се различават само по разделителната способност. Тук във форума беше споделено, че може да се отключи player-a на LE3300 както и е пуснато 1080p. Въпроса ми е нали някакви съществени разлики в двата модела за 50лв разлика в цената?

За сега се стремя на еднаква Марка телевизори, като така се надявам да избегна проблеми с CA-модула. Ако обаче се разочаровам от "огледалния" екран на LE8500 май ще трябва да се откажа от LED с local dimming технологията, че другия такъв телевизор в момента е Philips, но цената там е доста по-голяма пък и доколкото прочетох не се справят съвсем с player-a или поне с БГ субтитрите. Или пак ще отложа пазаруването на телевизор или може би ще се насоча към някой LED с EDGE технология. Но то човек все като чете мнения и ревюта се получава точно обратния ефект вместо да хареса нещо, намира все повече недостатъци които сигурно няма и да ги забележи ако не е чул за тях или прочел.
    Когато тава вапрос за тв по малко от 32" е без зна4ение каква технологиа е,по добре по евтиния модел.Но за ле8500 това е друг клас TV,и ако парите не те притесняват взимаи го и не се 4уди.И после да по4ерпиш.

10. Member Аватара на JovaniJo
    Тук е от
    May 2009

Цитат Първоначално публикувано от Gadnyara
    Да се опитам да помогна....
    1. звукът от 'слушалките' е приемлив на моя LD420, не вярвам Вашия 750 да е по-лош. Подозирам, че проблемът е с масата - пробвайте с друг кабел или опитайте да наместите.
    2. Ползвайте изхода от SCART - само при възпроизвеждане на видео от USB ще имате мълчание от тези портове. Малко по-добър изход спрямо headphones, в много случаи - по-удобен.
    Аз избрах вариант да добавя модул с Оптичен вход преди крайния усилвател - така срещу +50лв (в моя случай) имам домашно кино с TOSLINK вход.
    Ето моето решение HDV-18A, работи перфектно има и ДУ. Е винаги има какво да се желае но за тези пари толкова, поне не си купих нова ситема 5.1. Това е декодер за връзка между тослинк и аналогова уредба. Тествано на 5.1 + LG LH7000 с Dolby Digital с HD програма подържаща това аудио.
    http://www.lunashops.com/goods.php?id=294
    Беше доставен безплатно на посочения от мен адрес за около 20 дни до пощенският ми клон.

11. Тук е от
    Jan 2011

Здравейте накрая и аз се регистрирах, четох но не можах да видя , проблем като при мен и негово решение- имам два тв- 19LH2000 и 26LH2000 махнах приемника за цифрова телевизия на Софийска Кабелна Компания и решх да настроя програмите ,сложих настройката на държава Финландия и от автоматичното сканиране изкара 68 програми /от цифровия пакет/,с приемника бяха около 80, честотите и модулирането са въведени с такива стойности - така както съм ги видял от приемника - ни изкарва сигнал на честота- 835000khz, 843000khz, 851000khz, от кабелния оператор идваха , мириха и казаха ,че трябва да има сигнал в тв и да излизат програмите , но не става.Забравих да кажа ,че съм със софтуера на тв- 26LH2000 e 03.37 , а на 19LH2000 е 03.24

12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Gadnyara,
    Ще опитам да понаместя кабела,но се съмнявам,че ще се оправят нещата.Като казвам ,че звука е лош,го сравнявам със звука от кабелната телевизия,който вадя с чинчове направо от сет топ бокса.Наистина нивото от изхода за слушалки е по-ниско и басите почти ги няма.Не мога да ползвам скарт,защото наистина от USB-то нищо не излиза.
    А какъв е този модул с оптичен вход,който ползваш,и от къде си го взел?Аудиото ,което имаш в крайна сметка на дом.кино ,гледайки филми през USB на телевизора ,DTS/DD/AC3 ли е или пак стерео ,което Dolby Prologic -a прави на 5.1???Връзката между телевизора и тва чудо с оптичен кабел ли е?
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1295597866[/time]_________________________________________________

JovaniJo ,
    Мерси за линка,но не ми стана ясно как точно този декодер се ползва за връзка между телевизор с оптика и кино с аналогов вход?До колкото виждам от снимките има само изходи за отделните канали,но няма изход RCA за да го вържа към коното,а и моето кино е с активен буфер и колоните са закачени за него ,а не за плейъра.

13. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от emiliann
    Здравейте накрая и аз се регистрирах, четох но не можах да видя , проблем като при мен и негово решение- имам два тв- 19LH2000 и 26LH2000 махнах приемника за цифрова телевизия на Софийска Кабелна Компания и решх да настроя програмите ,сложих настройката на държава Финландия и от автоматичното сканиране изкара 68 програми /от цифровия пакет/,с приемника бяха около 80, честотите и модулирането са въведени с такива стойности - така както съм ги видял от приемника - ни изкарва сигнал на честота- 835000khz, 843000khz, 851000khz, от кабелния оператор идваха , мириха и казаха ,че трябва да има сигнал в тв и да излизат програмите , но не става.Забравих да кажа ,че съм със софтуера на тв- 26LH2000 e 03.37 , а на 19LH2000 е 03.24
    Проблема е в тази кабеларка ,от която не само ти се оплакваш и те го знаят много добре, на СКК имат проблеми и с Тошиба ,така че нов фърм не мисля че ще помогне. Все пак пробвай да сканираш на -- -- може да хване още някой пакет

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от ivbel
    Gadnyara,
    Ще опитам да понаместя кабела,но се съмнявам,че ще се оправят нещата.Като казвам ,че звука е лош,го сравнявам със звука от кабелната телевизия,който вадя с чинчове направо от сет топ бокса.
    Ако не е до наместване, имате прекъсната маса някъде по него. Направете проба със слушалки!

Аз ползвам полубракувано домашно кино, на което механиката е отказала. Така изглежда:
    http://www.springair.de/images/artic...b07a5a0e_5.jpg

16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от emiliann
    Пробвай да сканираш на страна -- -- . При сканирането задай ПЪЛНО не на ПОТРЕБИТЕЛ . Времето за сканиране е малко повече но така намира всички програми. Поне при мен на LG LH7000 така стана на DCC Пловдив.

17. Member Аватара на JovaniJo
    Тук е от
    May 2009

JovaniJo ,
    Мерси за линка,но не ми стана ясно как точно този декодер се ползва за връзка между телевизор с оптика и кино с аналогов вход?До колкото виждам от снимките има само изходи за отделните канали,но няма изход RCA за да го вържа към коното,а и моето кино е с активен буфер и колоните са закачени за него ,а не за плейъра.
    Има два входа тослинк, два коаксиални и един от усилвател с чинчове, изхода е 5+1 RCA, които се явяват вход за 5.1 устройството посредством RCA----RCA FL/FR; RL/RR;Cen/SW

18. Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Проблема е в тази кабеларка ,от която не само ти се оплакваш и те го знаят много добре, на СКК имат проблеми и с Тошиба ,така че нов фърм не мисля че ще помогне. Все пак пробвай да сканираш на -- -- може да хване още някой пакет

Благодаря за съвета сканирах , както ми каза и стана - силата на сигнала е в лошия сектор но има все пак , картината няма проблеми

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 92 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  2. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  3. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  4. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14
  5. Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 1458
    Последно: 14-03-12, 19:58

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе