Отлична
Много добра
Добра
Средна
Задоволителна
Слаба
Защото часът се взема от съответната телевизия и ако тя работи на централно европейско време(Германия, Австрия, Италия, Хърватия...), ще ти показва един час назад.
Получих интересно запитване..но не знам решението.
Някой може ли да помогне???Първоначално публикувано от mercury5
mercury5
TV- Energy Saving Mode
много благодаря за бързата реакция, надявам се да се справим с проблема. при положителен резултат ще пиша отново.
- - - - - - - - - -
точно за този проблем става въпрос, дано успея да се вместя в трите секунди за реакция Благодаря !
Превод
Енергоспестяващ режим
Режима за пестене на енергия ви позволява да контролирате нивото на консумираната от телевизора енергия .
Забележка: Използването на интелигентният сензор ще предизвика адаптиранеи на картината към количеството светлина в стаята.
Активиране/дезактивиране на енергоспестяващият режим
За да включите/изключите енергоспестяването, изберете зеления бутон Energy Saving в горния ляв ъгъл на дистанционното на телевизора. Всяко натискане на бутона ще преминете през всеки вариант на режима.
Режим за пестене на енергия
Auto (LCD) или Intelligent Sensor (PDP): Подсветката се регулира автоматично, съответстваща на околната среда, като например сенки, ярки светлини, тъмни стаи, прозорци, и т.н. Това не е статична настройка, тя се променя постоянно. Нормално е ТВ да изпитва колебания в яркостта на изображението, когато този режим е активен.
Off: Тази настройка деактивира икономичния рижим.
Минимум: Намалява леко подсветка (яркост) на екрана, за да пести повече енергия. Това е статична настройка, която не се променя.
Максимум: Намалява подсветка (яркост) драстично, за да запази колкото е възможно най-голямо количество енергия. Това е статична настройка, която не се променя. Нормално е яркостта на екрана, за да бъде много слаба, когато е избран този режим.
Screen Off: Когато е избран този режим, екрана на телевизора се изключва след 3 секунди. Това е полезно, ако телевизорът е на музикален канал или източник, където винаги присъства статично изображение. При натискане на произволен бутон на дистанционното управление екрана ще се върне отново.
Ами да , точно това е избрал автора и трябва да натисне отново зеления бутон и да избере друг режимScreen Off: Когато е избран този режим, екрана на телевизора се изключва след 3 секунди. Това е полезно, ако телевизорът е на музикален канал или източник, където винаги присъства статично изображение. При натискане на произволен бутон на дистанционното управление екрана ще се върне отново.
Много вероятно е да IPS , но точно коя ревизия е трудната част ! И какво ако не знаеш типа на матрицата , харесва ли ти картината или не ?
Цитат от 1страница :
Как да разберем за къде е предназначен и каква е поставената матрица?
Погледнете етикета на гърба на телевизора -пример 19LH2000-ZA.ARURLBU
Z - регионално предназначение http://snippets.pp.ru/article/120
- Z - Europa
- U - Asia
- T - Miedlle East, Africa
- N - North America
- A - Australia
- S - South America
А - дизайн на корпуса и поставката
- А -
- В -
- С -
- D -
- E -
- F -
- N -
А- място на производство на печатната платка
- А - LG Electronics Korea
- В - LG Electronics Rusia
- C - LG Electronics Чехия
RU - за къде е предназначен
- RU - *****
- KR - Корея
- ЕU - Европа
- ЕЕ - Източна Европа
- ЕK - ?
- ЕC - ?
- MF - Близкият изток
- DR - Германски регион /Германия,Швейцария, Австрия/
R - ревизия на поставената в модела матрица
- R - LG Display Co.Ltd. TN
- Z - LG Display Co.Ltd. S-IPS /в модели 2012г/
- Y - LG Display Co.Ltd. S-IPS /в модели 2011г/
- W - LG Display Co.Ltd. S-IPS /в модели 2010г/
- U - LG Display Co.Ltd. IPS WUN SAB1/SAB2
- P - LG Display Co.Ltd. IPS WXN SBA1/SBA2
- Q - LG Display Co.Ltd. IPS WXN SAA1/SAA2
- V - LG Display Co.Ltd. IPS WUD SBA1/SBA2
- G - CHI MEI OPTOELECTRONICS CORP. TN
- H - CHI MEI OPTOELECTRONICS CORP. S-MVA
- J - CHI MEI OPTOELECTRONICS CORP. S-MVA
- D - AU OPTRONICS CORP. TN
- T - AU OPTRONICS CORP. AMVA
- M - SHARP CORPORATION VA
- S - SHARP CORPORATION VA
L - подсветка ?
- L - ?
- W - ?
BU - страна на сглобяване/производство
- JG - Полша
- JU - *****
- LH - Корея
- LA - Чехия
- HO - Mexico
Точно този модел не съм го виждал на живо. Гледам, че цената му е по-ниска от 42LN575S, на който изрично пише, че е с IPS и се чудя дали е възможно да са му сложилия някоя TN.
Този пост е редактиран от persizi; 13-09-13 в 13:33.
Ако наистина държиш да знаеш каква е матрицата , взимай лупата и в магазина , но преди това питай Гуглето как са подредени пикселите при различните технологиии за производство на матрици .
Аз отида ли до магазина няма да имам нужда от лупа . А и въпроса беше леко принципен за да имам някаква насока кои модели да сравнявам.
За сега изискванията ми са да има DVB-S2 тунер, безжична мрежа и хубава (поне прилична IPS) матрица. Размера е от 32 до 42 инча 1920х1080. Не съм 100% решил дали ще LG, но от всичко прочетено и съпоставка на цени и екстри, 99% клоня към LG.
Този пост е редактиран от persizi; 13-09-13 в 13:58.
И с този DVB-S2 тунер колко сателита смяташ да хванеш и дали може да управлява моторизирана антена ?
Няма нужда да управлява мотор. Ще гледам само VIVACOM на Intelsat 45E.