Отлична
Много добра
Добра
Средна
Задоволителна
Слаба
Здравейте! Искам да ви питам за един проблем, на моето LG 42LM615s. Докато гледам футбол, при движение на камерата се забелязва огромна вертикална линия по средата на екрана която е като по тъмен участък. При гледане на филми, например много рядко се забелязва - само когато има едноцветна ярка сцена, където също има движение на камерата. Доста разочароващо, при положение, че главно съм го взел за гледане на мачове. Гледах в чужди сайтове проблема го наричат DSE (Dirty Screen Effect). При вас има ли го това и какво да предприема? Гаранцията важи ли за това или ще ми се направят, че нищо не виждат... Благодаря предварително за евентуални съвети!
Май повечето ЛЦД-та имат DSE... Да не стане новия да е по-зле и от този :D Благодаря за самоцитирането, колега! Ще прегледам назад
Този пост е редактиран от enevi; 23-10-13 в 11:24.
Колеги здравейте. Пиша тези редове с цел да ми помогнете малко, тъй като след много гледане, четене и сравняване на модели направо луднах. Не за друго просто искам да купя най-доброто за бюджет от 500лв. с голям контраст, малък лаг, с макс. големина на екрана 32", голям зрителен ъгъл и без смарт функции - чисто и просто телевизор с отлична картина и възможност да бодна флашка с филм на който мога да сложа бг субтитри които мога да настройвам по големина. На база на тези критерии се насочих към LG Led - моделите и сериите MN, МА и LN. Като първите две серии се водят тв+монитор а последната е чист тв. Предимство в картината като чели има МА тъй като е с ИПС матрица, но с голям лаг и по високи цени. МН от своя страна е с по-голям размер за същите пари, по гол. зрит. ъгъл и по малък лаг. За ЛН нямам наблюдения, но го включвам тъй като влиза в бюджета. От тази тема разбрах, че не е подходящ FULL HD за тези размери на тв-то. Но и за това че на тв-то, ще се гледа Булсата който не се слави с качество, а и хората които ще го ползват не се вълнуват от това. Като цяло ползващите го ще са доволни и на 24" който в случая е ок. 350лв, за 460лв пък се взема 26" ИПС или 29" без ипс, а с още един напън се взема дори и 32" за лимита от 500лв. Колеги предложете най изгодния вариант предвид критериите посочени в началото на моите писания.
Вариантите след всичко написано с най-големия размер и лимит от 500лв са:
LG 32LN540B LED - 500лв
LG 32LN536B LED - 480лв
LG 29MN33D-PZ - 460лв
LG 26MA33D-PZ - 460лв
Цените са взети от ТЕХНО....... магазините.
Като за финал остава да се отиди и на живо и да се разгледат, а заедно с помоща на вашите съвети и да се избере.
Този пост е редактиран от me109e7; 23-10-13 в 23:34.
LG 29MN33D-PZ - 460лв - в спалнята имам този и съм доволен.
заедно с него за хола взех и смарт тв-то 42ЛА691А за хола
Този пост е редактиран от extext; 24-10-13 в 00:15.
Мислиш ли че след като се трудя да пиша и питам тук не съм се сетил да ги преименувам?
Че то ща не ща трябва да ги преименувам,че в 90% от случаите филм и субтитри са с различни имена...
Прост пример,Игри на тронове,трети сезон,full hd,ts формат,половината епизоди вървят със субтитри,другата половина-не???
Надявам с епроблема да е мен,но къде???
Единственно мога да бъда упрекат,че от пуст инат и недолюбване на всичко руско не съм пробвал техния медиа сървър.
Деляне, назад из постовете ставаше въпрос, че като има интервали между думите и се получава, че не чете субтитрите.Ако не си, пробвай да преименуваш филма и субтитрите с една и съща буква, ако не става пробвай да смениш самото съкращение на файла.Пример:от *.srt на *.sub и обратно, и т.н.
Аз лично ви съветвам да пробвате Mezzmo да видите как е с него.
Инак на моя модел никога не съм имал каквито и да било проблеми със субтитрите. Всички формати, които може да чете си ги чете.
И това което исках да ти кажа е, че дори на пръв поглед субс и файла да са с еднакви имена, не е зле все пак да си ги преименуваш, защото някой път има неща, които не ги виждаме
Този пост е редактиран от iNfRaIiI; 24-10-13 в 13:30.