Вижте резултатите от анкетата: Как бихте контролирали вашият телевизор ?

Гласували
236. Не можете да гласувате в тази анкета
  • С дистанционното управление

166 70.34%
  • Със смартфон

40 16.95%
  • С таблет

19 8.05%
  • С Touchscreen

9 3.81%
  • С глас

23 9.75%
  • С жестове

23 9.75%
  • Със силата на мисълта

33 13.98%
  • С очите

3 1.27%
  • Не знам / не мога да отговоря

2 0.85%
Отговори на анкетата
Страница 17 от 113 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 1691
Like Tree367Одобрявам

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на alphabeta
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    София

Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 6/

Още един вариант за настройка на картината на LM-серия:

Альтарнативные настройки (РЕЖИМ ЭКРАНА – можно сохранить как ЭКСПЕРТ2)

настройки для режима 2D
    экономия энергии-выключено ( IRE-R. G. B ) R-КРАСНЫЙ,G-ЗЕЛЁНЫЙ,B-СИНИЙ
    режим экрана: эксперт 2
    подсветка: 70
    контрастность: 90
    яркость : 50
    гориз. резкость: 30
    верт. резкость: 30
    цветность : 58
    оттенок: 0

дополнительные настройки

динамическая контрастность - низкая
    супер разрешение- включено
    цветовая гамма - BT 709
    расширение краев - выс.
    цветовой фильтр - выкл
    образец - выкл
    гамма 2,2

баланс белого
    цв.температура - холодная
    метод 20 точек IRE
    образец - внешний
    IRE 100
    яркость 130
    КРАСНЫЙ 25
    ЗЕЛЁНЫЙ 2
    СИНИЙ -50

настройки вводить отдельно для каждого значения IRE, переключая от IRE 5 до IRE 100 (то есть для IRE 5,10,15,20,25,30,35,40,45,50,55,60,65,70,75,80,85,90,95,100) и устанавливая для каждого значения IRE настройки красного, зелёного и синего.

IRE 5 IRE55
    КРАСНЫЙ 0 КРАСНЫЙ 2
    ЗЕЛЁНЫЙ 0 ЗЕЛЁНЫЙ 6
    СИНИЙ 0 СИНИЙ -45

IRE 10 IRE60
    КРАСНЫЙ -40 КРАСНЫЙ 0
    ЗЕЛЁНЫЙ 0 ЗЕЛЁНЫЙ 6
    СИНИЙ 8 СИНИЙ -50

IRE 15 IRE 65
    КРАСНЫЙ -15 КРАСНЫЙ -2
    ЗЕЛЁНЫЙ 0 ЗЕЛЁНЫЙ 6
    СИНИЙ -10 СИНИЙ -50

IRE 20 IRE70
    КРАСНЫЙ 5 КРАСНЫЙ -1
    ЗЕЛЁНЫЙ 1 ЗЕЛЁНЫЙ 6
    СИНИЙ -21 СИНИЙ -50

IRE25 IRE75
    КРАСНЫЙ 0 КРАСНЫЙ 0
    ЗЕЛЁНЫЙ 0 ЗЕЛЁНЫЙ 8
    СИНИЙ -20 СИНИЙ -40

IRE 30 IRE80
    КРАСНЫЙ -2 КРАСНЫЙ 8
    ЗЕЛЁНЫЙ 0 ЗЕЛЁНЫЙ 8
    СИНИЙ -20 СИНИЙ -44

IRE35 IRE85
    КРАСНЫЙ 2 КРАСНЫЙ 15
    ЗЕЛЁНЫЙ 4 ЗЕЛЁНЫЙ 10
    СИНИЙ -20 СИНИЙ -40

IRE40 IRE90
    КРАСНЫЙ 2 КРАСНЫЙ 20
    ЗЕЛЁНЫЙ 4 ЗЕЛЁНЫЙ 10
    СИНИЙ -25 СИНИЙ -50

IRE45 IRE95
    КРАСНЫЙ 3 КРАСНЫЙ 8
    ЗЕЛЁНЫЙ 4 ЗЕЛЁНЫЙ 5
    СИНИЙ -25 СИНИЙ -40

IRE50 IRE100
    КРАСНЫЙ 0 КРАСНЫЙ 25
    ЗЕЛЁНЫЙ 4 ЗЕЛЁНЫЙ 2
    СИНИЙ -50 СИНИЙ -50

параметр изображения

шумоподавление - средн.
    шумоподавление MPEG - средн.
    уровень черного - низк.
    реальный кинотеатр - индивидуально (как кому нравится)
    лок.уменьш.подсв. - индивидуально (как кому нравится)
    TRUMOTION-пользовательский-5

формат экрана – исходный
    iwan33 одобрява това.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от competition Виж публикацията
    Здравейте и Весела Коледа!!!
    Май от LG с новия ъпдейт (2012 модели) са премахнали възможността да се влиза в сервизното меню!За първи път реших да вляза в LM серията за да си едитна каналите.Ще обясня какво правя и моля да кажете дали го правя правилно.Както съм си на канала примерно задържам "Home" около 30-40 секунди, но нестава нищо освен че ми се показва смарт менюто.Правя ги и от смарт менюто на обратно и пак нищо( задържам бутона "Home" и ми излиза от менюто и ме връща на телевизионната програма и продължавам да задържам бутона, но греда)
    Благодаря предварително!
    Задържаш Settings или Menu за 10-тина секунди докато изчезне менюто от екрана и се появи само инфо за канала на който си, след това 1105 и натискаш ОК.
    Поне при мен работи.

4. Member Аватара на competition
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

Не става.Пробвано и с "Home" и със "Settings" резултат няма.Естествено е, че аз не правя нещо, но и не вярвам, че чак ще е толкова трудно да вляза в него.Има ли значение държавата?!Защото съм на страна ---

5. Тук е от
    Dec 2013

hristoslav2

Интернета си ми е напълно добре, влизал съм в различни сайтове и си зареждат напълно добре - няма значение дали е WI-FI или директно свързан кабела за тв-то, интернет си има. Та работата май отива до там че трябва да се сменят регионалните настройки но моля да ми се обясни как. Толкова много хора има тук с SMART TV-та а никой не обсъжда този проблем, говори се само за картини и други работи. МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ

6. Member Аватара на competition
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

Симо незнам дали ще имаш ефект и при смяна на страната, защото телевизорите ни са само със страни от източна Европа и едва ли ще доведе то желания ефект.Пробвай да махнеш страната и да го оставиш на "---"
    Отваряш менюто ---> ОПЦИЯ ---->СТРАНА и като чукнеш ти отваря прозорец със страните.Най-долу в средата имаш две черти, избираш ги и вече няма страна телевизора.Тогава пробвай дали ще тръгне да ти сваля приложения.Сега ще пробвам на моя да видя дали ще мога да изтегля нещо и ще пиша.Никой не пише, може би, защото на никой не му се занимава с игри и прочие и заради това и ншма отговор, а и все пак празници са и хората празнуват не са като нас да седят и губят красивото и топло време навън

- - - - - - - - - -

едит:Току-що инсталирах играта TANK II и всичко си върви гладко.

- - - - - - - - - -

Телевизорът е LA(2013)

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

simo406
    Регионалните настройки нямат нищо общо. LG разполага с 5 сървъра от които телевизорите в цяла Европа теглят приложения....а годишно се продават милиони бройки....Нали се досещаш че има часове в които работата им е претоварена и немогат да дадат навременен отговор - което рефлектира като грешка на екрана ти.

Unblock-Us | LG Smart TV
    Changing the Country settings for your LG Smart TV : UnoTelly Customer Service

https://support.unlocator.com/custom...-a-lg-smart-tv
    Setting Up UnoDNS on Your LG Smart TV : UnoTelly Customer Service

Access hidden service menus / modes - Openlgtv

http://www.lg.com/us/support/product...-1384357183941
    http://www.lg.com/us/support/product...-1384296076098
    http://www.lg.com/us/support/product...-1384294468461
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 26-12-13 в 15:58.
    competition одобрява това.

8.  

9. Member Аватара на competition
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

Симо и на мен ми показа грешка, но след като си излязох и отново си влязох в профила всичко си беше наред

10. Тук е от
    Dec 2013

Значи всичко е наред само трябва да уцеля момент в който не са претоварени сърварите - така ли излиза
    Иначе за месец откакто имам ТВ-то няколко пъти само ми се е случвало като избера приложение да зареди страницата напълно и таман ще давам инсталиране и ми излиза това съобщение.
    А иначе в повечето случаи нищо не зарежда само излиза един сив екран с очакване да зареди но накрая пак нищо.....А и зора не ми е заради игри, има разни интересни програми за ЛГ-то и исках да си ги дръпна - например и като HBO за да гледам филми и т.н.

11. Тук е от
    Dec 2013

Здравейте,
    Весела Коледа на всички!
    Купих си телевизор LG 39LN5400, модел е от тази година, и имам проблем с избора на държава в настройките. В списъка няма нито България нито Финландия, което между другото е доста странно тъй-като имам други 2 LG телевизора стари модели, при които поне Финландия присъства.
    Заради това не ми излиза правилно списъка с какво предаване в този момент дават на съответния канал.
    Пробвах да го сетна на Германия, както и без избор на конкретна държава, и има разминаване с часовете.

Казаха ми от кабелния оператор, че мога ръчно да задам параметрите за търсене на каналите, и по този начин да не се влияе от държавата, но все пак, ако някой се е сблъсквал с този вид проблеми, ще му бъда благодарен да сподели как се е оправил.
    Мерси предварително и весели празници.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

simo406
    Има още един фактор - версията на инсталираният фирмуер. Малко по назад в темата беше коментирано, че проблема с HBO GO е именно в последната версия.

bgshefa
    Настрой го на държава от нашият часови пояс.
    Румъния, Литва, Латвия, Естония, Гърция
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 26-12-13 в 16:39.
    bgshefa одобрява това.

13. Тук е от
    Dec 2013

На едната пише само страна и там ми е --
    На другото пише - Настройки за държавата на услугата и там ми е на България, а мислех да го сложа на други - в тази опция няма знака -- като предния.
    Та за кое точно ми казваш да направя промените на Румъния, Литва, Латвия, Естония, Гърция

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Не четеш внимателно...:rolleyes: съветът беше за колегата bgshefa.
    Пробвай пак да свалиш приложението или играта - каквото беше там.

Регионалната настройка, може да се смени от сервизното меню, но това може да го направи само сервизен техник.
    LG Europa разделя клиентите си на източноевропейци и западноевропейци..
    Прочети краят на първи пост - там е обяснен моделният суфикс.

Количеството приложения зависи от избраната в настройките държава.
    http://www.lgappstv.com/appspc/main/...ationSelect.do
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 26-12-13 в 17:21.

16. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от mirkata404 Виж публикацията

1. въпрос :Дадоха ми възможност да гледам HBO за период от 1 месец, да ме зарибят разбира се.
    Свързах го WI FI с рутера. Дотук о кей. Искам да изтегля някакво HBO GO приложение от LG SMART WORLD. Излиза ми съобщение, че сървара не е свързан и да опитам по късно. Опитвам и от бутона HBO GO- същия резултат.
    Свързан съм с интернет, влизам навсякъде, но не мога да изтегля това приложение.
    Моля за помощ.
    hristoslav2 каза

1. Причината е в последният ъпдейт - писано е назад в темата.
    Да де, точно този последния ъпдейт го направих и упорито ми дава съобщението, че не съм свързан със сървара. Иначе влизам в интернет, youtube, aбе навсякъде и проблема си остава.
    Дали пък нещо друго трябва да направя? Страната я добавих България, дали тук греша?

17. Junior Member Аватара на vector
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    MainaTown

имам напредък по моя проблем, причината за тва потъмняване е динамичния контраст но нямам настройка да го махна като съм на флашка. иначе на другите входове го махнах. на една малко по старо тв почти като моето lg си го има като настройка тва на режим флашка а на моя го няма. явно са се изгаврили с firmware на моя тв.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Сутринта като пуснах ТВ-то и в долния десен ъгъл ми излезе съобщение за нов ъпдейт 528 мб в момента съм с 04.40.29 ,чудя се да го ъпдейтна ли?!Kой е последния актуален за серията LA ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 113 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе