Страница 16 от 54 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 802

PANASONIC TH-42PV70P/PV80P - първи впечатления!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re: PANASONIC TH-42PV70P - първи впечатления!

1. Щом вървят гладко на РС-то значи ще вървят и на телевизора.
    2. Разликата е огромна! Все една минаваш от черно-бяла картина на цветна.
    3. Най-доброто е Blue-ray/HD-DVD плеър, после HD филми от PC, DVD, цифрова телевизия.
    4. Кабела зависи от това какви изходи имаш на съответната техника. Ако имаш DVI изход на видео картата си купуваш DVI-HDMI. Иначе може и с VGA кабел, който 100% има на всяка видео карта. Не ти препоръчвам да ползваш S-Video кабелзащото качеството е значително по-лошо и най-вече не е HD.
    5. Сега забелязах, че имаш DVI изход. Купуваш кабел DVI-HDMI и от настройките на видео картата даваш да ти клонира образа и задаваш резолюция 720р.

Enjoy

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Остави го тоя медия плеър класик и ползвай The KMPlayer

4. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Трябва ли да изчакам да направи 200 часа за да го включвам към компа?
    DVI/HDMI кабел доколкото разбирам е за образа, а със звука какво правим ? Какъв кабел ?
    Моля, препоръчайте ми конкретен кабел и магазин, от където да го закупя.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не е нужно да чакаш 200 часа. Просто преди да ги постигнеш не оставяй на екрана изображението на Windowsa да стои дълго време на телвизора, не го ползвай за работа, а просто си зареждай филмите.
    Звука от телевизора ли искаш да го слушаш или си имаш отделна система за звук /домашно кино, ресийвър, компютърни колонки/?
    Отиваш в който и да е компютърен или Техно магазин и търсиш DVI-HDMI с дължина, която ти трябва.

ПП. И KM Player става за гледане. Въпрос на предпочитания е.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Струва ли си парите този кабел ?
    http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=7068

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Хубав е. Може да намериш и малко по-евтин. За такива къси кабели качеството им не е толкова важно. Лично мнение.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2003

Извинявам се, че дублирам поста ми, но сега виждам, че има тема конкретно за моя модел плазма!

Налага се да монтирам 42PV70 на стойка на стена и ме интересува дали някой има идея как може да стане това. Отзад има 4 монтажни точки, закрити с кръгли "тапи", но нямам никаква идея как се свалат тапите (с отвертка или са на резба?) и как се ползват отворите.

Също така ме интересува дали няма да му се наруши вентилацията ако се монтира на стена (минималните 7 см разстояние отзад според производителя)?

Още не съм купил стойка и някакво конкретно предложение ще ми е от полза също

Някои имали и идея на каква височина трябва да се монтира дисплея спрямо зрителната линия - чувам различни неща - центърът на дисплея да се пада в зрителната линия и горният ръб на дисплея да се пада в зрителната линия? Второто може би важи по-скоро за LCD-та май?

Благодарности предварително

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Тапите се вадят с отвертка, спокойно. Купуваш една универсална стойка за стена. В ТМ продават 2-3 вида и са от 100 лв нагоре. Малко тъпо е измислена цялата работа, но не е сложно. Трябва да сте 2-3 човека, по-здравички и следвайте упътването. Убеди се първо, че стойката е хванала здраво за стената да не стане беля. Моята стойка може да се регулира по височина и широчина, така че като я сложите може да си я нагласиш както ти харесва на теб. Проблем с охлаждането не съм имал въпреки, че е работил и в най-големите жеги.

11. Тук е от
    Feb 2007

здравейте, може ли да има разлика в сервизните менюта, нещо не мога да променя настройките H-AMD и V-AMD влизам както е описано стигам до H-AMD но срещу него няма прозорец за корекции и с VOL нищо не става а и не смея много да експериментирам, къде може да бъркам, предварително благодаря за съдействието

12. Тук е от
    Jan 2008

Здравейте и от мен.
    От вчера и аз се сдобих с този модел плазма и първите ми впечатления са много добри. Тъй като телевизора при първото си включване не ме вкара в режим за първоначална настройка както е описан в инструкцията (нагласяне на език, регион и т.н.) аз се усъмних да не би да е някоя мостра, въпреки че разпечатаха кашона пред мен. Веднага влезнах в сервизно меню да проверя часовете. Всичко се оказа наред. Показваше 1 час работа колкото и в действителност бях навъртял вече. Тъй и тъй бях вече вътре, направо промених настройките за точен екран, така както са ги описали по-напред в темата - без никакъв проблем.

Гледам го от 3-3.5 м. Засега съм на кабелна, и като гледам качеството на картината невиждам особен смисъл да минавам на накакъв друг сигнал. Може и да е по-добре, но на този етап за нормална телевизия това ми е достатъчно.
    DVD-то (Пайнер от преди 4 години) съм го свързал чрез пълен скарт (качествен) с RGB. Картината е много добра и това, че нямам вариант за компонентно свързване въобще не ме притеснява. Засега не бих инвестирал в ново DVD.
    За звука - ами от говорителите на телевизор толкова. Да гледаш новините или някой непрентенциозен сериал - става. Като искам по-така, прекарвам сигнала през ресивъра.

Разбира се изникнаха и първите ми въпроси.
    1. Не разбарах как точно как стана, но при филм 16:9 (излъчен в режим 4:3) който е със субтитри, при автоматични настройки на аспекта, първоначално изряза лентите отгоре и отдолу. Част от втория ред субтитри изчезна, но след още малко, картината се измести нагоре сама так че да се виждат. Въпросът ми е как мога да изместя аз картината при нужда, без да чакам телевизора да прецени сам, защото не винаги се получава.
    2. Тъй като смятам да си пускам филми от компютъра, а на видео картата нямам DVI, каква карта бихте ми препоръчали да си взема. Трябва задължително да е AGP и по възможност да е с пасивно охлаждане (без вентилатор). Смятате ли, че при този телевизор, ще има значителна разлика между свързване с VGA и DVI-HDMI.

Между другото, изборът ми не беше никак лек. Много се чудих дали да е LG 42PT81 или Panasonic. В крайна сметка за себе си прецених, че екстрите на LG не са ми необходими и заложих на марката. В магазина (да не го споменавам кой) подавач-консултанта знаеше по-малко и от мен и въобще не ми беше полезен в избора. Двата модела бяха поставени в двата края на магазина и сами се сещате, че за сравнение един до друг и дума неможе да става. Отделно не пожелаха да намерят дистанционните за да разгледам менюта и т.н. Стигнах до там, че чрез познати питах и в КиК сервиза, където сервизират и двете марки, коя е по-надеждна. Отговорът беше - въпрос на личен избор, което аз тълкувам като напрактика равностойни по отношение дефекти и проблеми. Затова се доверих на форума и скочих. Надявам се да съм направил по-добрия избор.
    Въпреки че това е тема за Panasonic, нека запознатите с двете марки да напишат +и- за конкретните модели за да не се чудат бъдещите купувачи. Досега никой ненаписа че LG с нещо конкретно е по-лош.

Хайде със здраве

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от NY2008
    1. Не разбарах как точно как стана, но при филм 16:9 (излъчен в режим 4:3) който е със субтитри, при автоматични настройки на аспекта, първоначално изряза лентите отгоре и отдолу. Част от втория ред субтитри изчезна, но след още малко, картината се измести нагоре сама так че да се виждат. Въпросът ми е как мога да изместя аз картината при нужда, без да чакам телевизора да прецени сам, защото не винаги се получава.
    2. Тъй като смятам да си пускам филми от компютъра, а на видео картата нямам DVI, каква карта бихте ми препоръчали да си взема. Трябва задължително да е AGP и по възможност да е с пасивно охлаждане (без вентилатор). Смятате ли, че при този телевизор, ще има значителна разлика между свързване с VGA и DVI-HDMI.

Първо, честито и добре дошъл в клуба!

Това, че при режим Auto измества картината нагоре за да се виждат субтитрите и аз не го знаех. Много е дразнещо, че иначе нямаш вариант да гледаш такива филми без да загубиш субтитрите. Поне в основното меню не знам да има опция, която да мърда картината нагоре. Предполагам, че има в сервизното меню, но аз не знам как става.

Колкото до видео картата, през VGA и 1024х768 получаваш изключително качествена картина. На практика не се вижда разлика с тази през DVI. Проблема е , че тази резолюция е 4:3 и образа е разтеглен непропорционално. Това се оправя елементартно с 1 опция на медиа плеъра. Хубавото при DVI е, че вкарвайки сигнала през HDMI входа имаш всички режим на аспектите на картината.

14.  

15. Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от batin
    здравейте, може ли да има разлика в сервизните менюта, нещо не мога да променя настройките H-AMD и V-AMD влизам както е описано стигам до H-AMD но срещу него няма прозорец за корекции и с VOL нищо не става а и не смея много да експериментирам, къде може да бъркам, предварително благодаря за съдействието
    Настройките за разтягане на картината в сервизното меню са активни само за режимите TV и HDMI,за режимите AV не можеш да променяш разтягането.

16. Тук е от
    Jun 2007

.....
    Разбира се изникнаха и първите ми въпроси.
    1. Не разбарах как точно как стана, но при филм 16:9 (излъчен в режим 4:3) който е със субтитри, при автоматични настройки на аспекта, първоначално изряза лентите отгоре и отдолу. Част от втория ред субтитри изчезна, но след още малко, картината се измести нагоре сама так че да се виждат. Въпросът ми е как мога да изместя аз картината при нужда, без да чакам телевизора да .....
    Защо не промениш от филтъра ДиректВобСуб,субтитрите да са в картината,а не под нея.Тогава при всякакво разтягане те ще бъдат винаги на височината,на която си ги нагласил.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от demiro
    Защо не промениш от филтъра ДиректВобСуб,субтитрите да са в картината,а не под нея.Тогава при всякакво разтягане те ще бъдат винаги на височината,на която си ги нагласил.
    Може би защото ги гледа по телевизията. Иначе е добре във телевизиите да те послушат.

18. Тук е от
    Jan 2008

Направил съм няколко снимки за да илюстрирам това. Качеството не е много добро, но в 2.30 през ноща . С бяла линия съм очертал контура на панела за да е по ясно.

Това е при аспект 16х9 за да се види какъв е формата на излъчването.

Това е след първоначалното разтягане на кадъра, което става почти веднага при поставяне на аспекта на auto.

Ето това е окончателната модификация на аспекта, която за съжаление аз не виждам начин да предизвикам сам, а телевизора не винаги решава, че трябва да включи. Отделно за да го включи този режим му отнема понякога доста време, през което не могат да се четат вторият ред субтитри.

Това е същото като предното, но само с един ред субтитри.

Знае ли някой начин за корекция на настройките на zoom1 за да се елиминира този проблем с изрязването на части от кадъра:

На втората снимка се вижда как кадъра е изрязан отгоре до долният ръб на логото. Същото се отнася и за долния край, и това е причината при субтитри които са подравнени по долния край на кадъра, вторият ред да не се вижда.
    Прегледах цялото сервизно меню, което за мен не е сервизно а си е потребителско, за юзъри напреднали в разцъкването. В серв. меню на старият ми CRT тв. имаше значително повече неща за настройване и наистина можеше да разбуташ нещо съществено. Опция за корекция на този проблем не открих.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 54 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. PANASONIC CS/CU-RE12JKX-1 първи впечатления, мнения
    От Tyordanov във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 53
    Последно: 07-02-12, 14:36
  2. HiMedia HD600A - първи впечатления
    От stalimirov във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 35
    Последно: 19-10-11, 16:01
  3. Daikin FTXG25E - първи впечатления
    От roussinov във форум Климатици Daikin
    Отговори: 7
    Последно: 14-04-09, 22:56
  4. Кратко представяне на Panasonic TH-37 PV80P
    От mordo във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 25-04-08, 13:09
  5. Gigabyte 7N400 първи впечатления?
    От janko във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 1
    Последно: 15-06-03, 15:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе