Да питам, този тв поддържа ли 24p кадъра в секунда за филмите от блу-рей?
Да питам, този тв поддържа ли 24p кадъра в секунда за филмите от блу-рей?
Тц.Първоначално публикувано от Frost
Здрасти отново!
Моя PANASONIC TH-42PV70P вече навъртя към около 800 часа работа и съм все по-доволен от изборът си!
Имам следният въпрос към колегите:Ползвате ли някакви защити на ТВ-тата си от пренапрежения и т.н. опасности,дебнещи от ел.мрежата?Прочетох по Руски форуми,че не е хубаво да се включва плазма към стабилизатор!?Вие на какво мнение сте?За UPS,мисля че не може да става дума/поне за по-достъпните ценово модели/,поради проблема със синусовото напрежение.Нали в ръководствата им пише да не се включва битова електроника,или греша?
Посъветвайте ме за добро UPS устройство на цена около 200лв.,което да купя за PC-то си,моля!
Значи ли, че не може да се включи този тв към UPS, защото аз тъкмо мислех да му купя, или има определени модели?
Здравейте, моля ви за малко помощ. Купих си хубав скарт кабел и го вързах в AV2 - DVD, обаче като пускам телевизора всеки път ми показва/праща/ в режим AV1 или AV2/съответно където е включено/ и трябва всеки път да избирам ръчно режим TV за да гледам телевизия ???. До сега гледах DVD с обикновен AV кабел тройка включен в компонетния вход/изход и като съм включвал телевизора не ме е пращал в компонент а дирекно на TV.
Благодаря ви
Защо смени компонентния със СКАРТ? Щом плеъра ти е с компонентен изход би трябвало да има прогресивно сканиране. Би трябвало така картината да е по-добра, но пак зависи от плеъра. Иначе това със видео входовете ще го пробвам и ще видя защо е така. На стария кинескоп Панасоник беше така, но със декодера на цифровата кабелна и не можах да го оправя.
Нали си пробвал и на всички скарт входове как е? И дори ако ти е изключен двд плеъра пак ли те вкарва в AV?
Значи първо включих скарт кабела в AV1 и после AV2 - едно и също - като пускам TV - трябва ръчно да избирам режим TV. DVD-то е изключено през цялото време и не съм сменял комп.кабел със скарт, просто обикновен AV кабел с три чинча бях включил към компонентния вход/изход. Не знам какво ти е мнението и да ли има някакви доп.настройки, обаче мисля след време да си купя хубав комонентен кабел за да не ми прави така при пускане на TV, а този скарт да го използвам като се включа към цифрова телевизия - приемник - TV, така при пускане на TV ще си излиза прим.AV1 и ще си гледам направо като пусна приемника.
Някои от вас ползва ли скарт кабел за TV - DVD и така ли излиза при вас като пускате TV/тръгва директно AV1,AV2/и после ръчно избирате режим за гледане TV.Не че е болака за умиране, ама малко дразни. Иначе образа е страхотен от готино DVD.
Благодаря ви
При мен със Скарт кабел е вързан цифровия приемник за кабелната и не тръгва в AV режим при пускането на телевизора. Като съм в режим TV и включа цифровия приемник директно отива във AV режим и тръгва цифровата. ДВД плеъра е със компонентен.
Аз ползвам и двата AV входа,на AV1 имам сателитен приемник на AV2 DVD.При включен някой от двата,даже и да съм оставил телевизора на ТВ,директно се включва AV входа на който има сигнал.При включени и приемник и DVD,отива на този,който е на AV1.При изключени приемник и DVD и ако съм го оставил на ТВ,отива пак на ТВ.Когато съм на ТВ и включа някой от двата изброени по-горе,автоматично се прехвърля на него.
Здравейте,
Купувам дистанционно от PV600, PV700, или PV70.
Имам PV60 и това дистанционно направо ме побърква
За контакти на georgi36@mail.bg
Поздрави
П.П. Иначе съм адски доволен от моето моделче![]()
Върви до сервизната база на Panasonic и си поръчай за който модел искаш.
да попитам - телевизора няма аспект 2,35:1, когато гледам филми през ПЦ, с кмплеър, и настройка на драйвера да клонира филма на тв, филмите с такъв аспект излизат разтеглени вертикално
има ли начин да се оправи това
иначе трябва да гледам като премествам плеъра на тв, ама тогава и трябва да го контролирам на тв-то
С който и плеър да гледаш,тази настройка можеш да я направиш от кодека ФФДШоу видео декодер,отиваш на рисайз&аспект и от там цъкваш на мануал и разтегляш по желание.
Въпрос на настройки на плеъра е. Аз го пускам с Media Player Classic и ако филма е точно 16:9 му давам Scale to 16:9 TV и пропорциите са ОК. Ако филма е още по-широкоекранен ползвам Pan&Scan настройките да изпълня целия екран.
Най-вероятно си цъкнал някоя опция, която ти запълва целия екран като наручава пропорциалността. Не ползвам този плеър, но 100% има подобни на моя настройки.