Страница 20 от 54 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 802

PANASONIC TH-42PV70P/PV80P - първи впечатления!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Re: PANASONIC TH-42PV70P - първи впечатления!

Цитат Първоначално публикувано от demiro
    Меню-Настройки-Страничен панел-Изкл.
    благодаря много

2.  

3. Тук е от
    Mar 2007

Цитат Първоначално публикувано от NY2008

Между другото, изборът ми не беше никак лек. Много се чудих дали да е LG 42PT81 или Panasonic. В к
    Въпреки че това е тема за Panasonic, нека запознатите с двете марки да напишат +и- за конкретните модели за да не се чудат бъдещите купувачи. Досега никой ненаписа че LG с нещо конкретно е по-лош.

Здравейте отново,
    Миналата година по това време си купих плазма на LG (42PX3RVA) и искам да кажа на всички които се чудят какво да изберат, за Бога не се вманиaчачвайте! Така или иначе човек се вълнува от избора си не повече от 2-3 седмици след покупката, после свикваш и освен ако нещо не те дразни, забравяш. Според мен са важни следните неща:
    - надеждност- и двете марки (пани и ЛГ) са горе-долу еднакво надеждни
    - Големина - размера ИМА ЗНАЧЕНИЕ!
    - Цената - също има значение особено когато става дума за над 30%
    - други характерстики според това кой какво го вълнува (конектори, аспект рейцио и т.н)

Останалите неща са почти изравнени при почти всички марки.

Една година след като свикнах на хубавата картина от ЛГ, вече си мисля за по-голям, а ЛГто да иде в спалнята, поне място има на стената.
    Чудя се на тези които се колебаят за размера, колкото по-голям толкова по-добре е, по-силно е присъствието на телевизора (особено за гледане на филми е много важно). Това разбира се отнася за качествен SD видео сигнал, ако е от кабеларка, не знам, може би най-добре тогава е 14" ЦРТ.
    Има един единствен проблем с въпросното ЛГ - аспект рейцио режимите. Аз бях писал преди време в отделна тема,( http://forum.setcom.bg/index.php/topic,31174.0.html ) но никой тогава не се включи сериозно. Сега разбирам, че и панито има подобен проблем . Искам да мога да гледам филмите от ХБО например, които тъпанарите ги излъчват в letter box режим (т.е. с ленти от горе и отдолу, а субтитрите вървят в черната лента долу. При старото ми сони например, проблем нямаше - давам го на ZOOM и после отмествам картината малко нагоре и всичко заспива. С ЛГ-то го давам на FULL и когато има субтитри на два реда горе долу е добре, но когато няма ги изпъва по височина и е голяма тъпотия. А не ми се гледа с черни ленти от горе и сиви отстрани.
    Та въпроса ми е към собствениците: има ли решение на този проблем с панасоника, защото съм харесал 50PV70P

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2006

Така, купих си нов компютър с видеокарта Sapphire Radeon HD2600XT Ultimate, обаче пак не мога да накарам плазмата да изгрее през HDMI. Направо съм бесен. Някой използва ли DVI-HDMI свързване от PC към телевизора, да обясни какво греша в настройките? Четох в упътването, че през HDMI не се подържа връзка с компютър, но още първия път когато пробвах си работеше без проблем на 720п и изведнъж спря да работи. Оттогава смених 3 видео карти и след като преинсталирах уиндоуса успях да се вържа но само през 1080п ми показваше картина, но тя премигваше като за световно. Хайде колеги, много Ви моля за помощ.

П.С. В комплекта на видеокартата има дви-хдми преходник, но и с хдми-хдми кабел пак не работи. Наринах една камара пари за нищо

5. Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от inpro
    Здравейте,
    възнамерявам да си закупя горния монитор и имам едно може би глупаво за някои притеснение: ако гледам телевизия в 4:3 и отстрани ми останат черни ивици в 90% от времето, то дали тия същите ивици ще се появяват като се гледа 16:9 вледствие на прогарянето им /в случая бездействието им/.
    Благодаря ви предварително за отговорите
    Ти знаеш ли 1-во какво е монитор?
    И ако го купиш електромера ще ти върти по бързо от гумата на колата ако имаш такава.
    Има ЛСД-та къде гледат много по добре от тази плазма,повярвай ми...тествах го вече.
    Ако държиш да е плазма има само една марка Пайнер КУРО
    А за ЛСД Шарп
    2 и 3 варянт Хитачи,НЕК и филипс евентуално.

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от orlie
    Здравейте отново,
    Миналата година по това време си купих плазма на LG (42PX3RVA) и искам да кажа на всички които се чудят какво да изберат, за Бога не се вманиaчачвайте! Така или иначе човек се вълнува от избора си не повече от 2-3 седмици след покупката, после свикваш и освен ако нещо не те дразни, забравяш. Според мен са важни следните неща:
    - надеждност- и двете марки (пани и ЛГ) са горе-долу еднакво надеждни
    - Големина - размера ИМА ЗНАЧЕНИЕ!
    - Цената - също има значение особено когато става дума за над 30%
    - други характерстики според това кой какво го вълнува (конектори, аспект рейцио и т.н)

Останалите неща са почти изравнени при почти всички марки.

Една година след като свикнах на хубавата картина от ЛГ, вече си мисля за по-голям, а ЛГто да иде в спалнята, поне място има на стената.
    Чудя се на тези които се колебаят за размера, колкото по-голям толкова по-добре е, по-силно е присъствието на телевизора (особено за гледане на филми е много важно). Това разбира се отнася за качествен SD видео сигнал, ако е от кабеларка, не знам, може би най-добре тогава е 14" ЦРТ.
    Има един единствен проблем с въпросното ЛГ - аспект рейцио режимите. Аз бях писал преди време в отделна тема,( http://forum.setcom.bg/index.php/topic,31174.0.html ) но никой тогава не се включи сериозно. Сега разбирам, че и панито има подобен проблем . Искам да мога да гледам филмите от ХБО например, които тъпанарите ги излъчват в letter box режим (т.е. с ленти от горе и отдолу, а субтитрите вървят в черната лента долу. При старото ми сони например, проблем нямаше - давам го на ZOOM и после отмествам картината малко нагоре и всичко заспива. С ЛГ-то го давам на FULL и когато има субтитри на два реда горе долу е добре, но когато няма ги изпъва по височина и е голяма тъпотия. А не ми се гледа с черни ленти от горе и сиви отстрани.
    Та въпроса ми е към собствениците: има ли решение на този проблем с панасоника, защото съм харесал 50PV70P
    Да, има решение. Като го дадеш на Auto той сам си отмества картината и се четат субтитрите. Хубаво беше ако имаше и опция за ръчно отместване, но....

Добавено:
    Цитат Първоначално публикувано от sssaaa
    И ако го купиш електромера ще ти върти по бързо от гумата на колата ако имаш такава.
    Има ЛСД-та къде гледат много по добре от тази плазма,повярвай ми...тествах го вече.
    Ако държиш да е плазма има само една марка Пайнер КУРО
    А за ЛСД Шарп
    2 и 3 варянт Хитачи,НЕК и филипс евентуално.
    Айде стига с тоя ток бе хора...
    Това ли е най-важното в избора на телевизор? Я си погледнете захранванията на компютрите, че са по 300-500 вата, а ревете за консумацията на плазмите.
    Колко пъти трябва да се напише, че тези стойности са максималните, които са в сила само когато телевизора работи с изцяло бял екран на максимална яркост и контраст. В нета има реални тестове как една 50" плазма и един 52" LCD на един филм /с доста тъмни сцени/ дават равни стойности на потребление на ток. Потреблението зависи от яркостта на панела в дадения момент и варира, а при ЛСД е постоянна.
    Никой не спори, че има много ЛСД-та, които са по-добри от тази плазма, но те ВСИЧКИ са доста по-скъпи.
    За Куро-то съм съгласен, но с тези цени...
    Сега чакаме да видим на Панасоник 8х/8хх моделите какво ще покажат.

7. Тук е от
    Jun 2007

В петък,едно приятелче си взе PANASONIC TX-32LX70P от прИмоцията в Техномаркета.И понеже ме знае,че съм фен,ходих да му побутна настройките та да гледа нормално на Булсата.Та какво да ви кажа,за сетен път се убеждавам в предимствата на плазмата пред LCD,поне в тая ценова категория.Добър черен цвят,но белият е прекалено ярък,даже и в режим кино вади очи.Между другото входа в сервизното меню на това ЛЦД е със същата процедура,като при нас,така че май ще се наложи регулация от там на яркоста на бялото,даа

Та за какво седнах да пиша най-вече.Както знаете в режим RGB при нас и гледане от сат. приемник,не е активна настройката за разтягатнето в сервис менюто.Та на много приемници от настройките им може да се промени изходният сигнал да не е RGB и тогава разтягането за "точен екран" може да се бутне.Вярно когато не е в RGB,леко се влошава картината,но пък за това значително намалява общият тонаж на хората по ТВто

8.  

9. Тук е от
    Mar 2007

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Да, има решение. Като го дадеш на Auto той сам си отмества картината и се четат субтитрите. Хубаво беше ако имаше и опция за ръчно отместване, но....
    Благодаря за отговора. Това auto не запълва ли екрана докрай? Запазва ли се правилното ASR? И някой беше казал, че понякога го чакаш 10 минути? Това че няма ръчно отместване, за мен е огромен неодстатък. За сега само 50" модели на Philips i Samsung издържат в това отношение (не знам как е с Pioneer, но там цената е в друг порядък и го изключвам).

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Благодаря за отговора. Това auto не запълва ли екрана докрай? Запазва ли се правилното ASR? И някой беше казал, че понякога го чакаш 10 минути? Това че няма ръчно отместване, за мен е огромен неодстатък. За сега само 50" модели на Philips i Samsung издържат в това отношение (не знам как е с Pioneer, но там цената е в друг порядък и го изключвам).
    Да, пропорционално е разтягането в този режим и не ми се е случвало да го чакам дълго. Като почнат реклами се размества, но след почването на филма пак се оправя. Аз рядко я ползвам тази опция защото много рядко гледам филми по телевизията, а още по-рядко такъв, който е в LetterBox формат. Така най-често ги дават по НВО, а аз отдавна съм го отказал тоя канал.

11. Тук е от
    Jan 2008

Не бъди толкова сигурен. Колко мислиш че му е консумацията.

Темата е за точно определен модел ПЛАЗМА. Тук основно пишат хора, които вече притежават точно този модел или по някаква причина вече са го заложили като един от основните варианти за покупка. Явно си фен на LCD и други марки.
    Задай си въпросът, защо няма друга подобна тема за друг модел телевизор, като се абстархираш от марки и технологии.

12. Тук е от
    Jan 2008

Според мен леко деформира образа при това отместване, но е незначително.

Чакаш, когато не е много добър сигнала. То и в упътването си пише, че това зависи от качеството на подавания сигнал както и от осветеноста на кадъра. Разбирай - при по-тъмни сцени по-трудно се усеща телевизора, какво трябва да направи.

И аз си мислех, че това е огромен недостатък, но в крайна сметка вече свикнах да гледам сплескани образи . То и без това по нашите телевизии, рядко пускат нещо качествено което да си заслужава заглеждането в детайла.

13. Тук е от
    Mar 2007

Цитат Първоначално публикувано от NY2008
    Според мен леко деформира образа при това отместване, но е незначително.

Чакаш, когато не е много добър сигнала. То и в упътването си пише, че това зависи от качеството на подавания сигнал както и от осветеноста на кадъра. Разбирай - при по-тъмни сцени по-трудно се усеща телевизора, какво трябва да направи.

И аз си мислех, че това е огромен недостатък, но в крайна сметка вече свикнах да гледам сплескани образи . То и без това по нашите телевизии, рядко пускат нещо качествено което да си заслужава заглеждането в детайла.
    Благодаря за отговора и аз така си мисля, няма начин сам да ги наглася и да се запазва правилната пропорция. Аз самият, имам плазма LG , качесвтото на картината е супер, гледам цифрова сателитна тв, единствения проблем заради който аз също съм отказал доста канали е този с ASR, затова искам по-голям и такъв при който този проблем е решен по-интелигентно. За съжаление Панасоника не е такъв.

14.  

15. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

Ам те хубаво да си ги излъчват филмите в letterbox, но поне да пускат субтитрите, та че като е на Zoom1 да не се режат субтитрите. А впрочем нали на тея булсат и итв пише, че може да се избират субтитри, а може ли да се изместват?

16. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от Frost
    Ам те хубаво да си ги излъчват филмите в letterbox, но поне да пускат субтитрите, та че като е на Zoom1 да не се режат субтитрите. А впрочем нали на тея булсат и итв пише, че може да се избират субтитри, а може ли да се изместват?
    При булсат - не , но при ITV субтитрите на много от каналите са DVB , т.е не са вградени в картината . Но на изхода на приемника те вече са "залепени" за картината и ефекта е никакъв . Единственото предимство е , че можеш просто да ги изключиш и екрана да се изпълни изцяло без малката черна лента отдолу . Щеше да е хубаво да могат да се изместват чрез сателитния приемник , но уви за сега все още приемниците нямат такива екстри .

17. Тук е от
    Feb 2008

Бихте ли дали някъкви примерни настройки на яркост,контраст и др.на този модел телевизор-PANASONIC TH-42PV70P.
    Към кой вход и с какъв кабел е най-добре да бъде подвързан към чифровата кабелна на Кейбълтел.

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от borko177
    Бихте ли дали някъкви примерни настройки на яркост,контраст и др.на този модел телевизор-PANASONIC TH-42PV70P.
    Към кой вход и с какъв кабел е най-добре да бъде подвързан към чифровата кабелна на Кейбълтел.
    Кажи с кой приемник на Кейбълтел си?
    Хубаво е да ползваш добър СКАРТ кабел и от приемника да подадеш RGB сигнал.
    Настройките са индивидуално нещо. Зависи много от предпочитанията ти и от помещението, което гледаш.
    Пусни един хубав канал със студийна програма и действай с настройките.
    Като изходна позиция започни от режим Cinema и Warm баланс.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 54 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. PANASONIC CS/CU-RE12JKX-1 първи впечатления, мнения
    От Tyordanov във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 53
    Последно: 07-02-12, 14:36
  2. HiMedia HD600A - първи впечатления
    От stalimirov във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 35
    Последно: 19-10-11, 16:01
  3. Daikin FTXG25E - първи впечатления
    От roussinov във форум Климатици Daikin
    Отговори: 7
    Последно: 14-04-09, 22:56
  4. Кратко представяне на Panasonic TH-37 PV80P
    От mordo във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 25-04-08, 13:09
  5. Gigabyte 7N400 първи впечатления?
    От janko във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 1
    Последно: 15-06-03, 15:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе