Страница 30 от 54 ПърваПърва ... 20282930313240 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 802

PANASONIC TH-42PV70P/PV80P - първи впечатления!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re: PANASONIC TH-42PV70P - първи впечатления!

А на компютъра имаш ли DVI изход освен VGA?
    Ако да, то си купи един DVI-HDMI кабел.

2.  

3. Тук е от
    May 2006

Предполагам, че става въпрос за изхода, който е с 3 реда по 8 дупки, тоест имам. Благодаря за съвета.

4. Тук е от
    May 2006

Някъде в твоите постове прочетох, че производителят трябва да бъде Hama. В понеделник го купувам. Благодаря още веднаж.

5. Тук е от
    Dec 2006

Re: PANASONIC TH-42PV70P/PV80P - първи впечатления!

От няколко дена съм собственик на TH-42PY8P и съм много доволен за сега. Картината от кабелна е супер, а като пусна от компа сигнал е направо лудница а още не е на Full заради разработката.
    Мисля си за защитата му и искам да попитам дали да взема SurgeArrest http://www.pro-bg.com/product/category/27/id/595/ , подходящ ли е за плазми и защитата за кабелната добра ли е? Прочетох че доста хора си слагат галваничен разделител. И въобще какво бихте препоръчали исками се да взема нещо добро и надежно.
    Някъде по форумите прочетох какво трябва да се изключи на ТВ но сега не мога да го намеря, помагайте.

6. Тук е от
    Nov 2008

Вчера станах собственик на Панасоник 42PV80P. Като пристигна ТВто си направих настройките подходящи за пъвите двеста часа и изгледах два филма. Тая сутрин се разрових да потърся сервизното меню и в него срещу полето Time стои 00230:50 и веднага под него 0000054. Преди да съм започнал да се ядосвам този ли запис отговаря на времето, което ТВто е работило? Ако е така Техномаркет за пореден път ще докажат че са пълни нещастници и разбира се ТВто веднага ще се върне за замяна.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Ядосвай се,определено не показва колко е часа.Това под него показва колко брой пъти е пускан.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2008

Значи е работил 230 часа така ли и е пускан 53 пъти. Мамка им шибана...Просто нямам думи, сега пак ще трябва да си губя от времето.

Едит:
    Техномаркет бързо коригираха грешката и днес получих чисто новия си телевизор.

10. Тук е от
    Oct 2008

Привет на всички горди собственици на плазми на Панасоник
    Вчера си купих от технополиса 42pv80p - 1499 лв - в техномаркета сега е 1599 лв - бях решил да чакам нова година но чух че ще вдигат цените заради долара и реших да си го взема сега - цената е повече от приемлива. Реших да пожертвам Фулл ХД-то и не взех 42py8p - мисля че разликата в цената не си заслужава...
    Та малко впечатления и въпроси:
    Въпрос 1: има ли разлика дали съм го купил от технополиса или техномаркета - на мен еднакви ми изглеждат... т.е. проблеми кои правят повече ако има (да не се случва) технически проблеми ? Технополиса казаха че го качват до етажа ама така го каза че да е ясно че няма точно така да стане... Както и да е взехме го с една джипка и по случайност го сложихме изправен на задната седалка- не влизаше иначе...
    Въпрос 2: четох че трябвало само изправени да се транспортират - не легнали или обърнати - така ли е или ...?
    Много удобни дръжки има за носене отзад - късно ги забелязах обаче и голяма мъка докато му намествах стойката... За стойката - направо я бях забравил и го сложих на масичката без нея... Стоеше стабилно ми се стори, и ми звънна ГСМ-а и просто пуснах панела и тръгнах да дигам гсм-а... За милисекунди видях как се килва и полита към пода - добре че реагирах бързо да го хвана... изправиха ми се косите направо...
    Та добре е да монтирате стойката първо Стойката изглежда доста стабилна - хареса ми и лесно се монтира - сега мисля за стена как да го закрепя... - Идеи по въпроса - някой качвал ли го е на стена ? мойте стени са от гипсокартон не знам дали ще го издържат ? Стабилни изглждат но да питам някой който го е правил все пак - не искам да го гледам пак как полита към пода
    С HDMI кабела за малко да стане грешка - компютъра беше включен като го връзвах - явно добре че и плазмата не е била включена иначе като чета е щял да изгори HDMI-то...
    Вързах го към компа с кабел HAMA 5 метра, 36 лв някъде - DVI-HDMI - веднага го разпозна видео картата GF 8800 GT - веднага тръгна без рестарт настройки и т.н. Сигнала обаче е 60 Hz (беше 50 Hz по подразбиране).
    Въпрос 3: Компа и Плазмата са вързани към разклонител LeGrand със защита от претоварване и всяка вечер го гася от копчето (на разклонителя има on/off бутон и от там гася и пускам компа и плазмата. Има ли вероятност да изгори HDMI-то като гася и пускам така плазмата и компа ? или други проблеми да има ? Те си минават в stand-by режим и не би трябвало да има проблем... освен ако няма особенност някаква това HDMI на телевизора...
    Въпрос 4: Някакви допълнителни защити трябват ли за плазмата, за антената, някой ползва ли ? При нас тока си премигва честичко и затова съм навсякъде с Belkin, Legrand, Sono контакти със защити... За антената не съм намерил изход за защита - ползвах една но разваляше сигнала...
    Въпрос 5: Какви да са първоначалните настройки за яркост, контраст и т.н. ? Аз съм ги сложил на под половината (50 %) обаче няма цифрички или брой деления и не знам на колко точно съм ги сложил а в ръководството за такива неща не се споменава...
    Въпрос 6: При настройката след като си намери каналите от аналоговата кабелна (от Кейбълтел) звъка трябваше ръчно на всеки канал да го сменям... Гадна работа, но на предното ми Sony също беше така... Има ли тънък начин да не влизам на всеки канал по отделно в настройките да му сменям системата за звука ? Default настройки за звука например ?
    Въпрос 7: При включване на цифровия приемник - Conax - Homecast пак от КейбълТел - има бучене като е по височък звука, и има ленти които се разхождат по екрана нагоре надолу - някаква бягаща вълна, или отнякъде идва паразитен сигнал или не е терминирано нещо... Или от уред - т.е. от такова нещо може ли да е или на ТВ-то му има нещо? Получава се само като включа цифровия приемник - надявам се от него... Дали ако купя качествен SCART кабел има вероятност да се оправи сигнала - съмнявам се да са сложили качествен кабел към приемника... Една HAMA мисля пак да взема - след като тръгна от първия ът HDMI-то ги включих в списъка на "добрите"
    Въпрос 8: Влезнах в сервизното меню с трите нулу и "V-" обаче как да излезна от него Веднъж влезнах, видях че е бачкал 1 час ТВ-то и е пускан 4 пъти - значи предполагам не е ползван за мостра... Не знаех как да излезна от сервизното меню и просто загасих от бутона телевизора... И като го пуснах настройките на звука които правих на всеки канал и въобше всички програми които беше намерил бяха разбъркани, без звук, абе първоначална настройка отначало и пак на всеки канал звука ужас... Та как се излиза от сервизното меню !!!
    Въпрос 9: Колко години се предползага да изкара такъв телевизор ? По 4 часа на ден - ако му дават 100 000 часа живот на панела => 100 000 / 4 = 25 000 дена = 70 години уау... и то доколкото знам след 100 000 часа просто ще му паднат контраста и яркостта на 50 % - това имат предвид под живот на панела... Обаче не мисля че може да изкара и 20 годни такъв ТВ или не съм прав и ако не го гърча много да изкара 40 - 50 години ?
    Той и 20 годинки да изкара пак е добре...

Горе долу това са въпросите... Ако отговори някой мисля и за други ще е полезно не само за мен
    Иначе картината е доста по добра отколкото очаквах поради кофти сигнала от кабеларката Иначе от компа каква картина вади мания Само не знам 100 херца защо не ще да изкарва.. не че се усеща през компа но на телевизия определено има трепкан като махна 100-те херца.

Толкова засега от мен - ще си насвалям от замундата HD филмчета и като минат 200-те часа ще пада киномания

Благодарности на lazarus18 и другите по-светнати че помагат

11. Тук е от
    Nov 2008

Въпрос 1 - разлика според мен няма.
    Въпрос 2 - Ъъъ, ти не четеш ли упътвания? Не гледаш ли какви части има налични в кашона?
    Въпрос 5 - дефолтните настройки при режим Нормален са на 50% и като имаш предвид къде са плъзгачите за цвят и рязкост можеш спокойно да прецениш къде да поставиш плъзгачите за контраст и светимост. При мен са на 30% ориентировъчно
    Въпрос 8 - Явно не обичаш да четеш нито ръководства, нито да гледаш дистанционното - Излиза се от копчето Exit разположено горе в дясно от основния джойстик
    Въпрос 9 - Интересно ми е ти мислиш ли че след 20 години тоя телевизор ще е актуален и че ще бъде съвместим с новите стандарти. Аз мисля че няма. Телевизорът, който гледах преди плазмата беше 21 инчов Панасоник купуван 1994 година. За 12 години прави си сметка колко много е остарял, ти спрягаш някви периоди от по 20-30 години.

При ПС картина ТВто поддържа максимум 85 херца. Киновечер можеш да си правиш всяка вечер без значине на колко часа ти е панела. Идеята на първите двеста часа е да не оставяш статични изображения за дълъг период от време.

Да си го ползваш със здраве!

12. Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от karakachanov
    Въпрос 8 - Явно не обичаш да четеш нито ръководства, нито да гледаш дистанционното - Излиза се от копчето Exit разположено горе в дясно от основния джойстик
    Въпрос 9 - Интересно ми е ти мислиш ли че след 20 години тоя телевизор ще е актуален и че ще бъде съвместим с новите стандарти.
    Мерси за отговорите и пожеланието

За бутона EXIT - имайки впредвид че сервизното меню е нещо нестандартно не очаквам да се управлява от стандартните бутони на дистанционното - иначе щеше да има и бутон "Сервизно меню" примерно. Ръководства чета рядко наистина - прелиствам ги като ми потрябва - за стойката си помислих че е сложена на телевизора - не ми изглеждаше много широка в магазина, а кутията е доста широка и мислех че си е монтирана. Виж форума съм го изчел здраво - почти месец четох преди да избера точно този телевизор
    А след 20 даже 30 години знам точно къде ще е - родата ползват такива вещи десетилетия... Наскоро смениха един Рубин (смятай откога е) със старото ми (2004 г.) 29" Сони Тринитрон - та като знам колко време ще кара Сони-то - плазмата ако е жива след 30 години ще е върху същия шкаф
    За технологиите си прав но знае ли се... Теоретично питах дали ги има същите филми като преди - купуваш ТВ и докато си жив може да си го гледаш

13. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Задължително си купи качествен СКАРТ кабел този който си върви с приемниците е пълна скръб...
    За да не бучи телевизора усили звука от приемника на макс и регулирай силата на звука от дистанционното на телевизора.
    Настройката на звука на каналите се прави еднократно след това си ги помни това важи само за антенния вход от цифровия приемник нямаш грижи.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2008

Благодаря zlobarov ,

Сетих се че като пуснах цифровата и на стария телевизор имах такъв проблем със звука и като направих както си описал се оправи там. Тогава нямаше проблем с линии които се движат по екрана и не съм се замислял по проблема по сериозно
    Ще взема на HAMA SCART кабел днеска и ще пробвам - предполагам ще се оправи.
    Още едно въпросче - през HDMI връзка звук може ли да приема от компютъра телевизора? Сега явно не може понеже знам че NVIDIA още не пускат през HDMI-то на видеокартите звук. Дали по принцип HDMI входа приема и звук и видео ? Предполагам би трябвало да приема - както SCART приема звук и видео...

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Естествено, че приема звук през HDMI. Просто трябва да имаш видео карта, която може да изкарва и звук.
    Друг е въпроса защо ти е звука на телевизора от компютъра. Ако ще пускаш филм определено ти трябва друга система за звук.

17. Тук е от
    Oct 2008

Благодаря за отговора Lazarus18 - ще потърся по новичка видео карта или по скоро лаптоп нов ще взема за да гледам през HDMI

Относно лентите и бученето от цифровата - купих SCART кабел HAMA - Proclass - 14 лв от техомаркет - проблемите ги няма
    Само единия SCART му беше прищипан корпуса в единия ъгъл и играха клещите да го оправям... Имайки впредвид че реши проблема - бели кахъри

За включването и изключването на ТВ и РС от контакта - няма проблем бачка си HDMI-то
    Перфектна си е плазмичката !
    Дълго и безпроблемно ползване на всички

18. Тук е от
    Nov 2008

Здравейте!
    От дълго умуване коя технология да предпочета LСD или Plasma, се спрях на последната. Ориентирах се и към модел телевизор - PANASONIC TH-37PV80P. Спрях се на по-малкият вариант, защото разстоянието от което ще го гледам не е много голямо - 2м. Преди да го купя имам някои опасения.
    Предавиретолно се извинявам за глупавите въпроси.
    Интересуват ме евентулните проблеми с прогарянето от статични изображения.
    Под статично изображение какво се разбира, аз си го обяснявам като неподвижна картинка. Ако оставя на пауза DVD-то това за статично изображение ли се брои или пък ако съм спрял звука(Mute), при което се поява една иконка със задраскан говорител това пак статично изображение ли е?
    Може ли да ми дадете някакъв линк или да ми обясните, ако Ви се занимава.
    Благодаря Ви предварително!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 54 ПърваПърва ... 20282930313240 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. PANASONIC CS/CU-RE12JKX-1 първи впечатления, мнения
    От Tyordanov във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 53
    Последно: 07-02-12, 14:36
  2. HiMedia HD600A - първи впечатления
    От stalimirov във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 35
    Последно: 19-10-11, 16:01
  3. Daikin FTXG25E - първи впечатления
    От roussinov във форум Климатици Daikin
    Отговори: 7
    Последно: 14-04-09, 22:56
  4. Кратко представяне на Panasonic TH-37 PV80P
    От mordo във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 25-04-08, 13:09
  5. Gigabyte 7N400 първи впечатления?
    От janko във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 1
    Последно: 15-06-03, 15:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе