По добре да забранят духалките, калориферите и маслените радиатори както и всички уреди които не са клас А....
Баси чудят се каква простотия да измислят...
По добре да забранят духалките, калориферите и маслените радиатори както и всички уреди които не са клас А....
Баси чудят се каква простотия да измислят...
46" плазма - 470 Вт. 46" LCD - 240 Вт.. Разлика 230 Вт. Х 8 часа Х 365 дни = 671,6 Квт Х ,18 лв.=120,89 лв в повече.А в много домове работи и над 8 часа.В къщи делнични дни работи около 10 часа а почивни дни около 16 часа т.е. средно 11,7 часа на ден - разлика 178 лв..Мен лично това не ме притеснява, но ако умножиш тази цифра по брой продадени плазми в глобален мащаб може би ще излезе че едина АЕЦ работи само за тази разлика.Първоначално публикувано от lazarus18
470 вата е МАКСИМАЛНАТА й мощност. При плазмата консумацията зависи пряко от картината на екрана докато при ЛСД е постоянна.
Показах ти линк, в който 50 инчовия вариант харчи 300 вата.
В страницата на Панасоник за TH-46PY85P пише:"Консумация -470 W номинална-387 W".Така че тия 300 вата ми се виждат малко не реални.Не вярвам производителя да завишава тези показатели,напротив по изгодно е да ги занижи.И обърни внимание че пише "консумация" а не" максимална консумация"
Пак според страницата на Панасоник.Виж какво пише за TX-37LZD800F "Консумация: номинална: 200 W Предполагаема действителна употреба: 160 W".Излиза ,че и при LCD консумацията не е постоянна.Първоначално публикувано от lazarus18
Да, не съм се изразил правилно. Не консумацията е постоянна, а просто не се променя според това, което се гледа на екрана. Поне при повечето модели.
Посочената консумация е при калибриран екран в режим за нормално гледане по установените стандарти. Не е ясно какво са посочили и какво са мерили Панасоник в документацията си.
Виж по-нагоре в поста на demiro. В интернет има стотици подобни замервания.
Според мен не си прав.Най много енергия лапа подсветката,а тя е различна във всеки един момент, взависимост от тъмни и светли сцени.За това и при LCD консумацията не е постоянна.А относно консумацията на плазмата, по скоро бих се доверил на призводителя отколкото на тестове правени с UPS Мустек.Не вярвам производителите да завишават тези показатели.По скоро ако имат възможност биха ги занижили.Първоначално публикувано от lazarus18
Подсветката се променя само при определени модели. При повечето си е постоянна и точно това е един от големите проблеми на ЛСД-то. Не че променящата се подсветка им го решава де.
Погрешно мислиш производителя се застрахова тъй като би имал проблем ако обяви по ниска от действителната консумация... А самата консумация зависи на колко си набичил яркостта и контраста както и какво гледаш (ако гледаш реклами на перилни препарати на режим динамик консумацията ще е висока ако гледаш AVP с нормални настройки консумацията ще е ниска и тн....)Първоначално публикувано от bigtomi
твърдението че подсветката на ЛСД ТВ си мени консумацията в зависимост от това какво гледаш е погрешно ... тя свети винаги с избрания от потребителя интензитет и постоянна консумация независимо какво изобразява екрана .. консумацията се мени при пламения ТВ тъй като там няма подсветка ,светят само тия пиксели които участват в изображението .Тия дни ще замеря консумацията на плазмата ми
Това ще е интересно особено ако не те мързи да си поиграеш да премериш при различните режими и с леко променени настройки как се държи....Първоначално публикувано от Alexi
Ето един тест за консумация на плазма Panasonic TH-42PV60 проведен в немската измервателна лаборатория AVT.O.P Messetechnik       http://img172.imageshack.us/my.php?image=plasmazj4.jpg          
Резултата-консумацията на плазмения телевизор е близка до тази на LCD моделите,като при тъмните сцени тя дори е по малка.
така, направих някои замервания и резултата е следния - на режим кино с яркост и контраст под средата консумацията се мени между 60 и 200 вата в зависимост от процента тъмни сцени ,на режим динамик между 150 и 300 вата някъде .. за да вдигне повече консумация е необходимо изображението да е изцяло бяло .Консумацията ми се струва малка ,но като се замислим във всяко изображение има и тъмни пиксели които консумират малко или нищо .Средната консумация при мене излезе около 120 вата гледайки няколко канала от кабелната като някои от тях имат черни ленти отгоре и отдолу.Първоначално публикувано от zlobarov
Замерването съм го извършил с електронно електромерче на Peacktech ,скоро ще извърша продължително замерване включващо и HD сигнал.
Здравейте!
Имам PANASONIC TH-42PV80P. В началото ползвах DVI-HDMI кабел за PC P4 2,8 с видео карта ASUS 7300GT. Монитора включен D-SUB - DVI поради липса на втори DVI на видео картата При всяко пускане на телевизора се гасеше монитора въпреки настроиките в менюто на clone с различна резолюция и първиTFT монитора. Винаги засичаше DVI изхода преди D-SUB при пуснат тепевизор. Наложи се малък upgrade на PC-то до Intel Q6600/nVidia 9800 GTX+ 1GB с 2 DVI изхода без да е включен кабела към звуковата карта. Проблема с изключването на монитора беше решен, но се появи нов с губенето на канали от кабелната. Остават 6 - 7 канала, всички други са на честотата на БНТ без антена. При изключване от копчето на телевизора т.е. спиране на захранването и повторното му пускане, всички програми са наред.
Въпроса ми е дали се подава някакъв допълнителен сигнал или напрежение по HDMI кабела който да се отразява на работата на тунера на телевизора? Възможно ли е в новите драивъри да е проблема и начина на разпознаване на устроиствата включени към PC-то да бъгват chipseta на телевизора?
Благодаря предварително!
Препоръчително е телевизора и компа да са включени в един и същ контакт в краен случай фаза.Също така ще ти трябва разделител за кабелната/има писано във форума,потърси/.И не на последно място,не забравяй да изключваш ТВ-то и компа,когато слагаш и вадиш HDMI кабела,че много хора вече плакаха-горят HDMI портовете или по-точно процесора,който ги управлява /също е обсъждано,потърси във форума/.Първоначално публикувано от CEASSARE
Галваничен сепаратор
И какво излезе,само дето по-горе bigtomi ми обиди незаслужено UPS Мустек-а,чакам извинение!Първоначално публикувано от Alexi
Шегувам се разбира се.![]()