Страница 40 от 54 ПърваПърва ... 30383940414250 ... ПоследноПоследно
Резултати от 586 до 600 от общо 802

PANASONIC TH-42PV70P/PV80P - първи впечатления!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Re: PANASONIC TH-42PV70P/PV80P - първи впечатления!

По добре да забранят духалките, калориферите и маслените радиатори както и всички уреди които не са клас А....
    Баси чудят се каква простотия да измислят...

2.  

3. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    За да постигнеш 200 лева сметка от една плазма трябва да имаш 50 инчов модел, който да работи по 8 часа на ден на чисто бял екран с яркост до края.
    Не ми се търси линка където при гледане на филм някой от Пришълците /предимно тъмни сцени/ една 42 инчова плазма е похарчила малко по-малко ток от същия размер ЛСД. Иначе средно наистина плазмите харчат повече ток, но разликата във сметката за година спрямо ЛСД е по-скоро 40-50 лева.
    Това също е притеснително във световен мащаб и точно затова се взимат тези мерки. Тези мерки се отнасят за всички ел. уреди - печки, климатици, бойлери...
    Никъде няма да се вкара закон точно срещу плазмите, а срещу конкумацията на телевизорите като цяло. Ако някой не отговаря плаща висока такса/мито/акциз. От там стоката не се търси толкова и от там не се произвежда.
    46" плазма - 470 Вт. 46" LCD - 240 Вт.. Разлика 230 Вт. Х 8 часа Х 365 дни = 671,6 Квт Х ,18 лв.=120,89 лв в повече.А в много домове работи и над 8 часа.В къщи делнични дни работи около 10 часа а почивни дни около 16 часа т.е. средно 11,7 часа на ден - разлика 178 лв..Мен лично това не ме притеснява, но ако умножиш тази цифра по брой продадени плазми в глобален мащаб може би ще излезе че едина АЕЦ работи само за тази разлика.

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

470 вата е МАКСИМАЛНАТА й мощност. При плазмата консумацията зависи пряко от картината на екрана докато при ЛСД е постоянна.
    Показах ти линк, в който 50 инчовия вариант харчи 300 вата.

5. Тук е от
    Dec 2007

В страницата на Панасоник за TH-46PY85P пише:"Консумация -470 W номинална-387 W".Така че тия 300 вата ми се виждат малко не реални.Не вярвам производителя да завишава тези показатели,напротив по изгодно е да ги занижи.И обърни внимание че пише "консумация" а не" максимална консумация"

6. Тук е от
    Dec 2007

470 вата е МАКСИМАЛНАТА й мощност. При плазмата консумацията зависи пряко от картината на екрана докато при ЛСД е постоянна.
    Показах ти линк, в който 50 инчовия вариант харчи 300 вата.
    Пак според страницата на Панасоник.Виж какво пише за TX-37LZD800F "Консумация: номинална: 200 W Предполагаема действителна употреба: 160 W".Излиза ,че и при LCD консумацията не е постоянна.

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Да, не съм се изразил правилно. Не консумацията е постоянна, а просто не се променя според това, което се гледа на екрана. Поне при повечето модели.
    Посочената консумация е при калибриран екран в режим за нормално гледане по установените стандарти. Не е ясно какво са посочили и какво са мерили Панасоник в документацията си.

Виж по-нагоре в поста на demiro. В интернет има стотици подобни замервания.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2007

Да, не съм се изразил правилно. Не консумацията е постоянна, а просто не се променя според това, което се гледа на екрана. Поне при повечето модели. ...................
    Според мен не си прав.Най много енергия лапа подсветката,а тя е различна във всеки един момент, взависимост от тъмни и светли сцени.За това и при LCD консумацията не е постоянна.А относно консумацията на плазмата, по скоро бих се доверил на призводителя отколкото на тестове правени с UPS Мустек.Не вярвам производителите да завишават тези показатели.По скоро ако имат възможност биха ги занижили.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Подсветката се променя само при определени модели. При повечето си е постоянна и точно това е един от големите проблеми на ЛСД-то. Не че променящата се подсветка им го решава де.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от bigtomi
    Според мен не си прав.Най много енергия лапа подсветката,а тя е различна във всеки един момент, взависимост от тъмни и светли сцени.За това и при LCD консумацията не е постоянна.А относно консумацията на плазмата, по скоро бих се доверил на призводителя отколкото на тестове правени с UPS Мустек.Не вярвам производителите да завишават тези показатели.По скоро ако имат възможност биха ги занижили.
    Погрешно мислиш производителя се застрахова тъй като би имал проблем ако обяви по ниска от действителната консумация... А самата консумация зависи на колко си набичил яркостта и контраста както и какво гледаш (ако гледаш реклами на перилни препарати на режим динамик консумацията ще е висока ако гледаш AVP с нормални настройки консумацията ще е ниска и тн....)

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

твърдението че подсветката на ЛСД ТВ си мени консумацията в зависимост от това какво гледаш е погрешно ... тя свети винаги с избрания от потребителя интензитет и постоянна консумация независимо какво изобразява екрана .. консумацията се мени при пламения ТВ тъй като там няма подсветка ,светят само тия пиксели които участват в изображението .Тия дни ще замеря консумацията на плазмата ми

13. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    Тия дни ще замеря консумацията на плазмата ми
    Това ще е интересно особено ако не те мързи да си поиграеш да премериш при различните режими и с леко променени настройки как се държи....

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Ето един тест за консумация на плазма Panasonic TH-42PV60 проведен в немската измервателна лаборатория AVT.O.P Messetechnik       http://img172.imageshack.us/my.php?image=plasmazj4.jpg          
    Резултата-консумацията на плазмения телевизор е близка до тази на LCD моделите,като при тъмните сцени тя дори е по малка.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от zlobarov
    Това ще е интересно особено ако не те мързи да си поиграеш да премериш при различните режими и с леко променени настройки как се държи....
    така, направих някои замервания и резултата е следния - на режим кино с яркост и контраст под средата консумацията се мени между 60 и 200 вата в зависимост от процента тъмни сцени ,на режим динамик между 150 и 300 вата някъде .. за да вдигне повече консумация е необходимо изображението да е изцяло бяло .Консумацията ми се струва малка ,но като се замислим във всяко изображение има и тъмни пиксели които консумират малко или нищо .Средната консумация при мене излезе около 120 вата гледайки няколко канала от кабелната като някои от тях имат черни ленти отгоре и отдолу.
    Замерването съм го извършил с електронно електромерче на Peacktech ,скоро ще извърша продължително замерване включващо и HD сигнал.

17. Тук е от
    Feb 2004

Здравейте!

Имам PANASONIC TH-42PV80P. В началото ползвах DVI-HDMI кабел за PC P4 2,8 с видео карта ASUS 7300GT. Монитора включен D-SUB - DVI поради липса на втори DVI на видео картата При всяко пускане на телевизора се гасеше монитора въпреки настроиките в менюто на clone с различна резолюция и първиTFT монитора. Винаги засичаше DVI изхода преди D-SUB при пуснат тепевизор. Наложи се малък upgrade на PC-то до Intel Q6600/nVidia 9800 GTX+ 1GB с 2 DVI изхода без да е включен кабела към звуковата карта. Проблема с изключването на монитора беше решен, но се появи нов с губенето на канали от кабелната. Остават 6 - 7 канала, всички други са на честотата на БНТ без антена. При изключване от копчето на телевизора т.е. спиране на захранването и повторното му пускане, всички програми са наред.
    Въпроса ми е дали се подава някакъв допълнителен сигнал или напрежение по HDMI кабела който да се отразява на работата на тунера на телевизора? Възможно ли е в новите драивъри да е проблема и начина на разпознаване на устроиствата включени към PC-то да бъгват chipseta на телевизора?

Благодаря предварително!

18. Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от CEASSARE
    ...Въпроса ми е дали се подава някакъв допълнителен сигнал или напрежение по HDMI кабела който да се отразява на работата на тунера на телевизора? ...
    Препоръчително е телевизора и компа да са включени в един и същ контакт в краен случай фаза.Също така ще ти трябва разделител за кабелната/има писано във форума,потърси/.И не на последно място,не забравяй да изключваш ТВ-то и компа,когато слагаш и вадиш HDMI кабела,че много хора вече плакаха-горят HDMI портовете или по-точно процесора,който ги управлява /също е обсъждано,потърси във форума/.
    Галваничен сепаратор

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    ...Средната консумация при мене излезе около 120 вата гледайки няколко канала от кабелната като някои от тях имат черни ленти отгоре и отдолу.
    Замерването съм го извършил с електронно електромерче на Peacktech ,скоро ще извърша продължително замерване включващо и HD сигнал.
    И какво излезе,само дето по-горе bigtomi ми обиди незаслужено UPS Мустек-а,чакам извинение!
    Шегувам се разбира се.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 40 от 54 ПърваПърва ... 30383940414250 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. PANASONIC CS/CU-RE12JKX-1 първи впечатления, мнения
    От Tyordanov във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 53
    Последно: 07-02-12, 14:36
  2. HiMedia HD600A - първи впечатления
    От stalimirov във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 35
    Последно: 19-10-11, 16:01
  3. Daikin FTXG25E - първи впечатления
    От roussinov във форум Климатици Daikin
    Отговори: 7
    Последно: 14-04-09, 22:56
  4. Кратко представяне на Panasonic TH-37 PV80P
    От mordo във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 25-04-08, 13:09
  5. Gigabyte 7N400 първи впечатления?
    От janko във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 1
    Последно: 15-06-03, 15:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе