Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
501. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

29 5.79%
  • PDP 42"

301 60.08%
  • PDP 46"

33 6.59%
  • PDP 50"

121 24.15%
  • PDP 55"

8 1.60%
  • PDP 65"

4 0.80%
  • PDP 85"

0 0%
  • PDP 103"

5 1.00%
  • PDP 145"

0 0%
  • PDP 152"

0 0%
Страница 81 от 102 ПърваПърва ... 3171798081828391 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,201 до 1,215 от общо 1523
Like Tree14Одобрявам

Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Честито redalex
    Почти на 100% съм сигурен, че не е бил мостра. Техноверигите избягват да излагат бройки от високият клас плазмени телевизори - винаги ги държат в склада. Ако все пак толкова много те тормози този въпрос..
    https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post433912

2.  

3. Тук е от
    May 2010

Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Таймерът беше на 0000000.

Христослав, искам специално да ти благодаря за всичкия труд, който си хвърлил през тези години да пишеш и помагаш на хора като мен тук (а предполагам и не само в този форум).

М/у другото докато се завирах около телевизора в левия край (при изходите за кабелите) леко докоснах металната рамка на телевизора (в горната половина) с буза и ми се стори, че леко ме удари ток....пробвах пак - пак същото.....после пробвах с устни и пак леко ме "опари".
    Я някой да тества дали има същия проблем или само при мен го има.

4. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

След като си го погалил и си го целунал, редното е да стигнеш с него и до края
    Bronxi, redalex, w00x и 1 други харесват това.

5. Тук е от
    May 2010

хехе съгласен съм....само, че са ми малко тесни буксичките му

6. Тук е от
    May 2012
    Живее в
    София

И на мен много би ми се искало да проверя часовете на работа на моя ST50ST но нали всяко влизане в сервизното меню нарушава гаранцията ,чета че почти всеки закупил плазма го прави в крайна сметка така ли е че или няма проблем че нещо им нямам много вяра на тези от техно веригите .Дори се опитаха да ме убедят че е по добре да си купя работил в магазина телевизор ,нямало да се тормозя да го разработвам

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от redalex Виж публикацията
    Таймерът беше на 0000000.

Христослав, искам специално да ти благодаря за всичкия труд, който си хвърлил през тези години да пишеш и помагаш на хора като мен тук (а предполагам и не само в този форум).

М/у другото докато се завирах около телевизора в левия край (при изходите за кабелите) леко докоснах металната рамка на телевизора (в горната половина) с буза и ми се стори, че леко ме удари ток....пробвах пак - пак същото.....после пробвах с устни и пак леко ме "опари".
    Я някой да тества дали има същия проблем или само при мен го има.
    Провери го по рамката и задният капак с един фазомер....

8.  

9. Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Сливен

Question Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Имам питане към всички от форума! От Сливен съм и ползвам цифрова ТВ от Blizoo. Доставчикът постоянно бърника(може би подобрява) нещо, пуска нови канали и спира други примерно. Получава се така че някои канали изчезват от списъка ми, а понякога отиват най-отзад. Поради тази причина ми се налага да пускам автоматичната настройка на каналите, за да хване всички и да се подредят по познатия за мен начин! При въвеждане на страна съм сложил Финландия и ТВ каналите започват от 1000 до 1164, а музикалните от 3000 до 3019. Пробвах и със страна Германия, там каналите започват от 1 нататък , но първи излизат немските и така не ми харесва. Опитвах се да подреждам каналите по мой избор във Фаворити, но след като и от там изчезнаха се отказах. С P42G20E съм, ако не се види в подписа ми. Ще съм безкрайно благодарен ако някой даде съвет какви настройки да променя(ако е възможно) и да се отърва от проблема си! Не мога да сменя доставчика на цифрова ТВ, тъй като изгледа на апартамента ми не позволява това!

10. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от w00x Виж публикацията
    Вчера забелязах нещо на панела на ST50. В десния край има вертикални ленти по самия панел. Можеби са около 20см. Виждат се на сив фон. Като пусна динамичен режим - изчезват. Стават много слабо видими.
    От самото начало ги забелязвах леко, но снощи направо ми се набиха в очите като пуснах Vimeo приложението.

Някъде бях чел в чуждестранен форум, че обсъждаха някакви "ленти" в дясно, но не съм сигурен дали става въпрос за същото. Идеята ми е дали и някой друг ги има, дали е дефект на модела или на моя телевизор. Защото ако е на моята бройка, направо ще ги викам да си го гледат и да си го прибират. А то това няма как да се оправи, та май ще трябва да ми дават нов направо.
    Ето ги и снимките на проблема ми.

https://www.dropbox.com/s/dj8okz0727ll5l7/P1070196.JPG
    https://www.dropbox.com/s/23h2gf44yw2a98k/P1070199.JPG

А дали мога да пиша на Панасоник директно, за да ги питам дали това е дефект на екрана или производствен дефект? Доста е дразнещо на моменти.
    И жуженето при светли сцени се чува без проблем. Дори и при пуснат звук от soundbar-а, който купих. При тиха сцена, разбира се.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

redalex, подозирам, че не ти е заземен контакта, в който включваш телевизора. Виж, поправи го (може да използваш нулата като земя), за да нямаш евентуално ядове с входовете на телевизора.

maristam, и аз използвам 42G20 от почти 2 години и имах подобен проблем с местния кабелен оператор (става дума за Русе - кабелна телевизия Делта). Все ръчкаха каналите и е напълно нормално да ти изчезват от "любими", след като изчезнат или си променят мястото в общия списък с канали. Накрая минах на вариант външен тунер (Булсат). Не е кой знае какво цвете, но в сравнение е значително по-добре, особено със стандартния им приемник. Избора си е изцяло твой.

w00x, имам известни съмнения, че ще бъде уважен гаранционно проблема ти (все пак не е нито отлепен дешифратор, нито прилича на прогорено), но нищо не ти пречи да опиташ. Жуженето е малко или много на късмет, но в общия случай винаги го има, в различна степен. Който ти каже, че има плазма без жужуне - лъже. Причините hristoslav2 ги е цитирал от мен в началото на темата за плазмите. Успех.

12. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от kirretto Виж публикацията
    w00x, имам известни съмнения, че ще бъде уважен гаранционно проблема ти (все пак не е нито отлепен дешифратор, нито прилича на прогорено), но нищо не ти пречи да опиташ. Жуженето е малко или много на късмет, но в общия случай винаги го има, в различна степен. Който ти каже, че има плазма без жужуне - лъже. Причините hristoslav2 ги е цитирал от мен в началото на темата за плазмите. Успех.
    Защо да не бъде уважен гаранционно? Не е прогорено в никакъв случай. Това си е дефект на панела. Там си е от самото начало. Просто не знам дали го има при всички телевизори от серията или е само при моя.

13. Тук е от
    May 2012
    Живее в
    София

Да ви попитам пак по повод влизането в сервизното меню за преглед на заработените часове,проблем ли е за гаранцията или не и ако е има ли начин да се провери без да се нарушава гаранцията.Честно казано не ми се рискува ако така ще му отпадне гаранцията

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Стара Загора

Здравейте на всички ! Нов съм във вашия форум и имам няколко въпроса. Прочетох последните 10 и първите 2-3 страници,но не намерих отговор на въпросите си.Ще ви пресъздам ситуацията и съм сигурен,че ще ми помогнете.Първата си плазма Панасоник 42 инч.купих през 2005 г. - 4300 лв.Модел-нямам спомен.Работи 20 мес.и хоп една черта /1 мм./ вертикална от ляво на дисплея -изгорели пиксели ! В сервиза казаха няма оправия и от ТМ ми дадоха нова пак 42 инча,дори и по нов модел,без да доплащам.До тук добре,но след около година и 3-4 мес.на новата изгоряха в края от дясно 5 см./няма грешка 5 сантиметра/широчина пикселите и стана голяма вертикална черна лента.Много дразнещо,но какво да се прави,като гаранцията и беше свършила,защото продължи само оставащите 4 мес.от първата плазма ! Толкова пара се е давало-ще гледаме.Мина още 1 год.и хоп и от ляво същото се получи.Викам си идеално,сега поне е симетрично....и от 42 стана на 38 инча. И така още 7-8 мес.и започна в централната част да се появяват черни петна и стана невъзможно да се гледа.Като дръпнах чертата ,излезе,че за 5 г.съм давал по 860 лв.на год. за да гледам плазма !?!? Пратих я на тавана,жал ми е да я хвърля,струва колкото една кола.Януари 2011 г.отивам този път в ТП и понеже 90% от техниката у дома е Панасоник искам пак плазма от тази марка-ТХ-Р50G20Е -2000 лв. 50 инча.Бях се напатил от тази марка,но гаранцията от 5 г.ме успокои. И така до преди няколко дена се започна отново.Ту в ляво,ту в дясно се пускат по 1-2 черти вертикално/един ред-1 мм./стоят 3-4 дни и пак изчезват.Как да го сваля от стената и да го занеса на сервиз,като не е постоянно ? За предварителните 200 часа разработка сега чета за пръв път.Гледам го на Динамичен режим,настройки като цвят,контраст и светлина,може и да са надути малко.Иначе картината е перфектна,а на HD да не говорим.На" Близу "съм с цифров тунер. Моите съмнения са,че от 2005 г.съм на газ /парно/и често жената зимно време суши в стаята на радиаторите дрехи-ВЛАГА !?!? Другото ми съмнение е,че край плазмата на 30-40 см.са разположени тонколоните и субуфера на домашното кино - МАГНИТНО ПОЛЕ !?!? Моля помагайте и давайте съвети ! И каква е тази бяла лента и как се пуща за премахване на остатъчните иконки ? Благодаря на всички предварително !!!

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

МИК66
    Имам пренебрежително малки познания в тази област...но мога да ти дам следният коментар.
    При първият имаш разлепен контакт на дешифратора, на вторият телевизор явно се е разлепил цял дешифратор, а на третият пак има разлепен контакт но поради загряването и последвалото температурно разширение пак дава котакт и вертикалната ивица изчезва...
    Доколкото знам, дешифраторите са залепени с контактна лента и термосиликон, който с течение на времето се спича и втвърдява...следва разлепяне.

Хммм - вторият ти телевизор би трябвало да бъде с пълна гаранция, а не продължение гаранцията на предходният...

Гледаш в Динамичен режим??? човече имаш проблем със зрението. Спри го и мини на THX!

За влагата в помещението не мога да коментирам - има изисквания в какви граници трябва да бъде / виж си книжката със спесификациите.

Според мен 30-40 см.растояние до тонколоните и субуфера на домашното кино - е нормално. проблем бибило ако бяха на 10 см. разстояние.

За бялата лента-
    Защитата от прогаряне PIXEL ORBITER се появява като опция, само като си пуснеш сигнал от други източници през HDMI.
    През DLNA и USB няма такава опция в настройките.

Свали телевизора от стената и го занеси в сервиза !

17. Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Panasonic - сортиране на каналите от телевизора на компютъра
    http://www.ullrich.es/job/service-me...ung-sat-am-pc/
    За тая програма трябва ли задължително тв-то да има DVB-S тунер?Пробвах аз на 42U30 ама като заредя файла в програмата и не ми излизат каналите

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от spokoen Виж публикацията
    За тая програма трябва ли задължително тв-то да има DVB-S тунер?Пробвах аз на 42U30 ама като заредя файла в програмата и не ми излизат каналите
    Да - то си е написано на сайта
    В дясно на страницата, има колонка със съдържанието за отделните марки.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 81 от 102 ПърваПърва ... 3171798081828391 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе