Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
501. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

29 5.79%
  • PDP 42"

301 60.08%
  • PDP 46"

33 6.59%
  • PDP 50"

121 24.15%
  • PDP 55"

8 1.60%
  • PDP 65"

4 0.80%
  • PDP 85"

0 0%
  • PDP 103"

5 1.00%
  • PDP 145"

0 0%
  • PDP 152"

0 0%
Страница 82 от 102 ПърваПърва ... 3272808182838492 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,216 до 1,230 от общо 1523
Like Tree14Одобрявам

Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Здравейте,
    Пред дилема съм:
    TX-P50VT50 или TX-P50GT50, т.е. струва ли си човек да заплати повече за TX-P50VT50 или разликите са малки и несъществени и може да се спести някой лев, чрез закупуване на GT серия?

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Мен ако питаш - където 2800, там и 3300. Или с други думи - ако е гарга, да е рошава.
    Иначе този месец най-изгодно е 50ST50. Моментът за GT беше предната промоция.

4. Тук е от
    May 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от SmoHund Виж публикацията
    Здравейте,
    Пред дилема съм:
    TX-P50VT50 или TX-P50GT50, т.е. струва ли си човек да заплати повече за TX-P50VT50 или разликите са малки и несъществени и може да се спести някой лев, чрез закупуване на GT серия?
    Ако ще ползваш 3D то тогава разликата е 180 лв. ,тъй като 50VT50 върви с 2 бр. очила за по 159 лв. в такъв случай аз не бих се чудил в предвид по-хубавия дизайн(според мен ) на VT.А иначе като разлики ето Products -Compare Products -Panasonic UK & Ireland
    ,накратко последната генерация филтър Infinite Black Ultra като и режим картина в картината малко по добър контраст както и второ дистанционно удобно при използване на смарт функциите на телевизора и като цяло най-високо оцененият телевизор за 2012.

5. Тук е от
    Oct 2012

Re: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Вчера си взех плазма 42ST50. Искам да попитам за разработването:
    Промених настройките, както е написано на първа страница:
    Настройки за първите 200 часа
    Режим на картината - намалени наполовина яркост и контраст !!!!
    Режим - Profesional1 /в режим ТНХ е невъзможно да промените параметъра на Pixel Orbiter функцията - стои си Auto/
    Аспект на картината - Auto
    16:9 сканиране - изключено / ако имате черни ленти отстрани го включете
    Еко режим - изключен
    P-NR - изключен /излишно е да пускате филтъра за шум P-NR на цифров сигнал. Единственото, което прави е да замазва и без това замазания образ.
    Жив цвят - изключен.
    Рязкост < 5
    Настройки - други настройки - Intelligent Frame Creation - изключен /не ви трябва - картината става като телеспектакъл/.
    Не пипайте нищо друго в настройките-само ще влошите картината !!
    /по време на тези 200 часа видеопанела бавно повишава яркоста си/

Свалих си и от интернет пакет със снимки които се пускат на слайдшоу за първите 100-200 часа.

Въпроса ми е следния:
    Ако през деня пускам снимките да се въртят, а вечер гледам телевия това проблем ли ще е ?
    Трябва ли въобще да се пускат снимките да се въртят през деня ?
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 02-11-12 в 16:25.

6. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Отговор: Re: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Цитат Първоначално публикувано от chetonet Виж публикацията
    Вчера си взех плазма 42ST50. Искам да попитам за разработването:
    Промених настройките, както е написано на първа страница:
    Настройки за първите 200 часа
    Режим на картината - намалени наполовина яркост и контраст !!!!
    Режим - Profesional1 /в режим ТНХ е невъзможно да промените параметъра на Pixel Orbiter функцията - стои си Auto/
    Аспект на картината - Auto
    16:9 сканиране - изключено / ако имате черни ленти отстрани го включете
    Еко режим - изключен
    P-NR - изключен /излишно е да пускате филтъра за шум P-NR на цифров сигнал. Единственото, което прави е да замазва и без това замазания образ.
    Жив цвят - изключен.
    Рязкост < 5
    Настройки - други настройки - Intelligent Frame Creation - изключен /не ви трябва - картината става като телеспектакъл/.
    Не пипайте нищо друго в настройките-само ще влошите картината !!
    /по време на тези 200 часа видеопанела повишава яркоста си/
    Свалих си и от интернет пакет със снимки които се пускат на слайдшоу за първите 100-200 часа.

Въпроса ми е следния:
    Ако през деня пускам снимките да се въртят, а вечер гледам телевия това проблем ли ще е ?
    Трябва ли въобще да се пускат снимките да се въртят през деня ?

Със здраве да си го ползваш и да му се радваш.

Слайдовете, които си свалил са направени с цел еднакво износване на целия панел, за да може после да се калибрира правилно.
    Аз първите дни го въртях по цял с едно демо клипче на Панасоник, без да знам за тия слайдове. Като си бях вкъщи си гледах филми и телевизия.
    Докато се усетя, вече беше на 400 часа.

После сложих калибрираните настройки за цветовете от някакъв сайт. Свалих си едно безплатно DVD за калибрация и си настроих яркостта и контраста.

От тогава не съм го пипал и съм много доволен от картината (като изключим досадния бандинг на места, но аз съм му свикнал, защото всеки дисплей, който съм притежавал - го има (монитор, телефон)).
    Само ако гледам през деня, си вдигам GAMMA-та от 2.4 на 2.0.

---------------------

Може ли някой със ST50 да пусне VIMEO приложението и да погледне дали има същите черти като тези, които съм показал на снимките по-горе? Искам да го върна в магазина, ако е дефект на панела. Не съм дал малко пари, за да се примирявам с подобни работи. Така и така ми е тръгнало тая седмица да връщам дефектирали стоки.

7. Тук е от
    May 2012
    Живее в
    София

Отговор: Re: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Цитат Първоначално публикувано от w00x Виж публикацията
    Със здраве да си го ползваш и да му се радваш.

Слайдовете, които си свалил са направени с цел еднакво износване на целия панел, за да може после да се калибрира правилно.
    Аз първите дни го въртях по цял с едно демо клипче на Панасоник, без да знам за тия слайдове. Като си бях вкъщи си гледах филми и телевизия.
    Докато се усетя, вече беше на 400 часа.

После сложих калибрираните настройки за цветовете от някакъв сайт. Свалих си едно безплатно DVD за калибрация и си настроих яркостта и контраста.

От тогава не съм го пипал и съм много доволен от картината (като изключим досадния бандинг на места, но аз съм му свикнал, защото всеки дисплей, който съм притежавал - го има (монитор, телефон)).
    Само ако гледам през деня, си вдигам GAMMA-та от 2.4 на 2.0.

---------------------

Може ли някой със ST50 да пусне VIMEO приложението и да погледне дали има същите черти като тези, които съм показал на снимките по-горе? Искам да го върна в магазина, ако е дефект на панела. Не съм дал малко пари, за да се примирявам с подобни работи. Така и така ми е тръгнало тая седмица да връщам дефектирали стоки.
    Привет колега и аз съм с 50ST50 чел съм твоите постове и днес сутрин направих експеримента с VIMEO приложението, вярно че бързах за работа но за 5-те минути които отделих не видях нищо подобно от всякакъв ъгъл и разстояние,мисля довечера да му отделя повече внимание ,ако правилно съм те разбрал това което наблюдаваш се вижда при зареждане на приложението на сивият екран.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2012

Мерси
    И аз съм чел постовете за ивиците и снощи се загледах при тъмно сив фон, не е Vimeo, качвам 2 снимки, едната е по-светла, другата е тъмно сиво.
    Там в дясната част ми се виждта едни кусури, ако може да кажете дали е проблемна матрица или ?:
    DSC01647.jpgDSC01648.jpg

Четох и в друг форум, че и там се оплакват от такива линии, и в GT серията се наблюдават. Ако открия линка ще го пратя.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Стара Загора

hristoslav2

Благодаря за вниманието ! По принцип е така: смененият нов телевизор продължава оставащите месеци от гаранцията на предходния до изтичането и !!!Пробвах да гледам на режим ТНХ /бледо,сиво,пусто/ децата и жената изреваха,което ще рече,че съм добре със зрението.Явно трябва да се направят и допълнителни настройки. Затова гледам Динамичен режим и картината е супер.Както казва жената,щом са го сложели като опция,за какво е ако не за гледане.....Щом ни харесва картината,какъв е проблема ?!?! По-голяма ел.консумация или какво? За калибрирани настройки за цветове - сега чувам.Ами то човек може ли да разбира от всичко!Пет години се уча от форумите да си настроя газовия котел и радиаторите да работят оптимално и икономично,сега почвам и плазмата,макар,че първия ''Самсунг''го купих 2003 г.за 6 бона,но това е друга тема...Ясно е,че ще го свалям,но не знам дали се отстранява този дефект или пак нов?!? Ще гледам да се задържи поне една седмица и тогава.Иначе,ако го занеса в сервиза и там не я покаже тази черта...остава хамалогията и пак нищо.Май ще изневерявам на марката,как може всичките дефектни ...и все на мен да се падат в Ст.Загора. Може причината да е в мен,но не знам каква е !
    Този пост е редактиран от МИК66; 02-11-12 в 13:27.

11. Тук е от
    Oct 2012

Тука пише за вертикалните линии:
    Official Panasonic ST50 Series Discussion Thread [No Street Price Talk]

Ще го ползвам вечер като телевизор(с натройките от първа страница), през деня ще пускам слайдовете.
    Надявам се това да не е проблем.
    За цещо друго трябва ли да внимавам през първите седмица-две от експлоатацията ? Мерси още веднъж

Ако се окаже при мен проблем с ивици, дали мога да го сменя от магазина в рамките на първите 3 дни ?

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

МИК66, предполагам че имаш у дома някакъв фотоапарат.
    Снимай /без светкавица/ жената и децата и зареди снимката в телевизора си. Сравни ги как се виждат пред очите ти и на режим Динамичен. Ако все още ти харесва какво виждаш значи проблема наистина е в теб.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от МИК66 Виж публикацията
    Затова гледам Динамичен режим и картината е супер.Както казва жената,щом са го сложели като опция,за какво е ако не за гледане.....Щом ни харесва картината,какъв е проблема ?!?! По-голяма ел.консумация или какво?
    Ами скоро ще си имаш колекция от тв лога.
    Този пост е редактиран от pilot; 02-11-12 в 14:21.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от nikk2007 Виж публикацията
    Привет колега и аз съм с 50ST50 чел съм твоите постове и днес сутрин направих експеримента с VIMEO приложението, вярно че бързах за работа но за 5-те минути които отделих не видях нищо подобно от всякакъв ъгъл и разстояние,мисля довечера да му отделя повече внимание ,ако правилно съм те разбрал това което наблюдаваш се вижда при зареждане на приложението на сивият екран.
    Цитат Първоначално публикувано от chetonet Виж публикацията
    Мерси
    И аз съм чел постовете за ивиците и снощи се загледах при тъмно сив фон, не е Vimeo, качвам 2 снимки, едната е по-светла, другата е тъмно сиво.
    Там в дясната част ми се виждта едни кусури, ако може да кажете дали е проблемна матрица или ?:

Четох и в друг форум, че и там се оплакват от такива линии, и в GT серията се наблюдават. Ако открия линка ще го пратя.
    Благодаря и на двамата. За по-лесно, ще направя един JPG утре. На по-тъмно сиво се вижда по-слабо.

chetonet, мисля, че дефекта се наблюдава и при теб в дясно на екрана.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Стара Загора

Цитат Първоначално публикувано от pilot Виж публикацията
    Ами скоро ще си имаш колекция от тв лога.
    По принцип нямам отпечатани тв лога,а януари 2013 става на 2 год.Не мисля,че някой от семейството ми е съблюдавал някакви правила и норми,но е факт ! Децата гледат по 3 часа ''Дисней чанел''и играят по 3 часа Фифа-2012 на PS3 и всичко е ок!!! Става ми интересно за тези разработвания по 200 часа!?! На мен в ТП,защо не ме предупредиха Все пак техниката е напреднала..мисля! Преди няколко години си купувам нов автомобил и питам нещо да го пазя,разработвам до 10 000 км.,а те се смеят и ми викат: Той е разработен в завода,това да ни ти е ''Лада'',карай не бой се......Че така !!! Твърде много треперим за материалните неща,а живота си върви... lazarus18, когато разглеждам снимки,минавам на друг режим,защото наистина цветовете са засилени и нереални,но на ТV си е супер картината на Динамичен ! Утре ще си поиграя и с други режими,контраст,яркост и т.н. Проблема ми са тези вертикални черти,а те явно не са от режим Динамичен.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

МИК66, аз не знам защо като гледаш снимки търсиш по-реални до заснетото настройки, а при филми и телевизия не.
    Това че в ТП не са ти казали нещо не изначава нищо. Най-вероятно човека, който ти го е продал допреди 2 дена е продавал хладилници. Не че въпросното разработване е задължително де. Хубаво е, че не си направил някоя беля.

ПП. Новите коли все още имат период на разработване.

18. Тук е от
    Oct 2012

Няма за какво И аз благодаря за съдействията на всички колеги. Все пак това се отнася за всеки притежател на ST плазма, в частност и за мен.

Накратко за проблема: вертикални ивица/и, които се забелязват на тъмен фон, тъмно сиво, не черен фон, там не го забелязвам.
    При осветена стая, дневна светлина или пусната лампа, проблема трудно се забелязва. Най-добре се вижда при изгасени лампи вечер.
    В 99% от случаите за които четох "дефекта" го има (ако въобще го има) в дясната част на дисплея.

През последния час четох доста информация по въпроса за вертикалните линии, основно в линка към форума по-горе.
    Тъй като форума е за ST серията, повечето оплаквания са от притежатели на тази серия, размера на дисплея няма значение.
    За проблема са писали и притежатели на UT, GT и VT сериите плазми отново с различен диагонал на дисплея.
    Т.е. като заключение от прочетеното мога да заключа, че този "дефект" го има при повечете серии от тази година,2012, и че не е свързан с големината на дисплея.
    Възможно е да е в определена партида проблема или за даденоа локация, но е много малко вероятно, защото притежателите са закупували плазмите в различно време от различни страни.

По-вероятно е проблема е да е свързан с начина по който се сглобяват плазмите, или да е свързано с филтрите(по-малко вероятно, в различните серии филтрите са различни).
    Тази година плазмите са доста по-тънки в сравнение с миналогодишните и може при сглобяването да има специфика, която да го поражда.

Ако плазмата бъде подновена, няма гаранция, че следващата няма да го има проблема или че няма да има повече ивици.

Лично аз за момента ще изчакам да се разработи плазмата и ще го погледна пак да видя дали има разлика.

Нека колкото може повече хора, ако Ви се занимава, разбира се, да хвърлете едно око и да кажете дали наблюдавате "дефекта" Мерси

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 82 от 102 ПърваПърва ... 3272808182838492 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе