Можеше преди да го монтираш да смениш лагерите на двата мотора и да притегнеш всички болтови връзки. Това щеше доста да подобри нещата. Аз така направих на моето Нео, когато го местих от хола в кухнята. Плюс пълно измиване и боядисване. Като знам, че компресорът е Тошиба, очаквам още дълго време да ми служи.
Той си беше монтиран...Ще се сваля всичко ,за пълна профилактика и дозатягане.
Май си купил жилище с бонус елитен климатик, пък се правиш на беден! Ей, много сте хитри!![]()
Някой може ли да ми каже малко повече за този климатик ARIELLI AAC-12CHXA21-I.Гледам,че ще е на промоция в метро за 500лв.
Какво ще кажете за Мидеа Fairwind Midea MS12FU-12HRDN1 за 800 лв с монтажа или Мидеа Mission II MIDEA MB-09N8D6 за около 900 лв??? Струват ли си за отопление в Бургас на сравнително топла стая и можете ли да предложите нещо по-добро в този ценови клас- AUX, Hisense, Neo, Sang???
Стаята е топъл хол 17,5 кв.м. Нямам претенции да е тих, просто да топли без проблеми при -7-8 градуса! И разбира се да е възможно по-икономичен!
Mission II , много тих и топлещ климатик с COP 4.5 . Размразява само при нужда и не си вдига минимума при отрицателни температури .
Отворен съм за всякакви предложения, но просто трябва да е обосновано! Клими втора употреба има и в Бургас, но не съм убеден че фирмата, която ги продава знае какво е качествено обслужване!
И аз имам познат с Мидейка,около 1000 с монтажа,вече две години често вечер съм в тях зиме и лете и мога да кажа че съм приятно изненадан от климатичето. Удивително добре се справя зимата,ако въобще могат да се нарекат зими последните две. Моя приятел е фен на Мидея и до сега само такива си е купувал
С капилярка е , но последните модели са с 12 скорости на вентилатора на външното тяло което минимизира липсата на EEV . Може да се спори кое е по добре EEV и 1 или максимум 2 скорости на вентилатора на външното тяло или капилярка и 12 скорости на външното . Имам Панасоник с капилярка с 2 скорости и работи идеално , става въпрос за DKE , а какво остава за 12 .
От Мидеите май само Oasis Plus е с EEV , но не го внасят у нас . Обаче той не е в ниския ценови клас .
Ultimate Comfort май е топ моделът им за БГ и не е чак толкова евтин. Странно ще е и ако него са го орязали.