Страница 6 от 22 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 319
Like Tree84Одобрявам

Климатици от ниския ценови клас

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. see
    see е офлайн

Тук е от
    Dec 2006

Re: Климатици от ниския ценови клас

Цитат Първоначално публикувано от Pancho
    От инверторните Осаки през миналата зима на 10 работеха 3 повечето офиси на Еко-клима сега не ги продават за да не се излагат.Твърдят че ги нямали на склад.Това е вътрешна информация от сигурен човек.Твоя приятел просто може да е попаднал на една от 3-те работещи, но теб този късмет може и да не те споходи.Ако ще е Осака си вземи конвенционален модел, те поне са изпитани.Елит стават- мой приятел пък твърди че трета година му работи много добре.
    Мидеите са шумни но гарантирано топлят.Избора си е твой, много е трудно да с е даде съвет за ниския ценови клас.
    Успех с избора.
    Цитат Първоначално публикувано от Pancho
    От инверторните Осаки през миналата зима на 10 работеха 3 повечето офиси на Еко-клима сега не ги продават за да не се излагат.Твърдят че ги нямали на склад.Това е вътрешна информация от сигурен човек.Твоя приятел просто може да е попаднал на една от 3-те работещи, но теб този късмет може и да не те споходи.Ако ще е Осака си вземи конвенционален модел, те поне са изпитани.Елит стават- мой приятел пък твърди че трета година му работи много добре.
    Мидеите са шумни но гарантирано топлят.Избора си е твой, много е трудно да с е даде съвет за ниския ценови клас.
    Успех с избора.
    Инверторните "Осака" въобще не се продават в райони със слабо електричество поради скъпата им електроника и гаранционните условия.Иначе са възможно най тихите като машини и изключително надежни при екстремни температури.Лично аз не намирам разлика в инверторите на GENERAL и "Осака", а и подръжката на вторите е по надеждна.Избора е изцяло в купувача, но климатиците с евро фреони са по шумни.Конверторния издържа на относително на по висока външна температура при определени условия.Инверторния е съответно по надежден и по икономичен.Очаквай качаството според парите и се надявам да не попаднеш на анадолски сглобки.....

2.  

3. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

see,човече,абе ти вярваш ли си на това,дето си го писал ???Кои са "възможно най-тихите" и "изключително надеждни" при "екстремни температури"??Не ме карай да се смея,щото ако НЕБЕЗИЗВЕСТНАТА марка "ОСАКА" ако е най-надеждния и тих климатик ,издържащ при екстремни условия ...начи ШАРП,МИЦУБИШИ<ТОШИБА<ДАЙКИН и т.н. са боклуци,а?Затова повече от половината ОСАКИ в моя град служат само за да гонят гаргите от струята на външното тяло и да карат собствениците им да плащат повече вода ,поради надеждната им работа,особено зимно време,при което следва че доста трябва да Ви засърбяват задниците ,щото хората са много "доволни" и Ви псуватТва,че пише "Japan technology"за непознатите с материята явлението ОСАКА е значимо,обаче за запознатите с материята ...ти как мислишАйде,нищо лично,ама тва твоето са евтини рекламки тука,при все -това,е тук,в тоя форум,хората не папат доматите с коловетеДруг е въпроса,че има много хора/за съжаление/,които биват мамени относно показателите на това явление/Осака/,че хората са бедни и нямат финансовата възможност да си купят по-добри машини.Ако бяхме всичките средна или висока класа ...Вие,дето продавате тия боклуци досега да сте заприличали на мощите на Свети Иван Рилски!see,не всички сме баламурници,особено тук,в тоя форум.Оня ден като видях на една Осака надписа /наклонен шрифт/INVERTER,си се смях самичък на улицата.Айде със здраве и ...нищо лично!

4. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

А какво ще кажете за конвеционалните Панасоници,гледам имат добри цени по хипермаркетите.Топлят ли ми е мисълта?Аз имам един конвеционален китайски с компресор Хитачи който ми топли хола втора зима като като паднат температурите под -12-13 градуса го усещам вече че му е студено и помагам с парното.Предстои ми и за спалнята да взема един.Стаята е около 14-15 квадрата с две външни стени,вътрешна изолация(Депрон) и хубава алуминиева дограма на 19 етаж в блок пълзящ кофраж.Климатика ще топли там вечер преди лягане,нямам намерение да спя на него.Някой от моделите на Панасоник от 500-650 лева ще свърши ли работа?

5. see
    see е офлайн

Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от gomor
    see,човече,абе ти вярваш ли си на това,дето си го писал ???Кои са "възможно най-тихите" и "изключително надеждни" при "екстремни температури"??Не ме карай да се смея,щото ако НЕБЕЗИЗВЕСТНАТА марка "ОСАКА" ако е най-надеждния и тих климатик ,издържащ при екстремни условия ...начи ШАРП,МИЦУБИШИ<ТОШИБА<ДАЙКИН и т.н. са боклуци,а?Затова повече от половината ОСАКИ в моя град служат само за да гонят гаргите от струята на външното тяло и да карат собствениците им да плащат повече вода ,поради надеждната им работа,особено зимно време,при което следва че доста трябва да Ви засърбяват задниците ,щото хората са много "доволни" и Ви псуватТва,че пише "Japan technology"за непознатите с материята явлението ОСАКА е значимо,обаче за запознатите с материята ...ти как мислишАйде,нищо лично,ама тва твоето са евтини рекламки тука,при все -това,е тук,в тоя форум,хората не папат доматите с коловетеДруг е въпроса,че има много хора/за съжаление/,които биват мамени относно показателите на това явление/Осака/,че хората са бедни и нямат финансовата възможност да си купят по-добри машини.Ако бяхме всичките средна или висока класа ...Вие,дето продавате тия боклуци досега да сте заприличали на мощите на Свети Иван Рилски!see,не всички сме баламурници,особено тук,в тоя форум.Оня ден като видях на една Осака надписа /наклонен шрифт/INVERTER,си се смях самичък на улицата.Айде със здраве и ...нищо лично!
    Щом си имаш парите си ги давай за каквото искаш!Хората не са никак глупави и сами си знаят дали биват лъгани или не!Ако разполагаш с толкова средства си вземи централен климатик за цялата сграда само който ще ти икономиса себестойноста си чак за пенсията на потомството ти!Дотога ще мине доста време и ще са излезли около 50 поколения климатична техника.Ако имаш толкова вземи си.... "Бентли" и го карай такси!И понеже то е скъпо и никога, никъде няма да му се налага ремонт ще се състезаваш с него на Париж-Дакар и пак за внуците после.... Не ме интересува и кой , къде са го псували във вашия град.Повечето хора си купуват отново "Осака" и щом така решават значи разсъждават.

6. Тук е от
    Oct 2005

За всички HOMOR-оиди и др. подобни: ОСАКА е търговско име за България /като НЕО и Елит/. Климатиците са китайски на концерна HUALING, който е 3-ти по големина в Китай. Даже МИДЕЯ имат 10% дял в него, тъй че спора ОСАКА или Мидея според мен е безсмислен. Ето ви линка: http://www.hualing.com/en/about/index.php
    И понеже имат лицензионно споразумение с Митсубиши Електрик пише Джапан технолоджи. Ей говна:
    To start from a high point and carve out its cause by building name brands, Guangzhou Hualing Air Conditioning Equipment Co.Ltd. invested a total value of 30 million US dollar in the complete introduction of the technology,equipment and managerial approach from Japanese Mitsubishi Electric,whih an annual production ability of 1.2 million sets

7. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

see,няма смисъл да споря с теб,щото явно си по-инат и от шопите...темата за Осака за мен е безинтересна и я приключвам!Ти,ако имаш време и нерви да се разправяш с техници -аз нямам!Хората разсъждават по цените,не по качеството!По-добре да дам на един път 1500 лева,отколкото през 3 години по 500-600лева!jbmmm,не съм "ХОМОР-оид",човече и я по-леко с тона и иронията!Тва с Осаката и другите тем подобни боклуци не ме интересува,ама въобще!Мой проблем си е кога ще ги изплатя и каква кола ще карам/see/.Всички дистрибуторчета на тия марки като Осака и Краун да речем...са дървени философи като теб/see/.Ако се проведе проучване относно качеството на изделието Осака...плаче майката,така че аре да не ти обяснявам от Еко-клима от моя град кви клими искаха да ми пробутат за стая 20 квадрата на мощната фирма Осака,как са били НИСКОТЕМПЕРАТУРНИ и замръзват на минус 7 градуса и почва поливане с кофи и сешоари!Така че тия глупости ги бръщолеви на некой друг,баце.Аре чао!

8.  

9. see
    see е офлайн

Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от gomor
    see,няма смисъл да споря с теб,щото явно си по-инат и от шопите...темата за Осака за мен е безинтересна и я приключвам!Ти,ако имаш време и нерви да се разправяш с техници -аз нямам!Хората разсъждават по цените,не по качеството!По-добре да дам на един път 1500 лева,отколкото през 3 години по 500-600лева!jbmmm,не съм "ХОМОР-оид",човече и я по-леко с тона и иронията!Тва с Осаката и другите тем подобни боклуци не ме интересува,ама въобще!Мой проблем си е кога ще ги изплатя и каква кола ще карам/see/.Всички дистрибуторчета на тия марки като Осака и Краун да речем...са дървени философи като теб/see/.Ако се проведе проучване относно качеството на изделието Осака...плаче майката,така че аре да не ти обяснявам от Еко-клима от моя град кви клими искаха да ми пробутат за стая 20 квадрата на мощната фирма Осака,как са били НИСКОТЕМПЕРАТУРНИ и замръзват на минус 7 градуса и почва поливане с кофи и сешоари!Така че тия глупости ги бръщолеви на некой друг,баце.Аре чао!
    Ами дай си ако искаш и 50 000 лева дай и пак ще му дойде времето за техници това искам да ти намекна) Особено ако нацелиш някой анадолски образец ще търсиш на кой бог да се молиш за него.Хич и не ми ги разправяй тези за замръзваници на минус 7 на климатици с двойна пита и сензорно управление!Усещаш ли от къде е дървенията в изказванията?И по каква причина може да замръзне един климатик в ТВОЯ град?Имате висока степен на влажност, чести токови удари, амортизация в следствие работа при отворени врати и/или прозорци, течащи улуци върху изпарителя, незадействане на допълнителните защити, задклиматичното устройство?Смятам че проблема идва именно от последния фактор и той е съществен за нормалната експлоатация на всеки един уред в нормално домакинство.Бацо , интересно ми е да чуя какъв е този ТВОЙ град който така определяш и се изказваш толкова мащабно по него!И ми посочи един климатик "Осака"който не се изключва вечер (защото уж се пестяло) и да замръзне на минус 7! Такива глупости като твойте може да ги мислите само ти и комютъра от седморката на Блейк.Ае бацка отивай си гледай прескъпите и безукорни машини и разказвай в зоо-магазина да има кой да ти се съгласява!

//mod edit Lupus
    Не превръщайте спора в лична разправия!

10. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Баце see,нема да изпадам в полемика с тебе,щото такива като теб сумати мангизи напрайхте с париците на хорицата,относно това ,кога ще му дойде времето...бас държа че моите машинки ще издържат доста повечко от НЕБЕЗИЗВЕСТНАТА БУРГАСКА МАРКА ОСАКА,издялана от татко Карло в некой гараж,анадолски образец ...надали,нема да си прая реклама на марката,дето я имам/2бр./,за замръзваниците ,тия ,дето не замръзват ги приказвай на бабите дето немат интернет,чести токови удари има в София в крайните квартали,ама не и тук,почти нема човек,дето да не отваря да си стопля друго помещение с един климатик,така че моите клими и на тоя режим са работили,ма не поддават,така че задклиматичното устройство си е много добре тоз факторГлупостите и бръщолявките ,пак казвам,ги говорите Вие от Еко-клима и тем подобните "майсторчета".И,БАЦКА,аз моите машинки не си ги гледам,ами те си ме топлят и ще ме топлят повечко от фактора ОСАКА,защото хората предпочиътат да си купят японка втора употреба ,отколкото brand new ОСАКА,експлоатационния период на японката секънд хенд е по-големичка,така че БАЦКО ОСАКА ЗАГИВА,А ДЖОБЧЕТАТА ВИ СЕ ПОИЗПРАЗВАТ,затва крещиш тука като обезумял.Никой,повтарям ти,никой вече не е будала да си дава парите на вятъра.А за сензорното управление и двойната пита...краднато е от некъде,на хората,които искат да си купят колонен климатик ОСАКА,само да кажа да си пият хаповете за кръвно,щото тва говедо кат го включиш ,имаш чувството че руснак стреля с "Катюша"!Първо получаваш мозъчен удар,после ,ако оживееш след тоя топовен гръм се наакваш.Бегай в Сибир,бацко ,си продаваш двойните пити и сензорите!Иначе...за всеки влак си има пътници,и дай ,Боже,пътниците слязат от влака Осака и се качат на друг влак,да речем от Мидеа и нагоре,за да стигнат крайната си цел!И...не на последно място,баце see,радвам се че се появи твоята особа,за да ме пораздразниш,та и аз да си понапиша нещо за фактора ОСАКА,така че като влязат тук заблудени души,да могат да прочетат аджеба кво ще ги грее повече,Осака или греяна ракия.Благодаря ти за всичко това и се надявам след една-две години на Осака да й правим панихидаАре ,бацко,лека,гледам не си спал от вълнение да ми пишешС най-топли чувства-бацко GOMOR!A,баце see,смятам да приключим темата дотук,щото с теб ,ако е на друго място,нема да спра да се дъвкам,но тук е манна-небесна,поне за мен и искам да си запазя авторитета,който имам.А ти,ако ме слушаш,прочети темата за Осака ,тук има доста такива,и тогава се замисли дали да прайш реклама или не.Аз,след като се регистрирах тук,изчетох всичко де що има за климатиците ,всичките теми,направи го и ти,не говори наизуст,ако са Ви свършили парите за поддържане на сайта,ТУК не е мястото да си правите безплатна реклама!Към модераторите,моля за извинение за офф-топиците,но аз като нормален човек и нормална човешка реакция исках просто да се защитя.Надявам се и знам че не съм обидил никого,а ако все пак някой се е почувствал засегнат ,не ме е срам да се извиня!

11. see
    see е офлайн

Тук е от
    Dec 2006

Щом някои хора тук мислят за мангизи и само за тях аз нямам какво да кажа.... Като ученик се занимавах с продажба на маркови комютри втора употреба.Много им се радваше народа, бяха красиви и с марки от най- висока класа.Проблема им въпреки върховите технологий за времето си бяха надутите кондензатори и проблемите с механичните елементи(хард дисковете).Все още имам 6 монитора на NEC(най-големия производител на електронни елементи в света(не е случайно))и не малко количество изгорели хард дискове(пак не е случайно) от внесените МАРКОВИ компютри които продавах.От което може да се стигне до само един единствен извод, че уредите се пройзвеждат за не повече от 5 години живот.От там нататък всичко останало е бонус към изчисленията.Сега съм с жълто дъно с двуядрен процесор(което се оказа 5-то по тестове за този тип) и колкото се може по модерни допълващи елементи.АЗ ЗНАМ ЧЕ ЖИВОТА НА УРЕДИТЕ МИ Е ОПРЕДЕЛЕН И ДРУГОТО МИ Е БОНУС, или мъчение.Ако сменя хард диска той няма да работи според заложеното му(намеквам)и в крайна сметка нямам отново нов компютър. В общата визия новото си е ново и си има огромни преимущества въпреки цената му в магазина.Друг е въпроса климатици от типа "SECOND END" с фреони забранени с конвенция и възможното наказание при контрабанда на фреон 11 напримерДоста се замислям да си сваля новите машини и за си поръчам от тези вечните (къде компресора хич и не бил сменян)и да си сваля климатици заради тези....Мисля да ги напълня в еврофреони и въпреки че очаквам да се пръснат като майски рози да се радвам на безшумната им работа.Бих искал и един малък за да си направя конвенктомат от това греещо перпето мобиле и да се чудя къде им е ума на толкова хиляди инжинери.Климатици от венерическия кабинет на японската болница в Хонг Конг от времето на английската колония в тези земи ме привлича много.Харесвам особения озониращ ефект в тези климатици.Харесвам мишото семейство във вътрешното тяло.Обичам остатъка от гнездото паяци във външното.Харесва ми обезпаразитяването и якото чистене в България.Харесвам смяната на основни елементи с какви падне тук.Хайде честито и дай 700 лева! Мисля че оправдавам доверието на сеткомци като посочих надеждните модели на "Осака".Бих искал да помогна на всеки който се интересува по най-добрия за него начин и то че нямам облаги от това!Противно ми е мнението че колкото повече те скубят си на по голяма изгода.
    P.S.В свят със свръх пройзводство втората употреба е немислима.Ако не сте съгласни вижте защо фирма "Канго" е била пред банкрут!Прибавете си и защо са намаляли телевиозонните сервизи!(Отговорът е :вечни работи не се правят и технологийте се развиват неудържимо)

12. Тук е от
    Sep 2003

.... Ще трябва май да извикам комшията да разкаже за вибриращата си стена на която скоро е монтиран климатик от високотехнологичната марка "Осака". И злото не идва само, с евтиния климатик идва и евтин монтаж (липса на отводняване, ръждясали стойки и т.н. и т.н.)...
    На жълтото дъно като му затрака вентилатора след 2 месеца си го чуваш само ти в къщи, а "Осаката" 5 етажа по нагоре се чува все едно е пуснат бояджийски компресор ... Ей там е проблема че страдат всички наоколо ...
    ... айде със здраве на притежателите на нови технологиии ще им трябва за напред ...

13. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@see
    Човек, напълно съм съгласен с теб, че секънд-хенд-а си е въпрос на шанс - ама то си е така и с колите и с жените
    В Голямата тема, определено съм застъпвал по-често покупката на нов, китаец отколкото на стар инвертор, `щото ако и двата да имат около 5 години оставащ живот то поне китаеца 3 от тях е с гаранция...

Тук темата обаче е за Осаки-те!
    Мисля, че се разбрахме, че са китайски, че някои от тях работят добре (надеждно, имам впредвид), но има и доста брак и то брак-ът е вследствие на търговската политика (ако може да се нарече така) на фирмата. Търсенето на най-евтиното е довело до ОГРОМЕН набор модели и части за тях няма - т.е. сами са си проиграли шанса да имат сервиз и точно тук почват да приличат на вносителите на секънд-хенд - ако си без шанс, гаранцията ти отива на... някъде във времето и пространството...
    Моето мнение е, че тея хора трябваше да си останат да гравитират около MitsubiCHi-тата, които продаваха в началото - техника с COP~2.5, но поне работеща. Ако го бяха направили поне щяха да могат да обслужват гаранционно и навреме (имам впредвид нещо повече от развалено реле или изгорял предпазител) - в момента аз смятам, че не могат!

Колкото до моделите, които си споменал - мога да се съглася, че SL стават, но TNS-ите, които съм виждал тракат, пък ADE-тата не знам дори за офиси дали са подходящи... По-големия проблем е, че купувача не пита теб кое става, а едни момиченца, дето сигурно и цветя биха продавала по същия начин
    С две думи - тия са с по-лошо сервизно, а и търговско обслужване и от Техномаркет-а

14.  

15. Тук е от
    Dec 2006

Всички говорим за 3 години гаранция,но никъде не споменаваме условията, при която тя важи???

16. see
    see е офлайн

Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от echo
    @see
    Човек, напълно съм съгласен с теб, че секънд-хенд-а си е въпрос на шанс - ама то си е така и с колите и с жените
    В Голямата тема, определено съм застъпвал по-често покупката на нов, китаец отколкото на стар инвертор, `щото ако и двата да имат около 5 години оставащ живот то поне китаеца 3 от тях е с гаранция...

Тук темата обаче е за Осаки-те!
    Мисля, че се разбрахме, че са китайски, че някои от тях работят добре (надеждно, имам впредвид), но има и доста брак и то брак-ът е вследствие на търговската политика (ако може да се нарече така) на фирмата. Търсенето на най-евтиното е довело до ОГРОМЕН набор модели и части за тях няма - т.е. сами са си проиграли шанса да имат сервиз и точно тук почват да приличат на вносителите на секънд-хенд - ако си без шанс, гаранцията ти отива на... някъде във времето и пространството...
    Моето мнение е, че тея хора трябваше да си останат да гравитират около MitsubiCHi-тата, които продаваха в началото - техника с COP~2.5, но поне работеща. Ако го бяха направили поне щяха да могат да обслужват гаранционно и навреме (имам впредвид нещо повече от развалено реле или изгорял предпазител) - в момента аз смятам, че не могат!

Колкото до моделите, които си споменал - мога да се съглася, че SL стават, но TNS-ите, които съм виждал тракат, пък ADE-тата не знам дори за офиси дали са подходящи... По-големия проблем е, че купувача не пита теб кое става, а едни момиченца, дето сигурно и цветя биха продавала по същия начин
    С две думи - тия са с по-лошо сервизно, а и търговско обслужване и от Техномаркет-а
    Има разлика въпреки еднаквия външен вид между TNS и ETNS.Вторите са с еврофреони и като всички климатици с еврофреони работят на по високо налягане и са относително по шумни.Въпреки всичко ETNS са с изключително ниско ниво на шума (не говоря за единични случаи) и висока надеждност.За резервни части също не съм съгласен, защото ако там няма всички части за климатици то доста конкурентни фирми биха били на нула Компресорите на Sanyo в момента за обрали повечето награди за надежност и тиха работа с еврофреоните и няма нищо случайно в избора им.Или по малко замърсяване и посока към западна европа или мръсотия и посока към третия свят.Сервизът е максимално експедитивен във всички райони.Продавачките за с отлични технически знания и никога няма да ви отговорят с не знам ако ги питате за каквото и да е.Моят съвет е да ги накарате те да ви изберат климатика за даденото помещение и да се доверите на избора им.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2005

@see, убеди ме! Ей сега ще отида до най- близкия денонощен магазин да си купя няколко Осаки! Разбира се, след консултация с безкрайно компетентните продавачки! Съветвам всички да си изхвърлите климатиците и да последвате примера ми!

18. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    Варна

Гаранцията е 1 година за втората и третата ако искаш да имаш ги викаш за профилактика и те стават 3 и си плащаш за профилактиката поне някои фирми искат,.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 22 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Заслужава ли си покупката на марков климатик от ниският им ценови клас?
    От bgr79 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 07-01-13, 12:24
  2. Препоръчайте климатик от ниския ценови клас
    От anajo във форум Климатици Midea
    Отговори: 4
    Последно: 15-07-10, 17:20
  3. Най-сполучливата марка климатици в ниският ценови клас
    От dreamstate във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 44
    Последно: 05-05-10, 23:41
  4. Проблем ли е по-ниския монтаж на вътрешното тяло?
    От ivakis777 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 12
    Последно: 07-10-08, 14:48
  5. Мобилни оператори - ценови политики
    От D3BEP във форум Коментирай новина
    Отговори: 40
    Последно: 01-12-05, 21:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе