Първоначално публикувано от
echo @see
Човек, напълно съм съгласен с теб, че секънд-хенд-а си е въпрос на шанс - ама то си е така и с колите и с жените

В Голямата тема, определено съм застъпвал по-често покупката на нов, китаец отколкото на стар инвертор, `щото ако и двата да имат около 5 години оставащ живот то поне китаеца 3 от тях е с гаранция...
Тук темата обаче е за Осаки-те!
Мисля, че се разбрахме, че са китайски, че някои от тях работят добре (надеждно, имам впредвид), но има и доста брак и то брак-ът е вследствие на търговската политика (ако може да се нарече така) на фирмата. Търсенето на най-евтиното е довело до ОГРОМЕН набор модели и части за тях няма - т.е. сами са си проиграли шанса да имат сервиз и точно тук почват да приличат на вносителите на секънд-хенд - ако си без шанс, гаранцията ти отива на... някъде във времето и пространството...
Моето мнение е, че тея хора трябваше да си останат да гравитират около MitsubiCHi-тата, които продаваха в началото - техника с COP~2.5, но поне работеща. Ако го бяха направили поне щяха да могат да обслужват гаранционно и навреме (имам впредвид нещо повече от развалено реле или изгорял предпазител) - в момента аз смятам, че не могат!
Колкото до моделите, които си споменал - мога да се съглася, че SL стават, но TNS-ите, които съм виждал тракат, пък ADE-тата не знам дори за офиси дали са подходящи... По-големия проблем е, че купувача не пита теб кое става, а едни момиченца, дето сигурно и цветя биха продавала по същия начин

С две думи - тия са с по-лошо сервизно, а и търговско обслужване и от Техномаркет-а