Страница 4 от 22 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 319
Like Tree84Одобрявам

Климатици от ниския ценови клас

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Re: Климатици от ниския ценови клас

Цитат Първоначално публикувано от Pancho
    Аз съм за Мидеата и Хаера.Даже Хаера е по-добър , но зависи как си с парите.Мицубишито няма какво да се чудиш че почват от 1100 лева-качеството и надеждноста си имат цена.
    Осака :knuppel2: тия въобще да не ми ги хвалят-луксозни вентилатори
    Честно казано, осака го пиша с малка буква, а не с главна. Но нямам наблюдения върху мидея и хайер, а каквото съм чувал за тях, от познати, които имат е еднозначно на това, което се говори за осака. просто отбелязвам факта, че ако тръгнеш по улиците на бургас и отбележиш марките, осака може би има около 2/3 до 1/3 от всички климатици...
    Това е положението. Което според мен никак не е малко.

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Странно... Никой по никакъв повод не коментира LG... някой да има наблюдения от работата на MULTISPLIT системите им?

4. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от IKKbg
    Честно казано, осака го пиша с малка буква, а не с главна. Но нямам наблюдения върху мидея и хайер, а каквото съм чувал за тях, от познати, които имат е еднозначно на това, което се говори за осака. просто отбелязвам факта, че ако тръгнеш по улиците на бургас и отбележиш марките, осака може би има около 2/3 до 1/3 от всички климатици...
    Това е положението. Което според мен никак не е малко.
    Евтино и лесно достъпно за голям период от време.Бяха без конкуренция до появата на китайските нонейм клими.
    То и Ладите бяха най масовия автомобил през татово време ама не поради причина качества, а по-скоро поради причина конюктура.

Аз пък ще ти дам за пример един град като Кърджали където хората се отвориха на климатици преди година две.Там не са най-масови Осака а именно китайските машини.Обяснението е просто -преди година две вече китайците ни бяха заляли с прогресивно поевтиняващи машини и те здраво завзеха позициите на Осака-та.
    Така че според мен голямата бройка на монтираните в Бургас Осаки не е показателна за нищо по-същественно от гореизброенето.Пък и като се има впредвид че се правят до Бургас.

5. Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Евтино и лесно достъпно за голям период от време.Бяха без конкуренция до появата на китайските нонейм клими.
    То и Ладите бяха най масовия автомобил през татово време ама не поради причина качества, а по-скоро поради причина конюктура.

Аз пък ще ти дам за пример един град като Кърджали където хората се отвориха на климатици преди година две.Там не са най-масови Осака а именно китайските машини.Обяснението е просто -преди година две вече китайците ни бяха заляли с прогресивно поевтиняващи машини и те здраво завзеха позициите на Осака-та.
    Така че според мен голямата бройка на монтираните в Бургас Осаки не е показателна за нищо по-същественно от гореизброенето.Пък и като се има впредвид че се правят до Бургас.
    Честно казано, не мисля, че се прават до бургас - ако се има предвид складовата база до село ветрен...
    Е, въпросната фирма Венус11 ми бяха клиенти на старата работа почти 5 години и имам някои наблюдения върху тях и не мисля, че тук имат възможността да сглобяват или каквото и да правят освен замяна на основни възли. Не е толкова лесна работата по правенето на каквото и да е восокотехнологично произведение, дори и да е калпаво и евтино. Опираме до гаражната изрботка - не се получава, както и да го погледнеш...
    Това не е преса или екструдер за пластмаса, които преди 10-на години си направиха хората в по един гараж и правеха бъркалки за кафета и чашки и неща от рода куче-касичка....
    Относно Кърджали - не ми говори за там - роден съм в Разград и съм ходил в Кърджали по работа - слава богу, само един път, това ми е достатъчно.

6. Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от IKKbg

Относно Кърджали - не ми говори за там - роден съм в Разград и съм ходил в Кърджали по работа - слава богу, само един път, това ми е достатъчно.
    Ей, момчета , ама много ги разбирате тия работи бе . Аз пък ще Ви дам друг пример за Кърджали. Въобще не е вярно това, което казваш за Осака.* Тук тези климатици са много често срещани - включително и ние си имаме една 12-ка. Не знам откъде имаш тази информация, че тук сме се "отворили" на климатици преди година -две.*
    Мислете малко преди да пишете бе, хора. Първо си проверете информацията и тогава я излагайте.*
    Почти всички мои приятели са със скъпи (най-често инверторни) климатици и рядко се срещат китайските марки. Това ми прави впечатление и като вървя по улиците. Така че хайде да не ядем доматите с колчетата, а?
    А колкото до Разград , хайде моля ти се. Точно пък ти ще ми говориш за Кърджали.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Странно... Никой по никакъв повод не коментира LG... някой да има наблюдения от работата на MULTISPLIT системите им?
    Проблемът е, че няма среден клас - или са ниския клас жълтичките машини, или са високия клас - пакжълти, но едно такова, златно жълто

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Таз е съвсем прав - почти всичко е от Китай - просто въпрос на марка!... в скоро време май и колите

А за Осаката - не смятам, че са по-лоши от останалите `жълтини` това, което не харесвам при тях е, че `марковите` жълтини имат инфо в Мрежата, включително технически спецификации, а Осака, Йокохама, Елит, Краун, Нео и какви ли не още OEM-марки - нямат
    Но пък това е от важност само за по-любознателните купувачи... за масовите не е важна толкова марката /изпълнението, с изключение на единични модели е еднакво като качество/, колкото от поддръжката тук - т.е. фирмата-монтажник - не е никак приятно да чакаш 1-2 месеца за нов компресор например :knuppel2:
    Едно приятелче от подобна фирма ми се оплакаваше, че преди 3-4 години имали сериозни проблеми с някакава серия на най-спряганата фирма тук във Форума, което показва, че колкото и да си добър - никога не е късно да станеш за резил, но все пак реагирали вносителите, а не изчезнали яко-дим - което пак опира до надеждността на продавач-монтажник-гаранция!

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от echo
    @kris11
    Не се притеснявай за гаранцията - лятото е пиков сезон... Имах същите проблеми с друга фирма - есента сами дойдоха...
    Климатиците на Еко-то може да не са супер, но поне в Бургас сервиза им реагира сравнително навреме - поне при повреда...
    Аз не се притеснявам , но ме е яд на тях.
    След като са толкова велика фирма , че да ми напишат на гаранционната карта 1 поменик от мои задължения за да тече гаранцията, и писмени уведомления 1 седмица преди датаа, че и заплащане на транспорт над 10км и т.н.

Ами и аз имам право и мое право е да искам да спазват срока ,който самите те са поставили.

11. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@kris11

За това си прав - ако правилно съм те разбрал - голям им е поменика
    Не схващам това писмено заявление - нотариална покана ли трябва да е, с обратна разписка или какво - шматки :knuppel2:
    При мен забавянето беше с ТехноКлима, ама първия път беше забавяне, щото уточнявахме в кой ден са свободни, но 2я - сами се обадиха...
    Куриоза беше, че профилактиката беше юни, а същия септември звънят да питат дали искам - явно са пропуснали да я запишат при тях :coolsmiley:
    Освен това ме успокоиха, че щом работи - няма проблем и да се забавя с месец /не ми се наложи да го проверявам на практика/.
    Иначе в Бургас един Осака спря и го оправиха за 2 дни... но явно с профилактиката, особено в сезона са зле, доколкото разбирам...

Успех с тази и други подобни фирми със странно отношение към клиента!

12. Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от nina_
    Ей, момчета , ама много ги разбирате тия работи бе . Аз пък ще Ви дам друг пример за Кърджали. Въобще не е вярно това, което казваш за Осака.* Тук тези климатици са много често срещани - включително и ние си имаме една 12-ка. Не знам откъде имаш тази информация, че тук сме се "отворили" на климатици преди година -две.*
    Мислете малко преди да пишете бе, хора. Първо си проверете информацията и тогава я излагайте.*
    Почти всички мои приятели са със скъпи (най-често инверторни) климатици и рядко се срещат китайските марки. Това ми прави впечатление и като вървя по улиците. Така че хайде да не ядем доматите с колчетата, а?
    А колкото до Разград , хайде моля ти се. Точно пък ти ще ми говориш за Кърджали.
    Нина, точно това имам предвид. по манталитет си приличат и или се купува най-евтиното или най-скъпото, за да се покаже колко пари има човек... Не е толкова въпрос на избиране и преценка. Не говоря за твоите приятели а за други хора...

13. Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от garich
    Такаа,
    значи ще бъде или Мидеа за 480 лв или конвенционален Осака за незнам си колко лева. Елитите (500лв) леко ме съмняваха щото консултанта в магазина наблягаше точно на Елита че бил с компресор Мацушита на Панасоник бла-бла-бла. За другите нищо не каза, а Хайера бил малко по-скъп заради марката.
    Колкото до монтажа:
    какво мислите ако - разменя местата на гардероба и раклата и сложа климатика над раклата на западната стена близо до прозореца, а външното тяло бъде монтирано на западната стена на балкона. Все пак климатика ще се ползва за отопление, южното изложение в такъв случай ще бъде по-добро решение, а монтажа ще е по-лесен на балкона: от което пък следва че техниците може да се постараят повече. Тръбният път ще бъде по-малко от метър.
    ne znam za elita no NEO model 12fa2 e s matsushita kompresor az imam takav i sam mnogo dovolen struva 400lv :Super:

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Тези с FA2 се твърди, че са добри!
    Я го опиши - откога работи, на какъв режим, защо си доволен!
    И някоя снимчица да!

16. Тук е от
    Sep 2005

Жалко че в момента нямам малко повече свободно време да ви напиша малко за Еко Клима и прословутият им сервиз... Как на монтирани 2 клими осака им се счупват перките за 2 дена и на 2-та и после по телефона ти обясняват че ти си пъхал некво желязо и си ги счупил сам и затова не ти важи гаранцията.... или за друг климатик осака монтиран преди 1 месец и никога не е работил...но сега нямали време да дойдат...( добре е поне че човека не си го е платил целия ) - те може и заради това да не идват . Та как ви се струва?

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

@echo

Приятел ,ако си останал с впечатление, че са дошли много дълбоко се лъжеш. след 3 месечни и не знам вече колко на брой обаждания ми писна и не съм им звънял. От техниците им ни вест ни кост. ни телефонно обаждане дали климатика работи и кога може да дойдат.

18. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Ами ако сервиза на екоклима е ТОЛКОВА ЗЛЕ, за къв чеп тряя да се купуват но-нейм боклуците им???
    СИЛНО вариращо качество на климите (напоследък с ПРЕОБЛАДАВАЩО НИСКО), и отгоре на всичко нямаш сервиз насреща! Извода може да си го направите сами!!!

В голямата тема видях снимките на двата обледени Нео!
    Около 20 Декември като стана големия студ (при мен -5*) на няколко места в Бургас видях климатици, станали на огромна висулка ЛЕД! Познайте каква "марка" бяха! Айде, ще ви кажа: осака!!!
    Съжалявам че не ги снимах тогава, да видите за какво става на въпрос! Сниманите Нео, бяха МНОГО по-добре от осаките за които говоря! И Самсунг също съм виждал в подобно състояние! В интерес на истината НЕ съм виждал LG, Хаер, Мидея, замръзнали!!!!!!!!!!!!!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 22 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Заслужава ли си покупката на марков климатик от ниският им ценови клас?
    От bgr79 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 07-01-13, 13:24
  2. Препоръчайте климатик от ниския ценови клас
    От anajo във форум Климатици Midea
    Отговори: 4
    Последно: 15-07-10, 18:20
  3. Най-сполучливата марка климатици в ниският ценови клас
    От dreamstate във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 44
    Последно: 06-05-10, 00:41
  4. Проблем ли е по-ниския монтаж на вътрешното тяло?
    От ivakis777 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 12
    Последно: 07-10-08, 15:48
  5. Мобилни оператори - ценови политики
    От D3BEP във форум Коментирай новина
    Отговори: 40
    Последно: 01-12-05, 22:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе