Хубаво. А данните, с които ти разполагаш няма ли да ги постнеш или си ги пазиш само за себе си.
Хубаво. А данните, с които ти разполагаш няма ли да ги постнеш или си ги пазиш само за себе си.
Джак, за пореден път ти припомням, че изказванията ти относно климатичната техника са 100% глупости. Както неведнъж съм казвал, затвори се в еко кенефът, сипи си едно питие и престани с тъпотите изказвания.
Чакай, още не е получил сигнал с конкретна информация.
На Етереата, при 7 външна КОП-а и е 4.8. таблицата е с грешни данни ( КОП 6)
Данните в таблицата съм ги взел от сайтовете на производителите и са публични. Те са унифицирани(температурите в таблицата не са случайни, а са регламентирани)..Има си достатъчно добър контрол да се верифицира верноста им.Те нямат нищо общо с данните по Eurovent 2012. Ако на Etherea ви се струват нереални, на Daiseikai и Ururu Sarara ще ви се сторят шокиращи.Но тук излизаме от темата за климатици от ниския ценови клас.
Този E12QKE наистина ли има КОП от 6.05? И каква е тази отдадена мощност от 1.82 при 7'С?
Това че Етереата отдава 2.76 на -15 е едно към едно с посоченото от Евровент. Обаче в началото на таблицата продължавам да твърдя, че данните са некоректни. Как да стане това с мин отдавана мощност 850вата и консумирана такава 190. Освен ако не я смятат по онзи "конспЕративен" начин - Панасоник има 9 букви... TEST
Глупости, изсмукани от пръстите. Имам етереа и ти казвам, че тези панасоници такива минимуми и такива COP-ове като в таблицата не могат да постигнат, ако ще да се съдерат. Точно на сайта на панасоник са дадени същите данни от Еуровент, които са далеч по-достоверни:
EER 4,19 (3,40-3,81)
COP 4,76 (4,21-3,75)
Domestic Single - Panasonic - heating and cooling systems
Даже топ-модела им, който струва 5 бона VE-NKE е с COP/EER 4.9/3.9
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 12-09-15 в 12:51.
The Panasonic Testing Centre
Ако се съмняваш в достоверноста на този сайт ще ти напиша с как с препратки да стигнеш до него от глобалния сайт на panasonic.
Не е лошо да си отговориш на някои въпроси:
Защо при някои климатици SCOP e по-голямо от COP ,макар че през зимата в Страсбург средната температура е много по - ниска от 7 градуса?
Какво е номинална стойност на отдаваната мощност или по-точно номинална стойност на отдаваната мощност при инверторен климатик?
Прочети внимателно регламент 206/2012.
И ако смяташ че от panasonic лъжат ,твой свещен граждански дълг е да информираш компетентните държавни органи да задействат процедурата по Приложение III от регламент 206/2012 за да бъдат разобличени наглите мошеници от panasonic.
П.П. Моля ти се не ми отговаряй(отдавна излязохме от темата) и с удоволствие ще следя по медиите за разобличаването на panasonic.
Здравейте отново на всички.Вземайки в предвид всички особености при мен,днес поръчах Тошибата.Благодаря на всички отзовали се,форума за втори път ми помага при избора с разнообразните си теми и мнения за климатиците.Благодаря още веднъж и поздрави!
Този пост е редактиран от djerami; 12-09-15 в 18:09.
@emil vasilev , доста интересно инфо. Ще ми е интересно да разясниш повече - ако ти се занимава ест.
Сега видях от къде гледал нашия човек.
Решил е леко да ни спести една маловажна подробност-
цифрите от таблицата на сайта на панасоник показват някакви средно сезонни коефициенти
а той се опитва да ни ги пробута за COP и EER.
Дали умишлено или от незнание е друг въпрос.
Както на някои сайтове за японски клими втора упротреба, APF-а го преписват за COP, да ги изкарат уж с извънземни показатели.
Въпреки, че двата показатела нямат нищо общо. APF, SCOP, SEER са сезонни средно претеглени стойности без особено значение,
а COP и EER са моментни показатели.
Емиле, не се опитвай да ни заблуждаваш.
Че и упорстваш на всичко отгоре...
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 12-09-15 в 18:26.
Джак,шокиран съм! Впечатляващ английски. Ние тук в махалата превеждаме average season като умерена зона.Warmer season и colder season не ги превеждаме като по-топъл сезон и по-студен сезон , а като топла зона и студена зона съответно.Какво да се прави --> грешка на растежа. Утре ,моля ти се потърси с Google
регламент 206/2012. Има го и на български .И там са го превели като теб.Прочети го много,много внимателно и ще ти се изяснят много неща.
П.П. Моля, ти се не пиши повече по този въпрос--> излязохме извън темата и ставаме банални.
- - - - - - - - - -
spas.slavchev дал съм описание на подобна таблица тук
- - - - - - - - - -
Интересно в таблицата е при 12 градуса трябва да имат по-малка отдадена мощност отколкото при 7 градуса,Но всичките 5 имат по-голяма.Това се дължи на високия минимум и на петте климатика.