Страница 4 от 156 ПърваПърва ... 234561454 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2004

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Аз да се включа към отчета: с Осака 12 нискотемпературна сме в едната стая и добре топли за студа, който е в момента, но не идеално, защото издава разни странни шумове от време на време. А Освен това за да поддържа 22 градуса трябва да са зададени 24 поне.

А снощи я изключих за през нощта и сутринта като я включих отново мале мила какъв трясък 10 мин. докато загрее. После проработи нормално шумно, тя по принцип не е никак тиха, което ми е основният проблем, както веднъж се бях оплакала тук.

2.  

3. Тук е от
    Jul 2004

ЗДР!

Аз съм с Panasonic 12-ска инвенторен , отоплявам 60куб.м. южна вътрешна стая! При зададени 24-25градуса в стаята е 21-22 а на вън -10. Голяма полза видях като облепих прозорците с широкото тиксо, веднага ми падна разхода от 10 на 8 КВ на ден (сложил съм му електромер).Иначе откакто хвана сухия студ не се е обледенявал изобщо!

4. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Добре де, това "на ден" какво точно значи[] ???

Защото ако е 8-10ч /колкото е в момента деня/ ми се вижда множко разхода. А това с електромера не е лоша идея, само че да имаш място ....

Дали някой може да каже друг начин да засичаме разхода, някакви ампер клещи спомена някой, от къде, колко струват....??

5. Тук е от
    Jul 2004

Неправилно съм се изразил 8 - 10 Кв. на денонощие! А това за токовите клещи според мен измерва моментния разход на ток , но не ти дава сумарно консумираната електро енергия.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

С ампер клещи можеш да измериш в момента какъв ток харчи, Клещите са около 15лв китайски. Мери се сано на единия кабел, нулата или фазата. Като засечеш колко време е включен и колко изключен климатика можеш прилбизително да се сметнеш колко ти е енергията за денонощие.

7. Тук е от
    Jan 2005

Имам Панасоник 12. Наложи се да го преместя от едно място на друго и съответно разбирам до толкова, че ми е ясно, че сам не мога, затова извиках фирма да го направи. Обаче веднага след местенето КПД-то на климатика чувствително спадна. Интересува ме каква може да е причината и трябва ли да търся отново фирмата която ми го е местила за да коригира положението?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Имам Панасоник 12. Наложи се да го преместя от едно място на друго и съответно разбирам до толкова, че ми е ясно, че сам не мога, затова извиках фирма да го направи. Обаче веднага след местенето КПД-то на климатика чувствително спадна. Интересува ме каква може да е причината и трябва ли да търся отново фирмата която ми го е местила за да коригира положението?

<div align="right">Originally posted by radev13*-*21/02/2005*:* 21:40:31</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ами за да не гадаем, кажи първо къде го премести - в друга стая/сграда ли или на друга стена в същата стая? Също и какво разбираш под "паднало КПД" - вече не топли ли или пък работи по-дълго време? Освен това - премести ли и външното тяло и промени ли се дължината на тръбния път? Дозаредиха ли ти го с фреон сред преместването?

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Имам Панасоник 12. Наложи се да го преместя от едно място на друго и съответно разбирам до толкова, че ми е ясно, че сам не мога, затова извиках фирма да го направи. Обаче веднага след местенето КПД-то на климатика чувствително спадна. Интересува ме каква може да е причината и трябва ли да търся отново фирмата която ми го е местила за да коригира положението?

<div align="right">Originally posted by radev13*-*21/02/2005*:* 21:40:31</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Викай ги от фирмата коят са го преместили. ****ли са нещо с монтажа.

11. Тук е от
    Jan 2005

Значи отговарям :

1. Преместен е от една сграда в друга.

2. Под паднало КПД искам да кажа, че климатика не генерира същата температура на изходящия въздушен поток, както беше - по-хладен е.

Като допълнение ще кажа, че по-често го виждам да размразява външното тяло, от колкото да се опитва да вкарва топъл въздух вътре.

3. Дължината на тръбния път се намали с около 20 см.

4. Дали са го дозаредили с фреон - не мога да кажа и именно в това ми се изразява съмнението. Може ли това да е причината за лошото поведение на климатика?

Благодаря все пак за отговорите.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Причинат може да е изтекъл фреон. Трябва да се провери и да се долее.

13. Тук е от
    Feb 2005

Здравеите!!!

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Изчетох доста интересни неща за климатиците,но никаде не можах да открия това кое то ми трябва,или поне не сам тарсил старателно[]

Ако някой може нека помогне!!!

Климатикът ми се изключи онзи ден и започна да му мига лампата на таимера, нулирах го но пак сащата работа.

Извиках техниците и ми изкараха някакъв <font size="4">Error code- F93 </font id="size4">но нямали каталог за кодовете и не знаели какво точно е.

Климатикът е:

Panasonic CS-E12BKP Inverter </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

14.  

15. Тук е от
    Feb 2005

Sorry ако нешто сам объркал ама оште сам новак във форумите[]

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

@radev13

Най-вероятно ти е поизтекъл фреонът и по тази причина не те топли добре. Има обаче и вероятност просто условията на новото място да са други: по-голямо и по-лошо изолирано помещение, по-лошо местоположение на външното тяло, най-сетне и по-ниски външни температури [:D].

Като начало е добре да извикаш монтажниците и да им се жалваш, че климатикът не топли. Ако и след дозареждане с фреон положението не се промени, то остават другите варианти. А тогава почва известно изваждане...

17. Member
    Тук е от
    Oct 2003

YoYo

Утре ще проверя за Error code- F93.

А техниците като нямат кодовете кой ще го оправя?

18. Member
    Тук е от
    Oct 2003

radev13

Имам два въпраса отностно климатика ти.

Колко е дължината на тръбния път?

Външното тяло замръзва ли на отделни секции?

Причините за спадналото КПД могат да са следните:

Изтичане на фреон

Наличие на влага в контура

Попаднали механични частици в системата

Пречупени тръби

Недостатъчно развъртане на компресора-малко вероятно

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 156 ПърваПърва ... 234561454 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе