Страница 54 от 156 ПърваПърва ... 444525354555664104 ... ПоследноПоследно
Резултати от 796 до 810 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от Panzer
    А иначе с газ на месец ми излизаше към 130 лв. на месец и никакво топлина след спиране не печката.Мисля че с климатик заедно с бойлера тока ще ми излиза към 150 лева. А Дали? Има ли смисъл?
    Кой може да ти каже?Ако бойлера ти е постоянно включен?Не знам защо но битува у българина мненито че постоянно влючения бойлер харчи по-малко ток.Абсолютно невярно.Сега как някой да сметне консумацията ти на топла вода например.Колко часа в денонощието ще отопляваш жилището.Сам размисли и те моля дай повече данни.
    Така формулирания въпрос ще получи точен отговор само ако отговарящия има паранормални възможности.Ако искаш отвори си нова тема и там подробно изложи всичко мисля ще по-лесвно

2.  

3. Тук е от
    Sep 2005

Абе темата със COP e interesna ama sq намерих нещо интересно (погледни скицта ) колко от мощността на един клима е загоби - ел.? Скицата иска да обясни, че добавената енергия от фреона е 0.9кW като загобите са вече извадени от тази стойност. Това е мат. модел ма много груб.

[attachment deleted by admin]

4. Member
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Кой може да ти каже?Ако бойлера ти е постоянно включен?Не знам защо но битува у българина мненито че постоянно влючения бойлер харчи по-малко ток.Абсолютно невярно.Сега как някой да сметне консумацията ти на топла вода например.Колко часа в денонощието ще отопляваш жилището.Сам размисли и те моля дай повече данни.
    Така формулирания въпрос ще получи точен отговор само ако отговарящия има паранормални възможности.Ако искаш отвори си нова тема и там подробно изложи всичко мисля ще по-лесвно
    Не ! Не е постоянно включен. ПРедимно съм си в къщи след 18 часа. Писах и преди, че общо кубатурата ми е към 60 кв. 3,10 метра е до тавана. Изолацията на прозорците е дървена дограма за 2 стаи и ми обясниха колегите от форума , че ми трябва климатик със сплит система. Т.Е ? Един агрегат и две тела са вътре нали? Малко все още съм лаик по темата. Дрегото което ме интересува е дали всички не прозоречни модели климатици могат да се програмират. И при минус 15 отвън температура подържаната максимална вътре е ? прЕДПОЛАГАМ ЗАВИСИ ОТ МОДЕЛА. а ЗА ТЕЗИ ПРАВИТЕ ВИСОКИ МОДЕЛИ ПИТАХ И ВСЕКИ СЕ УСЛУШВА. нЕ КАЗАВА НИЩО. Най вече почнах да се чудя каква да е марката. Тук темата стана объркана. Почнаха се едни подхвърляния на данни и нищо конкретно. Марки около които да се движа? И най лаичното ми въпросче за околоо 900 лв ще ли се уредя с климатик със сплит система пълен комплект?

5. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Ти все пак си прегледай формулата - тая мешавица от Келвин и Целзиус градуси нещо ме съмнява... Да не се окажем жертви на печатна грешка?
    Няма мешавица - то всичко е в келвини ама нали за разликата няма значение - че я дадох в градуси за по-ясно.

6. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от TazmaniaK
    Повярвай ми, няма по-достоверна информация от тази на Евровент. ЦОП-а не го смятат като чисто деление, но в момента формулата ми изхвръкна от главата. Утре ще я издиря и ще я постна. Резултатите са близки и затова масово се ползва само делението.
    Гледам че най високи показатели имат машините с Р410-ако приемем, че информацията е достоверна тогава излиза че този фреон не е чак толкова лош.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от Pancho
    Гледам че най високи показатели имат машините с Р410-ако приемем, че информацията е достоверна тогава излиза че този фреон не е чак толкова лош.
    Не, не чак толкова лош, просто работи при доста по-високи налягания от R22 = малко по-дебелички тръбички = малко по-скъпичко*

8.  

9. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Panzer
    За твоя случай мулти сплит(едно външно-2 или повече вътрешни тела).Боя се че в случая ти трябва поне 18-ца инвертор.Бих ти препоръчал Панасоник,Митсубиши,Дайкин,Тошиба,Фуджи,Женерал.
    Но за 900лв 18-ца инвертор мулти сплит марков не ми се вижда достъпен.Това е за отопление.В режим на охлаждане лятото всяка марка ще ти свърши работа.Така че онова LG което си гледал в Корея в случая не би могло да служи за оренитир

.
    Цитат Първоначално публикувано от Pancho
    Въпроса по-скоро опира до следното.Работно налягане 41-42атм.при Р410.Да кажем марковите клими ще са направили добър компресор.Добре ама сбирщайн марките
    Вярно е постигат се по-добри параметри с Р410,дори размерите се намаляват.
    Но каква полза от всичко това ако срока на експлоатация се намалява
    А колкото е по-високо раб.налягане толкова по-къс срок на експлоатация
    За това имам резерви към климите с Р410.

10. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@veszxr
    @Panzer
    На адрес http://www.efendulov.com/howto.aspx има нелош калкулатор за нужната мощност - както можете да зебележите - голямо значение има изолацията /да запазим енергията, която се внася - по думите на Таз/

@veszxr - мисля, че за теб ще свърши работа един инверетор - 10-12kBTU - най-евтините са на Осака, но май нищо добро не съм чувал за тях във Форума - към 700 са. Иначе към 1000 и малко отгоре има нелоши предложения, но просто ме е страх да ти предложа марка - прочети мненията на хората...

@Panzer
    - за мощността - писах ти къде да се ориентираш. Не е добра идея сам с едно вътрешно тяло да минеш - поради наличието на врати - обмена на въздуха е лош - най-добре е във всяка стая - отделно тяло - сам ще видиш дали мултисплит /едно външно и 2 вътрешни/ или 2 сплита /2 климатика/.
    - за цената - 800 лв не ми изглеждат достатъчни дори за 1 добър инвертор /виж по-горе/ - може би ако се спреш на стандартен, неинверторен... Преди 2 години въпросните Осака предлагаха т.нар. нискотемпературни - двоен сплит 2Х8 - за около 800лв, но и марката и въпросната мощност са си компромис...
    - за разхода - виждал съм отопление точно с Осака /не им правя реклама, просто са масови в Бургас/ - при сметка от около 150 с ток и/или газ - падна на около 70 с климатик
    - за стоящите вътрешни тела - по принцип тези на нашшия пазар са с доста голяма мощност и са предназначени за обществени помещения /но пак всеки салон си има отделно вътрешно тяло - поне 1/ - най-евтини са на Елит и Осака. Недостатъка за жилище е, че нямаш толкова големи помещения, а освен това са снабдени с доста мощни допълнителни нагреватели за зимата - ще те топлят, ама май съвсем няма да ти се върже сметката

Успех на двама ви с избора!

11. Member
    Тук е от
    Jan 2001

Хиляди благодарности за отговора. И последно въпросче . П околко горе долу стпуват колоните и колко струват добрите със сплит система които биха свършили работа в моя случай. Да може би съм единствения извратеняк който иска да ползва климатик предимно за топлене но ми се вижда най смислено от към страна разхози по монтаж и електроенергия. Надявам се да не греша.

12. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@Panzer
    Това вече е труден въпрос - всеки си има предпочитанията...
    Дотук ти споменах евтините алтернативи - доброто за мен в България можеш да видиш тук http://www.mitsubishi-electricgbs.com/, но си е камара пари
    Има и нелоши Panasonic или Hitachi... евентуално General...
    Наистина не знам какво да ти кажа - виж първо каква мощност ти е нужна и след това - по магазините

а, да - понеже не знам къде си - ако имаш проблеми с тока - забрави инверторите - може и да има непретенциозни сред тях, но повечето опират да съд с Енергото... :coolsmiley:

13. Member
    Тук е от
    Jan 2001

Слава богу от към ток мисля че системата е добре. Няма токови удари и окабеляването ми е прясно и добре преценено (дано.)

14.  

15. Тук е от
    Jan 2005

предлагам да сменим малко насоката от бесмислени спорове за COP -а кум обсъждане не качествата и предимствата на предлаганите в момента на пазара клими, като за начало предлагам да започнем с модела:
    HITACHI RAS/RAC-25YH4 - от много време го гледам и не мога да разбера менте ли е или не и дали си заслужава. Цената му е много прилична в сравнвние с параметрите. Ще бъда благодарен ако някой изкаже мнение* * :Super:

http://www.novema.no/novema/dok05%5C...Cdot05_109.pdf
    http://www.estervil.com/img/OBIAVI/H...0Summit_15.pdf

16. Тук е от
    Jun 2005

@badr
    Въпроса по-скоро опира до следното.Работно налягане 41-42атм.при Р410.Да кажем марковите клими ще са направили добър компресор.Добре ама сбирщайн марките
    Вярно е постигат се по-добри параметри с Р410,дори размерите се намаляват.
    Но каква полза от всичко това ако срока на експлоатация се намалява
    А колкото е по-високо раб.налягане толкова по-къс срок на експлоатация
    За това имам резерви към климите с Р410.

Е така вече те разбрах правилно.В сряда ще кача една снимчица на едно Саньо секънд хенд с корпус от алпака.Те такова чудо не бях виждал Едно приятече го купи и ще му го слагат та ще го снимам.

17. Member
    Тук е от
    Apr 2005

М-да - имам едно въпросче към специалистите
    /макар, че частични отговори срещнах из форума/
    Имам един климатик - ОЕМ и бих искал да му проверя основните показатели /според техниците от фирма Х е ОК, ама тяхното си е било някаква гаранционна проверка/
    Това МОЖЕ БИ са температурата на изходящия поток и някакво работно налягане...
    Ако знаете в какви диапазони трябва да бъдат - кажете, а също къде и как да ги замеря /отговора с манометър няма да го разбера добре.../
    Моля!

18. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от echo
    Това МОЖЕ БИ са температурата на изходящия поток и някакво работно налягане...
    Ако знаете в какви диапазони трябва да бъдат - кажете, а също къде и как да ги замеря /отговора с манометър няма да го разбера добре.../
    Моля!
    Бих те помолил първо да кажеш за какъв режим(отопление или охлаждане) и с какъв фреон е машината

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе