Страница 156 от 157 ПърваПърва ... 106146154155156157 ПоследноПоследно
Резултати от 2,326 до 2,340 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

да,благодаря ти.мисля утре да ходя до роял за един хайер..интересно ,4е 18-ки виждам само един модел

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Панасоник от Ефендулов. За LG незнам кой ги продава. Ей голяма мания са тези панасоници. Казал някой че са хубави и айде шруш всички да ги купуваме.
    Рекламата е голяма работа а, и действа даже!

Цитат Първоначално публикувано от gomor
    Роял Електроникс са официални дистрибутори на ХАЙЕР,ЕКОМАТИК...нямам преки впечатления,но един приятел ги разпитваше за един модел на Мицубиши,обади им се няколко пъти,а тоя от фирмата последния път като му се развика ...стой та гледай-голямо самочувствие имат и високи цени,според мен.Не се наемам да ги обсъждам тях.Надявам се че съм ти помогнал.
    Роял Електроникс не са дистрибутор на HAIER - те са сервиз на HAIER. Мисля че монтират климатици между другото, имат квалифицирани хора машини и ако имат и време май слагат и климатици ама ако те си пожелаят.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

Вярно ли е, че на инверторните климатици компресорите им задират, защото нямат добро смазване понеже се въртят с по-бавна скорост. Ако това е така това озвачавали че имат по малък живот от обикновените? Има ли конкретна марка или модел с такива проблеми?

5. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от taralion
    Вярно ли е, че на инверторните климатици компресорите им задират, защото нямат добро смазване понеже се въртят с по-бавна скорост. Ако това е така това озвачавали че имат по малък живот от обикновените? Има ли конкретна марка или модел с такива проблеми?
    Нищо подобно.Живота на компресора на инверторите е доста по-дълъг от живота на компресора на конв.климатик.

6. Тук е от
    Aug 2006

Здр имам от 4 месеца Митсубиши SRK/SRC 25-ZD-S1 тъй като съм по цял ден на работа едва днес чух странен шум от вътрешното тяло на най-бавната скорост на вентилатора,съпругата ми каза че това е от както е монтиран.Пипнах го с ръка от едната страна и усетих вибрации от вътрешното тяло,но като притисна от лявата му страна шума и вибрациите спират,от тази страна излизат тръбите към външното тяло.Взех дом. ми нивелир и установих,че има лек наклон около 1 градус към дясната страна,обратно на изтичане на конденза при охлаждане.Възможно ли е на това да се дължи тракащия шум и вибрациите само на бавна скорост на фана.
    Иначе климата е 6.
    А по принцип това е един от най-тихите клими.ЕЕЕЕЕЕЕЕЕх фирми по монтажа.

7. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Трудно е да се отговори.Все пак трябва да се погледне.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2006

Да разбирам ли че трябва да извикам хората които ми взеха 170лв. за монтажа.
    И на които броих 1400 лв. за климата.

10. Member
    Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от ceko_sifona
    Здр имам от 4 месеца Митсубиши SRK/SRC 25-ZD-S1 тъй като съм по цял ден на работа едва днес чух странен шум от вътрешното тяло на най-бавната скорост на вентилатора,съпругата ми каза че това е от както е монтиран.Пипнах го с ръка от едната страна и усетих вибрации от вътрешното тяло,но като притисна от лявата му страна шума и вибрациите спират,от тази страна излизат тръбите към външното тяло.Взех дом. ми нивелир и установих,че има лек наклон около 1 градус към дясната страна,обратно на изтичане на конденза при охлаждане.Възможно ли е на това да се дължи тракащия шум и вибрациите само на бавна скорост на фана.
    Иначе климата е 6.
    А по принцип това е един от най-тихите клими.ЕЕЕЕЕЕЕЕЕх фирми по монтажа.
    значи аз имах подобен проблем
    реших го като дръпнах /откачих/ МНОГО ВНИМАТЕЛНО климатика и на тръбите сложих упрътнения от тези, които слагат на тръбите

искам да питам спецовете

защо някой клими пуфкат като размразяват а други не

11. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Пуфкат когато четриипътния клапан отваря при работещт компресор и рязкото изравняване на налягането в двет части на климатика. А тези при който е зададено в програмата да спре компресора и тогава да включи клапана и после компресора не пуфкат защот няма голяма разлика в наляганията.Общо взето това е накратко.

12. Тук е от
    Jan 2006

Здравейте съфорумци и най напред пожелание за весели празници.
    С интерес следя темата и искам да споделя малко опит относно плаващите нарежения с които сме принудени да работим.
    От няколко години работя в туристически обект с 35 локални газови котли по 27 Кв , 17 газови котела с мощност мужду 250-1000 Кв , над 700 клими 9-ки и повече от дузина трифазни 6,3 Кв клими.
    Та проблема при нас беше че напрежението не е в нормите и се скапваше от време на време по някой блок управление но като се случеше блока да е на някой от големите газови котли и примерно 500 гости без топла вода и.............направо почваш да пееш мама леоне.
    И така намерихме лекарство това е едно реле на АВВ за съжаление не знам как да постна снимки и схема затова ще го опиша възможно най-подробно.
    Значи на него пише така 3 phase monitoring relay ABB CM-PVN и някакъв артикулен номер 1SVR450300R1200 на лицевата част има 5 светодиодни индикатора и четири тримера със скали съответно за горна граница \ overvoltage V \ от 220 до 300V за долна граница / undervoltage V/ от 160 до 220V , тример за регулирането на времето за реакция от 0,1 до 10 секунди и последно превключвател на функцийте примерно 20 секунди след сработване на защитата само да възставови оперативните вериги.
    Релето е трифазно но си работи и с една фаза без проблем искам да подчертая че гореописаното е за 220 волта а има и вариянт на 380. Ще обесня и още нещо защото знам че ще се намерят умници .Тук /Италия/ подържат два стандарта захранване при по-стария е 220 междуфазово а при другия 380 междуфазово .
    И така вече 15 месеца от монтажа на въпросните релета не сме имали проблеми с управляващите блокове но не ме питайте по колко време машините стоят без захранване.
    И така аз вече си изписах едно и като се върна веднага ще ковна един инвертор на стената.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тука нямаме проблеми с напрежението ,благодаря

14.  

15. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Пожелавам на всички СЕТКОМ-овци весело посрещане на Коледа,бъдете здрави най-вече и нека климатиците Ви не спират по време на празниците/е,това зависи и от НЕК/

16. Тук е от
    Jan 2006

Поста ми не е персонален а общо информативен защото назад в темата има изказвания на хора че не биха си купили модерна машина поради опасения от дефектиране заради некоректни напрежения и последващо незачитане на гаранциите.
    ПП. Май съм объркал темата за което се извинявам нека модераторите изтрият или преместят постовете.

17. DEF
    DEF е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    тука нямаме проблеми с напрежението ,благодаря
    Хората питат за защита от токови удари а пренапрежението е точно токов удар , така че това реле би могло да свърши работа на доста хора.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

няма толкова бързо реле че да те спаси от пренапрежение ,Весела Коледа на всички !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе