да,благодаря ти.мисля утре да ходя до роял за един хайер..интересно ,4е 18-ки виждам само един модел
да,благодаря ти.мисля утре да ходя до роял за един хайер..интересно ,4е 18-ки виждам само един модел
Рекламата е голяма работа а, и действа даже!Първоначално публикувано от Julian
Роял Електроникс не са дистрибутор на HAIER - те са сервиз на HAIER. Мисля че монтират климатици между другото, имат квалифицирани хора машини и ако имат и време май слагат и климатици ама ако те си пожелаят.Първоначално публикувано от gomor
Вярно ли е, че на инверторните климатици компресорите им задират, защото нямат добро смазване понеже се въртят с по-бавна скорост. Ако това е така това озвачавали че имат по малък живот от обикновените? Има ли конкретна марка или модел с такива проблеми?
Нищо подобно.Живота на компресора на инверторите е доста по-дълъг от живота на компресора на конв.климатик.Първоначално публикувано от taralion
Здр имам от 4 месеца Митсубиши SRK/SRC 25-ZD-S1 тъй като съм по цял ден на работа едва днес чух странен шум от вътрешното тяло на най-бавната скорост на вентилатора,съпругата ми каза че това е от както е монтиран.Пипнах го с ръка от едната страна и усетих вибрации от вътрешното тяло,но като притисна от лявата му страна шума и вибрациите спират,от тази страна излизат тръбите към външното тяло.Взех дом. ми нивелир и установих,че има лек наклон около 1 градус към дясната страна,обратно на изтичане на конденза при охлаждане.Възможно ли е на това да се дължи тракащия шум и вибрациите само на бавна скорост на фана.
Иначе климата е 6.
А по принцип това е един от най-тихите клими.ЕЕЕЕЕЕЕЕЕх фирми по монтажа.
Трудно е да се отговори.Все пак трябва да се погледне.
Да разбирам ли че трябва да извикам хората които ми взеха 170лв. за монтажа.
И на които броих 1400 лв. за климата.
значи аз имах подобен проблемПървоначално публикувано от ceko_sifona
реших го като дръпнах /откачих/ МНОГО ВНИМАТЕЛНО климатика и на тръбите сложих упрътнения от тези, които слагат на тръбите
искам да питам спецовете
защо някой клими пуфкат като размразяват а други не
Пуфкат когато четриипътния клапан отваря при работещт компресор и рязкото изравняване на налягането в двет части на климатика. А тези при който е зададено в програмата да спре компресора и тогава да включи клапана и после компресора не пуфкат защот няма голяма разлика в наляганията.Общо взето това е накратко.
Здравейте съфорумци и най напред пожелание за весели празници.
С интерес следя темата и искам да споделя малко опит относно плаващите нарежения с които сме принудени да работим.
От няколко години работя в туристически обект с 35 локални газови котли по 27 Кв , 17 газови котела с мощност мужду 250-1000 Кв , над 700 клими 9-ки и повече от дузина трифазни 6,3 Кв клими.
Та проблема при нас беше че напрежението не е в нормите и се скапваше от време на време по някой блок управление но като се случеше блока да е на някой от големите газови котли и примерно 500 гости без топла вода и.............направо почваш да пееш мама леоне.
И така намерихме лекарство това е едно реле на АВВ за съжаление не знам как да постна снимки и схема затова ще го опиша възможно най-подробно.
Значи на него пише така 3 phase monitoring relay ABB CM-PVN и някакъв артикулен номер 1SVR450300R1200 на лицевата част има 5 светодиодни индикатора и четири тримера със скали съответно за горна граница \ overvoltage V \ от 220 до 300V за долна граница / undervoltage V/ от 160 до 220V , тример за регулирането на времето за реакция от 0,1 до 10 секунди и последно превключвател на функцийте примерно 20 секунди след сработване на защитата само да възставови оперативните вериги.
Релето е трифазно но си работи и с една фаза без проблем искам да подчертая че гореописаното е за 220 волта а има и вариянт на 380. Ще обесня и още нещо защото знам че ще се намерят умници .Тук /Италия/ подържат два стандарта захранване при по-стария е 220 междуфазово а при другия 380 междуфазово .
И така вече 15 месеца от монтажа на въпросните релета не сме имали проблеми с управляващите блокове но не ме питайте по колко време машините стоят без захранване.
И така аз вече си изписах едно и като се върна веднага ще ковна един инвертор на стената.
тука нямаме проблеми с напрежението ,благодаря
Пожелавам на всички СЕТКОМ-овци весело посрещане на Коледа,бъдете здрави най-вече и нека климатиците Ви не спират по време на празниците/е,това зависи и от НЕК/
Поста ми не е персонален а общо информативен защото назад в темата има изказвания на хора че не биха си купили модерна машина поради опасения от дефектиране заради некоректни напрежения и последващо незачитане на гаранциите.
ПП. Май съм объркал темата за което се извинявам нека модераторите изтрият или преместят постовете.
Хората питат за защита от токови удари а пренапрежението е точно токов удар , така че това реле би могло да свърши работа на доста хора.Първоначално публикувано от Alexi
няма толкова бързо реле че да те спаси от пренапрежение ,Весела Коледа на всички !