Страница 106 от 157 ПърваПърва ... 5696104105106107108116156 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,576 до 1,590 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2004

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Тъпата логика подсказва, че климатиците се произвеждат предимно и основно за охлаждане, затова и се поставят в горната част на стаята, където въздухът е най-топъл(за да го охлаждат най-ефективно и да го разпределят из помещението)
    Добре, ама тази тъпа логика подсказва, че за отопление, климатикът трябва да е ниско долу в помещението(като радиаторите) и да затопля студения въздух,който е по-тежък от топлия и е ниско до пода
    Та ако се използва климатика предимно за отопление(в повечето месеци на годината, та и в някои случайно студени летни нощи)не е ли по функционално да се ползват подовите климатици???
    Има ли някой впечатления, образование или информация да сподели мнение???

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

на старото си жилище си бях монтирал климатика под прозореца ,точно по тази логика .. обаче .. за топленето - топлеше,дали по добре от горе не знам ,но се набиваше ужасно с прахоляк и боклуци ,особено лятото при отворен прозорец ,всичко падаше на вътрешното тяло(живеех на оживен булевард) .По принцип мисля че някъде на средата е най добре ,но не изглежда естетично ..

4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Ще взема да предложа на жената да вдигнем леглото до тавана, че то с тоя прахоляк и боклуци, дето се набиват през прозореца...

// Извинявай Alexi, ама доводът, който си посочил за причина вътрешното тяло тяло да се монтира високо е може би най-неубедителния. По тази логика и духалките трябва да се монтират на тевана . А човека е задал напълно актуален и логичен въпрос и очаква по-научно обоснован отговор!

5. mit
    mit е офлайн

Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    mit, гледам че препоръчваш чилър за най-добър климатик. Имаш ли опит с такова чудо или само си чел? Защото аз нямам познат, който да си е монтирал такъв.
    Имам опит и то доста.Чилърът е предимно за монтаж в къща защото там имаш естествен енергоизточник/кладенец,сондаж и в най лошият случай двор/.Препоръчвам го защото там външната температура не е от значение
    и се постига много висок и постоянен сор.

6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

А по-подробно би ли могъл да обясниш - имаш ли монтиран такъв у вас, "собствено производство" ли е, какво охлаждаш/отопляваш, какъв източник на енергия и др. ? Защото не връзвам двора с енергоизточниците, пък и впрягането на кладенеца и сондажа не е проста работа

7. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    на старото си жилище си бях монтирал климатика под прозореца ,точно по тази логика .. обаче .. за топленето - топлеше,дали по добре от горе не знам ,но се набиваше ужасно с прахоляк и боклуци ,особено лятото при отворен прозорец ,всичко падаше на вътрешното тяло(живеех на оживен булевард) .По принцип мисля че някъде на средата е най добре ,но не изглежда естетично ..
    Алекси,такова чудо не бях чувал.Евала на таквиз българи

8.  

9. Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от stoickov
    Тъпата логика подсказва, че климатиците се произвеждат предимно и основно за охлаждане, затова и се поставят в горната част на стаята, където въздухът е най-топъл(за да го охлаждат най-ефективно и да го разпределят из помещението)
    Добре, ама тази тъпа логика подсказва, че за отопление, климатикът трябва да е ниско долу в помещението(като радиаторите) и да затопля студения въздух,който е по-тежък от топлия и е ниско до пода
    Та ако се използва климатика предимно за отопление(в повечето месеци на годината, та и в някои случайно студени летни нощи)не е ли по функционално да се ползват подовите климатици???
    Има ли някой впечатления, образование или информация да сподели мнение???
    Това е твоя климатик : FVXS Daikin
    22-24 децибела практически е безшумен

10. Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от trabajo
    Здравейте, бих искал да се обърна към вас за един бърз съвет. Тези дни ми се налага да купя 2 инверторни климатика, които мисля да използвам за отопление през зимата на стая 14 квадрата със южно изложение и хол 24 квадрата с западно изложение (ЕПК с PVC дограма). Тъй като бюджетът ми не е безкраен съм се спрял на 9-ка и 12-ка (Едните са китайски Панасоници, а другите китайски DC inverter Hitachi-та).
    Панасоник
    1. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09010161
    2. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09010160
    Hitachi
    1. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09023416
    2. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09023417
    Ще ви бъда благодарен, ако ме посъветвате на кое ще е по-добре да се спра. Известна ми е полемиката китайски и малайзийски сглобки, така че моля да не я намесваме.

Благодаря Ви предварително
    Виж мога да ти кажа само че Hitachi-та са китайски и изобщо не са лоши.Значи по принцип тези са от една серия такава /никаква/ както тука някои се изказват но са DC- инвертори и правят доста икономия.Същите се предлагат под друг модел в Азия и Европа които са с много екстри и са Малаийзиска сглобка а тези са просто базов модел и са предназначени за Балканите, колкото и да ви се струва невероятно.Имам братовчедка в Италия и тази година си купиха същия модел RAS-E-14H2,който струваше там 831 евро??
    Та така за това.Ако някой иска да узнае нещо повече за Hitachi -China ето да прочете какви са, какво правят и колко инвестират в това направление.Така че моя съвет е взимай и не се притеснявай.Само зимата да не ни изненада пак с минусуви температури под 20 градуса. http://www.hitachi.com.cn/eng/index.html

11. Тук е от
    Sep 2006

Тук ли е мястото да попитам за въздухочистител или обогатител. Не знам произвежда ли се някакъв продукт за обогатяване на въздуха с кислород защото ако това е вторична функция на климатика абсурд да е практично и ефективно. Влизал съм в затворени помещения с климатик зимата. Верно топло е ама миризмата и застоелия въздух са съпътстващи топлия въздух. Та въпроса ми е от къде се взема кислорода в стаята ако климатика е без такава функция дори и на книга и дограмата е затворена зимата ???

Прегледах из нета за въздухо обогатител или въздухочистител ето на тези адреси:
    http://www.kovex.biz/ox.php

http://ekomatik.com/products.php?pid=148&tid=2

За нито едно от устройствата не се споменава да вкарва кислород освен при панасоник . Само панасоник климатиците ли я имат тази способност.?
    Не харесвам панасоник като марка и търся алтернатива .

Нормалните кондиционери не опресняват въздуха в помещението. Обедняването на кислорода в стаята води до лесна умора и раздразнение на хората пребиваващи там.

Моделите Super Deluxе и Deluxe Slim са модели с кислородни генератори. Те насищат въздуха с кислород до естествената му концентрация от 21% или даже повече. Въздухаотвън попада на мембрана за обогатяване на кислорода. Молкекулите на кислорода преминават 2.5 пъти по-бързо през тази мембрана от колкото молекулите на азота, поради което насищането с кислород се запазва до естествените си стойност и не се налага проветряване на помещението.

Липсата на кислород влияе много негатирно на хората: при концентрации по-ниски то 18% във въздуха който дишаме се появяват следните признаци на кислородния глад

Концентрация Симптоми
    18% Граница на зоната на безопасност
    16% - 12% Ускоряване на пулса и учестяване на дишането, намаляване на вниманието и лека умора
    14% - 9% Затормозяване на мисленето, световътреж, повишена телесна температура
    по-малко от 10% Халюцинации, загуба на съзнание

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Ще взема да предложа на жената да вдигнем леглото до тавана, че то с тоя прахоляк и боклуци, дето се набиват през прозореца...

// Извинявай Alexi, ама доводът, който си посочил за причина вътрешното тяло тяло да се монтира високо е може би най-неубедителния. По тази логика и духалките трябва да се монтират на тевана . А човека е задал напълно актуален и логичен въпрос и очаква по-научно обоснован отговор!
    Ами той сам си е отговорил отчасти .. така е ,основната причина да се монтират горе е защото са предназначени предимно за охлаждане ,топлия въздух се вдига ,те го охлаждат и т.н. .Три отопление този ефект не се получава,,но със задаване на 2-3 градуса нагоре все пак се постига желаната температура ,ако е близо до земята ще топли по добре но няма да охлажда ,а той и това трябва да прави нали

13. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от radioton
    Тук ли е мястото да попитам за въздухочистител или обогатител. Не знам произвежда ли се някакъв продукт за обогатяване на въздуха с кислород защото ако това е вторична функция на климатика абсурд да е практично и ефективно. Влизал съм в затворени помещения с климатик зимата. Верно топло е ама миризмата и застоелия въздух са съпътстващи топлия въздух. Та въпроса ми е от къде се взема кислорода в стаята ако климатика е без такава функция дори и на книга и дограмата е затворена зимата ???

Прегледах из нета за въздухо обогатител или въздухочистител ето на тези адреси:
    http://www.kovex.biz/ox.php

http://ekomatik.com/products.php?pid=148&tid=2

За нито едно от устройствата не се споменава да вкарва кислород освен при панасоник . Само панасоник климатиците ли я имат тази способност.?
    Не харесвам панасоник като марка и търся алтернатива .

Нормалните кондиционери не опресняват въздуха в помещението. Обедняването на кислорода в стаята води до лесна умора и раздразнение на хората пребиваващи там.

Моделите Super Deluxе и Deluxe Slim са модели с кислородни генератори. Те насищат въздуха с кислород до естествената му концентрация от 21% или даже повече. Въздухаотвън попада на мембрана за обогатяване на кислорода. Молкекулите на кислорода преминават 2.5 пъти по-бързо през тази мембрана от колкото молекулите на азота, поради което насищането с кислород се запазва до естествените си стойност и не се налага проветряване на помещението.

Липсата на кислород влияе много негатирно на хората: при концентрации по-ниски то 18% във въздуха който дишаме се появяват следните признаци на кислородния глад

Концентрация Симптоми
    18% Граница на зоната на безопасност
    16% - 12% Ускоряване на пулса и учестяване на дишането, намаляване на вниманието и лека умора
    14% - 9% Затормозяване на мисленето, световътреж, повишена телесна температура
    по-малко от 10% Халюцинации, загуба на съзнание
    Мдаа! Ако не ти се дават 2000-3000лв отваряш прозореца на тази дограма и кослорода на планетата ще влезе при теб.Всичко е пари.Ше ти направят такава клима че и морски въздух да ти вкарва.Топлата вода е открита вече!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Нещо тонът се е поизострил през weekend-а

@detelink
    Мисля, че срещнах отговори на твоя въпрос, но все пак - при това описание и тази финансова граница - Midea MSG 09 HR - наблягам на Gто!
    Изпитан модел, като има и много впечатления на частни лица, дори в Този Форум!
    Опасявам се, обаче, че май пак няма да ми харесаш отговора - дано да греша...

//edit
    М-дааа, съседната тема ме подсети, че ако си късметлия и не ти се случва да ползваш гаранционно обслужване - има добри предложения `втора ръка` за тези пари...

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Тогава взимаш една MIDEA съобразена с цената и си готов
    какво толкова има да му мислиш?

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от dete
    ааааааа не си прав ! аз 1 000 пъти питах какъв климатик да си взема за една мъъъъъъъъъъничка стаичка от 12 квадрата (няма и толкова) , която е нииииска , срееееееееедна в апартамента , източна , и плюс това , че кубатурата е намалена от секция и още една секция и огрооооооомно легло и маса и компютър , който НЕ се спира никога и разбира се двата големи вентилатора от него вадят топло + огромния ми монитор + това че под нас има дете и бичи яко печката им + това че от горе също е топло + това , че през стаята ми минава комин и той толпи + това че съм с ПВЦ дограма НЕМСКА + това , че няма къде да се завъртиш в стаята ми + това , че живея в град , в които много рядко виждаме сняг + това , че не съм шопче с 3 000 евро заплата и мога да дам до 550 лв за климатик параметри параметри обяснявки - уви , не получих отговор КАКЪВ КЛИМАТИК ДА СИ КУПЯ , получох само изказвания в уличен стил или стил "жена ми е в цикъл и не ми пусна" ааааа ... разбира се :-) климатика да е на цена НЕ по-малко от 1 500 лева , само това разбрах , за мъничка стаичка :-) , не знам ако имам 25-30 квадрата какво ли щяха да ми препоръчат разбирковците от форума , може би климатик 50-ка за цена от около ..... 10 000 лева :-) от онези дето са за хотелите или небостъргачите :-)
    ... a като не ти харесва форума винаги можеш да напуснеш вместо да мънкаш и да се оплакваш ,надали някой му се чете мънкането ти .. да се беше зачел назад в темата ,коментирано е апсолютно всичко свързано с климатици ...
    За 550 лв аз бих си взел Панасоник W7DKE ,има го в Техномаркет.

18. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@Alexi

Добро е предложението ти, ама е 500 без монтажа, а обикновено хората, които търсят по-евтино решение наистина си имат горна граница...
    Но нека сам си каже, де...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе