Страница 146 от 157 ПърваПърва ... 96136144145146147148156 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,176 до 2,190 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Можете ли да ми дадете информация за Daykin S25FTNS. Предлагат ми го като японско производство, работи на 100V, ше ми го монтират с трансформатор. Ше отоплявам северна стая ,15 кв.м. Какво ви е мнението за този модел на Daykin. Ше ми помогнете ако ми посочите аналога му, европейско производство.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Утре ще го измеря и ще ти кажа колко е консумацията в изкл. режим сега гледам моя на 22 градуса работи на 2.4A при 100V тоест 240W.

4. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

rudera,аз сматям да взимам такъв,само че 22-ка.Мисля,че ще ти върши работа за 15квадрата.22-ката го дават за отопление на 11квадрата,стаята ми е северна и е 9 квадрата.Европейски аналог надали има,или аз поне не знам.Ако искаш информация за японския с трансформатора,ето ти сайт,който чрез гуугъл можеш да транслираш на английски/по се разбира от йероглифите/Там има достатъчно информация за тоя модел,а можеш и да прочетеш в сайт на българска фирма-www.i-conditioner.hit.bg.Японския сайт е-www.eakon.jp.На мен ще ми го монтират някъде четвъртък,ако на теб го монтират по-рано,пиши как е Айде,чао от мен и дано всичко е норма;ноА,забравих.като влизаш в японския сайт,не се шашкай че можеш да срещнеш модела с GTNS-"G"-то е годината на производство!:G"=2006,"F"=2005!

5. Тук е от
    Nov 2006

Благодаря за инфото, gomor. Moят ]е го монтират след 3.12. ,така че ще е по - късно от на теб и ако получа някакво предварително инфо след твоя монтаж ше ти бъда благодарен.От коя фирма го закупи и колко ще ти струва.Моят с монтажа ми искат 1800лв с гаранция 3 години. На какъв език ще получиш инструкцията за ползуване . Данните, които получих от фирмата ги имам някъде и ще ти ги изпратя по -късно .

6. Тук е от
    Nov 2006

Здравеите от 2 седмици имам к-к.haier hsu-09h03/r2(db) духа топло но компресора надвиква вентилатора на вьншното тяло -чувам го от стаята утихва само на минимална мощност .След второто посещение на монтажниците външното тяло е нивелирано и по двете оси а тампоните не са претегнати но няма резултат .Отворих кутията на външното тяло въпреки че е в гаранция- определено е сглобявано в петък .Топло/шумо изолацията на компресора беше на топка в единя краи и опираше в капака нагласих я и вече нищо никъде не опира и тампоните на компресора са ок, резултат обаче няма звукът си е като на 12V компресор за помпане на гуми .Моля даите някакъв акъл имам номший ,а за техниците от фирмата к-ка е 2бр. черни кутий с медни тръби, кабел, дистанционно и ВиК . Трагедия сигурно съм попаднал на най некадърните така че ПОМОЩ

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Тези японските климатици няма аналог за европеския пазар. С много тобри показатели са, но при 50Hz, ефективността не е толкова колко пише. Освен това имате и трансформатор. Всички тези хватки намаляват ефективността и до известна степен обезсмислят покупката на такава машина. А да не говорим ако се наложи да се ползват резервни части. Това са контрабандно внесени климатици няма никакви части за разлиак от Даикин-ите за Европа.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Проблема с вибрациите и шума не са от монтажа а лош баланс на самия компресор.
    Ама и аз като го знаех това пак взех че си купих и мотор китаиски същата работа като климатиците им вибрира ужасно почна да скърца на втората седмица ам сами сме си виновни за толкова пари толкова поучаваме.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Julian не мога да разбера какво толкова лично имаш срещу Японските климатици ти да не си дилър на някоя китаиска фирма?
    И натрупай малко практика пък тогава расправяй такива неща че трафа губел COP на климатиците. Нищо лично.

11. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

rudera,тоя климатик ще е вторият ,закупен от фирма "И-клима"-гр.Карлово.Климатика,заедно с монтажа и пътните ,ще ми струва 1550лв.,т.е. климатика без монтажа е 1400лв.,монтажа от фирмата е 100лв.+50лв за пътни/бензин/.Гаранцията е 3 години,инструкциите са на японски,което е кофти,но в общи линии йероглифите по дистанционното се знаят кой за какво е,така че не мисля че ще има проблем при пускането на машината.Тоя модел се води "N"-серия,не са най-добрите модели на Дайкин,но пък аз ще отоплявам кухня с него,COP-a e 5.28,има си самодиагностика,таймер,HA and HAJEM-кореспонденция/не знам какво е това,но го има/,ротационен компреср,DC-inverter,икономичен режим,нощен режим,разскрежаване,тих режим,еднобутонен таймер,сутрешен таймер,фотокаталитичен филтър/титановия е като опция/.Като го монтират,ще ти пиша как се държи и как топли.Това е засега от мен.Спрял си се на добра марка,почти безшумни са тия машинки,външните тела са много красиви/поне мен ме кефят/.Айде,до скоро

12. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Абе,мама му стара,тая японска техника е доказана навсякъде...мен си ме кефи моята японска машина,отоплява си ме идеално,охлажда идеално...имал съм пари-дал съм,като се развали...развали се...Мой приятел има лека кола Тойота,катастрофира,колата е 1988г.произведена.Сега ,за да я оправят,дават маса пари...А пък аз имам чисто нови японски клими,според мен има разлика.Тва е като нашите български тракери в момента/офтопик/-закачили се 1000 човека да теглят некой филм,влизам аз да прочета,аджеба ,за кво иде реч/коментарите/.Всеки плюе филма,ама 1000 души го теглят!!!Е,същата работа и с тези японски климатици,дето са на 50/60 херца,на 100 волта,имат траф,ама се спукват да ги купуват?!За всеки влак си има пътници!Айде лека от мен!

13. Тук е от
    Nov 2006

Все пак е интересно да се знае с какви изисквания за напрежението са японските климатици 100 вт на 50 херца или нещо по различно.От какъв порядък е загубата от трафа 110/220 волта на СОР в % - 5-10 или ...Ако е 5,5 /при колко градуса/ на колко сте се промени ако използуваш траф.Някои техници казват че тои играе и ролята и на предпазител при проблеми с тока.Моля за инфо.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2005

интерисувам се от

PANASONIC CS/CU-PE12DKE

http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09010160

ще се използва за отопление на 18 квадрата стая в южно изложение
    да ви кажа защо съм се спрял на този модел
    Модела е на 2 години и вече хората могата да кажат дали си заслужава. Знам че е китайски, но мен това много не ме притеснява
    моля за впечетления от хора които имат този модел или са го монтирали
    Благодаря ви предварително

16. Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от SPaun
    PANASONIC CS/CU-PE12DKE
    Не е лош модел, имам такъв вече 18 месеца, но .... аз лично не намерих този климатик в София. НА доста фирми звъннах, но нямат в наличност. В Техномаркет нямат, с изключение на един с пукнато вътрешно тяло и още дефекти в Дружба.

И поради простата причина, че Е ИЗЧЕРПАН се спряхме на далеч, по-класната и не толкова скъпа машина Хитачи 25JX5. Нов модел е в Техномаркет и още нямат спецификация на страницата. Отиди до магазина на Цариградско шосе да го разгледаш. Цена на 9тка - 1139 лв.
    УСПЕХ

17. Тук е от
    Nov 2006

Airclima това че компресора си трака още на чертежа го разбрах ,за скъпото и евтиното също .Въпросът е какво мога да направя за да подобря положението .А относно монтажа, при мен беше под всякаква критика поне доколкото съм прочел в този форум какво трябва да се направи при монтаж на климатик. В офиса друга фирма ни монтира абсолютно същия к-к и не се чува такъв шум. Можели да е малко фреона и евентуално колко трябва да е налягането при дадена t и изключен к-р. Или е някакво тегло и как го измерват.Между другото шумът според мен се усилва .От фирмата която го монтира ми казват ,че не съм чувал наистина шумен к-к .Купен е от технополис .варианта бил да го занесат в сервиз да събира прахта 2 седмици и да ми го върнат в същото или по-лошо състояние. В България и тоалетната хартия трябва да си я купиш от познат и да му дадеш бакшиш ,че ти е взел парите.

18. Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от 11223
    ... Хитачи 25JX5. Нов модел е в Техномаркет и още нямат спецификация на страницата. Отиди до магазина на Цариградско шосе да го разгледаш. Цена на 9тка - 1139 лв.
    УСПЕХ
    За тези пари и с тези данни изглежда наистина супер ...

www.hitachiaircon.com -> Hitachi 25JX5
    В техномаркет Hitachi 25JX5

Да кажеш как топли при отрицателни тмператури и как се справя с вкарването на свеж въздух ? За 9м2 го беше взел ?
    Пише че има самопочистване ("Self clean function") !? Това дали е прахосмукачка или е нещо друго ?!
    При монтажа колко тръби имаше ? (би трябвало да има 4 или 5)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе