Топлините загуби клонят към нула в този случай.Първоначално публикувано от divi4
Топлините загуби клонят към нула в този случай.Първоначално публикувано от divi4
За всеки климатик е различно. Това се дава в сервизната документация на климатика.Първоначално публикувано от divi4
Като стана дума за кофти ел.захранване и токови удари, някои знае ли няква ефективна защита срещу тях. Аз на компа имам ЮПС и върши чудесна работа много съм доволен от него, та си мисля могали да сложа ЮПС и на климатика (не за да работи когато няма ток), а да служи като стабилизатор и да поема разликите в напрежението???? сещам се и за онези стари стабилизатори за телевизорите, ама тука малко ме напушва на смях, ако някои има идея как да си опазим климите от енергото а и не само тях да казва!
zeroslav,един UPS за климатик,струва колкото марков климатик...иначе идеята не е никак лоша,ама излиза соленоА за старите стабилизатори...нямам си на идея дали може да предпази такъв вид техника.
И аз от тва се опасявах че явно не е толкова просто, щом никои още неси е сложил ЮПС на климатика. Но да попитам от какво зависи това? Смисъл ЮПС няма да може да осигури тази консумация от климатика по време на токов удар или самата мощност (тея 700-800вата средно) ще му доидат в повече да минават през него и да "хранят" климатика! Ще се радвам ако някои обясни тая невъзможност за употреба на ЮПСПървоначално публикувано от gomor
Няма невъзможност да се позва UPS, но той трябва да е с поне с мощността на климатика, че даже и по голяма заради пусковите токове. Виж в някоя ценова листа колко струва UPS примерно 3000VA. АКо става въпрос има и само регулатори на напрежение, но сега не си спомням колко струват. Най евтино е да си сложиш един surge protector за да не ти изгърми клиамтика от токов удар.
Julian, би ли обяснил нещо повече за този "surge protector"-какво представлява, и колко струва и дали би предпазило ефективно климатика при токов удар?
Май трябва да си изясните какво разбирате под токов удар. А идеята за surge protector за 3-4KW нещо не ми харесва.
под токов удар се разбира главно пренапрежение,там перфектна защита няма ,УПС читав е много пари забравете го .. ще дам пример АРС 2200 за 1400$ без ДДС храни 9ка ,за 12ка май няма да стигне
Какво стана с този форум? От три дена няма нови мнения. Как са ви климатиците на софиянци в тази мъгла, има ли лед?
здравейте,мисля тези дни да си купя клима за отоплениеจпредпочитам LG или PANASONIC инверторен около 1600-1800 лв,лошото е,че в техномаркет няма 18-ки.препоръчайте ми фирма където да потърся
май последно щр взема haier 18ho3/r2 db,щото panasonic 18-ка отива на 2200 лв...
Панасоник от Ефендулов. За LG незнам кой ги продава. Ей голяма мания са тези панасоници. Казал някой че са хубави и айде шруш всички да ги купуваме.
какви са ви впечатленията от ЕКОМАТИК и РОЯЛ ЕЛЕКТРОНИКС?
Роял Електроникс са официални дистрибутори на ХАЙЕР,ЕКОМАТИК...нямам преки впечатления,но един приятел ги разпитваше за един модел на Мицубиши,обади им се няколко пъти,а тоя от фирмата последния път като му се развика ...стой та гледай-голямо самочувствие имат и високи цени,според мен.Не се наемам да ги обсъждам тях.Надявам се че съм ти помогнал.