Страница 154 от 157 ПърваПърва ... 104144152153154155156 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,296 до 2,310 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

В такъв случаи да не си взимаме нищто , че може да се развали.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2005

по тази логика(струва ми се необоснована) да си караме ладата
    и никога да не поглеждаме към по скъпа кола защото знаеш ли колко и са скъпи частите
    Защо производителите ги правят (инверторните климатици)???
    Ако има техници на климатици да кажат колко климатика пристигат при тях с изгорели чипове и колко обикновенни

4. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Ааа,тая работа с "казването"не мисля че ще стане някогаВсе едно Дачия Логан да си каже колко автомобила имат за поправка...Тия,от фирмите ни чакат на пусияГаранция след продажбата на климатика вече самодоволно протриват ръчици,щото и те са хора и знаят за "качествения български ток"

5. Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    За разликата си как да кажа - икономията му е смешна
    макс 10лв / месец да пести в сравнение с конвертор 12 мидеа
    проблема е ако има "приятни "токови идари на какво ще заприлича инвертора ти ако му изгория чипа ( за управление - това не се покрива от гаранция !)
    Осака предлагат инвертор за под 800 лв с монтажа ( мога да си представя какъв инвертор е ! - сделано у Бургас !!! )
    именно заради приятните токови удари няма да си взема инвертера , аз малко по-напред писах пост-въпрос за това дали е по-добре да си взема един добАр и доказал се климатик тип СПЛИТ СИСТЕМА и да си ми работи там на нормален режим и да не ми спестява кои знае колко ама поне да ми е сигурен , тък като казах , че в квартала в които живея тооооока спира по няколко пъти на седмица (съседа миналата седмица поправя новичък SONY TV) a четох из много форуми и се консултирах на живо с хора имали такъв проблем и достигнах до извода , че инвертер НЯМА да си взема за да се презастраховам поне на 50% от токов удар .
    Каааааааазах ви даже , че е добре да пуснем такава-специлана тема "ЗА и ПРОТИВ Инвертерите" или "+вете и -сите на Инвертера" защото /според мен/ ще помогнем на много хора като ги предпазим от грешната постъпка да си купят Инвертер АКО живеят особено в някои "специални" квартали на София /и не само/ където точеца ту идва , ту си заминава или пък като идва - идва с гръм и трясък , редовно по новините цели улици пострадали потребители и самички си плащат без даже да им признаят гаранцията от сервиза с оправданието "НЕК са виновни" а пък от НЕК да чакаш пари за обещетение е все едно ..... знаете : от умрял писмо !
    Така че темата никак не е за подминаване !!!

6. Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от ivan0ff
    именно заради приятните токови удари няма да си взема инвертера , аз малко по-напред писах пост-въпрос за това дали е по-добре да си взема един добАр и доказал се климатик тип СПЛИТ СИСТЕМА и да си ми работи там на нормален режим и да не ми спестява кои знае колко ама поне да ми е сигурен , тък като казах , че в квартала в които живея тооооока спира по няколко пъти на седмица (съседа миналата седмица поправя новичък SONY TV) a четох из много форуми и се консултирах на живо с хора имали такъв проблем и достигнах до извода , че инвертер НЯМА да си взема за да се презастраховам поне на 50% от токов удар .
    Каааааааазах ви даже , че е добре да пуснем такава-специлана тема "ЗА и ПРОТИВ Инвертерите" или "+вете и -сите на Инвертера" защото /според мен/ ще помогнем на много хора като ги предпазим от грешната постъпка да си купят Инвертер АКО живеят особено в някои "специални" квартали на София /и не само/ където точеца ту идва , ту си заминава или пък като идва - идва с гръм и трясък , редовно по новините цели улици пострадали потребители и самички си плащат без даже да им признаят гаранцията от сервиза с оправданието "НЕК са виновни" а пък от НЕК да чакаш пари за обещетение е все едно ..... знаете : от умрял писмо !
    Така че темата никак не е за подминаване !!!
    И аз съм на същия хал - бях си харесал 2 бр. Митсубиши-инвертори, но тока при мен спира 2-3 пъти седмично, като при единия път ремонтирах ТВ и компа. Дилърите на климите, ИЗРИЧНО ми заявиха, че ако има проблем със захранването, гаранцията отпада моменталически. Така че реших да не ИНВЕСТИРАМ в клими, а да си взема едно конвенционално Хайерче за 500лв с монтажа и да видя как ще се развият събитията. Засега съм приятно изненадан от него - не е шумен. За топлото при -7Ц - ще видим по-нататък.

7. Тук е от
    Jan 2006

Преди няколко дни ви писах за моят нетоплещ панасоник YW12DKE, сега мога да го продам и искам да питам как се държи Хаера в режим топло , конвенционален разбира се . Надявам се да ми свърши за 40 кубика стая повече работа от панасоника . Казват че живота им бил от 3 до 5 години , тъка ли е наистина ?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2005

аз пък ще ви дам друг пример
    Съседа под нас си купи конвенционален климатик
    две зими висеше на прозореца с един сешоар (познайте защо)
    не издържа човека и преди десет дена си купи панасоник инверторен.
    Според мен климатика трябва да служи на човека, а не обратното (да висиш като маймуна на прозореза за да му правиш топло)

10. Тук е от
    Aug 2006

Далеч съм от мисълта да превръщаме темата в оплюване на клими. Просто дългосрочната инвестиция в клими, ПОНЕ ЗА МЕН, ми се стори недобра идея - почти като да инвестираш пари в скъп автомобил, който ще държиш на улицата и ще караш по разбити пътища. Естествено, че инверторите са по-добрите клими и ЕДИНСТВЕНОТО нещо, което ме спря да си купя такива е СКАПАНОТО ЕЛ. ЗАХРАНВАНЕ - просто не вярвам, че един ел. уред с толкова фина и сложна електроника ще издържи над 5 год. на ИДИОТЩИНИТЕ НА енерго-доставчиците.

11. Тук е от
    Sep 2006

КЪДЕ ОСВЕН В ТЕХНОМАРКЕТ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ КЛИМА НА PANASONIC ???

че модела http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09009498 го няма почти никъде

алтернатива ? (от Варна съм)

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

От Ефендулов. Офисът им е зад ФК в една къща. От там даже е по добре от колкото от техномаркет.

13. mit
    mit е офлайн

Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от ivan0ff
    КЪДЕ ОСВЕН В ТЕХНОМАРКЕТ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ КЛИМА НА PANASONIC ???

че модела http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09009498 го няма почти никъде

алтернатива ? (от Варна съм)
    Защо си решил климатика да е PANASONIC има много по добри и тихи марки от него.Ако, си решил купи си нещо свястно ,а не прехвалените Панасоници.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2006

виж този линк и добре прочети коментарите http://www.zadoma.com/index.php?APP_...CLE_ID=198&c=1

16. Тук е от
    Jan 2006

здравейте,
    искам да разгледам един друг аспект на отоплението с климатик, а именно КОНЗЕНЗА по стените, от който по късно се развива мухъл

така е при мен, дограмата е обикновена дървена с гумени ленти за изолация

какво да правя

ПОМАГАЙТе
    виж това и прочети коментарите към него http://www.zadoma.com/index.php?APP_...CLE_ID=198&c=1

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Конденза не се получаав защот се отопляваш с климатик. Ако преи това си се отоплявал на твърдо гориво може и така да го разглеждаш. Махни си гумените уплътнения и нещата ще се пдобрят, а най допбре е не да ги махаш, а да си направи добва външна и вътрешна изолация.

18. Тук е от
    Jan 2006

Някой може ли да ми каже каква е загубата на топлина или ел. енергия в дължината на тръбния прът . Говоря за разлика между 2 метра и 4 метра разстояние на двете тела . Климата е 18-ка

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе