В такъв случаи да не си взимаме нищто , че може да се развали.![]()
В такъв случаи да не си взимаме нищто , че може да се развали.![]()
по тази логика(струва ми се необоснована) да си караме ладата
и никога да не поглеждаме към по скъпа кола защото знаеш ли колко и са скъпи частите
Защо производителите ги правят (инверторните климатици)???
Ако има техници на климатици да кажат колко климатика пристигат при тях с изгорели чипове и колко обикновенни
Ааа,тая работа с "казването"не мисля че ще стане някогаВсе едно Дачия Логан да си каже колко автомобила имат за поправка...
Тия,от фирмите ни чакат на пусия
Гаранция след продажбата на климатика вече самодоволно протриват ръчици,щото и те са хора и знаят за "качествения български ток"
![]()
именно заради приятните токови удари няма да си взема инвертера , аз малко по-напред писах пост-въпрос за това дали е по-добре да си взема един добАр и доказал се климатик тип СПЛИТ СИСТЕМА и да си ми работи там на нормален режим и да не ми спестява кои знае колко ама поне да ми е сигурен , тък като казах , че в квартала в които живея тооооока спира по няколко пъти на седмица (съседа миналата седмица поправя новичък SONY TV) a четох из много форуми и се консултирах на живо с хора имали такъв проблем и достигнах до извода , че инвертер НЯМА да си взема за да се презастраховам поне на 50% от токов удар .Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Каааааааазах ви даже , че е добре да пуснем такава-специлана тема "ЗА и ПРОТИВ Инвертерите" или "+вете и -сите на Инвертера" защото /според мен/ ще помогнем на много хора като ги предпазим от грешната постъпка да си купят Инвертер АКО живеят особено в някои "специални" квартали на София /и не само/ където точеца ту идва , ту си заминава или пък като идва - идва с гръм и трясък , редовно по новините цели улици пострадали потребители и самички си плащат без даже да им признаят гаранцията от сервиза с оправданието "НЕК са виновни" а пък от НЕК да чакаш пари за обещетение е все едно ..... знаете : от умрял писмо !
Така че темата никак не е за подминаване !!!
И аз съм на същия хал - бях си харесал 2 бр. Митсубиши-инвертори, но тока при мен спира 2-3 пъти седмично, като при единия път ремонтирах ТВ и компа. Дилърите на климите, ИЗРИЧНО ми заявиха, че ако има проблем със захранването, гаранцията отпада моменталически. Така че реших да не ИНВЕСТИРАМ в клими, а да си взема едно конвенционално Хайерче за 500лв с монтажа и да видя как ще се развият събитията. Засега съм приятно изненадан от него - не е шумен. За топлото при -7Ц - ще видим по-нататък.Първоначално публикувано от ivan0ff
Преди няколко дни ви писах за моят нетоплещ панасоник YW12DKE, сега мога да го продам и искам да питам как се държи Хаера в режим топло , конвенционален разбира се . Надявам се да ми свърши за 40 кубика стая повече работа от панасоника . Казват че живота им бил от 3 до 5 години , тъка ли е наистина ?
аз пък ще ви дам друг пример
Съседа под нас си купи конвенционален климатик
две зими висеше на прозореца с един сешоар (познайте защо)
не издържа човека и преди десет дена си купи панасоник инверторен.
Според мен климатика трябва да служи на човека, а не обратното (да висиш като маймуна на прозореза за да му правиш топло)
Далеч съм от мисълта да превръщаме темата в оплюване на клими. Просто дългосрочната инвестиция в клими, ПОНЕ ЗА МЕН, ми се стори недобра идея - почти като да инвестираш пари в скъп автомобил, който ще държиш на улицата и ще караш по разбити пътища. Естествено, че инверторите са по-добрите клими и ЕДИНСТВЕНОТО нещо, което ме спря да си купя такива е СКАПАНОТО ЕЛ. ЗАХРАНВАНЕ - просто не вярвам, че един ел. уред с толкова фина и сложна електроника ще издържи над 5 год. на ИДИОТЩИНИТЕ НА енерго-доставчиците.
КЪДЕ ОСВЕН В ТЕХНОМАРКЕТ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ КЛИМА НА PANASONIC ???
че модела http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09009498 го няма почти никъде
алтернатива ? (от Варна съм)
От Ефендулов. Офисът им е зад ФК в една къща. От там даже е по добре от колкото от техномаркет.
Защо си решил климатика да е PANASONIC има много по добри и тихи марки от него.Ако, си решил купи си нещо свястно ,а не прехвалените Панасоници.Първоначално публикувано от ivan0ff
виж този линк и добре прочети коментарите http://www.zadoma.com/index.php?APP_...CLE_ID=198&c=1
здравейте,
искам да разгледам един друг аспект на отоплението с климатик, а именно КОНЗЕНЗА по стените, от който по късно се развива мухъл
така е при мен, дограмата е обикновена дървена с гумени ленти за изолация
какво да правя
ПОМАГАЙТе
виж това и прочети коментарите към него http://www.zadoma.com/index.php?APP_...CLE_ID=198&c=1
Конденза не се получаав защот се отопляваш с климатик. Ако преи това си се отоплявал на твърдо гориво може и така да го разглеждаш. Махни си гумените уплътнения и нещата ще се пдобрят, а най допбре е не да ги махаш, а да си направи добва външна и вътрешна изолация.
Някой може ли да ми каже каква е загубата на топлина или ел. енергия в дължината на тръбния прът . Говоря за разлика между 2 метра и 4 метра разстояние на двете тела . Климата е 18-ка