Тези двамката са така (че и по-зле) от ранна есен до късна пролет и понеже са два, а не един, едва ли е случайност -*купувайте NEO
http://bgphoto.net/photos/974/o632725703903593750.JPG
http://bgphoto.net/photos/974/o632725705512968750.JPG
Тези двамката са така (че и по-зле) от ранна есен до късна пролет и понеже са два, а не един, едва ли е случайност -*купувайте NEO
http://bgphoto.net/photos/974/o632725703903593750.JPG
http://bgphoto.net/photos/974/o632725705512968750.JPG
На такива гледки съм свикнал във Варна. Най-много в това и по-лошо състояние съм виждал CHIGO, LG, SAMSUNG, ELITE, HEC(явно тази посестрима на Haier е наистина с по-иско качество), напоследък много Midea, един Haier в магазин, много CROWN, все кучета. От марковите замръзнал не съм виждал, въпреки влажното време и кофти ветровете в нашия град. Интересно е, че ОСАКИТЕ в окаяно състояние не бяха толкова много, колкото очаквах. Все пак мнението ми се базира на случайни наблюдения и не е представителна извадка, само за CHIGO, SAMSUNG & LG съм сигурен, че определено ЗАМРЪЗВАТ БРУТАЛНО около нулата.
Zdravejte,
predstoi mi da si zakupja klimatici za apartamenta i edva dnes popadnah na tozi forum super e Bihte li mi pomognali s izbora na podhodjashta marka. Razpolagam s okolo 1100leva za 2 neinvertorni klimatika. Pomeshtenijata sa mi hol (20kv.) + Kuhnja s trapezarija (20kv). predlagat mi 2 LG (12+9) za 1260lv s montaja?! Po-princip sam skolonen da gi vzema no vse pak iskam da chuja i drugi mnenija i predlojeniq. Blagodarq vi predvaritelno
А може би тези снимчици са нагледен пример за това до колко е важно външното тяло да е по- ниско от вътрешното? Горната машина май е по- високо от вътрешното, не виждам и извивка на тръбите да задържа фреона- при спрял климатик фреона остава във вътрешното тяло. При старт- компресора върти на "сухо" и се износва повечко... Долната машина си изглежда къде- къде по- добре....Първоначално публикувано от zdravko
Deyantrif, явно не си ми чел поста, LG е една от най-скапаните марки за климатици. За тези пари освен Хайер или Мидеа друг вариант нямаш. Те са допустимото зло, ако нямаш достатъчно пари. Хора, които имат Мидеа споделят, че топлят, аз от личен опит мога да ти кажа, че Хайер също за добри. За съжаление следващите в редицата по качество климатици са поне по 800-900 лв без монтаж на бройка и те са предимно неинвертъри щатски марки: York, McQuay. На York обаче им е супер скъп монтажа - американски цени, а McQuay е един много добър компромис - компресор Matsushita, тайландски с R410. Следват японките, но там говорим за цифри......
Сам прецени, но ако ще отопляваш целодневно стаите определено за предпочитане е да си вземеш инвертъри.
Благодаря за мнението. както казах, днес открих форума и не съм изчел всичко по темата. Обаче мнението ти тотално ми разколеба. Предполагах LG са добра марка, главно поради факта че я познавам и знам че маркои като Нео, Мидеа, които се поръчват от големи търговски вериги се сглобяват с части които да осигурят ниската им цена (т.е. нискокачествени). Какво ще кажете тогава за Осака сравнена с Мидеа или Хайер? И откъде да намеря тогава хайер на нормална цена в София?Първоначално публикувано от yasenp
За ОСАКА не си и помисляй!!! Хайер можеш да намериш в Технополис, те са вносители. Мидеа също можеш да вземеш, но аз някак си предпочитам Хайер, може би защото имам и не съм имал проблеми и съм леко пристрастен. LG може да са добри в други области, а и известността на една марка не гарантира к-во, в климатиците всдички ще се съгласят, че заедно със Самсунгерите са първи отзад напред в класацията - пълни боклуци, под нулата веднага сдават багажа, да не говорим за -5 и надолу. Лошото е, че евтините климатици не вървят ръка за ръка с качествен монтаж, моя Хайер го монтираха Атаро Клима с вакуум помпа и т.н. както си му е редът и проблеми не съм имал.
@yasenp,
Някакви сериозни аргументи в подкрепа на това твърдение? За тях в този форум се пише най-малко.LG е една от най-скапаните марки за климатици.
Сериозен аргумент е, че 3 от 5 климатика LG, които виждам са ТОТАЛНО ОБЛЕДЕНЕНИ. Нямам сметка да си измислям, а и сигурно не само аз ги виждам тези неща.
Първоначално публикувано от llll
Тези извивки за които пишеш се правят за събиране на маслото (маслен траб) в случаи когато вън. тяло е по високо.
:Super: Точно за това говоря и мисля, че това е причината за различното обледяване на двата климатика...Първоначално публикувано от jaga
Ми де да знам, аз съм си доволен от мойта ОСАКА:/ Миналата година на комшията Панасоника замръзна, а тя и при минус 16 си бачкаше Ей на, на работа Мидеата определено издиша например, а оная ептен куча марка си работи чудесно. Явно и аз веднъж съм улучил, а?За ОСАКА не си и помисляй!!! Хайер можеш да намериш в Технополис, те са вносители.
@Deyantrif
Добре дошъл! Радвам се, че прописа бързо на кирилица...
Както писаха колегите - евтините клими са все китайски и по-важно е монтажа и сервиза, отколкото марката /има поне 10 начина да ти откажат сервиз/ - избирай фирма!
Мидеа и Хайер са китайски марки - за Мидеата се твърди, че е шумничка, но топли, а Хайер имаха няколко проблемни откъм топлене серии, но са пак толкова добри. Очакването е да работят от 3 до максимум 5 години /те си го пишат в сайтовете/.
Нео, Санг, Елит, Осака са БГ марки, произвеждани в същите китайски заводи.
Аз с Нео не се захващам, щото сервиза им е на Техномаркет, но имат 1 или 2 доста добри модела!
Санг бяха модели на Хайер.
Елит - на Келон - сега може и да са другаде...
Осака - някъде в ХуйЦзян или нещо такова - имаха, обаче и сполучливи неща...
Краун имаха мнооого проблеми - аз лично не съм виждал топлещ Краун...
LG - имаха някои проблеми с тези продавани до 2004а - нови не съм виждал...
От Осаките - единствено добри впечатления /лични и не само, но доста добри/ имам от JV моделите!
За тези пари - май тук някъде ти е избора... Успех!
Аз да споделя ,за моето Хитачи и сметката за ток.Октомври тока ми беше 35 лв,то да е работило седмица(беше новичко) и не постоянно,ноември със спиране и пускане сметката беше 72лв.За декември работи 24/7 ,на 20 С*,отворена е вратата към коридора и от коридора към спалнята(общата площ става 44кв.) ,монтиран е на северна стена ,в София и сметката е 87 лв.Ами мнооого съм доволен!!!
Ми мойта ОСАКА е CH-12-BP/D, инверторен е, топли си добре... Приятелката ми си сложи някакво LG в офиса и сто пъти съжали оттогава: то нито топли, нито изстудява като хората, бръмчи, трещи, заледява се... От гаранционния се кълнат, че нищо му нямало и си бил съвсем наред, обаче им сеналага освен него да си пускат и газова печка, че да се топлят. Хайерите ми ги хвалят доста - това от евтиничките марки де. Иначе ако имах пари, бих си взел Фуджитцу