Страница 14 от 157 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Благодаря за съвета но в момента е поставен на 30 градуса а вентилтора е на MAX но просто не духа силно а съсвсем слабо и температурата на въздушния поток е слаба.А климата е много добра все пак струва 1500лв.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2006

Какво представлява датчика за измерване на вътрешната температура на един климатик? Може ли да се изведе от корпуса? Има ли начин този датчик да се излъже, така че да подава най-ниската от няколко температури?

4. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@dragomir
    Подобно е с мици-то, което споменах - здраве да е - поне до 21-22 успява да вдигне...

5. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от dragomir7708
    Благодаря за съвета но в момента е поставен на 30 градуса а вентилтора е на MAX но просто не духа силно а съсвсем слабо и температурата на въздушния поток е слаба.А климата е много добра все пак струва 1500лв.
    Намали температурата и сложи вентилатора на АУТО за да може да загрее достатъчно питата

6. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Здравейте,моят Sumec (компресор Хитачи) държи сега вътре в стаята 24 градуса.Трудно му е обаче и аз го усещам че изключва по-рядко ама все пак навън е минус 10.Искам да изкажа възмущението си от фирма Техноклима които подържат климатика на работата(Midea invertor).От 23 декември сме ги завикали за задължителната профилактика на климата и все викат утре,по-късно и прочие глупости.След скандал от мен на 8-ми януари(???),се оказа че няма управител или шеф на който да се оплача.Навиках се на една телефонистка която прати двама души.Не съм присъствал друг път на профилактика и незнам в какво точно се състои.Двамата дойдоха с ръце в джобовете и ме помолиха да измия филтрите.След като го направих написаха че температурата на вътрешното тяло(изходящата на въздуха де) е 55 градуса без даже да я премерят.Взеха 40лева и си тръгнаха,е...ти профилактиката и ако е така бих могъл и аз да си я правя.Иначе от Мидеята на работата не съм много доволен,топли ама отвреме навреме киха,кюфка и т.н.

7. Тук е от
    Sep 2005

В момента в офиса сме някаква анти реклама на Мидея...Имаме една 7-ца и една 9-ка обикновени ... Сега работят 2-та климатика , 1 радиатор и една духалка и пак си е хладно...Проблема според мен идва от това че колегата ги е изключил в петък и днес в 9 като ги включих около 1 час се размразяваха...И все още не могат да влезат в час...
    А панасоника вкъщи съм го оставил на 16 градуса и в 18 часа като се прибера ще видя каква е температурата там и ще споделя мнение...
    П.С. Тука температурата в момента е -12, с отчитане на вятъра е -23 , колегата казва че със същата Мидея 7-ца в тях всичко било нормално сутринта , но не го е изключвал от октомври месец

8.  

9. Тук е от
    Aug 2005

Панасоника вкъщи (9ка интвертор китайски) на -12 сутринта на АВТО на вентилатора не вдигаше много оборотите и въздушната струя беше с температура около 35-36 градуса при настроени 28, не можеше да стопли много много, но той и без това е малък за тази студена и неизолирана стая. Но все пак 19 градуса в стаята ги вдига, което бива долу горе. Размразява се отвреме навреме, няма никакъв лед по външното. В момента вече е запалено локалното парно с камина и в цялата къща е топло, така че климатика ще бачка само през нощтта.

В офиса Осаката 12-ка обикновена въпреки ремонтите миналата седмица (които имаха ефект и климатика топли добре поне до 0 градуса) в момента е позамръзнала и сигурно хвърля не повече от 35 градуса, едва духа при настройка на 30 градуса. Чакам я всеки момент съвсем да спре. Духалката я подпомага ама пак е студеничко.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от dragomir7708
    Съвсем безпристрастно ще споделя нещо относно отопление с климатик в момента в този студ.
    Мисля че тук всички просто хвалят климатиците си защото са се изръсили хиляди за климатик и кажете как ще сподели изведнъж че климатика му топли без ппроблем че чак подържа по 23-24 градуса . Ами нормално е ако се е хвалил клко е добър сега няма да се изложи да си признае че всъщност климата му духа колкото половин духалка в тези студове а от вътрешното тяло излиза въздух с не повече от 27 градуса .
    Не лъжа защото климатика в офиса където работя е служебен пари не съм дал , климата е на 4месеца Fujitsu General Invrter R410A 12000BTU последен модел , в момента просто едвам духа и не засилва оборотите на вътрешното тяло защото просто не може да стопли фреона с една дума топли клкото да не умреш от студ.
    Нека малко потребителите да слязат от луната и да спрат да пишат как конженционалните им клими бичели че чак се потели от жега , българина изглежда само умее да се хвали.
    Fujitsu никога не са били най добрите климатици, особено като се има предвид и цената им. Вярно че масовопродавачите мнохо ги хвалят, но действителността е съвсем друга. За тези пари е можело да вземеш Даикин с който нямаше да имаш никакви приблеми.

11. Тук е от
    Oct 2005

Здравейте фенове!!! Отдавна не бях влизал във форума, но сега с тоя студ във Варна (а май и навсякаде) много спешно трябва да слагам клима във хола (стандартен панелен хол 5х3.5х2.5 с една голяма външна стена без изолация дървена дограма към остъклен балкон) защото чакам бебе към края на месеца

ПОМАГАЙТЕ!!!!

давам 500-600 лв за конвенционален китаец. спрял съм се на две марки (главно заради цените и няколко съвета от познати-препатили бедни дилетанти като мене...

HAIER HSU-12H03/Z1 - 499 лв в ТЕХНОПОЛИС-ВАРНА
    HAIER HSU-12R03/H* *- 549 лв в ТЕХНОПОЛИС-ВАРНА

NEO ACS-HC12GWV+GAJKI* - 389 лв в ТЕХНОМАРКЕТ
    NEO ACS-HH12LIH* * * * * * * *- 379 лв в ТЕХНОМАРКЕТ

Казват ми че и ЕЛИТЕ имали някои свестни 12-ки....но ХАЙЕР бил "мерцедеса на боклуците" ?!?

Горните цени не включват монтаж (поне така си мисля)

МОЛЯ ВИ ДАЙТЕ БЪРЗ АКЪЛ ЩОТО НЕМА ВРЕМЕ А Е Е***И БАХЪРА!!!

12. Тук е от
    Nov 2005

Zdr i ot men!

Fujitsu 12 v momenta e -14 i dvata klimatika se darjat normalno,niama oblediavane.Za sega vsi4ko e OK.Do sega im zadavah temperatura 26-28,dnes sam gi namalil na 24 i za sega topliat!

13. Тук е от
    Nov 2005

Лека корекция.От 1 час сам си в къщи и наблудавам 4е има промяна в климатиците.Топлят,но имамт затруднения.Ако кажа че няма разлика значи да излъжа.Но като цяло е добре.Няма лед по тях и нехарактерен шум.За парви път забелязах че когато спря,за да затопли тялото от ван вкара студен въздух вътре.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@popeye

От тези - бих взел 2я Хайер!
    toto1 e прав - за малко повече пари има и по-добри неща...
    За тея пари - виж и Мидеите!

За бебе - запаси се и с един радиатор - ако/когато климатика не се справя

а за БАХЪРА - докато ти го поставят, ще е свършил, освен ако нещо не са се променили фирмите в БГ

16. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    @popeye
    От тези - бих взел 2я Хайер!
    toto1 e прав - за малко повече пари има и по-добри неща...
    За тея пари - виж и Мидеите!
    За бебе - запаси се и с един радиатор - ако/когато климатика не се справя
    а за БАХЪРА - докато ти го поставят, ще е свършил, освен ако нещо не са се променили фирмите в БГ
    Благодаря за бързите отговори! 2я ХАЙЕР май ще е! питах току що в технополиса кога могат да го монтират и ми казаха "вдругиден" - което не е никак зле като се има предвид ситуацията....

верно че за +100-200 лв може да взема нещо по-така. Не зная каде да търся МИДЕА във Варна (техномаркета нямат налични 12-ки) иначе от постовете разбирам че най-рядко за тази марка (от ефтинджосите) се споменава за проблеми и че не топли (мои наблюдения).

ако не сполуча с мидеа ще грабна хайерчето....

все още събирам мнения ще купувам най-рано утре, така че всяко мнение ще е от полза. благодаря отново!!!

17. Тук е от
    Nov 2005

ъъъ тез изброените докато ти монтират някой от тях по добре да е свършил тоз студ щот иначе няма да топли гарантирано .. при мене е -18 в момента,днес из града не видях работещ Хайер .Панасоника се справя горе долу, не спира да топли

18. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Разград, тази сутрин -18. Panasonic PW9KDE беше на цикъл : размразяване 10 минути - 2 минути работа та взех че го изключих и пуснах Delongi-то да духа с 2кW. Не прави топлкова топло колкото климатика, но поне не замръзва стаята. В същото време Panasonic Е12DKE си топли както винаги ( малко повече бръмчи външното тяло и съответно харчи )

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 157 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе