Страница 54 от 157 ПърваПърва ... 444525354555664104 ... ПоследноПоследно
Резултати от 796 до 810 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от Evana
    .Помещението което ще отопляваме е 50-60 кв.То е хол,кухня и коридор заедно.Какъв климатик ще ме посаветвате да купя.Искам да е хубав и с цена до 3000 лв.Аз се чудя между -Fujico-ОSК 528 DG inverter Digital DC Hibrid или Toshiba-RAS 13 EKVP-E inverter DDC Hibrid-Daiseikai.И двата са японски.Добри ли са или ще ми препоръчате някой друг.?
    Добри са но не са за твоят случай.Когато се насочваш към даден модел погледни за какъв обем става въпрос.
    При теб има 140-170куб.м което означава 24-ка.Примерно PANASONIC CS/CU-E24EKE
    Или 2 дванайсетици за различните стаи.
    При този вариант се постига и по-равномерно разпределение на температурата.
    А струята създавана от 24-ка е далеч по-силна и трябва човек да се пази от директното въздействие.
    Друг момент който трябва да се вземе предвид е че отоплението през коридора на другата стая е проблематично

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2005

...ще отопляваме е 50-60 кв.То е хол,кухня и коридор заедно.Какъв климатик ще ме посаветвате да купя.Искам да е хубав и с цена до 3000 лв.Аз се чудя между* -Fujico-ОSК 528 DG inverter Digital DC Hibrid* или* Toshiba-RAS 13 EKVP-E inverter DDC Hibrid-Daiseikai.И двата са японски....А дали ще отопляват хубаво за тази квадратура?
    Цитат Първоначално публикувано от badr
    Когато се насочваш към даден модел погледни за какъв обем става въпрос.
    При теб има 140-170куб.м което означава 24-ка.Или 2 дванайсетици за различните стаи.
    При този вариант се постига и по-равномерно разпределение на температурата.
    Друг момент който трябва да се вземе предвид е че отоплението през коридора на другата стая е проблематично.
    :Super: Това, което мога да добавя е, че се съмнявам. че въпросния Fujico-ОSК 528 DG inverter Digital DC Hibrid * е японски... ама той така или иначе няма да ти свърши работа...*

4. Тук е от
    May 2006

бих искал да се включа в темата с* въпрос за климатик SAMSUNG,НЯКОЙ ИМА ЛИ МНЕНИЕ ЗА* ТАКАВА МАРКА?

5. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Здравейте момчета. ::Гледам че някои от вас са голями специалисти на тема климатик.Надявам се да помогнете и на мен в избора ми.Помещението което ще отопляваме е 50-60 кв.То е хол,кухня и коридор заедно.Какъв климатик ще ме посаветвате да купя.Искам да е хубав и с цена до 3000 лв.Аз се чудя между* -Fujico-ОSК 528 DG inverter Digital DC Hibrid* или* Toshiba-RAS 13 EKVP-E inverter DDC Hibrid-Daiseikai.И двата са японски.Добри ли са или ще ми препоръчате някой друг.?А дали ще отопляват хубаво за тази квадратура?Четох и за ПАНАСОНИЦИТЕ добри отзиви. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
    Badr e прав, че е по разумно да бъдат две по-малки машини.
    Големия климатик би създал повече дискомфорт отколкото полезна работа.
    Като стана дума за Панасоник аз мисля че е добре да се комбинират:
    За хол-E15DKE
    За кухня E-9DKE

Мисля че с предложението ми се включва в гореспоменатата сума

6. Member
    Тук е от
    Apr 2006

чувал съм че samsung не топлят
    аз ще вземам haier
    http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=35&f=3702

7. Тук е от
    Nov 2005

леко да вметна тъй като стана дума за Е15 ДКЕ че точно този модел има някакви проблеми с алгоритъма за размразяване и се случва зимата да замръзва .. това ми беше пошушнато от продавач в магазин за клими ,мой познат ,и аз се бях замислил за тоз модел че е на добра цена

8.  

9. Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от Alexi_
    леко да вметна тъй като стана дума за Е15 ДКЕ че точно този модел има някакви проблеми с алгоритъма за размразяване и се случва зимата да замръзва .. това ми беше пошушнато от продавач в магазин за клими ,мой познат ,и аз се бях замислил за тоз модел че е на добра цена
    Не съм забелязал такова нещо...

10. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от mmaksim
    бих искал да се включа в темата с* въпрос за климатик SAMSUNG,НЯКОЙ ИМА ЛИ МНЕНИЕ ЗА* ТАКАВА МАРКА?
    Бегай, бате, бегай... общо взето се опитва да топли, ама май само себе си... След двегодишна употреба предимно на режим охлаждане просто почна да прави "парчета"
    Задаваш му някаква температура, а той си прави к'вото си иска. Модела е опреди 3 години, ама не вярвам и новите да са по-читави.

11. Тук е от
    Apr 2006

Добре де. Аз си търся климатик за лятото. За да ме охлажда и не видях нито едно мнение в нито една тема за това. Всички говорите за отопление. Ако съм пропуснал нещо моля насочете ме.
    25м2 добра изолация. Навярно 9-ка ще е и може би Panasonic. Екстри и инвертор неща. Шума за мен е важен да е малко.
    Благодаря.

12. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от red_max
    Добре де. Аз си търся климатик за лятото. За да ме охлажда и не видях нито едно мнение в нито една тема за това. Всички говорите за отопление.
    Това е така защото в режим охлаждане всички климатици се справят.
    Температурната разлика в най лошия случай е 10-12*.
    Докато в режим отопление разликата достига 35-40*

13. Тук е от
    Apr 2006

Здравейте.Интерисуваме как се разбира дали к-ка иска допълване с фреон.Може ли дасе определи само с часовниците който се вързват към к-ка .Ако на к-ка му дават 1.13кг. фреон колко е минимума който е фатален занего.И последен въпрос има ли мирис фреона защото като включих к-ка след монтирането се разнесе някаква особена миризма*

14.  

15. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Какво се мъчиш да направиш бе човек.
    Извикай някого на когото това му е работата.
    Единственото което ще направиш е някоя беля.

16. Тук е от
    Apr 2006

Нищо несе мъча извиках да поставят к-ка поставиха го тръгна на студено и след 15-20 м. се появи тази особена миризма .Иначе го бях разхвърлил на съставните му части и на 2-3 тръбички във вътр. тяло имаше леко зеленичко такова зелено съм виждал във хлад.с пробита траба.има ли миризма фреона.

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Фреона няма миризма,но маслото има,при това неприятна тежка миризма,ако е спукан както ти се съмняваш мястото на пробива ще се омазни,а по-дебелата тръба от тръбния път ще започне постепенно да се заскрежава и обледенява.
    По-вероятно ми се струва че при теб се дължи на непочистен улей за изтичане на водата от вътрешното тяло и затова след като е потекла вода е замирисало.
    За всеки случай понаглеждай тръбите от време на време

18. Тук е от
    Apr 2006

Благодаря.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе