Страница 6 от 157 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Deyantrif,

Аз съм с PW12DKE в 14м2, къща, 3 външни стени, таван и под.
    Справя се отлично климатика, включвам го /таймера/ в 18:00, като се прибера 30мин. по-късно в стаята е поне 20г.
    като се има в предвид, че е изстинала до към 13-14гр. през деня.
    Оставил съм си запас, защото в големите студове ще работи по-малко време, а не постоянно, както ми е 9-ката в кухнята. Ако си с вътрешни стени, ако си в апартамент и т.н. 9-ките ще те "оправят".

2.  

3. Тук е от
    Jan 2006

а когато е много студено (като в момента -10 градуса през нощта) как се справя? Топлят ли? какъв горе долу ти е месечния разход за ток за тези климатици?

4. Тук е от
    Jan 2001

Панчо прав си то ако не беше така сек.хенд климите нямаше да дъжът такива цени ! Обаче си мисля ,че няма база за сравнение на коли с климатици!

Аз съм много доволен от мойте сек.хенд Sharp и сега изобщо не съжалявам ,че дадох 2000 лева за тях ! Преди да ги купя се двуомях дали да ползвам парното и да плащам 300лева на месец и да стоя на максимум 21 градуса ,сега съм супер доволен за трите климатика за декември са ми изразходили 80лева ток и минум са поддържали 23 градуса от това по добре май няам!? Иначе искам да кажа само нещо за фирма AНТ в Пловдив ,че когато имах проблем с климите - не по тяхна вина , разрешиха нещата за един ден доидоха свалиха ги и на другият ден си ги върнаха перфектно работещи ЕВАЛА !
    Искам само да те питам нещо дали е норамално досега 18-ката ми никога да не е минавала в режим на размразяване??

5. Тук е от
    Jan 2006

@echo
    за съжаление точно за апартамент говорим Иначе за къща знам, варианти доста има

6. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Цитат Първоначално публикувано от Deyantrif
    а когато е много студено (като в момента -10 градуса през нощта) как се справя? Топлят ли? какъв горе долу ти е месечния разход за ток за тези климатици?

Погледни на предишната страница, там съм написал сметките ми за предишните 2 месеца.
    Справят се безгрижно климатиците в момента. Панасоника ще му е първа година и незнам за по-студено как ще е.
    Но определено е по-безшумен от мидеите /по-икономичен е панасоника по параметри/ , иначе топлят еднакво ми се струва.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Оставам с впечатление /без да съм сигурен/, че ги пускаш вечер
    При положене, че в цитирания от мен случай са на 24Х7, тухла без изолация и стара дограма - може би е нормално...
    В коя част на света си?

...alexi_dobrev май има някакви проблеми с такъв Панасоник в Разград...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Deyantrif
    Мерси за съвета. А какво ще кажеш за варианта 2 броя Panasonic CS/CU-PW9DKE? Един продавач от техномаркет в провинцията много ми ги похвали. Гледам че са по 600лв единия. Това което ме притеснява обаче е че са много малки. За кухнята май няма да имам проблем, обаче за хола? Вярно че съм с ПВЦ дограма ама все пак 9-ка достатъчна ли ще е да поддържа 20 градуса през най студените дни? Ще топли ли при минус 10 градуса да речем? В София температурите през зимата падат доста особено вечер. Но пък май не е толкова влажно защото почти не виждам замръзнали климатици. Обледяването ли е основната причина повечето климатици да не работят при ниски температури или имат някаква електроника която ги изключва?
    Внимавай с 9-ката. Аз цяла тема съм подкарал за да и реша проблема с работата под -6 градуса.

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от yasenp
    Сериозен аргумент е, че 3 от 5 климатика LG, които виждам са ТОТАЛНО ОБЛЕДЕНЕНИ. Нямам сметка да си измислям, а и сигурно не само аз ги виждам тези неща.
    Имам монтирани две мултисплит системи LG с по две вътрешни тела 3х9+1х12. Не бях ги пускал на дълговременна работа на отопление, тъй като апартамента не се обитава в момента. Тествах ги днес (-5 градуса външна температура). Работа от 10 до 18ч на отопление с зададена температура +23С. Отопляем обем 350куб.метра - температура около 20-21С. Никакви следи от обледеняване.

11. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Мой комшия* има ЛГ 12-ца инвертор, който работи 24/7 и с него топли две стаи(около 50кв, ПВЦ дограма, външна+вътрешна изолация)! Засега е много доволен, вярно че температурите тук не са падали под -5*, но аз климатика не съм го виждал да трупа лед!
    До него има едно ВЕКО 9-ка конв, и то не е трупало лед! Ама като падне температурата под нулата става много шумно, а при -5* направо не се трае!

12. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от xenohack
    .......................
    Искам само да те питам нещо дали е норамално досега 18-ката ми никога да не е минавала в режим на размразяване??
    Предполагам че 18-ката е инвертор, значи при достигане на зададената температура тя намаля мощноста си до положение в което подържа температурата в помещението.Работейки с понижена мощноста инверторните клими нямат склонност да замръзват.За разлика от конвенционалните , които са или изключени или работят с пълна мощност и ако са набримчени на макс. температура или са в по-голямо помещение спрямо мощноста им имат склонност да замръзват.
    Рядко ще видиш инвертор замръзнал и то е почти винаги по вина на собственика му.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Имам монтирани две мултисплит системи LG ... Тесвах ги днес (-5 градуса външна температура). Работа ...
    Ще се радвам да споделиш повече за работата на тези ЛГ-та, още повече, че са мултисплит, нещо за което, общо взето практически няма инфо

14.  

15. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от zdravko
    Тези двамката са така (че и по-зле) от ранна есен до късна пролет и понеже са два, а не един, едва ли е случайност - купувайте NEO

http://bgphoto.net/photos/974/o632725703903593750.JPG
    http://bgphoto.net/photos/974/o632725705512968750.JPG
    Колега почакай утре да пусна снимките на Осаката в офиса. Може да се каже че не е вече климатик, а лезогенератор на хубав плътен лед за уискито ми... Вече чука, трака, бръмки, но незнайно как днес не съм пускал духалката. Топли нещо Сервизаджиите им звъня два пъти и никакви ги няма. Много нагли излязоха... Утре ще ви пусна снимки да видите за каква красота става дума.

Иначе вкъщи съм довелен от Панасоника инвертор (9ка)- няма лед, няма нищо. Размразява си се отвреме навреме... Само дето на -8 не можеше да стопли повече от 20 градуса в стаята, но това е нормално при липсата на всякакви изолации... На мен и 20 градуса са ми добре...

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

По-назад някой беше казал,че братушките си слагали нагреватели на външните тела.Е как няма:
    http://ziza.ru/2006/01/13/prodolzhae...adusnikov.html

17. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Братушки, хвалех се, че Хайера ми не размразява. Той наистина не размразява и сега е леко обледен, чакам го да размразаи, но не би.
    Мидеи пък колко изпозамръзнали виждам, направо не е истина.
    Колкото до LG, не ме карайте да излизам всеки ден с фотоапарат и да снимам колко ледени блокчета има по улиците, Не казвам, че няма нормалноработещи, но аз виждам предимно ледени блокчета.

Няма какво да се лъжем, не можем да очакваме чудеса от климатици без датчици за размразяване. Истината е в най-лошия случай климатик с датчик на питата, а още по-добре инвертърче. Все повече се убеждавам, че инвестицията в евтини машини не е от най-рентабилните.

Навън е едва о градуса, а Хейерчето едвам топли

ИЗВОДЪТ МИ Е: КОЙТО ИСКА ТОПЛО ПРЕЗ ЗИМАТА ДА СИ ВЗЕМА МАРКОВ ИНВЕРТЪР!!!

18. Тук е от
    Oct 2005

По мойто Хитачи лед не съм видял, сложих го преди три-четири месеца. Размразява се редовно на един-два часа (може и по рядко да е, но това е когато съм вкъщи и го пускам над 25 градуса, иначе като съм навън е на минимум - 16 градуса), незнам защо точно, но никога е нямало лед или скреж по него. Може би защото не го изключвам, но все пак е имало доста студени и влажни дни и тогава пак няма лед.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 157 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе