Страница 36 от 184 ПърваПърва ... 2634353637384686 ... ПоследноПоследно
Резултати от 526 до 540 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re: Колко ми харчи климатика.......?

naydenov69, OK, виждам консумация от 1260 W. Обаче колко време работи на нея и колко работи на 120W. За час колко му е консумацията? Дори и да работи 50/50 включен/изключен, това са 690 W! Разликата спрямо добър инвертор е около 2,5-3 пъти по-висока консумация!

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Хаха, резултатите от днес потвърждават май очакванията ми. Днес му зададох 22 градуса, поддържа си ги точно след като ги вдигна, вероятно изключва по-рядко и консумацията, макар и малко, се понижи. Следващия ми експеримент е да пробвам има ли разлика в консумацията при ниска и висока степен на вентилатора. Обновил съм таблицата пак. Довечера късно отново.

4. Тук е от
    Sep 2008

Здравейте, искам да попитам хората от форума които са по запознати.
    Значи въпроса ми е ако допълнително изолирам тръбите на климатика ще постигна ли някаква икономия или повече топлина при еднакво потребление. В неделя като пуснах климатика и излязох отвън и бутнах самите тръби и бяха доста топли, зачудих се дали тази енергия не се губи защото самата изолация в/у тръбите е доста тънка а тръбите са поне 1.8-2 метра отвън.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

"Колкото повече-толкова повече",с две думи изолацията никога не е излишна

6. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Ами хайде малко да посмятаме....
    (350W x 24 часа х 31 дни х 6 месеца х 6 години)/1000 х 0.17 стотинки = 1563.65 лева
    (500W x 24 часа х 31 дни х 6 месеца х 6 години)/1000 х 0.17 стотинки = 2276.64 лева
    (700W x 24 часа х 31 дни х 6 месеца х 6 години)/1000 х 0.17 стотинки = 3187.30 лева
    Това са сухи сметки не говорим за комфорт ала бала....
    Ако приемем че 350 вата е консумацията на качествена 12ка а 600-700 вата е консумацията на конвенционална Мидея се вижда икономия от 1600 лева за 6 години (при положение че мидеята ги преживее) към това можем да прибавим и първоначалната цена на климатиците с монтаж....
    Също така не е за подценяване факта колко е средния живот на Мидеята и Марковия климатик (тук да кажат хората които имат наблюдения) ако се окаже в съотношение 1/2 то тогава еФтиното ви излиза повече от 2 пъти по скъпо.....

7. Тук е от
    Dec 2005

Вчера след като климатика ми достигна зададените 20 гр. включих към него измервателния уред.Току що изминаха 24 часа от включването му към уреда.Консумацията за това време е 4.16 Квтч.През нощта беше около 3-4 гр.До обяд около6-7.След обяд 10 гр.В момента-6 гр.Температурата в стаята /40 куб.м./ без включен климатик беше 16 гр.Климатикът е 10 годишен инвертор Санио 22 ка.На моменти изключва компресора, явно още е топло за да поддържа 20 гр. без да изключва.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Евала на машинката, 170 W за един час си харчи.

10. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от zlobarov
    Ами хайде малко да посмятаме....
    (350W x 24 часа х 31 дни х 6 месеца х 6 години)/1000 х 0.17 стотинки = 1563.65 лева
    (500W x 24 часа х 31 дни х 6 месеца х 6 години)/1000 х 0.17 стотинки = 2276.64 лева
    (700W x 24 часа х 31 дни х 6 месеца х 6 години)/1000 х 0.17 стотинки = 3187.30 лева
    Това са сухи сметки не говорим за комфорт ала бала....
    Ако приемем че 350 вата е консумацията на качествена 12ка а 600-700 вата е консумацията на конвенционална Мидея се вижда икономия от 1600 лева за 6 години (при положение че мидеята ги преживее) към това можем да прибавим и първоначалната цена на климатиците с монтаж....
    Също така не е за подценяване факта колко е средния живот на Мидеята и Марковия климатик (тук да кажат хората които имат наблюдения) ако се окаже в съотношение 1/2 то тогава еФтиното ви излиза повече от 2 пъти по скъпо.....

Допускаш няколко съществени грешки.
    1. Средната цена на ел. енергията е 0.15 лв(2/3дневна и 1/3 нощна).
    2. Климатика не работи постоянно 6 месеца в годината,а примерно ноември 2-3 часа,декември,януари февруари-8-10 часа,март-2-3 часа,юли,август5-10 часа./Разбира се всичко е строго теоретично,като за март,юли и август са за тази година и са пак ориентировъчни/.Консумацията на охлаждане и отопление е почти равна.
    Днес климатика е работил около час и имам консумация от 0.5 kWh.В момента температурата в стаята според дигиталния термометър е 21.5*/да е жив и здрав комшията под мен,господ здраве да му дава и т.н.-запалил е камината и комина,който е в стаята не може да се пипне/.И какво излиза господин zlobarov-Вашата сметка изобщо не е вярна.Сега сядам да пия една-две ракийки и една-две чаши червено вино/собствено производство/ за Ваше здраве и за здравето на комшията.Ако греша ме поправете.Наздраве.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от jori
    Той не е искал да му се стопли бързо,иначе щеше да го сложи на 30* и щеше да го направи 21* за 15 мин.Целта му е била да темперира стаята първоначално с най-ниски разходи и след това да не изключва климатика и да поддържа темп. с много малки разходи.
    jori ,кога разходите за темпериране ще са по ниски според теб...когато климатика работи 15 мин.,или 7 ч. за достигане на 21*...

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от naydenov69
    Допускаш няколко съществени грешки.
    1. Средната цена на ел. енергията е 0.15 лв(2/3дневна и 1/3 нощна).
    2. Климатика не работи постоянно 6 месеца в годината,а примерно ноември 2-3 часа,декември,януари февруари-8-10 часа,март-2-3 часа,юли,август5-10 часа./Разбира се всичко е строго теоретично,като за март,юли и август са за тази година и са пак ориентировъчни/.Консумацията на охлаждане и отопление е почти равна.
    ...
    Ето тук вече говорим за съвсем различни неща! Говорим за 24-часово поддържане на температурата! Какви са тези 2-3 часа, 8-10 часа... Хайде сега сметни си колко би ти изразходил ако изобщо не припарваш до бутона за изключване от ноември до март!

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ъъъ какво е това отопление 5-8 часа .. деня е 24 часа ... аз искам да ми е топло целия ден ,не 5 часа ...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

naydenov69, по принцип си прав и.... не си прав. Всичко е от Зависи...
    1. За 3-4 часа ли топлиш стаята или стоиш денонощно в нея.
    2. Спалня ли е или кухня.
    3. Можеш ли да си поливаш климатика като замръзне или не можеш.
    4. Имаш ли алтернативно отопление или нямаш.
    и т.н.
    И аз писах, че съм си много добре с акумулиращите печки, но отидоха за старо желязо...
    И ми се струва, че както описваш положението при теб, ти направо си се набутал и с обикновения климатик. Трябват ти само две духалки да обдухват комина и О.К. Е, трябва да чакаш и комшията да запали печката..
    Предполагам имаш кола и я използваш, за да отидеш до друго място, въпреки, че с автобус може би ще бъде по евтино.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

а защо да дава пари за автобус като може да иде пеша ?

17. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Ми, ще си скъса обувките и трябва да купува нови..

18. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Очо
    naydenov69, по принцип си прав и.... не си прав. Всичко е от Зависи...
    И затова се прави технико-икономическа обосновка преди да се закупи дадено нещо-в случая климатик.
    Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    ъъъ какво е това отопление 5-8 часа .. деня е 24 часа ... аз искам да ми е топло целия ден ,не 5 часа ...
    Толкова е необходимо за да се получи комфорт в тази стая,която е всекидневна.
    Цитат Първоначално публикувано от deian
    Ето тук вече говорим за съвсем различни неща! Говорим за 24-часово поддържане на температурата! Какви са тези 2-3 часа, 8-10 часа... Хайде сега сметни си колко би ти изразходил ако изобщо не припарваш до бутона за изключване от ноември до март!
    Не е неоходимослед като през деня сме на работа или на училище.

Цитат Първоначално публикувано от Очо
    3. Можеш ли да си поливаш климатика като замръзне или не можеш.
    Колегата доказа миналата година,че не е имал проблем със същата Мидеа при този режим на работа и не му се е налагало да полива със вряла вода.
    Радвам се,че се получава добра дискусия.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 36 от 184 ПърваПърва ... 2634353637384686 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе