Страница 29 от 184 ПърваПърва ... 1927282930313979 ... ПоследноПоследно
Резултати от 421 до 435 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Re: Колко ми харчи климатика.......?

не е точно така .. всички консумации се дават при +7 ,а при по ниски температури консумацията на компресора пада при едни и същи негови обороти

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Бих се съгласил с това твърдение,ако ми обясниш целият процес и какво става с температурата в помещението...

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

къде съм споменавал температурата в помещението ? говорим за консумация на компресора при различни външни температури и отговора на въпроса дали може да консумира по малко от минималното дадено по спецификация отговора е ДА ,може ,при температури по ниски от еталонните +7

5. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Виж сега,не искам да се заяждам,но аз съм спомeнал за температура 20* и ако искаш да си коректен обясни ако обичаш...
    А и нали климатиците си ги пускаме да подържат някаква или конфортната за всеки температура,а не самоцелно...

6. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Браво! момчета. Сега вече ми харесвате. Повечето от това което сте го писали не го разбирам, не ми и трябва ... НО В СПОРА се ражда истината...

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Днес мерих консумация - навън е точно +7 при мен - условия по документация. Климатикът харчи с около 100-150W повече, отколкото харчи при температури около нулата.

8.  

9. LRR
    LRR е офлайн

Тук е от
    Sep 2008

До всички които ги интересува колко им харчи климатика препоръчвам да си закупят този уред http://www.radimexbg.com/index.php?p...%20%20%2012728 Цената е доста добра като се има в предвид че ми го продадоха в Монтана за 67 лв. Мери моментната консумация на уреда във W, ампеража А, напрежението на мрежата V, максималната и минималната стойност на консумация за времето докато уреда е бил включен, Има таймер който отчита само когато има консумация. Също така има опция да му зададеш цена на kWh и да ти смята тоталната сметка в лева на изхарчената енергия за часовете които показва часовника (таймера). Тъй-като нама дневна и нощна енергия аз съм му задал цена 0.157 лв на kWh това е усреднена стойност при 0,177648 лв. дневна и 0,115872 лв. нощна тарифа. Уреда е страшно точен, изпробвал съм го с над двадесет уреда с доказана консумация и смея да твърдя че е страшно прецизен. Мери от 1-2W до 4kW. Ето и резултати от 72 часовите проби проведени на пресно монтирания преди 5 дни Mitsubishi Heavy Industry SRK 50ZHX-S За 72 часа за подържане на температура в помещение 40 м2 еднофамилна (едноетажна) къща с добра изолациа (10см стиропор), хубава дограма, к-стъкла и т.н. , помещението в което е монтиран климатика е с голям френски прозорец 3.5 на 2.2м. и два по малки 2.2 на 1.6м. с височина 2.4 или 94 м3 – 94 х 0.70 W = 6.6 kW необходима номинална отоплителна мощност. За подържане на 22 С ° (измерени с три дигитални термометъра http://www.cafeparts.com/Product.asp?ItemID=47686 разположени във всички крайща на помещението)в дневната и достигната температура от 19-20 С ° в останалата част от къщата – коридор 5м2 и две спални по 15 м2 на които още нямам монтирани врати - изхарчени 12.97 Kw , което по елементарни сметки е разход от 180 W на час, като темпеатурите последните дни нощем падат до 6-8 С ° a денем са 10-12 С ° при постоянна мъгла. На мен също ми изглежда крайно невероятно, но съм убеден че измерванията са верни, защото правя справка с централния електромер, а разхода на ел. Енергия на останалата част от къщата ми е до болка известен – правя замервания с горепосочения уред повече от 2 месеца и не съществува уред в къщата на който консумацията да не е проверена поен 5 пъти, както и в комбинация с други уреди. Просто откакто е монтиран климатика разхода ми се е увеличил със 180 W на час. През повечето време уреда отчита около 150W моментна консумация като на моменти пада до 125W и се качва до към 200W и това при положение че компресора на климатика не се изключва. В момента който се изключи консумацията пада на 39-40W за около една минута и след това заспива на 10-15W при постоянно въртяща се на минимум вътрешна перка и спряла външна и така докато климатика е включен в мрежата. От горенаписаното следва че този модел климатик при средна външна температура от +10 С °, за подържане на температура в цялата къща която на мен ми се струва комфортна (това е доста субективно) харчи по 0.68ст. на ден или 20.4 лв на месец. Като се вземе в предвид че изчисленията ги правя при усреднена цена за kWh от 0.157 лв., а по голямата консумация на уреда е нощем защото температурите падат, крайната месечна сума ще намалее още. Не знам как е постигната тази консумация и какъв е този COP, все пак това е MHI 50-ка (18 BTU).

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Аз ти казах, че машината е страшна!
    Продължавай с измерванията.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от LRR
    ... а по голямата консумация на уреда е нощем защото температурите падат, крайната месечна сума ще намалее още.
    Това че консумацията е по-голяма при по-ниски температури сигурно ли е...защото по горе ни увещават в противното..

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Я наистина засечи през деня ли ще консумира повече или през нощта.

13. LRR
    LRR е офлайн

Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Днес мерих консумация - навън е точно +7 при мен - условия по документация. Климатикът харчи с около 100-150W повече, отколкото харчи при температури около нулата.
    От горния ти пост излиза че ако паднат температурите около нулата консумацията ще падне още ! Както сме тръгнали на края на на месеца енергото ще имат да ми дават
    А за измерванията няма проблеми уреда си е постоянно включен, остава да монтирам една WEB Камера за 24 часов мониторинг за неверниците

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ами просто графиките в техническите документации и измервания на хора показват това.
    Очаквам тест от теб - примерно от 8 вечерта до 8 сутринта и после от 8 сутринта до 8 вечерта. Или когато ти е удобно

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Конане всеми помисли малко върху това което се пише,то е ясно че си зле с техниката но като не го разбираш поне мълчи ! Кога съм казал че консумацията като цяло ще падне при по ниски температури ? нали ще падне топлоотдаването и компресора ще трябва да вдигне обороти за да поддържа зададената темп. ? като вдига обороти консумацията пада ли или се вдига ? а ако оборотите са постоянни консумацията пада ли или се вдига ? ако и на тия въпроси не можеш да си отговориш просто не коментирай да объркваш другите с простотиите си !

17. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Голям отворко си няма що...напиши го като хората бе човек,не обикаляй около отговора,само и само да не си признаеш че говориш глупости...

18. LRR
    LRR е офлайн

Тук е от
    Sep 2008

Няма проблеми последното засичане съм го направил в 8.30h тази сутрин така че ще изчакам до 20.30, тоест след половин час, ще зануля уреда и утре в 8.30 ща имате резултата. Температурата в момента падна под 7С° - 6.6С° и пада, а днес беше 10-11С° и пълна мъгла, не се е вдигала от 3 дена нали сме в кутловина. Ще се опитам да я проследя и през ноща и ще пусна консумацията за следващите 12 часа.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 29 от 184 ПърваПърва ... 1927282930313979 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе