не е точно така .. всички консумации се дават при +7 ,а при по ниски температури консумацията на компресора пада при едни и същи негови обороти
не е точно така .. всички консумации се дават при +7 ,а при по ниски температури консумацията на компресора пада при едни и същи негови обороти
Бих се съгласил с това твърдение,ако ми обясниш целият процес и какво става с температурата в помещението...
къде съм споменавал температурата в помещението ? говорим за консумация на компресора при различни външни температури и отговора на въпроса дали може да консумира по малко от минималното дадено по спецификация отговора е ДА ,може ,при температури по ниски от еталонните +7
Виж сега,не искам да се заяждам,но аз съм спомeнал за температура 20* и ако искаш да си коректен обясни ако обичаш...
А и нали климатиците си ги пускаме да подържат някаква или конфортната за всеки температура,а не самоцелно...
Браво! момчета. Сега вече ми харесвате. Повечето от това което сте го писали не го разбирам, не ми и трябва ... НО В СПОРА се ражда истината...
Днес мерих консумация - навън е точно +7 при мен - условия по документация. Климатикът харчи с около 100-150W повече, отколкото харчи при температури около нулата.
До всички които ги интересува колко им харчи климатика препоръчвам да си закупят този уред http://www.radimexbg.com/index.php?p...%20%20%2012728 Цената е доста добра като се има в предвид че ми го продадоха в Монтана за 67 лв. Мери моментната консумация на уреда във W, ампеража А, напрежението на мрежата V, максималната и минималната стойност на консумация за времето докато уреда е бил включен, Има таймер който отчита само когато има консумация. Също така има опция да му зададеш цена на kWh и да ти смята тоталната сметка в лева на изхарчената енергия за часовете които показва часовника (таймера). Тъй-като нама дневна и нощна енергия аз съм му задал цена 0.157 лв на kWh това е усреднена стойност при 0,177648 лв. дневна и 0,115872 лв. нощна тарифа. Уреда е страшно точен, изпробвал съм го с над двадесет уреда с доказана консумация и смея да твърдя че е страшно прецизен. Мери от 1-2W до 4kW. Ето и резултати от 72 часовите проби проведени на пресно монтирания преди 5 дни Mitsubishi Heavy Industry SRK 50ZHX-S За 72 часа за подържане на температура в помещение 40 м2 еднофамилна (едноетажна) къща с добра изолациа (10см стиропор), хубава дограма, к-стъкла и т.н. , помещението в което е монтиран климатика е с голям френски прозорец 3.5 на 2.2м. и два по малки 2.2 на 1.6м. с височина 2.4 или 94 м3 – 94 х 0.70 W = 6.6 kW необходима номинална отоплителна мощност. За подържане на 22 С ° (измерени с три дигитални термометъра http://www.cafeparts.com/Product.asp?ItemID=47686 разположени във всички крайща на помещението)в дневната и достигната температура от 19-20 С ° в останалата част от къщата – коридор 5м2 и две спални по 15 м2 на които още нямам монтирани врати - изхарчени 12.97 Kw , което по елементарни сметки е разход от 180 W на час, като темпеатурите последните дни нощем падат до 6-8 С ° a денем са 10-12 С ° при постоянна мъгла. На мен също ми изглежда крайно невероятно, но съм убеден че измерванията са верни, защото правя справка с централния електромер, а разхода на ел. Енергия на останалата част от къщата ми е до болка известен – правя замервания с горепосочения уред повече от 2 месеца и не съществува уред в къщата на който консумацията да не е проверена поен 5 пъти, както и в комбинация с други уреди. Просто откакто е монтиран климатика разхода ми се е увеличил със 180 W на час. През повечето време уреда отчита около 150W моментна консумация като на моменти пада до 125W и се качва до към 200W и това при положение че компресора на климатика не се изключва. В момента който се изключи консумацията пада на 39-40W за около една минута и след това заспива на 10-15W при постоянно въртяща се на минимум вътрешна перка и спряла външна и така докато климатика е включен в мрежата. От горенаписаното следва че този модел климатик при средна външна температура от +10 С °, за подържане на температура в цялата къща която на мен ми се струва комфортна (това е доста субективно) харчи по 0.68ст. на ден или 20.4 лв на месец. Като се вземе в предвид че изчисленията ги правя при усреднена цена за kWh от 0.157 лв., а по голямата консумация на уреда е нощем защото температурите падат, крайната месечна сума ще намалее още. Не знам как е постигната тази консумация и какъв е този COP, все пак това е MHI 50-ка (18 BTU).
Аз ти казах, че машината е страшна!
Продължавай с измерванията.
Това че консумацията е по-голяма при по-ниски температури сигурно ли е...защото по горе ни увещават в противното..Първоначално публикувано от LRR
Я наистина засечи през деня ли ще консумира повече или през нощта.
От горния ти пост излиза че ако паднат температурите около нулата консумацията ще падне още ! Както сме тръгнали на края на на месеца енергото ще имат да ми даватПървоначално публикувано от deian
А за измерванията няма проблеми уреда си е постоянно включен, остава да монтирам една WEB Камера за 24 часов мониторинг за неверниците
Ами просто графиките в техническите документации и измервания на хора показват това.
Очаквам тест от теб - примерно от 8 вечерта до 8 сутринта и после от 8 сутринта до 8 вечерта. Или когато ти е удобно
Конане всеми помисли малко върху това което се пише,то е ясно че си зле с техниката но като не го разбираш поне мълчи ! Кога съм казал че консумацията като цяло ще падне при по ниски температури ? нали ще падне топлоотдаването и компресора ще трябва да вдигне обороти за да поддържа зададената темп. ? като вдига обороти консумацията пада ли или се вдига ? а ако оборотите са постоянни консумацията пада ли или се вдига ? ако и на тия въпроси не можеш да си отговориш просто не коментирай да объркваш другите с простотиите си !
Голям отворко си няма що...напиши го като хората бе човек,не обикаляй около отговора,само и само да не си признаеш че говориш глупости...
Няма проблеми последното засичане съм го направил в 8.30h тази сутрин така че ще изчакам до 20.30, тоест след половин час, ще зануля уреда и утре в 8.30 ща имате резултата. Температурата в момента падна под 7С° - 6.6С° и пада, а днес беше 10-11С° и пълна мъгла, не се е вдигала от 3 дена нали сме в кутловина. Ще се опитам да я проследя и през ноща и ще пусна консумацията за следващите 12 часа.