Страница 39 от 184 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2003

Re: Колко ми харчи климатика.......?

Очо, нека си пишат. Кой лъже кой не, кво ти пука - не се дразни. Все пак е възможно с много добра изолация,  и в южен град - климатиците да консумират и 0 вата защото не са включени още. Точно това беше подчертал някой скоро, че да се сравнява климатик с климатик без да се знае кой/къде е сложен да работи е некоректно. Ама си е верно че малко като състезание се получва тука с резултаите от измерванията  никой не пише ако му е изгорило повече! ... предимно се постват ниските резултати - като хвалба излиза някак. Карай - свиркай си  ... да става статистика.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Виж ми подписа, не спестявам резултати - засичам когато мога.
    Като му сложи 18* ssilent какво да харчи? Това не прави резултатите лъжовни, просто са според условията!

4. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    За съжаление.... Колкото и измервания да се правят, колкото и данни да се публикуват, за шопа по високо от Витоша нема и по дълбоко от Искаро пак нема.
    Lupus,в конкретната тема може да се допълни... “по-икономично от климатика ми нема”

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Ето тук вече говорим за съвсем различни неща! Говорим за 24-часово поддържане на температурата! Какви са тези 2-3 часа, 8-10 часа... Хайде сега сметни си колко би ти изразходил ако изобщо не припарваш до бутона за изключване от ноември до март!
    deian,виж си поста помисли и кажи,случаят не е ли аналогичен на този...твоят климатик за тази седмица е изхарчил около 33 кВт,а на ssilent двата заедно 40 кВт при това единият е конвенционален...изводите са че температурата в помещенията на ssilent и без отопление не пада под 18* и климатиците работят само когато е необходимо да вдигнат до 21*,но това е само няколко часа в денонощието

5. Member
    Тук е от
    May 2003

Така е, не ги прави лъжовни. Ако е въпроса обаче - но не ги прави и истински?. Резултатите ги приемаме на доверие - няма как да се спори че някой лъже - като той си е в тях а ние сме на другия край на картата.
    Исках да кажа с резултатите да се дава и повечко инфо: града, климата, зградата и т.н. - ще е в плюс за статистиката мисля. Аз живея в Пловдив(но леко извън града към балкана в къща) и има известна разликата в околния климат, спрямо гъстонаселените градски райони. Миналите нощи беше гъста мъгла(+6*) и климатика дори го забелязах че се размрази(поне така си мисля - дигна клапите нагоре и премигваше нещо без да духа) - не знам нормално ли е в това уж топло време?

П.С. в тоя ред на мисли сега у нас инвертора бичи непрекъснато почти, а тука в офиса(в града) имам една Осака конвенционална, от сутринта да е духнала два три пъти само за по 5 минути - просто е топло! Има разбира се в стаята 3 компа и два принтера и факс и от сякъде като няма външни стени, климатика дефакто почти не работи - кво да го засичам? Та ситуации най-различни ... и съм по тениска, не е да кажеш че седя на студено.

6. Тук е от
    Jul 2008

Хайде и аз да се включа Фуджитсу Генерал 9ЛД - отоплявам 45 куб.м. Закачил съм електормер и резултатите са следните: в почивните дни климатика работи на 21 градуса през деня, 22 - вечерта докато легнем, 20 градуса - през нощта. Консумацията е около 6.5/7 квт на денонощие. На фона на останалите измервания ми се струва малко множко, но като се има предвид, че апартамента е последен етаж, без никаква изолация, блока е строен за общински жилища преди много години (сещате се в какво състояние е в момента) мисля, че е приемлива консумацията. Радиаторите в апартамента са два пъти по-големи от долните етажи и ми обясниха, че е заради топлозагубите.
    Забелязах, че като паднаха температурите поддържа температурата точно колкото е зададена, а преди (когато навън беше 12 - 14 градуса) поддържаше + 1 - 1.5 градуса над зададената. Взех да се притеснявам дали при -5 -10 градуса ще успява да поддържа зададената температура.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ще успява! Нормално е в топлото да подминава леко. Зимата ще е ОК.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2008

SANYO L22H - 2001г. втора употреба. Монтиран преди две седмици. Монтирах смоделно устройство - стар електромер. За сега разхода сравнително добър - за 9ч. при 20 градуа в стаята 3kw разход. Като достигне зададената температура колелото на контролния електромер се върти много бавно. Но забелязах, че компресора верояно спира, а не намалява. Имам сънение за това дали е Инверторен или конвенционален, тъй като компресора спира или така намаля обороти, че не се усеща да работи. Като направи 24ч. ще пиша за разхода допълнително.

10. Member
    Тук е от
    Aug 2008

човек да съжали че се е обадил....каква ми е далаверата да ви лъжа ...не знам за вас но аз съм вече в една улеганала възраст дето отдавна съм наясно с размера на оная ми работа .....та да ми се налага да се хваля по форумите....апартамента е в софия...южен с добра дограма но без изолация...казах на какви темпертури си държа климите не се изключват...а температурите са такива защото така ми е най-комфортно....действително блока е топлофициран...но парното бе пуснато днес така че за миналата седмица не влияе...какви са били външнте температури за този период за който говоря не зная ...който е от софия и си води статистика знае...това е ...ако съм бил полезен някому ок...ако ли не ...това не е мой проблем ...ако на някой му е криво че харчи повече ток с високо коповите си машини....нека да е приеме версията която в най-голяма степен го успокоява...

11. Тук е от
    Oct 2008

ssilent... уреда съм го дложила на двата климатика.40kw за една седмица на двете клими ли е? И ако е как сложи едно уредче на две места

12. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от sicop
    ssilent... уреда съм го дложила на двата климатика.40kw за една седмица на двете клими ли е? И ако е как сложи едно уредче на две места
    ей хора...карате ме да се смея....уреда е в контакта....в него влиза щепсъла на разклонител....в разклонителя е включен щепсъла на единия климатик....и щепсъла на другия климатик....за пояснение имам дупка в стената и през нея минава кабела на климатика от съседната стая....

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    Така е, не ги прави лъжовни. Ако е въпроса обаче - но не ги прави и истински?. Резултатите ги приемаме на доверие - няма как да се спори че някой лъже - като той си е в тях а ние сме на другия край на картата.
    Исках да кажа с резултатите да се дава и повечко инфо: града, климата, зградата и т.н. - ще е в плюс за статистиката мисля. Аз живея в Пловдив(но леко извън града към балкана в къща) и има известна разликата в околния климат, спрямо гъстонаселените градски райони. Миналите нощи беше гъста мъгла(+6*) и климатика дори го забелязах че се размрази(поне така си мисля - дигна клапите нагоре и премигваше нещо без да духа) - не знам нормално ли е в това уж топло време?

П.С. в тоя ред на мисли сега у нас инвертора бичи непрекъснато почти, а тука в офиса(в града) имам една Осака конвенционална, от сутринта да е духнала два три пъти само за по 5 минути - просто е топло! Има разбира се в стаята 3 компа и два принтера и факс и от сякъде като няма външни стени, климатика дефакто почти не работи - кво да го засичам? Та ситуации най-различни ... и съм по тениска, не е да кажеш че седя на студено.

Някога много отдавна и напред в темата бях въвел обща форма за нанасяне на повече показатели за сградата, типа строителство, степента на изолация и т.н., но разни хора просто решиха, че те са най-праведните а всички други лъжат. В момента в които пиша този пост в стаята термометъра показва 19*С а на вън е 6*С и тъй като в момента РС ми е в спалнята даже няма и да пусна климатика защото аз обичамда спя на хладно. Най-високата ми сметка миналата зима беше под 100 лева за 70 кв. апартамент и три климатика. Изобщо не ми пука дали някои вярва или не.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Извинявам се, ако включването ми е прозвучало като обвинение, че някой лъже(още повече нарочно). Няма такова нещо! Имах впредвид, да се пишат неща, от които има смисъл! Съседният апартамент е "среден", там температурите едва ли някога падат под 15*. Аз го "топля" от две страни(и го топля, щот съм балък), от третата страна, го топли другият комшия. Там климатика, сигурно би харчил малко повече от режим "обдухване". Мога да напиша засеченото от мен днес: от 08:15 до 18:15 консумация 1 КВт. Да, 100 Вт на час. ?? . (един километър- много ли е? или е малко?... Амии...зависи...). Е бях го пуснал на 19*, но не знам каква е била температурата през деня...., затова и нищо не пиша. За мен, реалната консумация е от 18:30 до 08:00. Вечер на 23-24*(или на колкото го пуснат), нощем на 22*(да не казвам, че жената води преговори да го държи на 24*)
    Нещо странично. Докато пишех, без да искам натиснах ESC вместо Ч, всичко написано отиде в канала...

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Очо, ти продължаваш ли да го спираш или ще можеш да ни дариш с някое 24-часово замерване?
    Ама чакай пак да застуди, че нещо май се затопля тия дни.

17. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Не съм го спирал, даже и като проветрявам.Не мисля, че има какво да напиша... Ходя на работа и не мога да го засичам като теб по 5 пъти на ден, че и с температури...Бих могъл (ако си поиграя с Ексела,да направя нещо подобно, но нямам време и възможност).
    10.11.2008 / 18:15 - 19996,00
    18.11.2008 / 18:15 - 20054,05
    дата,час, показание на електромера.
    Условията, при които го използвам, съм ги написал по-горе, като разликата е, че го оставях през деня на 20*.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Значи средно по 300 W на час.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 39 от 184 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе