Страница 32 от 184 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,989
    #466

    Re: Колко ми харчи климатика.......?

    Аз като писах че голям КОП не значи че климатика топли добре само за сравнение същите часове с моя конвенционален 12ка при температура в помещението 24-25 градуса имам същата консумация . И точно поради този ефек че инвертора духа хладно смених мойте инвертори с конвенционални.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    881
    #467

    Re: Колко ми харчи климатика.......?

    ВелеВ, това беше шега нали? Инверторните НЕ духат хладно(поне не моя, какво духа ти е ясно повече от на мене мисля). Усеща се като хладно, най-вече след като те е обдухвало с топло, но е толкова слабо че въобще не се усеща. Обясни ни сега конвенционалните как разбират колко е температурата във стаята без да ветреят въздуха покрай датчика, или твоите модели не духат - мерят си температурата в корпуса само?

  4. Member
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    510
    #468

    Re: Колко ми харчи климатика.......?

    Цитат Първоначално публикувано от Очо
    Или по-точно, може би не СОР-а, а "файдата", защото "кел файда" от това, че СОР-а му е голям, но не топли...( Имам в предвид, че СОР-а уж е : консумирана мощност спрямо отдадената Топлина, при 333 Вт духа почти студено, дано при другите, при 150 Вт да им духа топло... Това ще бъде голям СОР според мен).
    Вдигни му градусите и духа по-топло!

  5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,989
    #469

    Re: Колко ми харчи климатика.......?

    Не е шега конвенционала спира вентилациата зависи от модела. Когато не работи компресора вдига клапата горе тоест не се усеща никакъв полъх за съжаление инверторите който имах макар и японски модели нямаха тия функций. Инвертора духа хладен въздух точно поради това че е намалил мощноста на компресора и подържа температурата но се получава дискомфорт при някой хора. И когато сметнеш часовете работа на инвертора с ниската консумация и часовете работа на обикновенния се оказва че сметката е еднаква и за двата.

  6. Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    881
    #470

    Re: Колко ми харчи климатика.......?

    Мдаа има логика в това което казваш. Аз не те бях разбрал явно - мислех си за ветреца който се получава когато компресора не работи а само вътрешния вентилатор "ближе" въздуха за да си мери температурата. Прав си че не духа много топло когато поддържа зададената, но не мога да се съглася че е "хладен" въздуха. Както и да е, навярно при някой хора този момент може да не ги кефи(имат право). За консумацията няма да издребняваме, конвенционален или инвертор все си е ниска, ама чак да си сменя инвертора с конвенционален?!?

  7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #471

    Re: Колко ми харчи климатика.......?

    Зависи от инвертора. MHI-то съм го забелязал, че явно му е зададена някаква минимална температура, под която да не духа. Сравнявам го с един Panasonic XE12EKE. При Мицубишито дори въздуха с най-ниска температура е по-топъл от този на Панасоника. За сметка на това, Мицубишито изключва много по-често от Панасоника при не много ниски външни температури.
    Кое е по-добро от гледна точка на консумация - вероятно принципът на Панасоника. Но кое е по-добро за комфорт да няма хладни струи - вероятно принципа на Мицубишито.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,127
    #472

    Re: Колко ми харчи климатика.......?

    закупих си това уредче за замерване на консумация .. изглежда добра изработка ,уж е немско и с доста голям клас на точност .. днес го вързах на Фуджитсу 12ЛСС ,при външна 15 ,стартова вътрешна 19 и зададена вътрешна 21 изразходи за 3 часа средно по 210 вата/час като отначало се развъртя до около киловат докато вдигне 21 в помещението ( 65 кубика север/запад) ... на празен ход консумираше първоначално 6 вата но след като го изключих закова на 25 вата ,що така ? Сега вързах Саньото на 100 волта ,за него утре само ще ви кажа че на празен ход консумацията на трафа не се отчита тъй като е реактивна - предполагам че няма да се отчита и от електромера .. показа 10 вата с климатика .

  10. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    481
    #473

    Re: Колко ми харчи климатика.......?

    Здравейте. Чета си написаното и разбирам, че съм ви подвел. Искал съм, да кажа съвсем друго, ама съм казал простотия (то сигурно е от ракийката ,наздраве dgenov, минал съм днес на греяна, направо "вода" течеше, но не от климатика, а от носа ми). Досега, не съм прочел( е не съм изчел всичко из форума)!, че едното от предимствата на инверторните климатици е , че температурата на изходящият въздух при установена работа е близка до действителната зададена... Какво имам впредвид : - говоря за изстудяване-конвенционалния бичи като луд(в началото е много хубаво да си срещу него,ама като постоиш 10 мин...) имам чувството, че въздуха който те духа(а и да не те духа директно,пак се усеща) е за да те замрази, - за затопляне, същата работа духа отгоре ти, с незнам колко градуса, главата ти става на пещ... Имам го това в офиса.... Затова казах: само инверторен климатик, който знае, с каква температура да духа!
    Не се притеснявам от духането(ако е на auto, или на min въобще не го усещам, за да разбера дали духа топло и колко топло, си слагам ръката на жалузите). Не е в това въпроса. Темата е "Колко ми харчи кли.." Аз пиша конкретни данни, виждам и други пишат конкретни данни. 150 Вт на час , за да поддържат температурата. Добре, идеално,но каква тампература? При колко градуса и т.н. И аз ако настроя климатика на 20*, през деня консумацията ще е пренебрежимо малка... Най-малка, писах го вече, е когато извадим щепсела от контакта!
    Имал съм в предвид следното: Климатика колко консумира, можем да го измерим. Но не можем да измерим колко отдава! Или поне аз не мога. Това е субективното "духа студено, духа топло". Това исках да кажа, че моят който е с топлоотдаване 1.5 КВт, го чувствам студен, не мога да си представя при консумация от 150 Вт какво ще е чувството.... Абе имам радиатор 600 Вт, над него се чувства,че работи...

  11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    90
    #474

    Re: Колко ми харчи климатика.......?

    Alexi
    Какво е това уредче за което споменаваш за замерване на консумация?Дай някой линк?

  12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    130
    #475

    Re: Колко ми харчи климатика.......?

    Ето го уредчето.http://www.radimexbg.com/index.php?p...%20%20%2012728
    Поръчваш го и след 3-4 дни ти го кара куриер.Плащаш 45лв. и транспорта и готово.
    Аз така направих, но още не съм го пробвал на климатиците, защото вкъщи е 21 гр. без те да работят и ни е добре, но като позахладнее ще го пробвам.Като го включиш в контакта ти показва напрежението, ампеража, консумацията на уреда включен към него има и други опции, но още не съм ги пробвал.Може да въведеш и цена Квтч., тогава ще ти го показва и като пари, но това не съм го пробвал още.Абе като за аматьори като мен е много хубава машинка, на приемлива цена.

  13. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    481
    #476

    Re: Колко ми харчи климатика.......?

    Ето и нещо, за което и аз мисля,че "греша", но... Пуснах климатика както обикновенно към 18:30 часа, до сега(т.е. за четири часа) консумация 4 KW ! Различното от друг път е, че пуснах вентилатора на max! Пил съм две,три ракии , ама чак толкова да не виждам цифрите... Вентилатора го намалих. Утре пак ще пробвам и ще гледам и моментната консумация...

  14.  
     
  15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #477

    Re: Колко ми харчи климатика.......?

    Зависи колко градуса е било в стаята, колко е било навън и т.н. Общо-взето тези пускания и спирания водят до по-големи показания. Зимата пиши пак като влезе в ритъм колко харчи, съмнява ме да е много.

  16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,127
    #478

    Re: Колко ми харчи климатика.......?

    Саньо 25ца в стая около 30 кубика ,външна средно около 12 градуса ,вътрешна стартова 19 ,зададена 21 поддържа около 22 реални .. при включването се развъртя до около 350 вата ,за 11 часа 1360 вата консумация или средно по 124 вата на час .И Фуджитсуто и Саньото изключват от време на време което е нормално при тия високи външни темп. Ще замеря и Панасоника тия дни

  17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #479

    Re: Колко ми харчи климатика.......?

    Определено си мисля, че FD серията следва да е ориентирана към по-студени страни, тъй като има високо минимално топлоотдаване, което предполага сходни топлозагуби.
    Цитат Първоначално публикувано от Очо
    .....Това исках да кажа, че моят който е с топлоотдаване 1.5 КВт, го чувствам студен, не мога да си представя при консумация от 150 Вт какво ще е чувството.... Абе имам радиатор 600 Вт, над него се чувства,че работи...
    Ами работата е във възможността за по-ниско топлоотдаване, което означава, че поддържа топъл поток въздух при ниски топлозагуби.Груб пример - загуба 1,3КВ - твоя почти няма да топлоотдава, докато моя ще си поддържа тази топлозагуба.При, да речем, 800 вата топлозагуба, твоя спира, докато моя си я компенсира с топъл въздух.Това мисля, че е едно от големите предимства на MHI и ТОШИБА, които имат съответно 500 и 600 вата минимално топлоотдаване.

  18. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    481
    #480

    Re: Колко ми харчи климатика.......?

    Поправям се!
    Цитат Първоначално публикувано от Очо
    Ето и нещо, за което и аз мисля,че "греша", но... Пуснах климатика както обикновенно към 18:30 часа, до сега(т.е. за четири часа) консумация 4 KW ! Различното от друг път е, че пуснах вентилатора на max! Пил съм две,три ракии , ама чак толкова да не виждам цифрите... Вентилатора го намалих. Утре пак ще пробвам и ще гледам и моментната консумация...
    То не било 4 КВт, а вероятно 1 КВт. Повече в тъмното, със светлината от GSM-a няма да засичам електромер , ( за ракиите не се заричам). Това за минималното топлоотдаване, продължава да ме човърка. Ама като ги купувах, кой ти се е интересувал от такива работи. Прочетох това,онова из форума и с рогата напред... deian и той, как можа да отвори темата за СОР>5 чак септември..
    Опитвам се да мисля.. Отопление... Предполагам във вътрешното тяло има термометър и климатика сравнява показанието му, със зададените градуси от дистанционното. Обикновен климатик: температурата пада с два градуса - включва се, вдигнала се е с два градуса - изключва се и т.н. Тоест има голям хистерезис(ако го намалят(хистерезиса) това значи той много бързо да включва и изключва). Инверторен: Намаля си консумацията и отдаваната мощност,за да се "свие" този хистерезис(т.е. разликата между температурата на включване и изключване) или казано по друг начин: климатика да отдава точно толкова топлина, колкото се губи(при това на момента). НО, какво се получава в този перфектен случай: климатика ще ни обдухва постоянно, с температура на струята, малко по висока(с части от градуса) от зададената от дистанционното. Дали това е най-комфортно? Това имам в предвит, като казвам, че духа "студено"(а уж отдава 1500 Вт),а другите които отдават три пъти по малко, те пък как духат(едва ли по-топло)... Може би това са имали впредвит конструкторите, на тези климатици, които не отдават по-малко мощност? То всичко това, май трябваше да го напиша в друга тема, но мога да го копирам...
    В отговор на edi1: При топлозагуба от 500 Вт, твоят отдава 500 Вт и ти духа непрекъснато( със зададената температура, или с температурата в стаята), а моят не духа, защото "смята, че е дискомфортно". Моят започва да "ми духа", като са се поохладили страстите,малко по-топло и може би по-добре.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 184 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 21:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 10:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 22:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 12:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 17:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе