Страница 33 от 184 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re: Колко ми харчи климатика.......?

1 кВтч за 4 часа е друга работа

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Ей, Виновен! Ще черпя бира. Ама детето спи,тъмно, електромера е барикадиран зад едни столове, на земята, да не може да го стигне и аз с трите ракии и GSM-a в ръка... кво изаках (чак аз се облещих, ама викам добре съм...)

4. Member
    Тук е от
    May 2003

При минимално топлоотдаване - колко ли е реално температурата и скороста на издухване на ауто режим?

5. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

А, де! Това пиша непрекъснато, че входа го мерим, ама на изхода какво е? Не мога да измисля начин, да "хвана" изхода. Ако можеше да се хване(изхода) , тогава щеше да отпадне въпроса за СОР-а..

6. Member
    Тук е от
    May 2003

Оставам с впечатление че входната мощност(ватове) се изразява и с топлинни единици(BTU). Мисля че така при една и съща отдадена мощност, усещането за колко топло духа "на изхода" се променя според скороста на вентилатора(обратно пропорционално). Примерно моя сега работи така: консумация е 250вата отдава 3100BTU/h(0.9кВ) и вентилатора е на LOW(480m3/h), при това положение не бих казал че въздуха е хладен, дори напротив(между другото има и по-бавен вентилатор ТИХ(310m3/h) на него струята се усежа доста по-топла). От тук вече ако увелича само вентилатора веднага се чувства захлаждане на струята. Има обаче някакви заложени стойности за "човешки комфорт" защото си дига консумацията/топлоотдаването(за да компенсира вентилатора и да не духа хладно). Там някъде е "ключа за бараката", на твоя вентилатор какви са му режимите?

П.С. Очо вземи да отвориш нова тема само за минималните - да съберем статистика и ще се види връзката между параметрите и т.н.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

deian , писал си по този въпрос...аз явно те повтарям
    Цитат Първоначално публикувано от deian
    Зависи от инвертора. MHI-то съм го забелязал, че явно му е зададена някаква минимална температура, под която да не духа. Сравнявам го с един Panasonic XE12EKE. При Мицубишито дори въздуха с най-ниска температура е по-топъл от този на Панасоника. За сметка на това, Мицубишито изключва много по-често от Панасоника при не много ниски външни температури.
    Кое е по-добро от гледна точка на консумация - вероятно принципът на Панасоника. Но кое е по-добро за комфорт да няма хладни струи - вероятно принципа на Мицубишито.
    Ти вече си написал,какво имам аз впредвид.Не съм,го прочел или не съм го разбрал... Дано поне, от моето "обяснение" да става ясно за какво говорим...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Де да му знам, какви са му способностите на вентилатора и режимите. Има четири скорости и ауто, аз го пускам на min, нищо не се чува,включва,изключва той си знае..Завчера го пуснах на max и отчетох глупости(това го писах де, съжалявам..). Просто в стаята се спи, искам да е тихо, но май се оливам... Имах акумулираща печка,нея я чувах как се загрява... Сега това го няма.. Всичко което съм писал и замервал е вентилатора на мин или на ауто. Мога да кажа, че много трудно го усещам, кога се изключва , в тъмното гледам: дали си е насочил "перките" надолу или са нагоре. Съгласен съм с теб dgenov.Спор няма.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2008

пи4ове слушайте сега.за севте пи6а.fujitsu asya 09LGC,15КВ.М стая с нова дограма.среден апартамент.нон стоп жклиу4ен колко 6те ми хар4и на месец при 21-22 градуса.засега сум на тих режим застото си смогва.по нататък сте вдигам скороста.а всъщност кой е наи иконом режим.мерси

11. Member
    Тук е от
    May 2003

Да допълня за "температурния комфорт":
    "Приема се, че „течение“ възниква при скорост на въздуха 0,1 m/s. Според други автори осезаемата скорост на въздуха е 0,25 m/s при температури 20-22оС."
    http://v-clima.com/faq.php?id=30

12. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от mecha
    пи4ове слушайте сега.за севте пи6а.fujitsu asya 09LGC,15КВ.М стая с нова дограма.среден апартамент.нон стоп жклиу4ен колко 6те ми хар4и на месец при 21-22 градуса.засега сум на тих режим застото си смогва.по нататък сте вдигам скороста.а всъщност кой е наи иконом режим.мерси
    На mode-HEAT, fan-AUTO и да си смята сам кога/какво/колко, мисля е най-оптимално. Харченето как според теб да ти го кажем - да хвърлим боб ли? Климатика ще ти изгори толкова колкото е нужно за да компенсира температурните загуби на помещението за да поддържа зададения градус. Ако тази зима е много - догодина си сложи изолация. Към 20-40-60лв (80 му е номинала-- едва ли повече) - там някъде предполагам.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

снощи припалих панасоника xe9dke - още няма нужда от него в спалнята е топло но ми се искаше да го засека ... сложих го на 20 градуса ,външна около 11 .. средна консумация 200 вата за час направи но при тая външна работи по следния начин - включва се за няколко минути на 600-700 вата ,после изключва .. това не му е най икономичния режим

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Вечерта от 11 вечерта за 12 часа работа до 11 сутринта температурите вън бяха сравнително стационарни: 12 градуса. В стаята 23 измерени (по задание 22) - режим QUIET. Средната консумация на час за това време бе 215W.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

аз обаче отоплявам подобна на твоята стая със 150 вата ,като поддържам същата темп. .. честото изключване не е много икономично .. 12ЛС има минимална консумация около 300 вата

17. Тук е от
    Sep 2008

Ей колеги да попитам нещо:ако си купя амперклещи(мислех за тези електромерчета дато се поставят на контактите но немисе иска да го разкарвам поотделно на всеки уред в къщи а ако тръгна за всеки поотделно да взимам ще е солено) ще мога ли с тях да засичам моментният разход на ватове на съответният уред(на кабела му)на който съм го поставил.климатиците в къщи,бойлера да речем и т.н.Ако е възможно моментният разход във ватове реално и точно да си го засичам с амперклещи то какъв модел или марка да си купя да препоръчате нещо???

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

с амперклещите трябва да хванеш само фазата което често е невъзможно .. освен това моментната консумация апсолютно нищо не означава при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 184 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе