1 кВтч за 4 часа е друга работа
Ей, Виновен! Ще черпя бира. Ама детето спи,тъмно, електромера е барикадиран зад едни столове, на земята, да не може да го стигне и аз с трите ракии и GSM-a в ръка... кво изаках (чак аз се облещих, ама викам добре съм...)
При минимално топлоотдаване - колко ли е реално температурата и скороста на издухване на ауто режим?
А, де! Това пиша непрекъснато, че входа го мерим, ама на изхода какво е? Не мога да измисля начин, да "хвана" изхода. Ако можеше да се хване(изхода) , тогава щеше да отпадне въпроса за СОР-а..
Оставам с впечатление че входната мощност(ватове) се изразява и с топлинни единици(BTU). Мисля че така при една и съща отдадена мощност, усещането за колко топло духа "на изхода" се променя според скороста на вентилатора(обратно пропорционално). Примерно моя сега работи така: консумация е 250вата отдава 3100BTU/h(0.9кВ) и вентилатора е на LOW(480m3/h), при това положение не бих казал че въздуха е хладен, дори напротив(между другото има и по-бавен вентилатор ТИХ(310m3/h) на него струята се усежа доста по-топла). От тук вече ако увелича само вентилатора веднага се чувства захлаждане на струята. Има обаче някакви заложени стойности за "човешки комфорт" защото си дига консумацията/топлоотдаването(за да компенсира вентилатора и да не духа хладно). Там някъде е "ключа за бараката", на твоя вентилатор какви са му режимите?
П.С. Очо вземи да отвориш нова тема само за минималните - да съберем статистика и ще се види връзката между параметрите и т.н.
deian , писал си по този въпрос...аз явно те повтарямТи вече си написал,какво имам аз впредвид.Не съм,го прочел или не съм го разбрал... Дано поне, от моето "обяснение" да става ясно за какво говорим...Първоначално публикувано от deian
Де да му знам, какви са му способностите на вентилатора и режимите. Има четири скорости и ауто, аз го пускам на min, нищо не се чува,включва,изключва той си знае..Завчера го пуснах на max и отчетох глупости(това го писах де, съжалявам..). Просто в стаята се спи, искам да е тихо, но май се оливам... Имах акумулираща печка,нея я чувах как се загрява... Сега това го няма.. Всичко което съм писал и замервал е вентилатора на мин или на ауто. Мога да кажа, че много трудно го усещам, кога се изключва , в тъмното гледам: дали си е насочил "перките" надолу или са нагоре. Съгласен съм с теб dgenov.Спор няма.
пи4ове слушайте сега.за севте пи6а.fujitsu asya 09LGC,15КВ.М стая с нова дограма.среден апартамент.нон стоп жклиу4ен колко 6те ми хар4и на месец при 21-22 градуса.засега сум на тих режим застото си смогва.по нататък сте вдигам скороста.а всъщност кой е наи иконом режим.мерси
Да допълня за "температурния комфорт":
"Приема се, че „течение“ възниква при скорост на въздуха 0,1 m/s. Според други автори осезаемата скорост на въздуха е 0,25 m/s при температури 20-22оС."
http://v-clima.com/faq.php?id=30
На mode-HEAT, fan-AUTO и да си смята сам кога/какво/колко, мисля е най-оптимално. Харченето как според теб да ти го кажем - да хвърлим боб ли? Климатика ще ти изгори толкова колкото е нужно за да компенсира температурните загуби на помещението за да поддържа зададения градус. Ако тази зима е много - догодина си сложи изолация. Към 20-40-60лв (80 му е номинала-- едва ли повече) - там някъде предполагам.Първоначално публикувано от mecha
снощи припалих панасоника xe9dke - още няма нужда от него в спалнята е топло но ми се искаше да го засека ... сложих го на 20 градуса ,външна около 11 .. средна консумация 200 вата за час направи но при тая външна работи по следния начин - включва се за няколко минути на 600-700 вата ,после изключва .. това не му е най икономичния режим
Вечерта от 11 вечерта за 12 часа работа до 11 сутринта температурите вън бяха сравнително стационарни: 12 градуса. В стаята 23 измерени (по задание 22) - режим QUIET. Средната консумация на час за това време бе 215W.
аз обаче отоплявам подобна на твоята стая със 150 вата ,като поддържам същата темп. .. честото изключване не е много икономично .. 12ЛС има минимална консумация около 300 вата
Ей колеги да попитам нещо:ако си купя амперклещи(мислех за тези електромерчета дато се поставят на контактите но немисе иска да го разкарвам поотделно на всеки уред в къщи а ако тръгна за всеки поотделно да взимам ще е солено) ще мога ли с тях да засичам моментният разход на ватове на съответният уред(на кабела му)на който съм го поставил.климатиците в къщи,бойлера да речем и т.н.Ако е възможно моментният разход във ватове реално и точно да си го засичам с амперклещи то какъв модел или марка да си купя да препоръчате нещо???
с амперклещите трябва да хванеш само фазата което често е невъзможно .. освен това моментната консумация апсолютно нищо не означава при климатиците