Страница 62 от 184 ПърваПърва ... 1252606162636472112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 916 до 930 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Re: Колко ми харчи климатика.......?

Аз тази зима съм с по малка сметка 192лв с 4 12ки мидея различни класове сравнение с миналата зима с японските инвертори при по ефтин ток имах 239лв.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2008

И тази зима колко дни температурите бяха под -1 -2 градуса ?????? Аз по-топла зима отдавна не помня.

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Каде е толкова топло само -2?

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

какви -2 ,тука беше 20 градуса 1 седмица не съм си пускал климатиците .. миналата зима с тия мъгли и -10 беше ужасна за климатик ,каквито и да е сравнения са неуместни

6. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Аз тази зима съм с по малка сметка 192лв с 4 12ки мидея различни класове сравнение с миналата зима с японските инвертори при по ефтин ток имах 239лв.
    И са кво Мидеята е по икономична от японски инвертор.... Баси някой път се чудя четете ли си постовете след като ги сътворите

7. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от zlobarov
    И са кво Мидеята е по икономична от японски инвертор.... Баси някой път се чудя четете ли си постовете след като ги сътворите
    Колкото и да Ви е чудно е така. За месец декември Деан има 184.138 kWh , а аз 130.6kWh, за януари 212.405 срещу 158 kWh.Това говорят цифрите уважаеми господа.Защо се получава така-просто е-инвертора трябва да работи постоянно,а другия когато е необходимо.Не ме занасяйте, че обикновенния климатик трябва да работи постоянно-проведените опити с няколко климатика показват обратното.Колкото и да Ви е чудно.

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от naydenov69
    Не,че нещо ама тази вечер доста абонати на ЕВН реваха по ТВ-то.Скоро очаквам и абонати на ЕОН и ЧЕЗ да изреват на умряло.То ЧЕЗовете редовно си реват след изравнителната сметка.
    Според мен "ревящите", които дават по телевизията, просто нямат представа какъв е разхода на консуматорите им и не са свикнали да поглеждат понякога електромера.Не, че няма надписвания и грешки, но много често хората сочат, че видиш ли, само една печка ЕЛВА работела и имал 100 и повече лева ток.Ами съвсем нормално е, според мен, тя си дърпа 2 и повече КВ, жилището му е студено и затова ефекта е, че има разход, пък няма топло.Ние сме при EVN, отчитането е месечно и нямаме изравнителни сметки.

10. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от zlobarov
    Това е абсурдно да се твърди имайки предвид характеристиките на последните!

naydenov69 тия "цифри" при еднакви условия ли са? Как така стигна до извода "е-инвертора трябва да работи постоянно,а другия когато е необходимо"?!? - инвертора е все едно конвенционалния само че с подобрено управление и работи и силно и слабо и спира когато се налага - как ще изразходи повече енергия за едно и също топлоотдаване от конвенционален?! Тия приказки така с технически обоснована доказателствена част би ли ги подкрепил? Може от големите компании да ги прочетат и да се светнат и да спрат да правят инвертори - че много харчат

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

dgenov-спориш за излишни неща.Единия ясно казва,че си ползва климите нонстоп,а втория-когато си иска. Много ясно,че втория ще има по-малка сметка.И двамата ги удовлетворяват начина на ползване на климатика и толкова. Не са в еднакви условия и това е .За какво спорите??? Не завиждайте за по-малките сметки на конвенционалките,а си направете сметка за вас с хиперсуперинверторите.

12. Member
    Тук е от
    May 2003

ОК. Все пак идеята на форума е да се пишат ВЕРНИ неща? Чувствам се длъжен да обърна внимание че НЕ Е ВЯРНО изказването му за работата на инверторна машина. В 21век сме има толкова инфо, а той разправя врели некипели - кой мисли че му вярва? Или е търговец на конвенционални? Форума и без това е леко наклонен в разни посоки според бизнеса на ... айде да не навлизам в подробности.

П.С. vanko68, не завиждам на никакви "по-малки" сметки на конвенционални, и няма какво да правя сметка на инвертора - дали 65лв или 80лв ще изгори ми е все тая - важното е че по-евтино отопление няма за моето жилище - от там нататък колкото иска да гори, важното е да ми е топло! Не знам в момента киловати и цени на ел.енергията но по памет при еднакви условия на живеене(20°-24° денонощно), сметката за декември 2008 беше 215лв(инвертор+радиатор), а за декември 2007 беше 480лв(2 радиатора+духалка).

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

naydenov69, престани да сравняваш несравними неща, че взе да ми писва!!! Докарай по-нисък разход от мен БЕЗ ИЗКЛЮЧВАНЕ, а не като ти работят по 8 часа на ден, и тогава ще говорим!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Какво му се връзваш? Човека си му е добре да си ги ползва от време на време и за него е добре.Както и за теб- ти си си избрал подходящия начин за ползване. Условията са несравними.

16. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от naydenov69
    Колкото и да Ви е чудно е така. За месец декември Деан има 184.138 kWh , а аз 130.6kWh, за януари 212.405 срещу 158 kWh.Това говорят цифрите уважаеми господа.Защо се получава така-просто е-инвертора трябва да работи постоянно,а другия когато е необходимо.Не ме занасяйте, че обикновенния климатик трябва да работи постоянно-проведените опити с няколко климатика показват обратното.Колкото и да Ви е чудно.
    Дано само да се правиш на тъп.... както ти обясних аз на вилата имам 0 лева сметка защото там не ходя зимата а пък дори нямам климатик от което следва че моето нямане на климатик е също толкова икономично спрямо твоята мидея колкото и мидеята спрямо японски инвертор

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Какво му се връзваш? Човека си му е добре да си ги ползва от време на време и за него е добре.Както и за теб- ти си си избрал подходящия начин за ползване. Условията са несравними.
    Абсолютно, но той не отчита този факт и продължава да заблуждава хората. Да, по неговия начин е много икономично. Неговият начин го устройва - ОК, нищо против. Вероятно някой друг може и по-икономично да го ползва - само по 2 часа вечер. Но от това не можеш да кажеш, че един климатик, използван така, като цяло е по-икономичен от друг. По-икономичен е начинът му на ползване, а не самият климатик.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Абсолютен факт е, че японците напоследък ползват само Инвертори и то хиперинвертори. Самият факт е достатъчен, защото те са маниаци на теми икономии и ефективност!

Ако беше по-изгодно с конвенционални НЕО по 200$ - щяха да ги позлват, те са чувствителни и на тема цена, въпреки високият им стандарт на живот!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе